Maris kreasjoner

Først til høyre, så til venstre, opp en bakke og rundt en sving - der, sånn omtrent midt på Toten- ligger et hvitt, koselig bestemorhus. Huset er omringet av jorder med beitende kuer. Litt lenger bort er en skog. På tunet står store trær, og i hagen er et fargerikt sjal spent opp mellom to trær. Små barnekropper bruker den til hengekøye. Kommer du til dette huset får du gjerne servert kaffe i sånne kopper:

dsc1081

Høres ikke dette huset idyllisk ut? Og jeg har bare kommet til det utvendige. Bare vent til du trer over dørkarmen. Da befinner du deg plutselig i loppelykkeland. Sofaen bugner av hjemmesydde puter i herlige retrostoffer, et heklet pledd bestående av fargerike bestemorruter henger over armlenet, en knæsjlilla benk står å flørter med et knallgult bord, og på veggen henger fine hjerter som småjentene i huset har perlet. Mammaen i huset serverer is i fine figgjoskåler, mens eldstejenta synger fine sanger.

Mari heter mammaen i dette huset, og når jeg og Mathea besøkte henne i forrige uke var vi så heldige å få flotte gaver. Ikke bare var innholdet veldig, veldig fint, men innpakkingen av gavene var også et kapittel for seg. Mari hadde lagt gavene i fine stoffer som jeg skulle få ta med meg hjem til Pippihuset vårt. Snille Mari!

Mari er selvlært syerske, og lager mange fine ting. Putene i sofaen hennes har Maris signatur, og titt og ofte sendes små, hjemmesydde bukser og kjoler i pakker til folk som vil ha Maris kreasjoner. Og tror dere ikke Mathea var så heldig å få en av disse tingene! Tusen takk, Mari, vi gleder oss til den passer.

dsc1558

Skikkelig kul selebukse og nydelig lue. Alt laget av Mari selv.

dsc1559

Jeg likte veldig godt stoffet som Mari har brukt inni lua. Mathea kommer til å bli knallfin!

I tillegg hadde Mari funnet en pute på loppis som hun mente ville passe perfekt på Matheas rom. Og hun hadde helt rett:

dsc1555

Den runde, fargerike puta fikk Mathea med seg hjem fra Toten.

dsc1556

Lykkebombepute kaller vi det her!

Tusen takk Mari, det var så koselig å være på besøk hos deg. Gleder meg til bloggen din er oppe å går igjen.

I dag kom det en gammel kjenning og banket på døren. Han kom med en følelse jeg ikke har hatt på lenge. Herr Helg heter han, og det er jammen meg lenge siden jeg har gledet meg så masse til helgedagene. Vi har ingen planer, men bare tanken på at den lille familien vår skal ha et par hele dager sammen gjør meg glad. Vi kicker avgårde helgen med taco og sofakos i kveld - altså en god gammeldags fredagsaktivitet. Ah, herlig!!

Håper alle dere har den samme gode følelsen som jeg har. Nå skal jeg ha meg et minutt eller to på øyet, så er jeg klar for H-E-L-G!

Hej då!

12 kommentarer

mari Helene Stikbakke

18.sep.2009 kl.19:23

kjære Marthe, så fine ord og bilder, blir helt rørt jeg!! var utrolig koslig å treffe dere, Mathea er jo bare herligheten selv, og du Marthe-mor, stråler som aldri før!! Morsrollen kler deg virkelig!! Snart kommer jeg til Oslo for å tråle loppiser med deg å familien og drikke deilig kaffe på uterestaurant!! Gleder meg til å se dere igjen:) ha en fortreffelig helg alle i hop! testa forresten ut kyllingretten til Rasmus i dag, Synnøve var veeeldig bekymret for at jeg å mr G skulle ta for mye så det ikke ble nok til henne, hehe:) det var nydelig!! smask,og god kveld!!

Ida

18.sep.2009 kl.19:28

Digger putene! Bloggen din er forøvrig veldig inspirerende. :)

Cecilie

18.sep.2009 kl.21:33

Kjære vakre søte deg, jeg håper du tok noen flere minutter på øyet slik at du slipper å gå rundt å være trøtt som et hus, fordi det syntes jeg ikke hørtes noe behagelig ut ;) Helg er herlig, og glede seg over helg er en herlig følelse :)

Kos deg med Taco og kos deg med resten av helgen Marthemor :) Jeg gleder meg til tirsdag!

Ingrid

18.sep.2009 kl.21:49

God h-e-l-g, Marthe :-) Håper dere koser dere med gullrekka og taco i kveld.

Torill

19.sep.2009 kl.19:45

Høyrest ut som eit hus ein får skikkelig godt humør i og samstundes kjenner seg veldig velkommen :-)

pillepalle

19.sep.2009 kl.19:55

Kjære Marthe, for en deilig og spennende blogg Mari har! Tusen takk for tipset! Putene liker jeg veldig godt og denne kommoden hun viser frem i bloggen sin liker jeg også veldig mye! Ser du har fatt kjøpt en så herlig lampe på dette loppemarked! Ha en koselig helg med de dine! Storklem fra Pillepalle som skal nå leke litt med yngstemann.

Haust

20.sep.2009 kl.11:45

Så herlege barneklede! Selebuksa ser skikkeleg komfortabel ut!

God søndag...

Hege

20.sep.2009 kl.12:56

Bergen blir aldri det samme uten deg :) Jeg måtte nesten gi scampi en sjanse, og var jammen ikke verst selv om det for det meste smakte krydderet det var blandet i, hihi. Espen irriterer seg stadig over sin kresne kjæreste, så jeg forbedrer meg stadig altså :) Gleder meg til å se deg igjen Marthe, og få sett hvor dere bor! Syns du har det så utrolig fint, og forelsket meg helt i tapeten/veggpynten bak den hvite sengen! :) Stor klem!

Lycke

20.sep.2009 kl.13:29

Haloj goaste Marthe!!!

Ojs vad du hunnit med sedan jag var här sist..fått merenergi av den underbara tillkomsten!!!? Vad härligt mycket underbart att läsa - du skriver ju så fantastiskt kära du - borde skriva bok, men det har jag väl nämnt?! Mathea är så underbart fin och fint namn!!!!! Och ni ser så lyckliga ut!!

Gillade lampan så gott - det är mina favoriter oskcå de där flerarmade..skulle vilja hitta en som har olikfärgade skärmar i rosa och vitt osv, men det jar aldrig dykt upp - än så länge!

Mysigt hem ni var in till och så fint Mathea fick..underbara grejer...! Tyvärr kunde jag inte se kudden för din sida ville inte ladda upp hela vägen??? Synd, för jag tänkte bli följare, så jag inte missar dina inlägg..för vettu vad?!? JAG HAR FLYTTAT!!!!!

Jäpp, numera är jag med i familjen bloglovin jag med!!! Känns underbart och jag fick en riktig energikick av flytten, men det är mycket kvar att lära...blev bara klar med sidan igår...men det är bara roligt att lära sig allting här så det får komma eftersom, tjoho!!!

Du är så innerligt välkommen att kika in i min nya bostad när du får lite tid över i babylyckan!!!

Kramhögar Lycke

Katrine

21.sep.2009 kl.00:00

Akk, der skulle jeg ønske jeg var! Kan tenke meg det oser varme, farge og smil hos Mari. Og for noen fine gaver! jammen er det mange kreative totninger der ute :) Håper helgen har vært perfekt, jenta mi. Til uka ses vi både en og to ganger! akkurat slik det skal være :D

Randi

21.sep.2009 kl.08:13

Så mange fine gaver dere fikk! :)

Håper helgen var magisk fin! Det var min! :)

Kaspara

21.sep.2009 kl.15:30

Kjære Marthe!

Å, så vakre bilder du viser fra et koselig besøk!

Klærne Mathea fikk var så fine og med farvebombeputa må hun jo bli et lite lykkelig menneske.

Skrev lang kommentar for noen dager siden, som bare forduftet avgårde og ut i intet. Det var så sent og Kaspara så trøtt, at hun ikke orket å gjenta prosedyren.

Nå er den etterlengtede helgen du drømte om forbi, og jeg håper den ble like herlig som du ønsket deg.

Her holder jeg på å lage en nydelig fiskeform til middag. Det er min søte,blide svigermor som ikke lever mer sin oppskrift. Hun var hustell-lærer på ungdomsskolen og en rev til å fortelle vitser.

Nå er det en jobbeuke og så høstferie. Gutta mine skal på fotballskole i høstferien. Litt rart......har alltid pleid å gjøre koselig ting sammen med dem i denne ferien. Far i huset er alltid i perioden sin da, og har aldri ferie sammen med oss.

Ja, ungene gror til og det går jammen meg fort. Pass på og kos deg masse, hvilket jeg forresten vet at du gjør, Marthe.

Skal fortsette med vikarjobbing etter høstferien også.

Håper du får en nydelig høstuke og kos deg sammen med din lille fine familie! Klemmer fra Kaspara

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits