bARnsLiG julekalenderglede og enda mer postkassekos

Jeg føler at en mye brukt bloggfrase blant oss bloggere er: "beklager at jeg ikke har blogget så masse i det siste". Dette kunne jeg også sagt, og jeg kunne i samme slengen puttet på "beklager at jeg ikke får svart på alle kommentarer". For det har jeg nemlig så lyst til. Jeg har lyst til å titte innom absolutt alle som er så snille å legger igjen et livstegn, alle de fine ordene gjør meg nemlig så glad. Men nå har det seg en gang slik at livet må leves utenom bloggen også, og det har jeg gjort til gangs i det siste. Kort oppsummert: nesten en ukes besøk fra den fine Natalien min som bor i Trondheim (hvem har tid til å blogge når man har sjansen til å sitte under en dyne i sofaen med en gammel venninne, drikke vin, se på sex og singelliv, mimre om studietidens gleder og sorger), fantastisk konsertopplevelse med fantastisk venn, lange rusleturer i en julepyntet by der man treffer fine bloggvenninner, overraskelser i posten, overspising av mandariner, gledelige nyheter om at man skal bli tante (HURRA), gledelige nyheter om at flotte mennesker forlover seg (HURRA 2), trening (jeg har ikke mistet kondisen helt), og sist, men ikke minst: masse førjulskvalitetstid med den fine, lille familien min.

Og hvor fin deler av denne familien er fikk jeg atter en gang bekreftet i dag tidlig. Jeg skulle opp for å skru på ovnen til frokostrundstykkene mine da jeg spottet et eller annet ukjent inne på rommet til Mathea.JULEKALENDER! Jeg har julekalender! O'lykke. Jeg kjenner faktisk på den samme entusiasmen og spenningen som gjemte seg i kroppen da jeg var barn.

Jeg har en del spørsmål som jeg håper å få svar på når Rasmus kommer hjem fra jobben i dag: når har du hatt tid til å kjøpe alle pakkene? Og ikke minst når har du hatt tid til å pakke dem inn? Hvor har du gjemt dem? Og når plasserte du dem her? Sistnevnte er nok i dag tidlig, men jeg hørte ingenting. Nada.Likte spesielt godt ekstrapakken som var på pakke nr 1. Den hadde påskriften: "jule-DJ: spin that shit!" Hehe. Vi skal ha julefest i kveld, som alltid 1. desember, og da må man jo ha julemusikk.Rasmus hadde pakket inn hver eneste pakke i kjempefint papir og juleposer.Og hver pakke har festet til seg et kort. Jeg er så stolt over kjæresten min!Pakke nr. 1!Julemusikk, som jeg kunne forvente ut i fra det som stod utenpå pakken, og en helt nydelig bok fra Mads Moe: Juletid. Denne ser jeg frem til å kose meg med i adventstiden. Den inneholder oppskrifter, tips til julepynt, innpakking av julegaver, dekorasjoner og masse mer.

Jeg elsker å pynte til jul. Det er alltid gøy å romstere seg frem på loftet etter esken med julepynt. Som noen av oss uheldigvis ikke finner. Jeg glemmer alltid hva jeg har av julepynt, men minnene strømmer på med en gang jeg ser det glitrete rådyret, det tykke, gode julehjertet, de fine bivokslysene i rødt, pepperkakemennene i stoff som alltid henger på lampene våre og det lille, forvirrede reinsdyret som henger på blomsterpotten vår. Her i huset må julepynten være på plass før 1. desember- for da braker det nemlig løs for den store/lille adventsfesten som vi holder hvert år. Dette har vært tradisjon siden vi bodde i et trangt kollektiv på toppen av et loft i Bergen. Vinden slo oss nesten over ende gjennom de tynne veggene, og vi prøvde så godt vi kunne å holde varmen på to-tre telys og en ussel oljeovn. Jeg husker jeg prøvde så godt jeg kunne å skape litt julestemning, men det skal sies at det ikke er det letteste med de smulene vi får fra Lånekassen. Men jeg fant ut den gangen at det ikke er pynten som skaper julestemning. Det er folkene. Og i kveld kommer det en fin bukett av våre felles venner. Jeg gleder meg til julequiz, mandel i grøten, julemusikk, mandariner, pepperkaker og lystig lag. Mathea skal ha nisselue, og det blir nok ikke søtt i det heeeele tatt.Diskret julepynt i år. Hjerte i vinduet, røde bivokslys, røde og rosa puter i sofaen, pepperkaker i lampene og tykke ullpledd i sofaen.Og selvfølgelig mandariner på bordet.

Dette innlegget skulle egentlig hverken handle om julekalender, julefest eller mandariner- men jeg ble så satt ut av den kalenderen i dag at jeg bare måtte vise dere den. Og som den skravledama jeg er baller det fort på seg. Det det egentlig skulle handle om var mine fantastiske og fine bloggvenninner: Pillepalle og Camilla. Jeg har nemlig atter en gang vært så heldig å finne pakker i posten min. Har jeg vært spesielt snill i år? Det som er sikkert er at jeg har mange snille mennesker rundt meg.

dsc0090

Jeg har fått pakke helt fra Tyskland! Kjære Pillepalle er omtanken selv og hvis det er noen som fortjener tittelen Mor Godhjerta så må det være denne damen. Vi har mailet litt, og når Mathea ble født fikk hun en kjempefin body og brett (som såvidt kan skimtes bak i bildet). Se så fint hun hadde pakket inn pakkene? Èn av pakkene er ikke avbildet, for den har funnet veien til Toten. Det var nemlig julegave til Mathea, og mamma og pappa fikk den med seg hjem i helgen så den skal ligge klar under treet til vi kommer for å feire jul.Pakkene til meg inneholdt blant annet en stor boks med fyrstikker. Blå og prikkete og kjempefine!Den var så fin og passet så godt sammen med tingene jeg har på radiatoren. Så der skal den få stå.I den andre pakken var det en bitteliten adventstake. Hoho, en liten lysestake og gigantiske fyrstikker- jeg likte kombinasjonen! Bildet er tatt før søndag, så derfor er alle lysene intakt. Tusen takk kjære Pillepalle, du er så snill!Og jammen har det ikke landet enda en gave i postkassen min. Og jeg ble så glad! Søte Camilla har sendt meg en av de fine julestrømpene sine. Og den var full av fristende twist!Den henger litt her og litt på stua. Tar den med meg der jeg går, for den er så søt! Kjempefine stoffer er brukt, og den lille soppen er prikken over i'en.Men ikke nok med det. Jeg, eller kanskje Mathea, fikk en kjempefin retroskilpadde! Visste du at jeg ønsket meg en sånn, Camilla? Og i lilla- perfekt til rommet til Mathea! Kjenner jeg bruker veldig masse utropstegn-tasten nå; men jeg er så glad, så glad over alt dette fine. Mathea fikk også en kjempekul M i retrotapet som skal henges på døra hennes. Bilde kommer.

Trenger jeg å si at dette er nok en dag å smile av? Selv om det har skjedd litt triste ting her i huset og med folk rundt meg i det siste også, velger jeg å fokusere på det positive og glade. Hvertfall her på bloggen. Man skal ha rom for begge deler, men man bestemmer selv hva man skal dyrke. Jeg velger å dyrke gleden.

Det håper jeg dere gjør også, kjære lesere og venner. Nå må jeg kaste meg rundt å lage julequiz og spilleliste for kvelden. I gotta' spin that shit;)

SNART ER DET JUL!

21 kommentarer

alvorada

01.des.2009 kl.16:24

Hi-hi, jeg kan skrive under på BEGGE de bloggbeklagelsesfrasene! Og jeg har ikke engang noen liten søt, tidkrevende prinsessebaby å skylde på... :)

For noen herlige bilder du viser her, Marthe! Jeg blir alltid i så godt humør av å se bilder fra ditt fargesprakende hjem. Og du må jo ha Oslos snilleste mann??? Fantastisk kalender! Jeg er imponert :)

Kos dere med julemusikk og førjulstid!

Frk Maya

01.des.2009 kl.16:25

Du og du så mye fint du har fått! Digger de der skillpaddene Camilla lager, heldiggrisen som fikk en av de:) Vi har funnet ut at vi ikke skal ha julekalender til hverandre i år, men jeg må innrømme jeg angrer litt nå. Ikke det samme med 1 desember uten noe å pakke opp, snufs...

Maya

Camilla

01.des.2009 kl.18:11

ååhhee.. Jeg blir jo helt rørt her jeg sitter jo :-) (hormoner i vill galopp gjør ikke akkurat tingene bedre da..hihi) Er veldig gøy å se tingene på bloggen din, også at de falt i smak da. Hipphurra <3 Så heldig du er som fikk julekalender, snille mannen. Skal ikke klage jeg heller, min sin hadde kjøpt Kinder kalender til meg. hihi Syns forresten Mathea sitt rom er så koslig, og det er jeg sikker på resten av leiligheten er og! :) Håper kvelden deres blir fin og minnerik :) Klem

sanne

01.des.2009 kl.18:12

det var et langt og herlig innlegg, tusen takk :) du har det utrolig fint hjemme hos deg.

Katrine

01.des.2009 kl.18:14

Makan makan makan for en mann du har!!! Og for et arbeid han må ha bak seg!? Kanskje Rasmus ikke er så dårlig til å skjule overraskelser og gaver allikevel- tvert imot ganske god? :) Dj- spin that shit! Du stoooore :D

Jeg får vondt langt inn i sjela og jeg kan fortelle deg at jeg i dette øyeblikk sitter med tårer i øynene og klump i mellomgulvet, for her sitter jeg med pensum oppetter ørene, og jeg skulle heller ha vært et helt annet sted. Er ikke dette urettferdig så vet ikke jeg? Det er jo meningen at jeg skal feire 1.desember med dere.. Men istede må jeg være fornuftig å lese over notater og artikler, så jeg kan gå til eksamen i morgen med en følelse av at jeg har gjort mitt beste. Kan du love meg at vi tar det igjen når jeg er ferdig med dette.. dritet?

Kos dere masse i kveld, vennen!! Jeg ringer deg om to minutter..

Lov meg å ta bilder av jenta vår med nisselue, og av de andre fine folka!!

Jeg er uendelig glad i deg, min beste venn

Kamille

01.des.2009 kl.18:30

wow, så heldig du er!!! Dette fortener du :):) For ein snill mann du har. Kanskje eg skal hinta litt til min også,hehe..men det må bli til neste år. Dette året har eg lagt pakkekalender til min kjære, men de er langt i frå så flott som du har fått. Snop er hovud ingrediensen, det var hans største ønske.

Pillepalle er eineståande :)

Du har det så fint, kjekt å sjå bilder.

Ønsker deg og dine ei flott adventstid :):)

Varme klemmer frå kamille

Glede

01.des.2009 kl.19:36

Å, nå ble jeg skikkelig inspirert til å be hit familie og venner på førjulskos. Som du sier, det er folket som er viktigst - det må jeg tenke hardt på, ikke det at vi knapt har plass til å skifte mening i vår lille stue. :) Men litt god mat og levende lys tenker jeg gjør susen. Så UTROLIG omtenksom mann du har!! Min kjære Herr Glede fikk julekalender av meg for to år siden, og jeg går fortsatt og håper på at jeg skal få en. Han er for øvrig også veeeldig omtenksom, men akkurat det tror jeg nok jeg må vente lenge på. Pytt, pytt. Elsker å lese de lange og herlige innleggene dine! Forresten enig i det du sier i starten - vi skal ikke unnskylde oss så fælt når vi ikke får tid til å blogge og kommentere. Bloggingen skal kun være noe positivt man gjør når man har tid, lyst og overskudd. Dårlig samvittighet er bortkastet energi, prøver jeg å fortelle meg selv, og det er bare jeg som kan gi meg selv det. ;) Heldige deg som får så mange flotte pakker i posten - herlig med slike fine overraskelser i hverdagen. Husker lille Glede med nisselue for et år siden, da hun var knappe tre måneder. Tenk at det allerede er et år siden! Nå tasser hun rundt, rocker til julemusikk og smatter i seg saftige clementiner og smiler verdens herligste smil! Vi her heldige!

Kaspara

01.des.2009 kl.20:41

Kjære Marthe!

Et nydelig Marthe-innlegg med herlige, glade bilder med flotte farver og mønstre, masse livsglede og livsnytelse og gode ord!

Så utrolig rørende med adventskalenderen fra Rasmus! Han er unik!

Og Pillepalle ja, hun er Mor Godhjerta...jeg istemmer det!

Skriver en murstein i morgen tidlig jeg, Marthe! Da har jeg nemlig fri. Kos deg masse med mandariner og julemusikk m.m Klemmer fra Kaspara

Janne

01.des.2009 kl.21:15

For et koselig innlegg:) Julefest er jo en knall idè!
Og den mannen din må du jammen ta godt vare på!!! WOW, sier jeg bare...;)
Ha en strålende fest!
Klem, Janne

Mari

02.des.2009 kl.09:20

Åh, det hadde jo vært SÅ kjekt å møtt deg på Blå! Frk. Fosli sa at du og den søte familien din hadde vært innom ca en time før meg. Snakk om uflaks!

Nå sitter jeg på jobb og ser ut på en helt fantastisk brennende himmel. Det er klarvær og kaldt her på fjellet nå, og da blir det jo helt vidunderlig fint når sola står opp :)

For en fantastisk fin adventskalender du har fått av Rasmus'n din! Jeg er også grådig fornøyd med den jeg har fått av min kjære, selv om han måtte lage den litt under tvang ;)

"Jeg velger å dyrke gleden". Så utrolig vakkert! Det traff meg virkelig. Det må taes vare på inni hjertet, og jeg trur jeg må finne en lur måte å bli påminna det hver dag.

Håper dere hadde en knall julefest igår! Klem :)

annikken

02.des.2009 kl.10:12

Å, for en utrolig fin kalender! Haha, kjæresten min hadde aldri giddet å pakke den inn sånn;) Stua deres ser så koselig ut, og barnerommet også. Farger i interiøret slår aldri feil, spør du meg. Den 1 desemberfesten hørtes utrolig koselig ut. Skal jeg huske på til neste år, når jeg endelig ikke har eksamen på den tiden.

Og dere ble observert på Laleh-konserten:) Jeg var der også, storkoste meg jeg og. Satt oppe på balkongen og var med i "änglakören" hun stadig refererte til. Nydelig søndagskveld med rødvin og stemning.

Det er så sant det du skriver tilslutt der. For min del føler jeg at når man opplever vonde ting (det har vært mange dødsfall i nær familie de siste årene) så gjør det at man - som du sier - dyrker og holder ekstra på de gode stundene. Så gjelder det bare å være der for hverandre...og nå ble jeg litt ettertenksom her på formiddagen jeg. Ha en fin dag!

Cecilie

02.des.2009 kl.11:47

Milde måne og gurimegsann!! For en julekalender!! Det må være julekalenderen over alle julekalendere :D Tror jeg må sende H på et julekalenderkurs hos Rasmus jeg altså.. det er sikkert. Jeg gleder meg til å høre om hva mer den inneholdt :) Koste meg med hele innlegget, som jeg alltid gjør..Så mye fint du har fått og jeg kjente at jeg ble litt forelsket i retroskilpadden :)

Er sikker på at dere koste dere masse i går og er lei av at denne halsen min kommer i veien for lystige lag med deg! Kanskje vi sees neste onsdag? Ellers så hadde det vært trivelig å funnet en kveld før jul og sett en julefilm?

Håper det ble tatt bilder av Mathea med nisselue, for det har jeg lyst til å se :) Nå skal jeg fyre på peisen og lage en kopp med solbærtoddy. Det gjør godt å komme hjem til Toten.

Savner deg!

AM

02.des.2009 kl.11:57

Alltid godfølelse her i bloggen, Marthe! Det var en helt fantastisk julekalender mannen din har laget til deg! Lurer på om min kjære kan joine Cecilie sin kjære på det julekalenderkurset? ;)

Kjempefine ting du har fått i posten også, jeg blir til stadighet så rørt av all omtanken som finnes rundt i bloggverdenen.

Håper det ble en bra julefest og at dere koser dere og får mange gledelige førjulsstunder!

Klem :)

pillepalle

02.des.2009 kl.15:24

Kjære beste Marthe!

Akk hvor jeg gleder meg om denne pakken som kom helt fra Oslo i dag! For fine skatter jeg fant der inne! Tusen, tusen, tusen takk for alle disse herlige gaver! Alt skal ha en fin æreplass her hos fru Pillepalle, det lover jeg deg :)) Du, tusen takk også for dine fine rørende ord på kort! Der seter jeg stor pris på! Det var da også helt koselig å få et sånt fint brev fra lille Mathea :)) Hils henne med en varm takk fra mitt hjerte til henne! Jeg var helt begeistret hvor fint du skrev mitt navn på brev! Det ble pyntet så fint! Jeg vil gjerne lage en sånn "logo" hvis jeg få lov å gjøre det? Du er jo så utrolig kreativ, du!

Må innrømme at jeg ble litt misunnelig da jeg leste dette innlegget! Nei, for en vidunderlige overraskelse med denne julekalenderen! Utrolig flott det, Rasmus! Er du sikker at han er fra kjøtt og blod? Han er kanskje flaskeånd, tror jeg! Det er jo kjempefin med å ha en pakke hver dag fra i går!

Å, guttene kaller! Nå må jeg hoppe for å se hva de vil. Ha en kjempekoselig juletid videre, kjære du! Megaklemmer fra Pillepalle

sanne

02.des.2009 kl.19:13

du har verdens snilleste kjæreste da ;) og Mathea er et fint navn :) Jeg likte måten du pyntet til jul, jeg har heller ikke gjort noe stort i år, men jeg liker det litt pent og diskre, for det er kanskje til og med finere enn å pøse på :)

Frk. Fosli

02.des.2009 kl.22:22

Hei igjen din gledesspreder :)
Man blir jo lykkelig av disse innleggene dine, og føler nesten man har fått en bit av de fine gavene selv! Og FOR en mann du har! Man ser jo på avstand at han må være tvers igjennom god, men guri for en flott kalender! Du må nok være en flott kone også, som får en slik herlighet ;)
Her i huset ble kalenderen laga i siste liten, og den er tona ned fra tidligere år siden vi tenkte å gjøre det litt billig. Men tanken er fortsatt god; en liten overraskelse og glede seg over hver dag =) I dag fikk jeg en flaske med Aceton...hva gir du meg?! Når man får en flaske med noe kjemisk-giftig-aktig, er mannen lei av deg da? Hihi :) Nei, det var faktisk en årsak, og jeg ble glad - men sånn sett litt på avstand var det kanskje en utradisjonell gave, gitt!
Du må gjerne kopiere memoryidéen, det er jo det vi gjør her inne. Det ble virkelig kjempefint, og jeg nyyyter synet av de søte bildene! Det må jo passe supert å gjøre noe slikt på Matheas fargerike rom.
Åh, skravle skravle...
Ja, jeg tror nok vi er ca i samme kategori der, og det var såå koselig å skravle litt på søndag:) Og Mathea er superskjønn, og hun var så søtt pakket inn i bamsedressen sin!
Jeg er akkurat kommet hjem fra kveldsjobben min, og føler meg helt surrete i hodet. Jeg sitter til vanlig på desken og lager layout, men i kveld førte jeg inn korrektur til et helt magasin - og HJELPES, den mannen som hadde gjort korrektur hadde minst tretten mastergrader i norsk, og var helt nazi på kommareglene. Det var rød penn overalt, og jeg merker at jeg ennå er litt svimmel :) Så nå er det nok dataskjerm for i dag...men jeg måtte jo bare inn å skrive litt når jeg hadde fått så hyggelig hilsen fra deg!
Ha det fint, og kos deg med kalenderen din =)
Klem fra frøkna
(PS! Det rosa fatet er borte...)

Siv Annette

03.des.2009 kl.07:32

For en fantastisk fin julekalender, og for en fantastisk mann du har, skjønner godt at du er stolt av ham:) Jeg er også så heldig å bli prisgitt med en så flott mann som faktisk vet hvordan man gleder ;D

Julefest 1.desember var en flott tradisjon, skal prøve å innføre den her hjemme også:) En fin start på advent :) Du har så utrolig mye fine ting, og jeg koser meg med hvert bilde, herlig!

Tusen takk i lige måde for en flott kommentar:) Kalenderen er jeg veldig fornøyd med, og håper den blir godt brukt i årene fremover :)

Ha en flott dag, kos deg og nyt familien din:)

Thoresen

03.des.2009 kl.20:15

Check check ;-)

Så fantastisk!! Veldig misunnelig, her henger det en veldig fin adventskalender, men dog så tom så tom.. ingen av oss har hatt tid til å fylle den opp pgr av alt for mye "stå på hodet i kjelleren" opppussing.

Vi får litt mer opp pusset hus for hver dag, også fint!

Klem

Stempel

03.des.2009 kl.23:46

ÅÅh, så koselig du hadde det! *misunnlig* Elsker fargene og hjemmekosen !

Ingrid

06.des.2009 kl.18:56

Åh, for en super julekalender... også med kort på hver eneste lille pakke... herlig.

Play that funky Christmas-shit, DJ Marthe ;-)

Kari Anne

31.des.2009 kl.14:31

Oj! Skjønner godt at du blir stolt over kjæresten ja....

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits