Late totendager, travle tøyendager...

... de fire ordene oppsummerer hvordan de siste dagene har vært. Men nå tar jeg snart ferie fra TT (les: travle tøyendager) og drar min kos - ikke til Kos - men til Stryn. Bloggen merker det nok litt allerede; at jeg er i en blanding av ferie- og siste-innspurt-i-skrivingen-modus. Èn reportasje for Cosmopolitan gjenstår før jeg legger inn jobb-årene for et helt år - nå skal jeg snart bare la meg føre med vinden og se hvor den nye livsrollen og mammarollen tar meg. Det er helt uvirkelig at jeg ikke skal bry tankene mine med jobb eller skole på flere måneder. Frem til august skal jeg bare vokse (hjelp, skal jeg virkelig vokse mer?), modnes til å bli mamma, ta litt ekstra vare på mannen min og lese masse bøker. Fra og med august starter et nytt liv - på flere måter og i flere betydninger. Gleder meg!

I helga var vi hjemme på Toten. Det er alltid godt. På lørdag overrasket mamma og viste at bloggingen fører til nye kjøkkeneksperiment, også for dem som ikke har egen blogg. Mamma følger med på bloggen min og hadde fått med seg besøket hos Kaspara. Her hadde hun sett de deilige olivenbollene, den greske salaten og kjøttbollene jeg ble servert. Og jammen var ikke dette lørdagsmenyen i mamma-og-pappa-heimen på lørdag.

dsc1098

Jeg og mamma samarbeidet på kjøkkenet - jeg måtte jo lære meg å bake disse fantastisk gode bollene jeg også - og resultatet ble skikkelig namme-nam.

dsc1097

Gresk salat... Mmm

dsc1101

Kjøttboller stappfulle av krydderier, olivenboller, gresk salat og tsatsiki. Jepp, vi koste oss veldig rundt middagsbordet på lørdag. Takk Kaspara, for matinspirajson - tror nok denne menyen kommer til å spre seg både på Toten og Tøyen!

Hva ble helgen ellers brukt til?

dsc1074

Det ble noen fine turer langs vakre grøftekanter...

dsc1069

Og Jonathan på 20 måneder plukket fine ballblomster til bestemor...

dsc1076

... når han ikke var med bestefar å klippet plenen (legg merke til at han bruker bestefars hår som håndtak!) Der ble vikene plutselig enda større, pappa;)

dsc1081

Vi drakk kaffe servert i fine kopper på fin duk og pleiet vennskap som sårt trengte litt kvalitetstid.

dsc1102

Vi dro på kjøretur midt på natta og det ble aldri helt mørkt...

dsc1108

Og vi varmet oss på bålets flammer (og pappas islender) når det ble kaldt.

De travle tøyendagene ender om et par timer. Nå skal det bare leses korrektur, så skal jeg løpe ut i sommerbyen og spise is, henge med venner, spise reker i bakgården og nyte livet!

Nyt litt dere også da!

Smil og glede

13 kommentarer

Ingrid

24.jun.2009 kl.10:18

Åh... husker vi også hadde et lignende servise en gang i tida. Morsomt at det er "riktig" igjen nå. Jeg blir sulten av de fine matbildene... Tror jeg må prøve meg på de olivenbollene. Hvor er oppskriften?

Linda

24.jun.2009 kl.11:15

Hei!Takk for tips om hekling av babyteppe! Ha en strålende sommer, og gjør alt du elsker å gjøre! Les masse bøker, gjør unna alt du har av håndarbeidsambisjoner, sol deg, bad, spis ute... Gjør absolutt alt som faller deg inn, siden det snart vil være et annet herlig lite menneske som alltid kommer først! Du har masse å glede deg til altså!!!

Kardemomme

24.jun.2009 kl.12:04

Hei Marthe :)Du befinner deg nok helt andre steder enn ved skjermen akkurat nå men da får du lese når du kommer tilbake fra velfortjente avslappende og lykkelige dager på Stryn. Håper dere har det fantastiske været vi har her om dagen..Det var noen flotte innlegg du har laget i det siste. Alt fra turen til Kaspara i Sandefjord til herlig mat på bordet hjemme på Toten.Kasparas osteboller er utrolig gode og jeg fikk plutselig lyst til å lage de selv i dag. Vi har besøk av datterens venninne fra Oslotiden så det passer godt å lage noe ekstra godt og spennende som også kan bringes med på picnic senere i dag.Lappeteppet ditt ble utrolig flott! Likte kjempegodt fargene du har valgt og med de fine stoffene du fikk med fra Kaspara tenker jeg nok det kommer til å trylles fram flere slike kunstverk til den lille datteren deres som snart melder sin ankomst. Tiden går fort fram til August selv om du sikkert er utålmodig og helst vil hilse på henne med en gang..Kos dere videre i sommervarmen Marthe! Solklemmer fra Kardemomme :))

Kaspara

24.jun.2009 kl.17:11

Hei og hopp, Marthe! Så supermorsomt at moren din fant fram til olivenbollene mine på bloggen!!! De så minst like gode ut som de som serveres i den kaspariske heimen. La merke til at det var rikelig med havsalt eller muligens Maldonsalt på ,og det er bra! Det gjør nemlig susen! Nedtur å glemme dette!Høres ut som dere har hatt glade og avslappende dager på Toten! Koselig å se bilde av din unge pappa også. Du vet når jeg var 25 år hadde jeg en pappa på 70 år. I dag loffer vi rundt i hagen og gjør som vi vil alle sammen. slapper av etter en sein kveld for ungene i går. Far i huset prøver å koble til en liten, gammel tv i utestua. Det er så lite fristende å gå inn om kveldene for å se nyheter og andre utvalgte programmer. I dag er det "Amerikansk Idol", og kanskje kan vi se det i utestua med hjemmelaget pizza, som jeg har lovet gutta i dag. Minstemann har sovnet i senga si, trett etter lang Sankt Hans-aften. Sola steiker i dag, og du måtte nok ha tjores fast for å holde deg inne. Det er definitivt Marthe-vær!Jeg lengter bare etter å klippe noen firkanter av stoffet fra deg, og ta det med i et lappeteppe som jeg er halvferdig med. I dag måtte jeg sy et retroskjerf som jeg hadde en bestilling på. Ser ut som det blir et aldri så lite vikariat på skolen fra skolestart av, mer enn jeg hadde tenkt meg egentlig. Kos deg masse i sola og sommervarmen! Klemmer fra Kaspara og tre andre

Glede

24.jun.2009 kl.21:40

Hei Marthe! Olivenbollene har blitt en "snakkis" på bloggene de siste dagene, og det er ikke rart, de er jo supergode! Oliven- og fetamuffins er en mer lettvint variant.. Det er det en stund siden jeg har laget, når jeg tenker meg om. Hmm.. For et år siden gikk jeg som deg, med en struttende mage, ganske så uvitende om det vi hadde i vente. Det spesielle med å være gravid, er å "miste kontrollen" - over kroppen og over det som skal skje. Det er spennende - nesten for spennende! Men du og du så fantastisk det er når barnet kommer, det å bli kjent med Lille Glede har vært helt utrolig, det beste som har hendt oss! Så gled dere, livet får en helt annen mening! Kos deg i tiden som kommer, og ta vare på kroppen din og den lille jenta inni magen. Klem

Ida

25.jun.2009 kl.17:46

Heihei :-)Så masse flotte bilder... og must I say J A M M I!Måtte bare kjapt innom å fortelle at jeg har linket til deg - skulle gjerne brukt bilde ditt - men hadde ikke tid å vente til å spørre om lov :-) Håper det er greit at jeg linket istedet.. du har nemlig en fantastisk flott ramme (kjøpt i Thailand I think...?) - som jeg har kopiert litt.. sorry, men det var kjærlighet ved første øyekast :-)Ha en fiiiiin sommerdag! Klemmer fra Idaps. Jeg tror jeg elsker bloggen din .. hihi :-) Har vært igjennom en rekke innlegg - du er en fantastisk inspirasjon!

Jill

25.jun.2009 kl.20:51

Leste om deg i bloggen til Ida og måtte seff. en liten tur innom.Tusen takk for mye deilig inspirasjon!!!Jeg kommer gjerne innom igjen her hos deg :-)Den greske menyen så absolutt deilig ut!!!

Silje Mari

26.jun.2009 kl.01:38

For en koselig og fargerik liten blogg du har:) Her kommer jeg innom igjen..og du, den maten så kjempegoood ut:) Ha en super helg:O

Drops

26.jun.2009 kl.09:52

Nammi nam...Ja de bollen ser jo så herlig gode ut...Ha en riktig fin varm god sommer min venn.Store klemmer fra Ringsaker (holdt på å skrive Ringsaker Blad)..yoho...fått solstikk jeg nå...Jepp da blir det godt å komme "hjem" til Østfold og Jeløya...VI drar i ettermiddag, etter en varm kjøretur..og litt Ikea..hihi..må innom vettu bare må...Yoho...Drops=)

Lycke

26.jun.2009 kl.11:34

Hääärligt härligt, goa Marthe!!! Ja, nu ska du bara ha det skönt, du vet det blir mer göra sen när lill.pysslet kommer, hiihi, jag var aldrig förberedd på det jag, med första barnet, blev som en liten chock det, så det var skönt att ha tatt det lugnt månaden innan!!! Tycker inte alls du såg stor ut på bilderna hos Kaspara...nästan, så det inte syntes...Jag däremot gick upp 23 kilo, och ner lika många som tur var...går nog upp mer om man var liten från början tror jag..men det är väl olika!!!Så du skriver för kosmopolitan..woaw!!! Vad härligt, och du trivs med det!?! Vilket jobb att få skriva bara..har ingen aning vad jag ska börja syssla med sen, ändraar inriktning så ofta jag..har varit teater, konst, frisör, lärare, och trädgårdsmästarlärling på schemat de senaste åren, hahahaha...vet aldrig vart det slutar, växer nog aldrig upp jag, tihi..Önskar dig en härlig sommardag med mycket myyys...Kramar Lycke

Anette {foreldremanualen}

26.jun.2009 kl.18:39

Heisann! :-)Nå har jeg bladd gjennom halve bloggen din... (hei - hvor er tiden blitt av?!). Liker stilen din veldig godt, og er imponert over alt det spennende du har for deg. Ha en super fredagskveld!

marlen

27.jun.2009 kl.17:02

Hei!Maten såg utrolig god ut.. hvor finner jeg oppskritene? fant oppskrift på olivenbollene, men ikke på den greskesalaten, tatzikien og kjøttbollene! Prøvde å lete litt på kasparas sin blogg, men fant ikke noe! Såg så himla godt ut;)Veldig fin blogg du har foresten.

Rosa

19.jul.2009 kl.08:13

Maten så helt nyyydelig ut!! : )) Må hive meg rundt og bake i dag : )

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits