Ikke så anonyme bloggvenner på besøk

Vi greide det! Kaspara, Dill-dall Nina og jeg har lenge hatt planer om å møtes, men det skal litt til for tre mammaer fra tre forskjellige steder å faktisk få til et møte. Men i går troppet to flotte damer opp på Tøyen, og jeg kunne (med en smule prestasjonsangst) åpne dørene til den lille leiligheten min. Jeg har jo vært så heldig å få besøke Kaspara i hennes nydelige hus, og alle som har vært innom Dill-dall Ninas blogg har fått med seg at hun bor på en drøm av en gård. Vi snakker store hager, store rom og damer med stor sans for interiør og estetikk. Nina har vært hos meg før, og vi klikket med en gang. Senere har vi hatt fine telefonsamtaler og sendt hverandre meldinger. Nina har gått fra å være en bloggvenninne til å være en "ordentlig" venninne, og hun er "hjemme" i leiligheten min. Men så var det Kaspara da... min største inspirasjon, og den første bloggeren jeg fulgte fast. Hun er min guru!:) Hva kom hun til å synes om vårt bittelille krypinn på 59 kvadratmeter. For å si det sånn; det meste kan se bra ut på bilder. Da har man mulighet til å ramme inn akkurat det man vil vise frem, og gjemme bort hybelkaniner, møkkete vinduer og en ikke akkurat billedskjønn utsikt mot en sliten bygård tvers over gaten. Kanskje Kaspara ville fnyse i nesen og avsløre hele bloggen min som et stort skuespill. Men selvfølgelig skjedde ikke det! Tror forresten det skal mye til før Kaspara fnyser i nesen, og hun kunngjorde raskt at hun var totalt blottet for evnen til å se støv. Puh!

dsc1696

To glade bloggvenninner på besøk. Det var så utrolig koselig. Skravla gikk som besatt; vi snakker tre taletrengte jenter. Kanskje vi skal innføre en ordstyrer ved neste møte?;)

dsc1700

Vi satt lenge ved bordet og koste oss med kyllingsalat og tomatbrød.

dsc1702

Kaspara ville gjerne ha oppskriften på tomatbrødet, noe jeg ser på som et stort kompliment fra hun som er kjent for olivenbolle-baksten sin. Oppskrift kommer lenger ned i innlegget.


dsc1697

Nina viser ansikt, mens Kaspara fortsatt er litt beskjeden... Hm, greier vi å myke henne opp og få henne til å krype frem fra anonymiteten? Følg med!


dsc1710

Mathea oppførte seg eksemplarisk og ga såvidt fra seg noen grynt fra vugga. Selv om det var helt ok å ligge i vugga å høre på oss voksne snakke, var det allikevel mest stas å sitte på fanget til bloggtantene sine å kose. Her har mannen til Kaspara også kommet, og etter litt eplekake og kaffe var han godt rustet til en liten fotosession. Jeg holdt på å le meg ihjel av mannen som klatret høyt til værs på stoler, i sofaen og til og med på stuebordet vårt for å få tatt bilder. Herlig, uforglemmelig øyeblikk! Mannen din er sporty, Kaspara!

dsc1705

Jeg og Nina er ikke blyge, men Kaspara vet fortsatt ikke om hun vil titte frem.

dscf3418

Nei, se her! Det er jo Kaspara jo! Har jeg ikke hatt besøk av de søteste damene? Og bare så dere vet det, Kaspara har godkjent at jeg legger ut bildene... sånn at jeg ikke får rykte på meg for å trå over grensene til folk.

Timene gikk utrolig fort, og Kaspara hadde annonsert på forhånd at hun bare kunne være i toppen tre timer. Etter fem timer vinket hun farvel til meg og Nina. Etter enda litt skravling tok også Nina turen hjemover til søsterens leilighet. Tilbake i leiligheten satt jeg med verdens beste følelse og et overskudd av energi takket være et kjempekoselig møte. Jeg kan ikke slutte å smile ved tanken på at tre damer i 20-, 30- og 40- åra kan ha så mange ting felles og snakke sammen som gamle venninner. Tror ikke det er det tema vi ikke kunne diskutert.

Og dette må være de mest sjenerøse jentene jeg har møtt. Bare vent til dere ser hva de hadde med til meg og Mathea. Jeg ble helt satt ut... Rasmus spurte om det var normalt å gi så fine gaver når man kom på besøk til hverandre. Det var virkelig utrolig fine ting! Men kameraet må forevige tingene før jeg viser dem til dere, og det har det ikke blitt tid til i dag. I dag har jeg nemlig gått en lang tur langs Akerselva med gode Ingri. I det jeg sa ha det til henne, tok forlover-Silje over sosialiseringsansvaret, og sammen ruslet vi på Grünerløkka med hver vår kaffe i hånda. Etterhvert gikk vi til den flotte leiligheten hun deler med sin kjære, og som alltid ble jeg vartet opp på best mulig måte. Det finnes ingen som Silje! Etter noen timer med skravling i munnen på hverandre, bleieskift, dagdrømmeri og kvalitetstid fant vi veien hjem. Og nå venter sofaen på at tre stykk kropper skal slenge seg og la blikket hvile på lett underholdning på skjermen. Herlig!

Vi skal lage hjemmelaget pizza i kveld, og parmaskinke, parmesanost, ruccola, pinjekjerner, pesto og alt mulig annet godt har blitt kjøpt inn. Gleder meg! Jeg har så fantastiske dager og så fantastiske venner og familie rundt meg. Jeg tenker på det og setter pris på det hver da. Det er viktig. Håper alle der ute sitter med en like god fredagsfølelse som meg. Hurra, det er helg!

Og her Kaspara, kommer oppskriften på tomatbrødene:

1 l hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl vann
1/2 ts salt
1 ts sukker
soltørket tomat
fetaost
cherrytomater
havsalt/flaksalt

Bland sammen mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann. Kna til en jevn tykk deig. Tilsett olivenolje og kjør maskinen bare et par omdreininger slik at oljen bare legger seg rundt deigen. Hev i 30 minutter. Del deigen i tre emner, og form runde, ganske flate brød på en stekeplate. Del cherrytomater i to og stikk disse ned i deigen. Gjør det samme med fetaost (jeg brukte fetaost som ligger på glass, i olje). Strø over flaksalt. Hev i en halvtime. Stek på 200 grader i cirka 20 minutter.

dsc1687

10 kommentarer

lise

02.okt.2009 kl.19:48

Det ser ut som dere hadde kjempekjekt. Det er bare å ta turen over fjellet en gang også!

Janne

02.okt.2009 kl.20:16

En hel trekløver med kreative damer! Skjønner godt det ble suksess:) Følger bloggen til dere alle tre, og ALLTID masse inspirasjon å hente:) Hørtes ut som en herlig fredagskveld i vente...god helg!

Torill

02.okt.2009 kl.20:17

Var det tilfeldig at eg stakk innom bloggen din samtidig som Beat for Beat bugna av folk frå Toten? :-) Veldig sjarmerande dialekt, har du holdt på di?

Cecilie

02.okt.2009 kl.21:09

Det så ut som dere hadde det kjempekoslig :) Snakk om tre flotte kvinnfolk! :D Tomatbrødene så skikkelig gode ut, de skal jeg prøve en dag.. nam nam.. alltid gøy med noe nytt.

Håper dere har en god fredagskveld.. hjemmelaget pizza har stått på menyen her også! Hørtes ut som den dere skulle lage var litt villa paradiso inspirert? :)

Gleder meg til torsdag! :)

Ida

02.okt.2009 kl.21:33

Hei vennen!

Åh - for en herlig herlig gjeng dere er! Og så fantastisk å kunne møtes slik og skravle hull i ørene på hverandre - jeg melder meg herved som ordstyrer ved neste møte ;-D

Kjempefine bilder av dere - holder på å le meg ihjel av Kaspara som iherdig skjuler sitt vakre ytre flere ganger - godt at hun avslørte seg selv tilslutt - jeg holdt på å dø av nysgjerrighet.. hihi :-) Kjempekule bilder fra sofaen - men duuuu.. skulle tatt ett returbilde av kasparamannen da vet du - så vi kunne fått ledd litt vi også.. hihihi :-)Det får bli ditt neste oppdrag ;-)

Så virkelig ut som en helaften - og gjett om vi skal treffes dersom du vender nesen mot Bergen. Det er nok ikke så altfor lenge til jeg drar til Oslo heller - skal dit i løpet av permisjonen iallefall - så det blir vel rett over nyttår! Har en kjempegod venninne i Oslo - som jeg skal ned å besøke! Sammen med lilleprisen såklart!! Vi får være litt forsiktig med å presentere Mathea og William for hverandre - slik at vi slipper å måtte forholde oss til barn som kanskje flytter fra hjembyen.. hihi :-) (isåfal får Mathea flytte til Bergen...!) :-)

Ha en kjempekjempefin helg! Gleder meg til å se presangene!

Stor klem fra Ida

ps. Det lille jeg kunne skimte av Mathea så UTROLIG vakkert ut - lille søteste lykketrollet - AND must I say - you look great :)

Katrine

02.okt.2009 kl.21:35

Så fine jenter! så koselig å høre at dere kan møtes slik, og at det klikker og klaffer :D Du skal ta innover det jeg sier til deg nå: det er grunner for at disse flotte damene vil komme på besøk til deg. Det er grunner for at det er så lett å klaffe (ja, et nytt favorittord. Klaff, klaffe, har klaffet) med deg. Fordi du er fantastisk og helt unik!! Vi er heldige som har så mange flotte mennesker rundt oss, Marthe. Og vi andre er heldige som har DEG rundt oss :D akk, jeg er så glad i deg!

Mammamia for et tomatbrød! namnamnam og NAM!

M by M

04.okt.2009 kl.16:55

Hei Marthe!

Så koselig med besøk! Det tomatbrødet må prøves! Så veldig godt ut! Og leiligheten din ser også veldig bra ut :-)

Håper alt står bra til med lille Mathea?

Klem fra M

Mari

04.okt.2009 kl.21:47

Det synes på bildene at dere hadde en stas dag :) Så utrolig artig å klikke så bra med bekjentskaper man får her inne i bloggverden, og etter hvert bli gode venner. Og det tomatbrødet er jo helt himmelsk ut - må testes ut!

Håper dere har en stas søndag kveld :)

Randi

06.okt.2009 kl.08:50

Mmm... tomatbrødet ser veldig godt ut her jeg sitter på jobb småsulten ;) Et kjempekoselig innlegg Marthe, ser ut til at dere hadde en super dag! :) Du, jeg har en kommode jeg skal male (hvem her i blogglandia har vel ikke det hihi?!) og synes fargen på det runde spisebordet ditt er så fin, husker du hva fargen heter/evt. produsent? :):):) Ha en nydelig fin dag, frøken! Klem

Lycke

06.okt.2009 kl.09:45

Hello kära Marthe!!! Länge sedan jag slank in, vet inte var tiden springer, men ifrån mig springer den allt, hoho...! Låter så härligt när du beskriver Erat möte, sa det till Kaspara också - att jag önskar så att jag varit med..eller att ni kunnat bunta ihop er på ett plan och flyga hem till mig, så sätter jag på kaffet i vår lilla stuga!!!! Kaspara sa att hon bokat flyget för ett helt gäng glada norska bloggare, men jag tror nog hon skojade, vad tror du?!?

Hihi..jag vet det där med att man kan välja sina hörn när man lägger ut foton från sitt hem, och sen när någon kommer så syns ju alla andra hörn också, fniss..., men det är livet, och jag älskar att ramla in hos andra och se på deras liv och omgivning..alltid lika härligt! Ska nog åka och hälsa på en svensk bloggare som bor bara ett par mil härifrån..."Susanne" och det ska bli jättespännande...annars har jag ju Persilja, som inte alls bor långt härifrån, och det är jättekul!!!

Är trött som en gnu idag när jag somnade först tre i natt - var helt speedad när jag städade o joxade i källaren för att komma i ordning för att jag tänkt börja sy mina första kuddar!!! Jojo, har nog inte sytt en kudde sedan lågstadiet..men nu ska det bli av..har dammat av symaskinen , hehe...och tvättat tyger och och...bare sätta igång!!

Kramhögar i hösten, Lycke

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits