Favorittlampe og favorittkylling

Oj, så fort tiden går. Plutselig har det gått nesten to uker siden siste bloggpost. I løpet av disse dagene har jeg vært hjemme hos mamma og pappa (fått masse pleie), blitt voksen (kjøpt inn basisvarer til å ha i kjøkkenskapet. Det har aldri skjedd før. Denne jenta liker nemlig å gå på butikken hver dag, og planlegger aldri hva hun skal lage til middag før hun er på butikken. Før nå), bestemt meg for å spise godteri kun i helgene (som varer fra fredag til søndag. Og kanskje onsdag- det er jo kjent som lillelørdag. Jeg har sprukket tre ganger allerede), vært sosial med de herlige vennene mine, fått nydelige blomster, vært på bruktbutikk, rotet i skapene til mamma (fant to nydelige retro-putevar), gått lange turer og sovet minimalt. Og ikke minst- jeg har fått de første smilene av den nydelige, lille jenta mi. Dere kan tro jeg smeltet når hun lå naken på stellebordet og smilte sitt bredeste smil...

Jeg ba dere jo gjette hva jeg hadde rasket med meg fra bruktmarkedet i Birkelunden forrige søndag. Og noen tippet riktig- det var den trearmede stålampen. Jeg vet ikke hvor lenge jeg har ønsket meg en sånn lampe. Men jeg er ikke den eneste som har lagt min elsk på disse gamle, flotte lampene- og prisen er derfor deretter. Hos en butikk på Grünerløkka ble en slik lampe med plastskjermer solgt for 3750 nå i vår. Min lampe har nydelige silkeskjermer, og er i perfekt stand. Damen som eide den tidligere hadde hatt lampen stående ubrukt med plasten på i alle år. Og selv om dette er det desidert dyreste jeg har kjøpt på et loppemarked, betalte jeg ikke i nærheten av hva lampene går for på finn.no og i butikkene.

dsc1554

Lampen passer kanskje ikke helt inn i stuen vår, men jeg har planer. Vent å se;) I min fremtidige stue passer den perfekt.

dsc1553

Lyset er så varmt og fint. Perfekt når det går mot høst og kveldene skal brukes i en lun sofa. Og Mathea elsker å "fly" under lampen. Hun titter som besatt på lyset.

Jeg har fått spørsmål om å dele oppskriften på kyllingretten som den flinke mannen min laget til besøket vårt forrige søndag (som jeg skrev om i innlegget under). Selvfølgelig kan jeg det! Det er egentlig mamma sin rett dette her, men for å score noen ekstra poeng hos svigermor pleier også Rasmus å lage den innimellom. Here goes:

dsc1317

Du trenger en boks med Campbells champinjongsuppe (udødeliggjort i Andy Warhols kunst), et beger creme fraiche, 200 g penne rigate (pasta), en purre, en grillet kylling, 200 g fersk champinjong, ost og tomater.

dsc1314

Stek champinjong i litt smør (kost på deg litt smør i denne retten. Det blir bedre enn olje, synes jeg). Mot slutten av steketiden surrer du purren raskt sammen med champinjongen. I mens koker du pastaen i godt saltet vann. Få noen til å plukke kyllingen for deg. Det er nemlig så kjedelig og grisete;)

dsc1318

Finn en ildfast form. Legg i pastaen...

dsc1319

...kyllingen...

dsc1320

... champinjong- og purreblandingen...

dsc1321

... Og hell over champinjong- og creme fraiche som du har blandet med en halv suppeboks med vann (varm blandingen i en kjele, men ikke kok)

Strø over litt ost, og pynt med noen tomatskiver. Server med godt brød og en salat. Nå har jeg ikke bilde av den ferdige retten, men jeg lover- den smaker kjempegodt! Og er "hur enkel som helst" å lage.

Hm... nå ble jeg sulten.

Ha en flott dag alle sammen! Det skal ikke gå to uker til neste bloggpost. Og forresten, jeg må takke for alle de koselige kommentarene jeg får fra dere. Dere aner ikke hvor glad og varm om hjertet jeg blir. Jeg er ganske dårlig på å besøke dere for tiden, men dere skal virkelig vite at jeg setter pris på alle de flotte bloggvennene mine. Dere er fine!
13 kommentarer

Tullefrans

17.sep.2009 kl.13:54

Det så jo kjempegodt ut! Kylling er godt, pasta er godt, purre er godt og champinjong er godt. Bedre blir det jo ikke! Jeg ble sulten her også, men knekkebrød kan liksom ikke helt sette meg i fyr og flamme. Vi får se hva middagen bringer! Ha en strålende dag, Marthe! Du er jo Flott Flottesen fra Flotteland :)

Rebecca

17.sep.2009 kl.15:34

Oi, det er jo akkurat den lampen jeg ønsker meg! Har forhørt meg i Birkelunden, og da tok i 1700 for dem. Ønsker seg i bursdagsgave? Joda, og jeg har satt pappa på saken på bruktmarkedene og loppisene i Elverum og Hamar siden han tråler de ganske så ofte (som far så datter - ingen tvil). Så bra at du koste deg hjemme, ikke at jeg hadde trodd noe annet. Mangler å pakke inn en liten ting så har jeg en post-nylig-blitt-mamma-gave liggende til deg her. Så vi får se til å møtes snart, kanskje en liten tur på søndag? Har du planer? Mange mange gode klemmer fra ei som synes veldig om deg <3

Tullefrans

17.sep.2009 kl.16:27

Jeg stemmer også ja til hobbyaften! Og skulle du finne på å ombestemme deg og plutselig stemme nei, så har jeg allerede lagt ned veto. Så da er den grei! Bare si ifra du! :)

Cecilie

17.sep.2009 kl.17:27

Yey! Så bra at du la ut oppskriften på denne herlige retten. Neste helg har vi bedt med oss finbesøk opp til toten og da tror jeg jammen jeg skal slå til med en kyllingrett alla Rasmus!

Jeg har ingen problemer med å tro på at Mathea var helt nydelig når hun smilte! :) Så koslig! Søte lille frøken..

Ingrid

17.sep.2009 kl.17:27

Finfin lampe... likte fargen også godt. Veldig kjekt når den forrige eieren tar SÅ godt vare på sakene sine.

Nå har jeg akkurat spist, men den retten der skal jeg jammen meg lage en annen dag. Kylling og pasta er blant favorittene her i gården...

Gi Mathea et stort smil fra meg :-)

Frk. Fosli

17.sep.2009 kl.17:56

Åh, nå ble jeg SÅ sulten :) Dette skal definitivt prøves!
Og ja, ikke sant man føler seg voksen når man handler inn basisvarer? Klarer ikke helt å venne meg til det jeg!
Kjempefin lampe, ble bare LITT misunnelig nå, hihi!

Camilla

17.sep.2009 kl.18:05

Herlige herlige lampe :-) Og nå ble jeg fryktelig sulten, noe jeg egentlig er hele tiden da men.. hihi ååå..blir alltid så glad av å komme innom deg, alltid så positiv og happy <3 Og det er jo ikke rart, med den søte lille familien :)

Janne

17.sep.2009 kl.18:44

Grattis med kul lampe!!!
Jeg ønsker meg også en sånn, husker vi hadde en da jeg var liten... Mamma og pappa hadde den lenge, nesten litt på trass fordi alle kommenterte den og syntes den var helt utgått på dato. De skulle bare visst;)
Middagstips er genialt, denne skal jeg prøve! Ha en super kveld!

Glede

17.sep.2009 kl.20:05

God kveld!! Så herlig å finne matinnlegg på bloggen din.. Kan tenke med at "litj"-jenta er søt nå ja, de er jo så gooode! Vi har ei lita ei som har begynt å oppdage nye lyder, så hun skravler i ett sett, med vokaler og konsonanter i en merkelig rekkefølge. Høres ut som hun snakker flytende arabisk til tider, eller noe sånt. Nå er det også like før hun begynner å gå, og hun er sååå stolt. Mandag skal hun begynne i barnehagen, og vi er veldig spente! Men hun er utrolig tillitsfull og god, så tror det skal gå bra. Jeg har min siste arbeidsdag på min nåværende arbeidsplass i morgen, så det blir nok mange følelser - både smil og tårer. Ligger forresten en pitteliten oppmerksomhet til deg inne hos meg! :) Klem

KAT

17.sep.2009 kl.20:32

Kan tenke meg dagene går litt fortere nå når lille Mathea er kommet inn i deres univers:)

Husker selv når jeg fikk min førstefødte ( Sarah ) hvor annerledes min verden plutselig ble.....det tok litt tid før man ble vant til alt det nye ...nå er det rart å tenke på hvordan man hadde det før man ble foreldre ....

Lampen var fin .....nostalgisk blir man av slike , "alle" hjem hadde jo en sånn for noen tiår tilbake.....;) De kan og trekkes om men det vet du sikkert...;)

Ha en fin kveld med dine to under det fine lyset:)

Stor klem k.

hjartesmil

17.sep.2009 kl.21:58

å, den lampa altså! ih. sekstenhundre?

Ida

17.sep.2009 kl.22:15

Heisann kjære du!

Jeg får vel nesten si gratulerer med lampe! For den var virkelig ett funn! Jeg syntes disse lampene er utrolig kule - men de aller fleste jeg har sett er i dårlig stand. Og så påd en da.. den var jo helt nydelig!!! Gleder meg til å se og høre hva planene er.. hmmm.. lure!

Jeg er bare såååå glad i stuen din! Sofaen .. snufs.. som jeg aldri fikk.. teppet.. snufs.. som de var utsolgt for - og jeg måtte nøyem eg med dørmatten.. og kisten/bordet.. som jeg fikk lyst på med engang.. og babushkaene som minner meg på at jeg droppet dem på fretex... enda de kun kostet 20,-... sukk..!!!

TAKK for fredagsmiddag!!! Nå vet jeg hva jeg skal overraske min kjære med når han kommer lsiten hjem fra jobb imorgen.. jeg tror nemlig han er litt psykisk utslitt.. for han skal kanskje på tv.. i forbindelse med nytt program på tv3 .. 'Bygg og bedrag'.. "filmhelten" skal gjøre sin jomfruopptreden.. så han er litt smånervøs kan du si.. hihihi!!!

Ha en nyyydelig helg du skjønne Marte! Kose deg masse med lille Mathea! Husker William smilte hver gang han kikket på klovnebildene fra Marianne A. ... morsomt hva de syntes er interessant å se på!

Storeklemmer fra Ida

christine

18.sep.2009 kl.13:27

åh, den lampen der er bare NYDELIG! og så fin stand den er i! jeg gav opp letingen min og kjøpte meg en 2-armet kopi på bohus, ikke like fin som din, men den passer fint inn i stuen min når den er i stål, har pyntet den litt med fine skjermer fra ikea også :D

skulle ønske jeg tålte creme fraiche jeg, fikk sååå lyst på den kyllingretten din, så knallgodt ut :D

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits