Forandring fryder


... Kanskje den mest brukte overskriften på interiørblogger og i interiørmagasiner. Men det er sant, forandring fryder virkelig. For hva gjør man når det er for kaldt til å gå ut, sentralvarmen er ødelagt så det er for kaldt til å sitte stille, svigermor kommer på helgebesøk og hybelkaninene har opprettet avlsanlegg  i stuehjørnene? Jo, man tar en real vårvask! Jeg kaller det vårvask, for hvis jeg legger godviljen til og ignorerer de to lagene med ull jeg har på kroppen (pluss det digre ullpleddet jeg har knytt rundt magen), så ser det faktisk ut som vår i leiligheten. Sola skinner inn gjennom vinduene og blender meg på en sånn måte at jeg ikke ser de snødekte fortauene utenfor. Så i dag leker vi vår!
Det er ikke bare fasaden som har fått seg en vask. Skuffer og skap har også blitt tømt, og i gangen står det cirka hundre kilo med papiravfall som et resultat av det. Sånn er det når man er avisoman.  Jeg kom også på at jeg har en tallerkenhylle liggende på loftet. Så med Mathea på armen gikk vi på skattejakt. Hyllen ble funnet, spikre likeså, og vips ble stuen en helt annen.

Først et før-bilde:Dog julepyntet, men ikke så veldig forskjellig fra sånn vi pleier å ha det.

Litt hamring her, ta bort et bilde der, henge opp noen nye, et par spiker til- vips, "ny" stue.Gustav Klimt-bildet over sofaen er erstattet av en tallerkenhylle, LOVE-bokstavene fra Søstrene Grene er endelig på plass, og et par nye bilder henger over sofahjørnet.Fikk med en gang en mer vårlig følelse i kroppen. Og det er jo egentlig altfor tidlig. Hvorfor varer vinteren lenger enn jula? Det har jeg aldri skjønt meg på...Fargen på tallerkenhylla er litt uvant, men jeg liker den, derfor forblir den umalt en liten stund til. Jeg har på følelsen at blått blir en farge å regne med fremover. En loppisugle, flotte damer fått av Kaspara, yndlingsklokken min kjøpt av en gammel mann i Kroatia og to Figgjo-tallerkner har foreløpig fått plass.Disse bokstavene er jeg veldig glad i, både slik de ser ut og hva de betyr innholdsmessig. Liker så godt grønnfargen som finnes i puten og på den nederste Figgjo-tallerkenen som står på det lille nattbordet.Deilig og dus grønnfarge.Må bare vise dere de fineste babytøflene som Mathea var så heldig å få i julegave helt fra Tyskland. Min kjære
Pillepalle hadde sendt denne nydelige pakken til henne, og de varmer ekstra godt nå når kulda biter i veggene. Tusen takk, Pillepalle, Mathea og mammaen er så fornøyde!Så mens Mathea varmer seg med nye tøfler, varmer jeg meg med en god kopp te. Denne herlige teen har jeg fått av min fineste
Cecilie, og jeg liker så godt de små visdomsordene som pryder telappen.

Jeg fryder meg over at alt dette har blitt gjort før klokka tolv en fredag. Det er lite som minner om min tidligere hverdag da jeg sov til jeg våknet, spiste lunsj klokka fire om ettermiddagen og kun hadde meg selv å tenke på. Men jeg ville ikke byttet det for alt i verden.

Ønsker alle som titter innom en kjempefin helg! Varm hverandre og finn på noe gøy.

Varme smil fra Marthe

21 kommentarer

Marthe K

08.jan.2010 kl.13:39

Veldig koselig at du blogger igjen, Marthe:) Alltid så koselig å lese hva du skriver!

Ser så lyst og trivelig ut i leiligheta deres, og jeg fikk faktisk litt vårfølelse av å se "etter" bildene. Det går fort mot vår nå:)

Cecilie

08.jan.2010 kl.14:11

Så fint det ble hos deg nå! Det er jo alltid fint hos deg da, men je lik dæ je ser!;) Har så lyst på slike bokstaver.. føler jeg henger litt etter for jeg aner ikke hvor jeg får kjøpt de og jeg vet ikke hvem, hva eller hvor Søstrene Grene er.. skjønner jeg må oppdatere meg litt for det virker som jeg er den enste som ikke kjenner til disse fjonge søstrene! Er de egentlig søstre? Er det søstre som driver en butikk og isåfall, hvor holder de hus? Eller er de søstre som selger ting over internett? Kanskje jeg bare skal google det i stedet for å spørre deg så mange spørsmål?:D (man blir som dem man omgås har jeg hørt.. hvorfor det? hva gjør du? hvorfor det? 3-åringer stiller mange spørsmål).

Men jeg har lært de siste dagene at det er mulig å få kjøpt slike små bokstaver på den nye interiørbutikken på cc.. Jeg skal snart ta fatt på helgevasken her også.. det må liksom til når det er helg synes jeg. Hybelkaninene er litt av en gjeng, for jeg tror jammen de har opprettet et riktig så lite avlsanlegg oppe hos meg også. Sett på makan! Jeg blir glad når jeg ser at du koser deg med teen, den er såå god :) Like god som deg!

Ha en fiin helg med svigermorbesøk. Jeg gleder meg så til å få besøk av deg og Katrine på tirsdag :)

Sender deg varme smil tilbake

AM

08.jan.2010 kl.15:28

Jeg er også i vårmodus i dag! Skrev akkurat en post om det. Det må være lyset? Uansett ble det veldig vårlig og fint i stua deres, og dere må ha en riktig så trivelig helg.

Randi

08.jan.2010 kl.15:45

Enig i at forandring fryder :) mannen, derimot, blir skikkelig frustrert når jeg forandrer på ting (heldigvis vet han at han ikke har så mye han skulle sagt ;)

Du har helt rett i at det blir mye blått i år :)

Katrine

08.jan.2010 kl.16:07

Så fint det ble! :) jammen gjorde en liten ramme ganske stor forandring, og som du sier- forandring fryder.. Leiligheten deres oser alltid god stemning og varm følelse, og ikke minst gjestfrihet! dere er fantastiske, både du, mannen og mathea :)

Jeg skriver med en gang under på det o´store spørsmålet om hvorfor i helsike vinteren skal vare lenger enn jula? det er da vel ingen poeng med det?

Marthe min - jeg er så glad i deg! Og ønsker deg en fin vår-helg. Gleder meg bare til å se deg igjen.. Skal jeg fortelle deg en ting? jeg tror jeg er avhengig av deg ;)

KAT

08.jan.2010 kl.16:09

Jeg skrev den lengste kommentaren i mitt liv nå , men så tenkte jeg ....næsj jeg prøver å si det med litt færre ord. Du må ikke slutte å blogge fordi du tror bloggen din ikke er bra nok for oss lesere! Din blogg er så full av små hverdagslige ting som er kjempekoselig å lese om ! Og da spiller det ingen rolle om du skriver om Mathea , mannen din , en fin kopp , ett nytt plagg eller dine venner. Alt er bra for dette er Marthe bloggen!

Litt lang ble denne kommentaren og men ikke så lang som den forrige. haha.

Ha en fin helg og kos deg i den "nye" stuen !

Klem .

Tullefrans

08.jan.2010 kl.17:25

Så fint det ble! Jeg er småforelsket i søstrene Grene selv, og H puttet til og med flere ting i kurven sist vi var innom. God helg til dere fra oss!

Klemmer, Frans

Hege

08.jan.2010 kl.18:08

Godt nyttår, kjære deg!

Forandring fryder så absolutt, og det hjelper på både motivasjon og humør spør du meg :) Alltid fint å begynne våren med litt blanke ark. Og jeg er gjerne med på å leke vår - strømmen har vært borte fra leiligheten i hele natt visstnok, så jeg våknet opp i mørk og iskald leilighet. Så nå må våren bare komme!

Jeg prøver så godt jeg kan å legge om til det sunne etter en forspist jul, men klarer ikke å la være å kose meg, så litt baking må til :) Håper du koser deg med din lille familie og helgebesøk! Håper vi snart sees :)

Stor klem!

08.jan.2010 kl.23:13

Likte stuen din super godt*ME LOVE*

Men hvor ble det av verdens tøffeste lampe? Jeg forguder disse lampene:)

Nydelige bokstaver, lenge leve søstrene grene sier nå bare jeg, der er det sååå mye gøøøøy :)

Tusen takk for super koselige ord på bloggen min, blir sprellende glad skal du vite*S*

Ønsker deg en herlig helg, kose deg masse

*HUGS*

Ida Susanne Collier

08.jan.2010 kl.23:15

Ække vant til sånn komplisert kommentarfelt*skratt* innlegget ovenfra er fra meg.

Klem Ida Susanne

solihjertet

09.jan.2010 kl.14:35

Så godt å se at du er tilbake i bloggverdenen! Jeg blir kjempeinspirert av bloggen din og fryder meg over hvert innlegg, så nå har jeg også lyst til å fornye stua mi. Hm, kanskje ommøblere..? :)

Keep up the good work!

nadja

09.jan.2010 kl.14:38

Klart vi orker å titte innom! Ikke nødvendigvis utelukkende pga mattips, interiørtips eller sport-tips, men bare for å få en dose Marte, som skriver så varmt og ekte. Og som får sommerfugler i magen av Steinar Skagen;)P.S. Jeg håper du skubbet litt bort i han!;)

Kari

09.jan.2010 kl.14:48

Så fint at du har begynt å blogge igjen:-) Jeg har vært litt snikleser en stund, og liker hverdagshistoriene dine. Jeg har også gått noen runder med meg selv, angående hvilken blogg sjanger jeg har, men kom fram til at bloggen er MEG, som jo er det aller viktigste. Ha en flott helg, alltid koselig å lese her inne:-)

pillepalle

09.jan.2010 kl.16:03

Kjære søte Marthe!

Tusen takk for koselige kommentarer! Må innrømme at jeg har savnet deg og dine fine innlegg i det siste :) Godt å ha deg tilbake! Så herlig er leiligheten din med alle sine fine og spennende detailjer og ikke minst bor der en sånn nydelige jente med en snille mann og et knallsøtt barn :))

Damene på tallerkenhylla liker jeg også veldig godt!

Her biter kulen i veggene også, det kan du tror! Ikke så ofte at det er så koldt hos oss. Vinden er verst! Det snør nesten stadig og det er jo ganske fint, synes jeg. I alle fall ser det utrolig fint ut der ute :) Selv har jeg ikke vært ute i mange dager, men haper å komme ut av denne buen her i morgen. Ha en fin dag og helg videre, kjære Marthe!

Store klemmer fra Pillepalle

pillepalle

09.jan.2010 kl.16:06

Dette har jeg glemmt:

1) Synes, Rasmus er da mye søtere enn denne karen Steiner ;-))))

2) Gratulerer med den heldige seieren i familien!!!!!

Klem igjen! PiPa

Margrethe

10.jan.2010 kl.01:14

Oi, så fin blogg du har! Du har sånn stil jeg liker, rent og pent i bunn og så masse fargeklatter overalt. Sånn skal jeg også ha det når jeg får meg noe eget - foreløbig reiser jeg bare rundt og samler inn fargeklattene fra fjern og nær :)

SavanneTreet

10.jan.2010 kl.10:53

Hei Marthe!!

Så kjempehyggelig at du vil være med på våres giveaway!! :) Og så trivelig med link i forrige innlegg!! Ryktet har spredt seg, hihi!! Tusen takk!! vakre bilder fra ditt herlige hjem =) =) !!!

Håper at søndag med soool gjør godt i byen i dag!! Klem fra M

annikken

10.jan.2010 kl.16:31

Veldig hyggelig at du er litt tilbake:) Selv om blogging skal være gøy - og noe du gjør på din måte. Det ser jo ut til at folk liker det du gjør;) Jeg hadde en pasue i nesten hele vår - men synes det er gøy igjen nå. Og merker at jeg gjør det mye for egen del - det er en fin minnebok å se tilbake på.

Stua ble kjempefin! Jeg elsker sola som strømmer inn gjennom vinduene om dagen, selv om det ikke er for så altfor mange timer. Hvor har dere forresten kjøpt Gustav Klimt-bildet? Veldig fint det og.

Cardiganen er forresten kjøpt på match eller Vic (?) - den er ihvertfall av merket Victoria og det vet jeg de har litt forskjellige steder!

Lykke til med sentralvarmen;)

Marianne

10.jan.2010 kl.21:40

Finfine Marthe! Takk for herlige kommentarer på min nye test-blogg!

Jeg ble så glad da jeg leste de etter å ha drukket tre glass vin og vært helt kreisi-mama på fest.

Ble glad da jeg leste de nok en gang i morges også altså ;) Ikke bare vinens skyld mao.

Ah, jeg ble noe misunnelig på LOVE-veggen din må jeg innrømme.. Du kan jo ha de framme mye mer enn jeg kan ha JUL-bokstavene mine ;)

Nei, nå må jeg blogge. Eller hekle. Hurra for nye hobbyer og hurra for deg!

Camilla

11.jan.2010 kl.11:26

Hvordan kan det ha seg at jeg har misset ett helt innlegg fra en av mine favorittblogger.. hmpf.. Vel, bedre sent enn aldri ;-)

Håper dere får en superduper uke! Hej å håpp <3

Susanne

19.jan.2010 kl.15:22

Her kjem ei helsing frå ein sniklesar som har fulgt med ei stund!

Det blågrøne fatet du har ståande på det små nattbordet i stova, det har mamma eit heilt servise-sett utav med asjettar, koppar og tefat.. Veldig fint servise!

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits