Venner gode som gull

Jeg er så heldig å ha min to aller beste venninner i samme by som meg. Det har vært sjelden kost for denne fruen. Helt fra jeg flyttet langt nord som attenåring har jeg måttet hatt et avstandsforhold til mine nærmeste. Men nå er jeg tilbake på Østlandet, og jeg føler meg rent bortskjemt fordi jeg kan ta beina fatt, gå noen skarve skritt, og ende opp hos de jeg setter aller høyest. Sånn som i går. Silje, min kjære flotte forlover Silje, som bor i den kuleste leligheten på Grünerløkka, med Unni Askeland-bilder på veggen og en atmosfære som bare skriker "sitt ned og hygg deg!", hadde bedt inn til kveldsmat. Finnes det egentlig et koseligere måltid enn kveldsmat?

dsc0534

Mine to fineste. Katrine og (den litt anonyme) Silje.

Alt hos Silje er søtt og gjennomført. Før bodde hun i en leilighet der hun virkelig fikk levd ut sin shabby-loppis-retro-stil. Der hang det kjoler på veggene, og vinduskarmen hennes var så bred og fin å sitte i. Med utsikt over hele Oslo innbød hele leiligheten til kos. Jeg husker seine kvelder i sofaen med gamle sangbøker og latterkramper, før vi sovnet i Siljes 90 cm brede seng. Jeg ble alltid kald av å ligge klemt inntil murveggen. Haha, husker du, Silje? Og alle de fine måltidene og lange samtalene vi hadde på kjøkkenet, det fineste kjøkkenet, med dempet lys og god musikk i bakgrunnen. Og tekopper så dype som Atlanterhavet. Men nå har Silje funnet kjærleiken, og med kjærleiken fulgte det en stilig leilighet i minimalismens ånd. Silje var interiørfrustrert en liten stund. Men så fikk husfrua svingt seg rundt, og nå fremstår hele leiligheten som et drømmested etter at Silje fikk lagt sin feminine hånd på den.

dsc0530

Da Silje og jeg snakket om denne forestående kvelden i forgårs fløy stemmene våre helt i fistel over alt det deilige vi skulle sette på bordet. Jeg skulle bake scones og Silje skulle stå for resten Er det noen som er glad i mat så er det oss! Og her manglet det ikke på noe. Bolledeigen var satt når vi entret stua, og i trofast Siljeånd var den hardstappet med rosiner (dette med boller kan du). Nyrørt jordbærsyltetøy, kokte egg, masse god ost og andre lekkerheter ble også satt frem.

dsc0532

I Siljes hus blir melka tømt på fine flasker og juicen servert i mugger.

Var det et tema vi ikke var innom, jenter? Vi er i overkant skravlete alle tre, og må ofte krige om ordet. Jeg og Katrine ler av de elleville historiene til Silje, jeg og Silje mobber Katrine for manglende evner til å rulle bolledeig og Silje og Katrine er snille å skylder på graviditet når jeg klager over en i overkant stor mage, hehe.

dsc0536

Siljes gode boller. Selvfølgelig med ekstra masse rosiner.

Kvelden endte med tre stappmette jenter som såvidt greide å rulle bort i sofaen for å se Grey's anatomy. Selv om sofaen var svær presset vi oss sammen på sjeselongdelen.

Da jeg gikk hjem i den mørke oslonatta tenkte jeg at det ikke er så verst å bo der jeg bor, ha de jeg har rundt meg og være den jeg er. Sånne tanker har jeg ikke alltid hatt, derfor er det ekstra deilig å kjenne på dem nå. Og når jeg kommer til gata der jeg bor med den fineste, lille familien min ser jeg mannen min i vinduet som kaster avgårde et slengkyss. Jeg gleder meg til å komme inn...

(Alle bildene er stjelt fra Katrine sin blogg)

20 kommentarer

Lille rosa

09.des.2009 kl.14:06

*Gir all varm kritikk til den flotte bloggen din!* :D:D

Tullefrans

09.des.2009 kl.14:13

Guri land, så herlig! Jeg gleder meg virkelig som en gris til å flytte vekk herfra, og finne et sted der jeg og H kan gjøre akkurat som vi vil. Da skal vi ha male i timevis, ommøblere både tre og fire ganger, sette rådyrene på en plass der de kommer til sin rett, la rottene våre stå på et sted der de har full oversikt, OG SÅ skal vi invitere hele familien din (hehe, og da tenker jeg i hovedsak på dere tre) bort til oss for kos, kaffe, karamell og... klut?

Jeg er så lei av bo i et vegg-til-vegg teppe furuhelvete. Beklager språket, men jeg vil flytte!

Veldig glad i deg, da :)

Tullefrans

09.des.2009 kl.14:15

Og forresten! Dersom du vil lese artikkelen med Marthe-bilder, kan du lese den her:

http://www.mevit1510.hf.uio.no/h09/arkimodes/loppemarked.html

MEN du bør ikke bruke Explorer, da den ikke oppfører seg som den skal der. Firefox, Safari eller lignende anbefales :)

Siv Annette

09.des.2009 kl.14:30

Ahh, så herlig :)

Det så virkelig fint ut i den leiligheten :)

Jeg har også et intenst og stort ønske om å flytte i gåavstand til min nærmeste venner, det kan dessverre bli litt problematisk siden de er spredt over hele landet. Men da skal jeg iallefall ha et så stort hus at jeg kan invitere folk til overnatting når det skulle være:)

Jeg fikk iallefall lyst til å invitere til jentekveld med god mat når jeg så disse bildene:)

Bloggen din er så fin, jeg koser meg når jeg leser innleggene dine :)

Dilldall-Nina

09.des.2009 kl.16:43

Hei Marthe ;). Åh - det så innmari koselig ut. Det sies jo at tre jenter er trøbbel, men dette så veldig fredelig, lystelig og fordragelig ut. Jeg er litt i hi for tiden, men regner med at jeg blir litt mer "normal" etter nyttår. Da foreslår jeg at vi tar oss en trilletur ++. Jeg sendte deg en mail i stedet for kommentar forrige gang. Vet ikke helt om du så den? Og så må vi begynne å planlegge hvordan vi skal få deg hit på besøk ;)...

Masse klem!

KAT

09.des.2009 kl.21:13

Nydelig Marthe , Skjønner godt at du er i ett skrivende yrke;) Virkelig trivelig å lese innleggene dine!

Klem k.

nadja

09.des.2009 kl.23:21

Gode vennskap er det mest dyrebare vi har. Og det er så nydelig å lese det fine innlegget ditt for du har jo skjønt det. Ikke verst;)

Madeleine/ hønepøne

10.des.2009 kl.00:16

Du har alltid så nydelige hverdagshistorier! Hyggelig at du deler dem med oss andre!

Ønsker deg en strålende førjulstid!

Madeleine

Kaspara

10.des.2009 kl.16:28

Kjære Marthe!

Det hørtes ut som en herlig kveld! Så flott at du får litt luft under vingene mellom det å være god mamma for Mathea!

Helt enig at kveldsmat er et utrolig koselig måltid. Jeg elsker å invitere folk til nettopp, kveldsmat.

Leiligheten til Silje så frisk og spenstig ut med glad tapet og retroduk. Tusen takk for murstein fra deg for noen dager siden. Jeg er alene i kveld, og tenkte jeg skulle servere deg en murstein tilbake da.

Ha en flott,sosial venninnekveld i dag! Klemmer fra Kaspara

MiaNostalgia

12.des.2009 kl.20:46

Koselig innlegg - som alltid. Fyllt av positivitet og livsglede. Enig i at det er veldig kjekt å bo i nærheten til venninnene sine.

Ønsker deg en deilig helg sammen med dem du er glad i.

pillepalle

12.des.2009 kl.23:16

Kjære Marthe!

For et koselig innlegg om de skjønne, gode venninner du har! Egentlig er jeg også heldig å ha min aller beste venninne i samme by som meg (og noen andre ganske gode venninner også), men i de siste to år måtte jeg gi avkall på henne på grunn av hun har flyttet til NZ. Hun følgte mannen sin som er lege. Han hadde en begrenset jobbtilbud på Nordøya, ca. 200 km fjernet fra Auckland. Heldigvis kan vi ofte snakke via nett-telefonen, men jeg savner hun likevel ganske mye. Og så gleder meg ubeskrivelig at jeg skal hente hun på Frankfurt lufthavn kl. 6.00 på 02.02.2010!!!!!

Ha en glad 3. søndag i advent! Klemmer fra Pillepalle

Lisa

15.des.2009 kl.20:06

koselig blogg du har :) masse herlige bilder!!!

Gleder meg til mange herlige frokoster, middager og kveldsmater i jula :)

ha en fin kveld!!!

klemfralisa

pillepalle

18.des.2009 kl.13:15

Hei søte Marthe!

Synes det var litt tankelesing med disse kort :)) Skulle anmelde et patent kanskje???

Ha en kjempeglad juletid i Toten og hils Rasmus og lille Mathea!

Klemmer fra Pillepalle

Bengin ~ Mote&Glede

18.des.2009 kl.13:59

Herlige bilder, det så kjempe koselig ut :D<3 gode venner er bra å ha!

Det hadde vært utrolig koselig om du kunne ha lagt igjen blogg adressen din i kommentarfeltet på det øverste innlegget på bloggen min. Det er noe nytt jeg prøver der jeg skal linke DEG i mine neste innlegg ;)<3

Silje

18.des.2009 kl.19:54

ER så kjekt med venner, de er super viktige å ha..:D Lucky you

Kaspara

19.des.2009 kl.22:15

Heisan og god kveld, Marthe!

Ja, der føyk smågutta i seng og søte, gamle mamma ble kjørt hjem etter lutefisk-kveld. jeg elsker lutefisk og akevitt! Vel, jeg skal jammen ta meg et glass akevitt nå, for jeg var sjafør for mamma, så her ble det alkoholfri øl til lutefisken.

Tusen takk for laaaaaang kommentar! Vedlig koselig å høre fra deg og Marthe-mursteiner har jeg alltid tid og lyst til å lese!

i dag har vi vært i naboby Larvik og handlesenteret Nordbyen og gjort noen av de siste julepakkeinnkjøpene. I morgen håper jeg på å være bare hjemme; bake litt til og skrive og lage julekort .Dessuten kommer min gode venninne Nøtteskrika sannsynligvis innom.

Jeg håper at en ørliten julehilsen i posten til Mathea og deg er kommet vel fram. Burde være kommet nå, om ikke posten i Oslo er helt sprengt kapasitetsmessig.

Nå skal jeg rusle ned til far i huset og kose meg med et glass akevitt og fyr i peisen.

Ha en god natt og en herlig søndag, Marthe! Grattis til broren til Rasmus! Så moro!

Klemmer fra Kaspara

MiaNostalgia

23.des.2009 kl.17:01

Tusen takk for veldig hyggelig hilsen på bloggen min. Jeg kjenner også tidsegrensingen litt nå rett før jul, men regner med at julefreden senker seg i romjulen. Ville bare raskt innom for å ønske deg og dine en riktig god jul!

Klem fra MiaNostalgia

Kaspara

30.des.2009 kl.22:06

Kjære Marthemor!

Tusen tusen takk for lang mail! Alltid så stas å høre fra deg med dine levende beskrivelser av alt mulig!

Jeg sender en murstein en av dagene, så vær på vakt!

Her er det bitende kaldt, men med masse vedkubber i ovnene holder vi varmen i vårt gamle , uisolerte hus.

Vil ønske deg og din lille familie en fin nyttårsfeiring og et morsomt og gledesfylt nytt år!

Mange klemmer fra Kaspara

MiaNostalgia

02.jan.2010 kl.10:34

Hei igjen Marthe,

Titter innom for å takke for den koselige kommentaren du la igjen i førjulen. Litt vittig det du sier om at du får lyst til å fjerne alle farger i hjemmet når du ser bildene fra hjemmet mitt. Jeg føler akkurat motsatt når jeg ser blogger som har mer farge hjemme (slik som hos deg). Da får jeg lyst til å få inn litt mer farger (igjen) i Nostalgiahjemmet. Dette har faktisk ført til at jeg har kjøpt to puter med lilla mønster som jeg er veldig fornøyd med - og dette sier en jente som alltid har påstått at lilla ikke er noe for meg (selv om jeg har syntes det har vært fint hos andre). Hi hi... er det ikke bra at man kan påvirke hverandre litt.

Nå er det nytt blankt år som jeg gleder meg til å fylle med gode stunder og fine øyeblikk. Jeg håper du får mange slike, og ønsker deg et riktig godt nytt år! Håper du fortsetter å spre glede og inspirasjon på den herlige fargerike bloggen din i 2010 også!

Klem fra MiaNostalgia

Anita

05.jan.2010 kl.00:08

Hei Marthe!:)

Har vært innom her flere ganger og sett i bloggen din, fant den for ikke så lenge siden - den er utrolig inspirerende, venter spent på nye innlegg! Og hver gang jeg titter innom dette innlegget blir jeg bare mer og mer forelska i den vakre tapeten venninnen din har på kjøkkenet sitt. Den orange med hjerter på.. Hvis du kunne være så grei å spørre henne om hvor den kommer fra for meg hadde jeg blitt kjempeglad:)

Godt nytt år forresten! Klem fra Anita

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits