Matheas dag

Denne helga har vært Mathea sin. Forrige onsdag pakket vi snippsekken vår og peilet kursen mot Toten. Togskrekken er borte, og jeg har blitt en erfaren barnevognfører-togkjører. Amming og bleieskift går som en lek, og med en konduktør som snakket så innbarket totning at til og med jeg hadde problemer med å forstå det, ble togturen riktig så morsom! "Vælkømmin på detti toget som går ått Gjøvik. Lyster dekk en matbæta, som for eksempel ei kaku,  hæll no' å drekke finn dekk detti i vogn fire."  Stemningen var satt, og jeg var på vei hjem- uten tvil!

Det er noe spesielt med å komme hjem. Her lukter alt "hjemme". Du spiser mat som smaker som den alltid har gjort (selv om det skal sies at mamma og pappa stadig eksperimenterer på kjøkkenet). Du sover i det samme sengetøyet du hadde som liten. Selv om dagene er uopplevde føles de allikevel kjente. Tiden står liksom stille hjemme. Mitt oversosiale vesen har godt av slike stille rolige totendager.

Men det kan være leven og liv på fredelige Toten også. I helga var hele storfamilien min samlet for å feire Matheas dåp. Alle rom i huset var fylt, og Mathea var den store superstjernen. Jeg var glad hver gang hun ville ha mat, for det var den eneste gangen jeg hadde enerett på henne. Hun er heldig som har så mange snille, omtenksomme mennesker rundt seg!

dsc1719

Jeg laget kort til babyen vår.

dsc1740

To stolte foreldre som bærer dåpsbarnet opp altergangen. Seremonien var så fin, og tårene presset på når salmen vi hadde i bryllupet vårt ble spilt. Minner og tanker om den store dagen for ett år siden kom strømmende. Heldige meg som kapret flotte Rasmus! Mathea hadde dåpskjole som tippoldemoren hennes har sydd. Den er av det fineste, tynneste stoffet, med flotte blonder og detaljer. Den har blitt brukt av min bestefar, pappa, tante, bror, kusine og fetter. Og meg og Mathea:) Dåpsluen hadde bestemoren til Rasmus med, og den passet så fint til kjolen.

dsc1791

Mamma og pappa stod på hele helga for å lage mat til alle mann (takk verdens snilleste mamma og pappa!). Deilig koldtbord med karbonader, kylling, kalkun, forskjellige salater, egg og røkelaks, forskjellig brød og spekemat stod på menyen. Vi har restemat til resten av uka!

dsc1804

Er det ikke rart hvor masse kakeplass man har i magen etter en stor middag? Jeg burde ofre meg selv til forskning, for jeg lurer på hvor alt tar veien. Jeg tror jeg smakte på alt på koldtbordet, og når det var kaketid fikk jeg jammen smakt på alle kakene også. Puh...

dsc1806

Ostekakedrøm...

dsc1841

Gjestene har dratt, mens jeg blir her et par dager til for å la blikket hvile litt på åpne jorder og blå himmel...

Jeg skal gå lange turer med Mathea, spise opp alle kakerestene, varme meg på peisen, treffe et par venner, gå uten sminke, ta bilder av en smilende baby, gå i pysj hele dagen, lese lokalavisa, drikke kaffe med mamma, snoke i godteriskapet, lese gamle blader, prøve gamle klær, snuse inn frisk høstluft og klemme litt på de fine foreldrene mine. Er det rart jeg trives hjemme på Toten?

dsc1839

Dette huset gikk jeg forbi når jeg gikk tur med Mathea i dag. Ja, det er et hus der. Fallerferdig, ubebodd og litt skummelt. Men allikevel koselig, på sin egen sjarmerende måte..

Vil dere forresten titte innom en annen som koser seg på totentraktene (og i Oslo- der hun bor), bør dere kikke innom min kjære venn Cecilie. Hun har en utrolig fin, morsom, nyttig (sjekk oppskriftene), inspirerende og koselig blogg. Jeg må innom her et par ganger om dagen. Cecilie er nemlig kjapp på postingen av nye innlegg, så her dukker det opp godbiter på løpende bånd.

I morgen er jeg tilbake i byen og et raskere nett. Da skal jeg ta meg en runde rundt til alle bloggvennene mine. Ha en fin kveld- bruk den til noe gøy!

19 kommentarer

Rebecca

28.sep.2009 kl.19:40

Gratulerer så mye alle 3, det hørtes ut som en virkelig fantastisk feiring! Hurra hurra hurra!!

Kaja

28.sep.2009 kl.23:47

Liker bloggen din så godt, Marthe :)

Og gratulerer med Mathea, hørtes ut som en kjempefin feiring av et barn som skaper mye varme og glede rundt seg.

Toten har sin egen sjarm, kjenner jeg lengter til rolige turer i skogen rundt Gjøvik akkurat nå. Nyt stillheten og roen :)

Hilsen Kaja - venninnen til Linn

Cecilie

29.sep.2009 kl.06:59

Ah.. gjett om jeg fikk hjemlengsel nå.. kjenner meg helt igjen i den følelsen om at når du er hjemme så står på en måte tiden stille :) Så nydelige både du og Mathea var på dåpsdagen! Fine begge to! Den ostekaken så helt sinnsyk ut (på en bra måte), er det mulig å få oppskrift?

Tusen takk for alt det hyggelige du skrev om bloggen min, snakk om bra start på dagen :) Det varmet et litt trøtt hjerte som våknet for noen minutter siden.. hihi

Du må nyte de siste timene på Totenlandet og jeg gleder meg skakk til vi sees igjen neste uke!

AM

29.sep.2009 kl.09:18

Gratulerer med dåp, det så ut som en fantastisk dag :) Det er så flott å lese beskrivelsen din av å være hjemme på Toten, det er sånn jeg føler det når jeg er hjemme på Hadeland også. De to plassene er jo ikke akkurat så ulike heller. Håper du koser deg i det gnistrende høstværet!

Ida

29.sep.2009 kl.10:32

JEG FIKK LYST Å FLYTTE TIL TOTEN!

Vel overstått dåpdag! Så skjønne og stolte dere er - der dere bærer Mathea frem til alteret. Skikkelig søte! Og du - jeg ble nesten litt rørt selv når du begynte å mimre tilbake til bryllupet deres! Rart hvordan mennesker man aldri har møtt kan berøre noe i sjelen likevel :-) Fra bilder og tekst forstår jeg at dåpsdagen har vært komplett takket være snille og gode slektninger - er det ikke godt å ha sånne fine mennesker rundt seg? Mennesker som stiller opp fordi de vil, ikke fordi de føler seg forpliktet! Åh, det er fint!

Fortsett å NYT dagene på Toten, sug inn høsten begynnelse i lange drag. Syntes den er så fin. Snart kan vi pakke oss inn i ullsokker (sjokkesåkkar) , votter, store skjerf (eller sjall (!) som vi sier i Bergen) og store strikkejakker - drikke varmende latté og tenne telys i alle krinkler og kroker. Jeg gleder meg! Høst er godt !

Stor klem med alle høstens farger fra Ida

Julianne

29.sep.2009 kl.12:04

Gratulerer så mye med dåpsdagen :) Håper dagen ble fantastisk (slik det ser ut til på innlegget)!

Er innom hver dag og titter her, og like spent hver gang på hva du har å fortelle!:)

Gode ønsker til deg!

Klem fra Julianne :)

Tullefrans

29.sep.2009 kl.12:05

Åh, gratulerer så masse Teigenmor! Jeg kjenner at det brenner litt inni meg (på en god måte, ikke på noe djevelsk sett) fordi jeg gleder meg så fælt til å se dere igjen! Kos deg den tida du har hjemme. Si nå også endelig ifra når du er tilbake i hovedstaden. Jeg har nemlig massevis av spansk spekeskinke..!

Drops

29.sep.2009 kl.12:12

Hello snups=)

Så inderlig fint du skriver. SÅ utrolig godt beskerevet alt fra togturen, til foreldrene dine også om maten...SUpert. Du virker så happy og det smitter over på meg som leser det ihvertfall skal du vite.

Jepp, du er nok ikke så langt unna...kanskje en trekvarter eller noe...litt langt da...hihi...Er jo på andre sida over Mjøsbrua je vettu. Ser du jeg har fått litt dialekt over meg jeg og...Je!!

Håper du nyter dagen i pysj med en kaffekopp. Alltid digg med litt ro, men en god blanding er vel å foretrekke tenker jeg.

Ha en strålende dag, Her er det ihvertfall sol og jeg tror jeg får ta meg en dusj da vi skal i foreldresamtale med læreren til Lille Pastill i dag. Tenk nå er det vi som sitter der og skal høre hvordan det går på skolen...spennende.

Dropsa

Katrine

29.sep.2009 kl.13:26

Så fin dag! matheas dag! :D det burde bli en høytidsdag hvert år.. Oppe og avgjort.. Gleder meg til å se dere igjen vennen min! og akkurat nå fikk jeg lyst til å bygge to hus tett i tett med din nydelige familie, på Toten..

Hildegunn

29.sep.2009 kl.16:56

Jeg kjenner meg så veldig igjen når du beskriver følelsen av å komme hjem, ingen mat i verden smaker så godt som hjemme, nettopp fordi du er hjemme (og kanskje litt fordi du slipper å lage den selv ;)). Følelsen av å gå opp (i mitt tilfelle) til postkassen for å møte på en haug med kjente fjes og følelsen av at man gleder seg for å hente posten, for kanskje ligger det (tross alle odds, og 9 år utenbys/utenlands boing) noe der og venter på meg som det gjorde den gang! Liker bloggen din veldig godt og blir litt glad innvendig når du har lagt ut nytt innlegg, hverdagsbetraktninger er fantastiske!

Marte

29.sep.2009 kl.18:33

Gratulerer med dåpsbarnet :)

mari Helene Stikbakke

29.sep.2009 kl.19:43

Gratulerer så mye med dåpsbarnet, virker som dere hadde en topp dag:) Jeg skulle så gjerne ha kommet i kirka, (var det svigerfar som døpte Mathea forresten?), men solveig har hatt sjau i helga, og jammen fikk ikke jeg å synnøve det også! skikkelig møkkahelg for vår del!! MEN, koslig å høre at du trives på Toten! Jeg tenker det samme hver dag, at jeg aldri skal flytte herifra! ikke før unga er voksne å jeg må flytte etter dem fordi jeg savner dem så fært!!:) håper alt ellers er bra med dere, virker jo slik ut av disse glade postene dine. alltid en glede å lese på bloggen din Marthe, flinke du!:) nei, nå står det to stk ostesmørbrød å venter på meg! Ha en strålende aften min venn:) klem,klem

Ingrid

29.sep.2009 kl.22:22

Gratulerer med vel overstått dåpsdag! Så fine dere var alle sammen. Veldig koselig med dåpsklær som går så langt tilbake i familien.

Og du, for noen kaker... rene konditoriet, jo. Jeg hadde gått helt bananas der.

Må si jeg fikk hjemlengsel nå... etter at både du og Cecilie har skrevet varme ord og lagt ut bilder av Toten på sitt vakreste. Nesten så man skulle tro det var en sammensvergelse... hehe.

Håper vi sees igjen snart, Marthe! Nyt fine høstdager så lenge.

Line

29.sep.2009 kl.22:54

Så koselig å lese om hvordan du synes det var å komme hjem til Toten, slik føler jeg det også når jeg kommer hjem til Østfold (Nå bor jeg på Toten...)

Gratulerer alle 3 med dåp, flotte bilder av en minneverdig dag. Jeg har hatt dåp for begge mine og det har vært to flotte dager. Dåpsdager skal man ta vare på.

Kjempe fin blogg du har. Ha en superfin dag og uke.

IfraLahell

30.sep.2009 kl.09:42

Gratulerer med datteren din! Nydelig jente, med et nydelig navn. Høres ut som dere har fantastiske dager på Toten altså. Digger han togkonduktøren med dialekta ;) Kjenner godt til den kakemage problematikken, eller dessert generelt egentlig. Samme hva så er det alltid plass til litt. Nå som jeg ammer jeg og går det greit, men må nok stramme inn litt på kakespising etterhvert. Håper dere koser dere masse hjemme!!

Klem IfraLahell

Camilla

30.sep.2009 kl.18:30

Gratulerer så masse med overstått dåpsdag! :-)

Det som er så fint med deg/bloggen din er at har man en dårlig dag kan man bare ta turen innom,og da kan man liksom ikke bli annet enn glad :-)

Jeppjepp, håper dere koser dere supermasse. Jeg teller dager til Ultralyden. Gleder meg, da blir det liksom mer virkelig det hele. Men litt skummelt er det jo også.. :)

Ha en superduper kveld <3

Mari

30.sep.2009 kl.21:26

Åhh, je ælsker den dialekta :):) det hadde itte vøri krig i væla om ælle tala lænding (æll totning da..alt ettersom å`n kjæm fra) :)

Gratulerer ytterst med nydøpt barn og vel overstått feiring. Maten så himmelsk ut! - såpass godt så det ut, at jeg måtte gå og hente meg et eple :P haha :)

Ha en fortsatt fin uke a du :)

Klem fra Maripari

Mari

01.okt.2009 kl.18:24

Hei! Kom tilfeldigvis innom bloggen din idag, og likte den veldig godt! Gratulerer med ei søt lita jente :) Håper vi blogglesere får følge med videre i din hverdag med babydill og loppisfunn.

Hilsen Mari

Rebecca

02.okt.2009 kl.09:44

Apropos Mathea - du har sikkert sett den allerede, men jeg linker uansett (sånn for å være på den sikre siden) http://www.gronnhverdag.no/Nettsider/Groenn-Hverdag/Tm/Barn/Tester-og-undersoekelser/Miljoegift-i-taateflasker-og-smokker - trygge tåteflasker og smukker.

Love love love :)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits