Nytt brukt fra Vestlandet

Jeg elsker bruktbutikker! Det er noe helt annet enn de dyre, stive antikvitetsbutikkene som jeg blir så livredd av å bevege meg i. Føler at jeg skal skubbe ned de overprisede karaflene og velte hele det fint oppdekkede bordet med de nusselige, små kaffekoppene. Da vi var en liten tur i Førde i ferien besøkte svigermor, svigerinne (jeg kan vel kalle deg det, Tone?);) og jeg begge deler - altså både en bruktbutikk og en antikvitetsbutikk. Jeg mistet helt motivasjonen av sistnevnte. Hvem betaler 800 kroner for en mugge? Nei, takke meg til den koselige bruktbutikken, med søte misjonsdamer bak disken. Og det er alltid så morsomt å se hvordan de priser i disse bruktbutikkene. Duker, håndarbeid og ting som jeg ikke er kjempeinteressert i koster gjerne litt, mens retrotingene, glassvasene med morsomme former, gammelt sengetøy - alt jeg titter etter - blir omtrent kastet etter deg. Jeg og svigerinnen min er selverklærte interiørfrelste, men ikke visste jeg at svigermor også var en racer på bruktbutikker. Vi svinset ut igjen med hver vår pose, og smilte svært tilfreds hele veien tilbake til Stryn.

dsc1088

Jeg fikk med meg to fine tallerkner med gule og lilla blomster. De har allerede blitt brukt til venninnelunsj og kjærestefrokost - funker like fint til begge deler. 5 kroner forlangte de per stykk.

dsc1092

Fire, søte kopper fikk også plass i handlekurven. Ekte porselen, og det fulgte også med tallerkner (kjøkkenskapene er fulle, fulle, fulle!) 25 kroner ville de ha for alt sammen. og smilet vokste:)

dsc1093

Denne lille koppen stod alene. Jeg har lært at man ikke skal gå fra de som står alene. Bli med meg hjem, sa jeg, og puttet den i kurven.

dsc1090

Det er morsomt å forandre litt i tallerkenhylla innimellom. Sånn ser det ut for øyeblikket, men vips er den forandret.

dsc1083

Bambi har fått besøk av en liten skål fra Figgjo. Det er Randi, Turi-design. Liker så godt fine skåler og tallerkner. Fem kroner.

dsc1084

Jeg kunne ikke gå fra den... Kunne du gjort det?

dsc1097

Den lakse/korall/et-eller-annet-rosa vasen i forkant syntes jeg var nydelig - både i farge og form. Også passet den så fint på spisebordet vårt. Den fine hekleduken har jeg fått av
Kaspara. Hele fire kroner ville damen bak kassen ha for den.

Og det er mer... (åh, jeg kooooser meg i bruktbutikker, tihi)

dsc1065

Matheababyen vår måtte jo også få noe, og dette bildet var så herlig nostalgisk.

dsc1064

Nå henger det på rommet hennes. Ti kroner rullet ut fra ugle-lommeboka mi på grunn av dette bildet.

dsc1066

Platen kjøpte jeg mest for coveret, for her i huset finnes det dessverre ingen platespiller. Svigermor ble så glad når hun så denne, for hun hadde denne sangboka når hun var liten. Bamsebladet måtte jeg også ha. Bamse var yndlingsbladet mitt når jeg var liten. Teddy, Nalle Maja, Lille Sprett, Brum og Skallemann - alle de gamle vennene mine fant jeg igjen i dette bladet.

Innerst i denne bruktbutikken åpenbarte det seg det et stort rom med masse stoff, og jeg lette med hjertebank etter det ultimate retrostoffet. Men enten har resten av Førde også blitt bitt av retrobasillen, eller så ble det innført mønsterforbud en gang i fortiden - for her var det ikke mye gull å skimte. Men et stort stykke med et fint blått stoff ble mitt. Mykt og godt, akkurat som disse gamle stoffene skal være.

dsc1108

Skrukkete og fint etter en rundt i vaskemaskinen.

dsc1109

Blomstereng til ti kroner.

Nå skinner sola, og mannen ringte nettopp for å høre om jeg ville møtes til lunsj på operaen. Ja, takk! Jeg blir virkelig bortskjemt av den fineste fine for tiden. Han tar rollen som vordende far og gravid-påpasser svært alvorlig, og vasker, rydder, henger opp klær og handler. Uten at jeg sier et ord! For et kupp... Et enda bedre kupp enn de beste bruktfunnkupp, tihi:)

Energien presser på, og det er fantastisk å kjenne seg så fin i formen og lykkelig sånn helt på slutten av svangerskapet. Takker også for nydelige ord fra dere - dere er så gode alle sammen!

Ha en fantastisk dag i sola!

Klemmer fra Marthe

14 kommentarer

Kari-Anne

24.jul.2009 kl.12:12

Takk for koselig kommentar hos meg! :-) Nyt tiden siden du er i så god form! Ingenting er bedre enn det! Selv har jeg alltid vært helt elendig sånn på slutten...

Ann Rita i sola =)

24.jul.2009 kl.14:05

ÅH!!!!Herlig herlig herlig :)Det gleder med at du tar deg tid til å blogge litt innimellom alle fine sommeropplevelser. Så mye fint du har kjøpt deg; kjenner det kribler i magen min av å få smugtitte litt inn i Marthes verden! Og i din mage kribler det vel på helt andre måter nå...du har mye spennende å vente på!Og til slutt: jeg har nevnt det memoryspillet til deg før, og må jo kommentere det igjen. Morsomt at du har hengt opp en bit på veggen! Får virkelig vondt i nostalgimagen min når jeg ser igjen de illustrasjonene. Stakkars mamma har endevendt huset uten hell, så jeg må inn hit og mimre litt innimellom :)Sommerhilsen fra Ann Rita

Solrosa

24.jul.2009 kl.14:08

Hei igjen! Så mye nydelig du fant!! Herlig. Den alene-koppen har vi noen lignende av på hytta, men jeg tror det er litt lysere farger. Den du fant var jo nydelig! Ønsker om gode dager til deg!Solrosa

Silje

24.jul.2009 kl.14:14

Du har virkelig øye for gull blant gråstein! :) selv jeg som ikke er nevneverdig interessert i den slags kjenner det blir fristende å oppsøke nærmeste bruktbutikk når jeg leser og ser bilder av funnene dine. Det er kanskje ikke så veldig aktuelt for pikerommet, men når jeg flytter til høsten skal jeg sannelig oppsøke alt Bergen by har å by på!

Dilldall-Nina

24.jul.2009 kl.16:13

Det var et skikkelig godt Marthe-innlegg. Masse bilder, skildringer og ord ;). Det liker jeg. Så fine ting du har fått med deg også til den supersøte leiligheten deres. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å blogge litt i dag, men jeg har ikke noe bloggemotivasjon egentlig - selv om jeg har masse å blogge om. Jeg kommer liksom ikke i gang, så det blir med tankene foreløpig. I dag klipper, nåler og syr jeg litt i lapper, hører på lydbok - eller bare gynger i hammocken. Spist is til frokost og lunsj (og ikke noe annet ü). Som du så hos Kaspara har vi vært i Sandefjord- og jeg tror jeg er litt sliten etter det. Det ble ikke så mye pause mellom "aktivitetene", men masse moro - som Tob konkluderte med i etterkant. I morgen skal vi egentlig på ABBA-fest, men T har kanskje en spillejobb og jeg vet ikke om jeg orker ennå. Vi får ta det som det kommer. Med da ses vi ganske sikkert i Oslo til uka - for å spise is og sånt ;)! Hvis du ikke plopper da *S*. Stoooooor klem!

Kaspara

24.jul.2009 kl.19:37

Hei Marthe som stadig gjør kupp etter kupp!Det aller beste kuppet høres definitivt ut som Rasmus! Så omtenksom, arbeidsom og søt han er! Morsomt å se de litt mindre levende funnene dine også. Husker godt bilder ala det jentebildet til Mathea. Hadde slike på veggen på barndomsrommet. Fine asjetter og vase osv. som du hadde funnet. Lo litt da jeg så "Kaspara-duken". Ante ikke at du brukte den som duk. Klippet jo bare en bit jeg med tanke på at du skulle klippe videre til dekor på ulike ting. Sangboka kjenner jeg veldig godt. Den har vi hatt klassesett av på skolen vår og den har vært flittig brukt. Du, jeg sendte deg faktisk en mail for noen minutter siden. Hadde en halvtime ledig, så ble det en Marthe-mail. Ikke tenk på at du skal svare og slikt, du har all grunn til å ta det litt bedagelig nå vet du!!!!! Ha en nydelig fredagskveld, Marthe! Klemmer fra Kaspara

Anette

24.jul.2009 kl.20:13

Hei på deg!Så masse masse herlig du har funnet :)jeg er også veldig glad for at du har tid til et innlegg i ny og ne. Tror jeg har sjekket innom her daglig i sommer og ble så glad når du endelig var her igjen :)I morgen skal jeg på loppis-tur med mamma i Sverige!! Det gleder jeg meg veldig til! Også tror jeg jammen jeg skal ha i tankene jeg også at man ikke skal gå fra dem som står alene :)God helg til deg :) Klem fra anette (som forøvrig håper hun har en like stor vakker mage som deg om et års tid slik at hun også kan kjøpe søte søte ting til et barneværelse! du er heldig!!!)

Tove

24.jul.2009 kl.20:21

Hei!Der er vi like, antikvitetsbutikker holder jeg meg lang unna, men bruktbutikker og loppiser er jeg veeldig ivrig på:) Masse fint du har funnet til en billig penge, gøy! Ha en fin helg:)

Nr.21

24.jul.2009 kl.21:42

Hei Marthe!Så koselig kommentar på bloggen min! Du kunne nok fått hele verden til å smile! Ja, det er deilig å være gravid! De siste tre ukene har jeg kjent det lille knøttet romstere rundt inni der og det er jo en fantastisk følelse! Får nesten tårer i øynene hver gang.... ;) Fikk et lite glimt av den lille for tre uker siden, en bonus-UL. Neste uke er den ordinære! Tenk at det nærmer seg at du får møte lille Mathea, da! Kjempe-koselig bilde-samling på veggen til lille-jenta! God sommer, Marthe! :)

Silje

25.jul.2009 kl.03:27

Åå, gjorde du? :) så koselig! nå gleder jeg meg om mulig enda mer. min kjære bor der, så det blir utvilsomt fint å omsider kunne være på samme sted som han! studerte du journalistikk?

grommis

25.jul.2009 kl.10:18

For en koselig blogg du har! Kommer nok til å komme innom hit titt og ofte:) Blir glad av å lese om deg og mannen, og det fargeglade hjemmet deres:)

Glede

25.jul.2009 kl.13:45

Så mye fint du fant, likte spesielt de fatene og koppene. Kjenner jeg angrer på at jeg gikk fra noen lignende asjetter på Fretex sist jeg var der, og et slik nostalgisk bilde gikk jeg også fra, er det mulig!?? Med 63 kvadratmeter kjenner jeg at fornuften styrer mer enn hjertet noen ganger, men nå er vi snart på flyttefot, så da skal jeg skjerpe meg! Du er en av de bloggerne som virkelig inspirerer meg - jeg klarer ikke å sette ord på hva det er, men det må være kombinasjonen av det du viser av bilder, måten du skriver på og alt det fine du skriver om! HERLIG! Jeg var innom en nyoppstartet butikk i hjembygda i dag, som selger både nytt og gammelt! Så masse fint, lite retro, men jeg liker å blande litt jeg da. Så en flott liten hylle ble med meg hjem, og der skal jeg henge en nydelig pynteduk jeg plutselig oppdaget hjemme hos mamma - og det beste av alt, den var min! Jeg hadde glemt at jeg fikk den i julegave for maaange år siden! Og det stod initialene i pikenavnet mitt fint brodert.. Nydelig. Nå har vi ankommet svigers og skal være der noen dager. Kos deg med den fine mannen og den fine magen! Klem

erry

25.jul.2009 kl.16:54

Jag säger bara OJ vilka FYND! Jag hade blivit överlycklig om jag bara funnit EN av dessa underbara godsaker! Tallrikarna - Wow! Kopparna- Åh! , Tyget- yes! Grattis till de härliga fynden! :)

agnes

27.jun.2011 kl.13:56

Hei, :-)

Skjerfet med blå blømster er fint!!!!

Jeg liker også brukt butikker.Jeg maler og elsker å forandre gammleting og "gi" dem et nytt liv!!! Det er veldig spennende.

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits