Tilfredsstillelsens kunst

I desember sa det plutselig stopp. Jeg greide ikke å få ned et eneste ord på bloggen. Egentlig orket jeg ikke tenke på den i det hele tatt. Jeg var ikke så glad i den lenger. Trengte vi terapi? Så masse fint som denne bloggen har gitt meg. Hvorfor skulle vi plutselig bli uvenner og begynne å krangle? Det ville jeg jo ikke. Jeg er ikke krangletypen. Derfor har vi brukt litt tid fra hverandre, bloggen min og jeg. Jeg savnet den ikke i det hele tatt i løpet av jula. Trodde helt og fullt at det var slutt for godt. Jeg begynte å komme over bloggen, og var på vei videre. Kanskje til en annen blogg? Men tilbake til vante omgivelser kom det snikende. En liten gnist, ganske lik den jeg hadde kjent tidligere i forholdet vårt.

Jeg tenkte på det et par dager. Hvordan skal jeg begynne igjen? Jeg kan ikke bare komme busende tilbake og tro at alt skal bli som før? Men hvor feil kan man ta? Ett lite innlegg og følelsen var der igjen. Jeg fikk lyst til å blogge om alt mulig, men så kom følelsen som tok bolig i meg i desember tilbake. Stygge, dumme følelse. For ville dere lese om alt mulig? Var ikke jeg en interiørblogger? Hvem av leserne mine ville da høre om maten jeg lagde. Og var jeg egentlig verdig tittelen interiørblogger? Skulle jeg melde meg ut av NIB? En del av dere skriver at dere liker hverdagshistoriene mine. Og de liker jeg å skrive. Men kan jeg skrive det når jeg egentlig burde skrive om interiør? Og orket folk å høre en gang til om hvor masse jeg elsker den lille jenta mi? Eller den flotte mannen min? Eller de nye serviettene fra Åhlens? Og kunne jeg vise frem den nye, kule t-skjorta jeg hadde kjøpt? Nei, dette er jo ingen moteblogg. Puh... Skjønner dere, eller? Her surrer og spinner det innenfor hjernebarken.

Skal vi se...Her er litt til dere interiørblogg-lesere. Her har jeg og Katrine hobbykveld og bordet flyter av stoff, papir, settekasser, symaskin, kvister, maling og snop - alt man trenger for en vellykket hobbykveld. Settekassen har faktisk ikke blitt malt denne gangen, for jeg har på følelsen at furu kommer tilbake. Og da kan jeg vise frem settekassen min og føle meg føre-var;)Og her kommer litt til dere matblogg-lesere. Dette har jeg og mannen kost oss med i kveld. Vi har nemlig feiret. Grunnen til det kommer lenger ned i innlegget. Følg med!Og jo! Èn ting til til dere interiørblogg-lesere. Mange har spurt etter fargekoden til Matheas kommode og krakk. Den ble til etter at jeg dro med meg garnnøstet mitt til Jernia og ba dem lage samme farge. Så jeg kaller den bare Mathealilla, og fargekoden kommer her: BD169 FS057 SV008 1/2.Her kommer en lite hverdagshistorie til dere som liker den slags: "I dag var jeg på vei inn på butikken, med barnevogn, veske, dunjakke og hele sulamitten. I mot meg, innenfra butikken, kommer en høy og ganske så eh...korpulent (?) kar. "Her blir det ikke plass til oss begge", tenkte jeg og stoppet litt opp. Det samme tenkte nok den høye, store karen, og stoppet han også. Jeg så på han. Han så på meg. Det var han! Helten min! Den o' store (i dobbelt forstand) Steinar Sagen fra Radioresepsjonen, tidenes beste radioprogram. Jeg gikk inn, smilte og takket, og jeg fikk et smilende nikk tilbake. Oooh, for et øyeblikk. Jeg sendte melding til mannen: "Steinar Sagen slapp meg inn døra til Kiwi. Plager det deg at en annen mann får meg til å få sommerfugler i magen" Haha, stakkars Rasmus.

Har jeg dekket det da tro?

Èn ting til, i tilfelle jeg har noen sportblogglesere. Her kommer grunnen til at vi feiret med sushi til middag i dag:Tarjei Bø, Rasmus' bror, Matheas onkel og min svoger, kapret, sammen med Ole Einar Bjørndalen, Hallvard Hanevold og Emil Hegle Svendsen, stafettgull i verdenscupen i skiskyting i dag. HURRA for den flinke sofa-sammenskrueren-og-kjøleskapsbæreren vår. Nå blir det spennende å følge med på OL. Spørs om det er bra for hjertet, men fy! så gøy det er.

Sånn, da håper jeg de fleste fant noe de kunne like. Jeg er så glad for alle som titter innom, og jeg ble rørt av alle de fine kommentarene dere la igjen på det forrige innlegget. Dere gir meg både prestasjonsangst og glede. Prestasjonsangsten skal jeg legge fra meg. Fra nå av har jeg og bloggen min bestemt oss for at vi ikke skal krangle. Vi skal skrive om det vi har lyst til, når vi har lyst til det. Og jeg blir kjempeglad hvis dere fortsatt orker å titte innom. Det som er sikkert er at jeg titter innom dere. Jeg leser flere blogger enn noen gang, men er ikke så flink til å kommentere. Jeg har nemlig en liten jente som har stjålet den ene taste-armen min.

Nå gjenstår det bare å finne tilbake til overføringskabelen slik at jeg kan vise dere noen annet enn gamle bilder. Våren har ankommet leiligheten (jada, det er tidlig, men jeg har vårfølelse i kroppen. Kan ha noe med at jeg holder meg innendørs med Mathea for tiden og derfor ikke merker så mye av sprengkulden) og jeg har noen nye ting jeg gjerne vil vise dere.

Gir alle som titter innom en stor, varm klem, for det trengs i denne kulda. Kryp sammen med noen du er glad i og bruk vinterkvelden til noe koselig. Her blir det sofa, stearinlys, druer og bok. Har igjen et par sider av "Saman er ein mindre aleine", og den skal sluttføres mens mannen er ute å leker skiløper i Nordmarka.


Ha en god kveld!

Og forresten; stikk innom Savannetreet og bli med på deres votte-give away. De gir bort noen aldeles nydelige, blå votter (som jeg krysser fingre og tær for at skal bli mine)

21 kommentarer

Randi

07.jan.2010 kl.21:19

Det er greit å ta litt pauser fra blogging i blandt, man skal ikke blogge bare for å blogge heller. Det virker på meg som de aller fleste som blogger nå bare har hoppet på dette bloggesirkuset fordi det er i fokus og blitt litt "in".

Personlig mener jeg at de beste bloggene er de som handler om litt av hvert. Da kan man skrive om det man har lyst å skrive om, og blir dermed ikke kjedelig. Jeg syns du har en inspirerende blogg, på flere områder. Det er gøy å se litt flere sider av en person. Samtidig er du veldig flink til å skrive og det er jo et pluss også :) Selv er jeg så dårlig til å skrive at det blir nesten bare bilder. Men men.. Jeg vet jo i allefall at familien min som bor langt unna setter pris på det :))

Marianne

07.jan.2010 kl.22:15

Fiiiiiiiiiiiiiiiine bloggen! Jeg leser den nettopp fordi den er så sammensatt av ulike elementer/ideer/emner. I like it!

Også er jeg jo så heldig at jeg treffer og preiker med deg i levende live i blant og, så når du forteller om hobbykvelder i leiligheten din, kjærligheten til mannen din og/eller de store følelsene for datteren din så vet jeg jo faktisk hva og hvem du snakker om. Det er i grunn litt stas :)

Nå skal jeg hekle en lapp til, spise litt mer gele og ellers glede meg til en langhelg med mine to favvisgutter.

Klem til deg, du flotte kvinnfolk!

Gunhild

07.jan.2010 kl.22:46

Jeg liker bloggen din samme hva du skriver om. Den er unik og av de jeg faar mest sommerfugler i magen av naar jeg ser at den er oppdadert. Vet ikke hvorfor det er slik, det bare er det! Saa det saa!

Og godt nyttaar ttil deg og dine ogsaa!

PS: jeg saa ogsaa paa ski i dag. Eeeelsker det! Saerlig naar vi vinner...)

Grommi

07.jan.2010 kl.22:47

Så glad jeg blir når jeg ser et nytt innlegg hos deg!:) jeg liker best blogger som omhandler alle sidene av hverdagentil bloggere jeg, så slike innlegg som dette er midt i blinken:) jeg tror du har påvirka meg i lilla-modus, for på vår kommende datters barnerom er det masse lilla og glade farger:)

Camilla

07.jan.2010 kl.22:48

Og vi trekker alle ett lettelsens sukk! Ett sukk for at du og bloggen ikke krangler lengre.. hihi ;-) Men jeg skjønner tankegangen din, har vært der selv. Mange ganger :-p Men, interiør eller ikke..så lenge du og bloggen din fortsetter å være like fargerik og søt så blir du ikke kvitt meg ihvertfall. hoho

Klem fra meg og tre små spark fra hun i magen <3

Silje

07.jan.2010 kl.23:04

Du er nydelig og du har en utrolig nydelig blogg:D

Gleder meg til å lese bloggen din i 2010 også;) Skriv om akkurat det du vil, jeg finner det meste interessant uansett jeg;) haha

Klem fra Silje:D

Maren.

07.jan.2010 kl.23:07

Jeg gleder meg over hvert eneste innlegg, uavhengig av kategori. Du formidler virkelig glede, og det varmer!

Smil fra meg :)

Marte

07.jan.2010 kl.23:08

Hei på deg! Jeg tenkte faktisk tanken når jeg så på skiskyting før idag! At dere er i slekt altså. Så gøy! Satser på OL-gull også da!

Og jeg tenker at det er akkurat det samme hva du skriver om på bloggen, folk elsker det uansett :)

Henriette

07.jan.2010 kl.23:20

Jeg synes faktisk dette var en fin-fin post! Jeg liker alt, både interiør, mat og hverdagshistorier. Sport er kanskje ikke helt min greie, men er det familie så er det familie ;)

Alvorada

07.jan.2010 kl.23:34

Hei-hei og godt nyttår på deg!

Hi-hi, skal si du strekker deg langt for å tilfredsstille alle leserne dine. Jeg synes riktignok det aller viktigste må være at bloggingen din tilfredsstiller DEG! :)

Og du, ingenting slår et smilende nikk fra Steinar Sagen! Du er virkelig one lucky lady! ;)

Frk. Fosli

07.jan.2010 kl.23:40

HURRA for at du skal blogge om alt mulig i Marthes verden :)
Jeg blir glad HVER gang jeg er innom deg og ser at du har lagt igjen fine ord og fine bilder! Jeg VIL lese mer om morslykke og kjærestepar og god mat og fine farger og alt alt alt du måtte finne på å koke sammen. SÅNN! Håper det hjalp, legg vekk prestasjonsangsten nå :)

Rosa

07.jan.2010 kl.23:57

Det fins nok rene interiørblogger!! Veldig hyggelig å lese om deg og ditt...selv om jeg ikke kjenner deg på ordentlig. Og hvis jeg kan si en ting jeg liker ekstra godt...så er det når du skriver om bylivet ; ) Bor på "landet" og har aldri hatt noe ønske om å bo i noen by. men syns det er veldig veldig hyggelig med en tur dit i ny og ne, bare for å føle på stemningen der også. Folk, trafikk, lukter...ja alt som hører med. Og du får det fram i din måte å skrive på. Så da får jeg noen byturer innimellom gjennom internett ; ))

Rebecca

07.jan.2010 kl.23:58

Flinkisjente, samma hva!

Og du - jeg fikk boken du leser på dvd av Hildegunn til jul, så om du har lyst til å se den filmatiserte versjonen etterpå har jeg ingenting imot å dele en sofa med en stor og en liten prinsesse og se den en gang til. Just so you know!

Glairæsupersöt!

Dilldall-Nina

08.jan.2010 kl.03:55

Aller først, vi liker bloggingen din akkurat som den er. Ikke la deg stresse med denne interiøskategorien - og om det er slik at du blir stresset - meld deg ut av NIB. Jeg flagger høyt at jeg vil ha Marthe-blogging, en salig blanding - helst ikke bare interørblogging. Det er jo bloggstilen din som er så sjarmerende at vi andre smelter som bloggsmør.

MEN - jeg kjenner tankene dine. Jeg ser ikke på meg selv om interiørblogger. Jeg ga igjen beskjed på NIB om at de gjerne måtte slette bloggen min - da diskusjonen gikk som hetest så jeg. Det har imidlertid ikke blitt gjort, så da tenker jeg - jaja. Og Marthe - hvor mye interiør kan du egentlig skrive om i en mindre, men dog verdens søteste Osloleilighet? Da er det ikke rart man i så fall når en bloggeørken. Og unnskyld meg - blogger med bare blogginnlegg om interiør synes jeg mangler litt sjel og blir litt boring i lengden. Smaken er som baken - og jeg banner nok litt i kirka nå - fy nina - men jeg liker å bli kjent med sjelene bak. Via bilder og skildringer. Det er DET du er så flink til.

Jeg lå på sofaen og sovna etter at han der trøndernordmannen med selvtilliten - Petter Nortug var det ja - kom i mål på tour de ski. Ah - så dumt jeg sovna - ellers hadde jeg jo oppdaget svogeren din. SÅ gøy - at han er på det laget. Da er han jo skikkelig god.

Jeg vurderte å legge bloggen min død 1. januar - men lar det tusle og gå har jeg funnet ut. Jeg er ikke så frisk nå, men slik er det. La oss ikke ha dårlig samvittighet for at vi hverken blogger eller er flinke til å kommentere alltid. Det er greit å la blogghumla suse. Når du først lager blogginnlegg - så er de jo så lenge at de sannelig kan vare en stund også ;). Nå skal jeg tilbake til senga. Er typisk meg å våkne ved 3-tiden. Nå har jeg fylt peisen stappfull med ved - før jeg skal krype inntil min verdens beste. Glad i deg!

Christine

08.jan.2010 kl.08:08

God morgen!

Dette var koselig lesing en fredagsmorgen. Blogg om akkurat det du ønsker, det er alltid koselig å titte innom her. Jeg misunner det forresten møtet med selveste storebror Sagen!

Ha en riktig fin helg :)

AM

08.jan.2010 kl.09:57

Hurra hurra for Martheblogging! Jeg stemmer i med alle kommentarene over: Det beste er blogging som DU liker best, samme hva det handler om. Du er så flink til å skrive og formidle, og jeg dras inn i verdenen din selv om jeg ikke kjenner deg eller dine.

Jeg har kjent på bloggekrangling selv, det er ikke alltid man har overskudd eller lyst til å blogge. Noen ganger kommer bare ikke ordene ut. Da er det helt greit å ta seg en pause slik du har gjort, og heller finne tilbake lysten og (heldigvis for oss) starte igjen med ny giv og iver.

Jeg gleder meg til å følge deg i 2010, og jeg synes ikke du skal fokusere så mye på at du er medlem i NIB... ikke la dét styre hva DU vil blogge om, det styres jo best av deg selv :)

Gratulerer med svogern, det er jo kjempekult! Gleder meg til OL! :)

Hurra igjen og stor klem,

fra AM :)

LahrA

08.jan.2010 kl.10:48

Hei Marthe!

Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min - det varmer! Har du bodd i Bodø? Så gøy! Jeg bor i Bodøsjøen. Var det i nærheten her du også bodde?

Jer enig med de andre - liker bloggen din slik den er, og går det litt tid mellom hvert innlegg blir jeg enda mere hoppende glad over å se at den er oppdatert :) Du var jo en av de første bloggene jeg begynte å lese og jeg vil fortsette med det. Likte så godt da vi gikk gravid på samme tid og lese om all forventningen og spenningen du følte, jeg kjent meg så igjen i det du skrev.

Når det gjelder bloggingen kjenner jeg meg også veldig godt igjen. Før lille Karl ble født var jeg helt hekta på blogging og elsket det. Nå etter at min lille prins ble født mistet jeg den store entusiasmen jeg hadde i begynnelsen. HAN ble så mye viktigere enn alt annet. Og hvorfor bruke så mye tid foran datamaskinen når jeg kunne/kan bruke tiden min på verdens skjønneste skatt? Men jeg tok vel ett lignende valg som deg - jeg blogger når jeg har lyst og om hva jeg vil. Og så får jeg håpe at det er noen få der ute som vil lese det jeg skriver ;)

Ønsker dere - den fine familien - en riktig god helg!

Klem LahrA

Tullefrans

08.jan.2010 kl.10:59

Så flott at bloggingen gjør deg glad igjen, for det er akkurat sånn det er med alle vi som leser den. De bloggene jeg liker best er rett og slett de som varierer, overrasker og fornyer seg på SIN måte, og der synes jeg du glir rett inn.

Og forresten: ENDELIG et innlegg for oss sportsblogere! ;)

Glad i deg, snuskepus:)

Frans

Elisabeth

08.jan.2010 kl.15:20

Mange har skrevet masse fint her allerede, så jeg bare føyer meg til rekken - er skjønt enig!

Tusen takk for at du ikke gir opp bloggen, Marthe! Jeg har savnet deg mens du var "borte"!

Ullvarm klem til deg!

08.jan.2010 kl.19:06

Jeg synes du kan skrive om akkurat det du vil! Du skriver så bra, så det blir riktig uansett :- ) Også er det deilig å lese om litt forskjellig, ikke bare det samme ;) Så det er bare å skrive det som faller deg inn :)

Sølvi

09.jan.2010 kl.19:40

Hei Marthe!

Godt nytt år!!

Bloggen din er helt perfekt akkurat sånn som den er! Jeg elsker bloggen din og liker å lese om alt du skriver om! Jeg er, som alle de andre bloggleserene dine, veldig takknemlig for at du fortsatt blogger ;-) Og, du har et utrolig talent i skrivingen din.

Ha en kjempefin lørdagskveld inne i varmen!

Hilsen Sølvi

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits