Postkasseoverraskelse og totentur

Forrige onsdag rømte jeg og Mathea byen for å få litt pleie hos mamma og pappa på Toten. Jeg har fått erfare at jeg er kjempedårlig på å ha et sykt barn, og med puls i 170 lå jeg de to første nettene med vidåpne øyne og fulgte med på Mathea. Derfor var det godt å komme til mamma og pappa som kunne berolige meg med at alle barn er forkjølet innimellom. På lørdag, da Mathea var bedre, gikk vi en tur på åsen.

dsc0107

Heldige Mathea har fått en helt nydelig skinnfell av bestemoren sin. Bak en slik fell ligger det mange arbeidstimer, og mamma har sydd såkalt brudekant rundt kanten med diamantslipte, sylskarpe nåler og trykket vakre, symbolske trykk på skinnsiden. Jeg fascineres av de flotte krøllene på fellen. Ingen prinsesse sover vel bedre enn nedi enn god sauefell.

Med frisk, stikkende vind i kinnene, glatt vei under beina og utsikt over barndomsbygda satt smilet løst. Det beste jeg vet er å gå lange, fine turer, helst i skogen eller på fjellet. Mamma og pappa har heldigvis alltid tatt meg med på slike turer, og det er verdier jeg skal videreføre til Mathea.Rasmus er like glad i å komme seg ut på tur.Pappa er, som han selv sier det, oppvokst i en bergsprekk, så behovet for frisk luft og skog under beina ligger i blodet. Har jeg ikke flotte turkamerater?Lykkelig!Jadda, så... neida, så... hva skal vi si om stedsnavnet på det nederste skiltet? Det øverste er jo idyllisk nok, men å legge søndagsturen til Driterbakkhøgda tror jeg man bør unngå...

På lørdag, etter en stoor lørdagsfrokost, fikk jeg det for meg at jeg skulle luske meg opp på det gamle jenterommet mitt. Jeg pleier alltid å ta meg en tur inn dit, rote litt i gamle skuffer, lese gamle dagbøker, prøve gamle klær. Taket over der jeg hadde senga mi har fortsatt stjerneklistremerker, og overalt finnes små minner om vesle Marthe. Hobbykeramikkfigurer som jeg hadde dilla på da jeg var mindre, gamle tegninger, en sliten russedress, for små sko, hemmelige lapper som ble sendt mellom to fnisende venninner i en skoletime, hjerter med navn inni som jeg  nesten ikke husker. Og der lå også minnet om en litt eldre Marthe- brudekjolen min. Skulle jeg tørre å prøve den? Kroppen forandrer seg naturligvis en del etter en fødsel, og det er ingen hemmelighet at jeg trente masse før jeg giftet meg i fjor. Litt annen trening enn å trille barnevogn, for å si det sånn. Rasmus skvatt nok litt da jeg kom valsende ned trappa i finstasen.Hurra, den passet... nesten. Jeg hadde nok ikke orket å gått en hel dag med denne kjolen. Mathea fikk være med som brudepike.


Vel tilbake i oslobyen møtte vi en hardstappet postkasse. Og midt blant gamle aviser og stygge brev fra Lånekassen (grr) lå det en pakke. Til meg!!

Pakken var fra skjønne, snille Frk. Fosli, og inneholdt utrolig fine saker, se bare her:Dette skrinet har hun laget selv. Fra en fugleelsker til en annen, som hun skrev i kortet. Se så nydelig det er! Jeg ble så glad! Vakre farger og motiv, og dessuten er det helt unikt og hjemmelaget. Love it!Det skal få stå på det gamle skatollet mitt, det passet perfekt sammen med det andre som stod der.U-hu! Kortet hadde hun også laget selv, og jeg ble kjempeinspirert når jeg så det. Sånne har jeg lyst til å lage på hobbykvelden jeg skal ha med et par venninner i kveld.Her skal det nye medlemmet i fuglefamilien min få bo.Jeg ble så overrasket og glad over dette hjerteklappstoffet! Har lett lenge etter stoff i nettopp disse fargene, og plutselig ligger det i postkassen min.Dette skal nok få innpass i både lappetepper og multiposer.Mmmm... Den snille frøkna sendte meg til og med sjokolade! Her poserer sjokoladen foran kjøleskapet, bare for å illustrere hvor jeg mener all sjokolade hører hjemme: i kjøleskapet. Gi meg kald sjokolade, og jeg er din for alltid.

Tusen, tusen takk Frk. Fosli!- for en gavepakke Du vet tydeligvis hva jeg liker. Jeg anbefaler alle å ta en titt inne hos denne kreative frøkna. Hun lager veldig masse fint, og har også egen salgsblogg. Den finner du her. Hun skal også selge tingene sine på markedet på Blå neste søndag. Løp og kjøp!

I kveld blir det juleverksted i heimen, og et par venninner kommer hit for å hobbitisere. Da er det bare å legge lemmen i bordet, strø utover seg med stoff, sette på julemusikken og la kreativiteten få fritt spillerom. Gleder meg!

Håper alle har gode dager. Jeg er litt dårlig på kommentering i det siste, men er stadig innom dere å kikker.

Smil fra Marthe

22 kommentarer

Randi

24.nov.2009 kl.14:29

huff! Det er skremmende når de små er syke, i allefall når man ikke har hatt barn tidligere.

Min gutt fikk vaksine i går og fikk litt feber, syntes det var ille nok jeg da. Kan nok bli noe hysterisk til tider ;) Det er i allefall godt å ha erfarne mødre i sånne situasjoner som kan berolige med at alt er i den skjønneste orden.

Ha en fortsatt fin dag! :)

Silje

24.nov.2009 kl.15:19

For en fantastisk brudekjole! Rett og slett nydelig :-)

Mari

24.nov.2009 kl.15:41

Utrolig skjønn skinnfell! Mathea er ei heldig lita prinsessa som har en så dyktig bestemor :) Fine ting du har fått i postkassa di fra Frk. Fosli, og ja hun er dyktig! På søndag skal jeg på markedet på Blå og hilse på Frk. Fosli og de andre dyktige og søte jentene som står der sammen med henne.

Jeg likte veldig godt den "rammen" du hadde kortene dine i *se etter slik på loppis* ;)

Ha en STRÅLENDE dag :)

Cecilie

24.nov.2009 kl.15:46

Det så herlig ut med litt totentid og ikke minst totenluft! Fine pappan din med hatten på snei! hihi.. Kjente jeg elsket bildet av deg i brudekjole med Mathea i armene.. så nydelig du er og lillesnuppa har blitt så stoor.. guri skanke.. jeg gleder meg til å se henne neste uke! :)

Kos dere masse i kveld! Jeg er så lei meg for at jeg ikke kan komme.. må nok heller kose meg med baseluskene mine ene og alene i kveld :S Jeg som hadde store planer om å sy en julenissedrakt til Ågot.. Hadde ikke det vært fint? ;D Jo, sa brura!

M by M

24.nov.2009 kl.15:52

Utrolig fin skinnpose! Og hva er vel bedre å ligge i enn skinn for disse små?

Så flott gave! Kose deg med hobbykveld i dag! Her er formen laber etter å ha fått vaksine i går, men satser på at jeg er fin igjen i morgen ;-)

Klem

MiaNostalgia

24.nov.2009 kl.16:56

Koselig innlegg - som alltid. Nydelig skinnfell Mathea har fått og så hyggelig at du også fikk en gave i posten. Det fortjener du, fordi du sprer så mye solskinn på bloggen din... og sikkert av mange andre grunner også :-)

Kos deg masse med kreativt venninnetreff i kveld!

Love&Courage

24.nov.2009 kl.18:09

Det tror jeg må være en av de fineste brudekjolene jeg har sett i hele mitt liv.... :)

Kan jeg spørre hvilket merke det er?

Ida

24.nov.2009 kl.21:56

Hei skjønne skjønne Marthe!
Nå var det på tidet at jeg la igjen et LITE (!) pip her - jeg kan fortelle deg at jeg ikke har gått glippp av ett eneste innlegg, og jeg har KOST meg med hvert eneste - både bilder, tekst og stemning over det hele. Jeg har tenkt at jeg SKAL legge igjen noen ord, men så har jeg villet gjøre det ordentlig.. ikke sånn kort, kjapt -jeghar dårlig tid - også farter jeg videre. Så her er jeg - maseapparatet er åpent - and YOU CAN'T stop me ;-D
Jeg tror ikke jeg har gitt en lyd fra meg siden du fikk hjertene i posten, men du kan tro det var hyggelig å se dem dukke opp på bloggen din - veldig kjekt å høre at to av dem har funnet veien videre til noen som betyr noe viktig for deg :) Slikt gjør en sjel ekstra glad :) I samme innlegg forteller du om jobben din - og det er så spennende å plutselig kunne ramle over en artikkel som du har skrevet. Skal du tilbake til Allers når du er ferdig i permisjon? Eller har du andre spennende planer?? På slutten der avslører du en tankeboble, to blog or not to blog.. JEG ER SÅ GLAD FOR AT DU tilsynelatende har FORTSATT! :-) *du gir meg smilepiller i form av bokstaver*
I neste innlegg ser jeg kjente gater - du har vært i Bergen! LIlle frue - neste gang har du meldeplikt!! Tenk om jeg hadde sett deg på gaten - jeg hadde jo fått sjokk.. hihi.. og hadde nok garantert ikkeklart å la være å pirke deg på skulderen :-) Så fortsetter du å vise så mange fine bilder fra familie, venner, gamle ting med mye sjel i og herlige gladfarger. Du er heldig som omgir deg med så mange fine ting og mennesker.
Stolen som dere har kjøpt til Mathea har jeg også til William - har du sett det innlegget hvor jeg sydde pute? Den ble jo råfin, og er ikke noe vanskelig å sy heller. Gi beskjed om du trenger mønster. Innlegget heter - Jeg kan være litt retro hvis jeg vil!
Jeg ble så trist når jeg så jeg hadde gått glipp av feiringen din. Jeg fikk ikke gratulert deg med dagen - og fortalt hvor rørt jeg ble av det fiiiin innlegget ditt. Tilbakeblikket viser hvorfor jeg er så glad i bloggen din - fordi den er så allsidig, ærlig, givende og morsom. Og tilslutt viser den hvorfor jeg er så glad for å ha blitt 'kjent' med deg her - fordi du er minst like søt på utsiden som på innsiden :) Du har en utrolig gledespredende karma :-) Gratulerer med ett år som blogger - måtte det bli mange flere år :-)
Er Mathea blitt bedre ? Jeg har lite erfaring med syke barn - heldigvis - siden jeg er velsignet med to barn med godt immunforsvar. Likevel var begge så uheldig å få spysyken forrige uke. Jeg og Henrik holdt oss friske - men begge små bultene våre lå å spydde. STakkars. Heldigvis tok begge det veldig fint. William var helt i hundre når han ikke spydde - og Christoffer var stor gutt som bare slappet av. Tror ikke de hadde det vondt, bare uvel når de spydde. Huffamej.. ikke noe særlig med syke små - man blir så beskymret for de små nurkene.
Den skinnfellen Mathea her er helt nydelig - og den ser veeeeldig god ut. Vurderte lenge frem og tilbake på hvilken vi skulle ha, siden det ikke blir fullt så kaldt i Bergen (som f.eks i Oslo.. brrrrr!)
Jeg forstår hvorfor Rasmus sitt hjerte gjorde noen ekstra hopp når du kom ned med brudekjolen på . den er helt nydelig - du er helt nydelig!!!! Også med lille Mathea på armen - hun ser såååå søt ut.. :-) Jeg ble helt rørt over at foreldrene dine har tatt vare på barndomsrommet ditt - det må være en utrolig vakker og minnerik oase å komme inn i - skulle ønske jeg kunne traske litt tilbake i minner. Hos meg er alle minnene pakket ned i to pappesker i boden - litt vemodig, men sånn er det bare av og til....
Sånn - da skal jeg stoppe opp å mase sånn!
Håper dere koser dere masse masse nå i førjulstiden - tenk.. første jul med Mathea . det er magisk! Håper lilleprinsessen er frisk igjen, og at dere kan nyyyyte dagene sammen!
Stor klem fra skravle-Ida :)

Camilla

25.nov.2009 kl.09:49

åå..er det ikke herlig å komme seg vekk fra byen iblant :-) Vi er så heldig(?) både jeg å samboer å ha foreldre som bor en drøy time fra Bergen. Og det er alltid like kjipt å dra derfra, blir som en liten miniferie. Lovely!! Håper den lille frøknen deres er bedre nå?!! Her sitter jeg og magetrollet mitt og hører på fransk musikk som vi ikke skjønner bæret av, men som vi begge liker så godt. hihi Elsker de små bevegelsene inni magen. Og stort var det og igår da jeg fikk høre hjertelyden for første gang. Hurra! :) Snart får du en postkasse overraskelse til, den blir omsider sendt avgårde idag(litt treig av meg..hihi) Ha en fin dag da!! <3

Frk. Fosli

25.nov.2009 kl.14:12

Så glad jeg blir for at du ble så glad :-)
Håper du hadde en fin kveld i går, og at både ugler og andre fantastiske kreasjoner fløy ut av ditt kreative hode! Og så håper jeg at også dagen i dag blir strålende, selv om det er noe alt annet utendørs!
Klem!

Hege

25.nov.2009 kl.15:16

For en nydelig skinnfell! Hun er virkelig en prinsesse :)

Skal du være noe i Oslo i julen, eller blir det Toten/Stryn? Hadde vært koselig å få besøkt dere i Oslo, siden jeg ennå ikke har fått sjansen! :)

Bengin ~ Mote&Glede

25.nov.2009 kl.19:53

åå så nusselig! <3

Men det er en liten ting. Jeg trenger hjelp på bloggen til å få noen til å slutte å spre rykter og lyve om meg, så det hadde betydd ubeskrivelig mye hvis du kunne skrevet en kommentar og støttet meg litt. Det hadde betydd alt! :'(

Siv Annette

25.nov.2009 kl.23:11

Jeg dumpet helt tilfeldig innpå bloggen din, og jeg smiler. For en fantastisk, nydelig blogg!! Du skriver så fint, har så fine bilder, og som jeg gleder meg til å lese igjennom dine gamle innlegg :)

Ahh, kjenner jeg smiler litt ekstra nå, på en onsdagskveld, jeg har jo oppdaget noe så utrolig vakkert :)

Malerinnen

26.nov.2009 kl.14:48

Hei!

(på oppfordring fra deg selv)

Jeg lurte; det bakverket som er avbildet i innlegget under her, ser ut som snurrer med kanel inni, oppi muffinsformer (?), hvar ER det? Kan oppskriften publiseres? Kan den eventuelt nå meg via min søster Tullefrans?

:-D

Dilldall-Nina

27.nov.2009 kl.15:54

Jeg skrev en mail jeg ;). Ellers hadde det blitt 1 m med kommentar ;). Klem

Julianne

28.nov.2009 kl.11:07

Åhh så herlig :) Det må være så deilig å komme fra en så idyllisk plass nær Oslo! I forhold til meg selv da, tenker jeg :) Kunne gjerne tenkt meg å bo der når jeg skal etablere meg. Og jeg blir helt babysyk av å se Mathea! Herregud så nydelig. Kjenner morsinstinktet bare faller over meg som et stort mykt ullteppe :)

Ha en nydelig helg!

Masse varme fra meg!

Irene

28.nov.2009 kl.21:40

Hehe.....Jeg har hørt om Driterubakken oppe ved Bæsjsjøen når det gjelder Toten, hvordan det skrives aner jeg ikke. Men lo godt når jeg leste på skiltet ditt.

Elsker den lilla kommoden i ett annet innlegg, husker du fargekoden og kan dele den med meg tror du?

Ha en strålende helg - hilsen trofast bloggløs leser

Rosetrend

29.nov.2009 kl.22:30

Heihei!

Etter ditt besøk på Blå, og med frk. Foslis referanser, måtte jeg bare ta turen innom bloggen din. Det var veldig gøy å lese din mimring over sitater, din datter har fått en kjempefin skinnfell, du har vist en smart måte å henge opp dekorative kort, og du var heldig som fikk den flotte gaven i posten :o)

Det var gøy å knytte et ansikt til en blogg- d er ikke så ofte det skjer.

Håper du får en flott uke!

Sølvi

30.nov.2009 kl.12:44

Hei Marthe,

Skinnfellen er utrolig fin. Tenk å ha et sånnt talent!

Koselig med tur i frisk vinterluft. Håper Mathea er helt frisk nå.

Nå er bloggen min i gang, forresten. (http://einstovelogeinsko.blogspot.com) Tusen takk for det lille 'kicket'. Det betydde veldig mye :)

Ha en fin og koselig uke!

Hilsen Sølvi

Kjersti

30.nov.2009 kl.22:33

Hola mami :)

Det er ordentlig fillern at jeg kom for sent til konkurransen, men som du veit er jeg jo ikke så aktiv på bloggelesefronten, men idet jeg først klikker meg inn her blir jeg oppslukt. Jeg glemmer tid og lesepress, og drømmer meg av sted. Du er så hærlig, og det er så fint å få en del av hverdagen din sjøl nå når jeg er så langt borte.

Snart er det jul og alle hjerter gleder seg ;) Håper prinsessa er frisk at, og at vi får stabburskvæll i år som tidligere!? so MuCH... :)

So long superlady.

Camilla

01.des.2009 kl.14:09

Hei på deg! Så bra du likte den lille førjulsgaven! Hurra :-) Jeg syns det er kjempe gøy å lage ting til andre, vel å merke til andre jeg vet setter pris på det.. Her herjer sykdom, ankelen min kommer seg men 6 åringen hadde feber i hele går. er det ikke det ene så er det det andre ;-p Men midt oppi det hele hadde jeg kontroll hos lege idag, og jaggu fikk jeg ultralyd og. Og gjett hva, vi fikk bekreftet 100% at vi venter en liten jente. Dobbelt hurra! :-) Og itillegg kom det ett lite snødryss. hihi Nå kan bare julen komme for fullt!

nadja

07.des.2009 kl.01:12

så utrolig koselig innlegg, som alltid. tips om fatet skal jeg ta med meg videre, det var et godt tips, det. og jeg må bare si meg imponert over at du kom deg inn i brudekjolen din!!! det er bare å ta av seg hatten..jeg har ikke turt å engang tenke på å prøve meg på noe sånt, ennå vi har feiret ettårsdag i her huset. (derav bursdagshatt som taes av..) god natt, søte dere!

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits