Marthe gjør ting hun ikke kan

Ooookei... Puls i 180, klam i nakken, sug i magen og setningen "hva i huleste har du gjort nå!!?" skrikende bak pannebrasken. To ubesvarte anrop viste seg på mobilen min i dag. Et bergensnummer. "Kan det være?". Jeg ringte opp igjen. En svært hyggelig dame svarte i andre enden.

"Du har blitt plukket ut som en av to semifinalister som skal presenteres på fredag, og en av dere går videre til finalen 5. februar."

Det var på fredag, Mathea våknet tidlig, og etter at husvasken var tatt, et blogginnlegg laget og handlelisten skrevet, satte jeg meg ned og laget en video. Med håret i knute, Mathea på fanget, temmelig usminket og totalt grepet av impulsivitet. En video, som fortere enn jeg hadde ment, ble sendt. Og den ble ikke sendt til naboen, til mamma eller til en god bekjent. Jeg sendte den straka vägen til NRK! Og nå har jeg, på et eller annet merkelig vis, blitt plukket ut som semifinalist til å være medprogramleder i Norge Rundt. Hvor vilt er ikke det? Det hadde jeg virkelig ikke trodd da jeg sendte avgårde videoen, men jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i tv, så man må jo bare smi mens jernet er varmt. Og her ble det plutselig gloheit!

Gode, gamle Norge Rundt, med en kjenningsmelodi som setter meg rett tilbake til barndommen, fredagskveld og folkelig underholdning. Dette blir skikkelig gøy, men også utrolig nervepirrende og fantastisk FLAUT! Men noen ganger må man følge drømmene sine og ikke bry seg så veldig om hva andre mener... Men allikevel, da jeg fikk vite at de skal vise deler av videoen jeg sendte inn, kjente jeg at dette kan bli en pinlig affære. Jeg hadde ikke planlagt noe av det jeg skulle si, og jeg tenke ikke ett sekund på at dette kunne bli vist på tv i beste sendetid en fredagskveld. Skrekk og gru!! Så hvis dere ser på Norge Rundt på fredag og ser en rar Marth med brei totendialekt, så.... bær over med meg! Sannsynligheten for at juryen velger meg er vel heller liten, men hvis det skjer går jeg videre til finalen 5. februar. Kommer nok til å sitte spent foran skjermen på fredag.

Man skulle velge et tema man ville lage et program om, og gjett hva jeg valgte? Blogging! Damen på telefonen syntes temaet var spennende, og kanskje det vil innebære noen av dere hvis jeg skulle være så heldig å gå videre.

Puh... Nå skal jeg prøve å bevare roen frem til fredag.Den fine, fine ugla fra Urban Retro som jeg fikk av Cecilie til jul vil gjerne at husfrua skal bli programleder i Norge rundt.

Wish me luck folkens, og ja, det er lov å mobbe meg litt;)

Ha en flott kveld alle sammen!

59 kommentarer

Randi

11.jan.2010 kl.21:36

Næææææ så spennende daaaaaaaaa. Skal helt klart følge med på fredag, gleder meg :D

Det hadde vært så kult om du ble plukket ut.. Krysser fingrene for deg :))))

(blogging var et smart tema ;)

Marit

11.jan.2010 kl.21:43

Jeg skal se på og krysse fingrene for at du er med;)

Masse, masse lykke til!!!!

Marit:))

Christel

11.jan.2010 kl.21:49

Herrejemini!!!! Så gøy!! masse lykke til!

PS: Blogglesing med baby på fanget og bare én hånd kjenner jeg godt til, haha blir litt lite kommentarer av det.

Hyggelig at du er "tilbake" igjen, blir så glad av bloggen din.

Klem

Tullefrans

11.jan.2010 kl.22:14

Du er jo helt fantastisk dyktig! NRK begår en kjempetabbe om de ikke bruker denne muligheten de har fått servert på et gullfat. Jeg skal sitte på gulvet med bena i kors og kjakan i hendene for å følge deg! Gratulerer så masse, kjære deg! Og forresten: Jeg er nokså ledig fremover! Faktisk en hel uke til. Så vi kan jo kanskje tromme sammen et møte en av de nærmeste dagene? Vi får bare krysse fingrene for at toget går..!

Klemmer :)

Marianne

11.jan.2010 kl.22:25

Dette er FANTASTISK! Jeg har satt på opptak på get-boksen min allerede; sånn tilfelle jeg skulle glemme det midt oppi Korslag/Cæsar eller andre programmer jeg ser på i blant :)

Herlighet!

NRK skjønner nok hva de skal gjøre så fort de har tatt en nærmere kikk på deg, søte Marthe!

Hurra!

Kamille

11.jan.2010 kl.22:32

GRATULERER Marthe!! Så spennande!!!! Gler meg til å sjå deg på fredag :)

Alvorada

11.jan.2010 kl.22:33

Gratulerer! Så utrolig morsomt :) Og spennende! Skal få med meg Norge Rundt på fredag, har allerede kjenningsmelodien surrende rundt i hodet, durutudum, durutudum, durutututututututudumdum...! ;) Massevis av lykke til, jeg krysser fingrene og er sikker på at du vil bli en strålende programleder!

LahrA

11.jan.2010 kl.22:34

Så tøff du er!!

Lykke til - og ja, jeg skal se på NorgeRundt på fredag!!

Klem

Rikke

11.jan.2010 kl.22:36

Jeg syntes ikke du skal være så flau. Det er kult at du tørte å sende inn :D

Lykke til!! :D

Makrellskyer

11.jan.2010 kl.22:38

Oooh! Dette digger jeg! :) Jeg er fan av Norge Rundt men blir alltid mobba av at jeg ser på det! Håper du går videre! Krysser fingrene!

Madeleine/ hønepøne

11.jan.2010 kl.23:04

Så morsomt!

Du er knalltøff!

Norge Rundt kommer til å få en ny æra :)

Dette blir spennende, ønsker deg masse lykke til!

Jeg blir en av mange som følger med :)

Madeleine

Frk. Fosli

11.jan.2010 kl.23:13

Kult! Norge rundt er KULT - og de som ikke skjønner det er rare ;)
Jeg får umiddelbart en veldig sterk følelse av at dette blir full klaff! Du er så søt og sjarmerende, og blogging og totendialekt blir en knallbra mix! Jeg ser for meg at du seiler opp som den nye yndlingen i Nrk, slik at min sambygding (nesten) Ingerid Stenvold bare kan gå hjem :P

Siv Annette

11.jan.2010 kl.23:22

ÅÅh, så utrolig gøy :D Nå gleder jeg meg virkelig til fredag:)

Jeg skjønner godt tankene dine, men som du sier, det er bare å satse når du først har muligheten:)

Jeg føyer meg i rekken med hun over er, jeg skal garantert følge med :)

Zandrah (Cel'Dara)

11.jan.2010 kl.23:31

Wow, vad spännande! Nu kan jag ju tyvärr inte se programmet eftersom jag bor i Sverige och inte har den kanalen. Men jag ska i alla fall hålla tummarna för dig! :-)

Marte

11.jan.2010 kl.23:33

Oi oi, tipper du går rett inn i Gullrekka på Nrk! Totninger gjør seg på TV, det er jo bevist! (Eller..?)

Jeg skal ihvertfall se på :D Lykke til!

Ida

11.jan.2010 kl.23:50

NÆH! SÅ utrolig kult!!

Må innom her senere og skrive mer - altfor lenge siden sist, igjen!

SKal på jobb imorgen.. BUHUUUUU.. så nå må jeg sove!

You go girl!! SÅ utrolig bra!

Klemmer

Carina

11.jan.2010 kl.23:51

Fyttisøren så gøy Marthe!!:) masse lykke til!! stor klem fra Carina

Katrine

11.jan.2010 kl.23:57

Hoho, min programlederstjerne! for ja, jeg er sikker på at dette går veien (det sa jeg før du sendte inn videoen også!). Slenger meg på en kommentar over her at dette fikk jeg automatisk en god følelse på, og jeg ser for meg deg på skjermen. Med din rungende røst på ekte Totensk vis (som bare du kan- med litt hjelp fra meg), blir dette en suksess. Du er flink! og jeg er stolt av deg!! :)

Rebecca

12.jan.2010 kl.00:07

hahahaha, jeg dauuer! og dette gleder jeg massevis både til å se og til å høre mye mer om. lett at jeg skal ta opp programmet på fredag, LETT! jeg heier på deg frøken strøken <3

rina Johnsen

12.jan.2010 kl.08:06

Så utrolig spennede. Og tøft gjort. Noen ganger må man bare gjøre ting man synes er skymmelt for å kjenne seg i live. Som sagt i brødrene Løvehjerte: den som ikke våger, er ikke annet enn en liten lort. Synes du er tøff. Og ja, det er veldig spennende å jobbe som programleder. Har gjort det selv, og savner det faktisk veldig.

Krysser fingre for deg!

Hilsen Rina

Randi

12.jan.2010 kl.08:16

Wiii, spennende! ;) Ingen mobbing herfra, bare maaaange varme lykkeønsker! :D tirsdagsknib

Brigg

12.jan.2010 kl.08:19

Fantastisk Marthe!!! Hurra hurra for deg! Jeg skal jammen se på deg på fredag og kysse fingrene. Er du like flink verbal som du er skrivenem så kommer dette til å gå helt glimrings! så utrolig spennende dette er:-) og Norge Rundt er jo et program med tyngde og respekt. Et perfekt utgangspunkt for en tv-karriere i!! Norge rundt er antropologi på sitt beste og helt i min smak;-) Tvi tvi!!

Rosa

12.jan.2010 kl.09:31

Så utrolig tøft!! Jeg krysser fingrene...og tema blogging er jo HOT : )) Lykke til!!

MiaNostalgia

12.jan.2010 kl.09:34

Gratulerer Marthe!

Dette er kjempegøy og ingenting å være flau over! Vi har besøk i helgen og det kan bli litt vanskelig å forklare hvorfor jeg MÅ se Norge Rundt... Men det er godt det finnes Get bokser som kan ta opp automatisk, for dette vil jeg selvsagt ikke gå glipp av. Jeg er sikker på at du er like sjarmerende på skjermen som du er på bloggen din, så dette må jo bli en suksess!

Angående ditt innlegg under hvor du tar opp temaet blogging, så må jeg si at jeg kjente meg ganske mye igjen i det.. Mitt siste innlegg handler om noe av det samme. Men jeg synes ikke du skal bekymre deg for hva du skal fylle bloggen med. Fyll den med akkurat det du vil - den gjenspeiler deg og livet ditt og det er derfor vi liker den. Full av livsglede og farger - slik jeg forestiller meg at du må være in real life... Er veldig glad for at jeg oppdaget Thinktank og håper du vil fortsette å blogge fremover.

Lykke lykke til på fredag. Jeg krysser fingrene for deg!

Susanne

12.jan.2010 kl.10:24

Titusen tommeltotter opp for deg! Jeg betaler min lisens gladelig allerede, men med deg ved Norge Rundt-roret, vil gullrekka nå nye høyder! I mitt nye grünerløkke-rede krysses alt som krysses kan, for at du skal klare dette! Hurra!

Norge Rundt er barndomsminner for meg også, helt siden mamma fortalte meg at det var det første programmet jeg så på TV har det vært noe så fint og trygt med det, noe standhaftig, noe som bare blir værende, uansett. Da jeg for noen år tilbake lekte mimelek med noen venner ble jeg oppmerksom på hvor dypt Norge Rundt faktisk stikker: Da det var Lotte-bestis sin tur til å mime, stilte hun seg på huk, satte hendene mot hverandre og bakset ut i et luftstup. Hun fikk ikke mer enn hentet seg inn, og satt opp en litt spørrende mine før det slo meg hvem hun skulle være: Norge Rundt gutten! Og ganske riktig, i en alder av ca 20+- ligger altså gutten som stuper i Norge Rundt introen så langt fremme i bevisstheten at to jenter helt stilltiende klarer å mane han frem i løpet av noen få sekunder. Jeg syns det er formidablelt.

Og er det noe jeg mener du kan være skikket til så er det å forme Norge Rundt, være med på å skape sånne minner og skildre gode historier eller stemninger, akkurat som du gjør her inne på bloggen din, enten det er gjennom interiørinnlegg eller om hverdagslykke.

annikken

12.jan.2010 kl.10:41

Oj, så gøy! Som hos andre her, durte kjenningsmelodien igang i hodet mitt med en gang jeg leste dette. Utrolig spennende - jeg skal følge med på fredag og krysse fingrene.

Min erfaring er at ting man aldri hadde trodd skulle skje - faktisk skjer;) Det ordner seg for snille piker.

Lykke til!!

Haust

12.jan.2010 kl.11:25

Så kjekt! Dette skal eg få med meg! Heiar på deg! :)

AM

12.jan.2010 kl.12:21

Hihi, det er jo supermoro! Så bra at du sendte inn den videoen, jeg skal definitivt se på programmet på fredag! Det er veldig bra at det kommer litt ekte brei totendialekt på TVen, da føler jeg meg skikkelig heme! :) Lykke til, jeg vil at du skal vinne!!

Camilla

12.jan.2010 kl.12:36

Hurrahurra! Så gøy da :-) Nå må jeg ihvertfall se Norge Rundt. Du kommer nok til å gjøre det superbra, jeg har troen ihvertfall ;-) hihi

Litt morsomt med den uglen forresten, jeg tror nemlig den er sydd av stoff som jeg byttet bort mot en ugle. :-)

Krysser fingrene for deg! <3

Lill Therese

12.jan.2010 kl.13:26

Wooow!! Du er god! :) :) :)

Så utrolig gøy!! Lykke til!!

Frk Maya

12.jan.2010 kl.15:08

Hihihi, så morsomt! Så tøff du er Marthe, klapper i hendene her jeg nå på dine vegne. Det er viktig å følge drømmene sine vet du. Håper du vinner! Og jeg likte jo temaet ditt veldig godt!

xxx fingrene xxx

Maya

Linn

12.jan.2010 kl.15:39

Oioi, spennende! Masse lykke til!

Vi trenger flere totninger på tv! :o)

Laisy

12.jan.2010 kl.15:45

Seriøst!!?? :) :) Gralla , det e jo bare dødskult!!! Ikkje noge å mobba for det =) Lykke til, eg hb du komme videre ! :D

Marthe K

12.jan.2010 kl.16:57

Wow! Så spennende, Marthe. Du er tøff, asså. Masse lykke til på fredag, jeg har trua på deg!

Hildegunn

12.jan.2010 kl.17:26

hihi, så morsomt! Nå må jeg jo begynne å se på Norge Rundt igjen! Mitt motto er at man ikke skal gå gjennom livet uten å ha prøvd alt man har lyst til. Og nå kan det også bli ditt motto ;) du vil i alle fall passe rett inn i det! MASSE lykke til! tvitvitvi

erry

12.jan.2010 kl.18:05

Men oj så spännande!! Jag hoppas verkligen att du går till final, och att du vinner! Synd att jag inte har norska tv-kanaler här, men kanske kan man kika på det på nätet, NRK play??

Ha det greit och Lycka till!

Silje

12.jan.2010 kl.19:05

NEEEI:D Så utrolig herlig da!!! Dette hørtes jo kjempe spennende ut:)

Skal absolutt følge med, og lykke til:D Du trenger det sikkert ikke da;)

Silje

Ingrid

12.jan.2010 kl.19:24

Marthe, Marthe, så gøy, spennende, nervepirrende osv...! Det her er da ingenting å mobbes for, snarere tvert imot, jeg blir imponert over at du tør å kaste deg uti slike ting. Skal følge med på fredag og ønsker deg lykke til. Håper virkelig du går videre til finalen! Varm klem fra meg i kulda.

Maren - midt på jorden

12.jan.2010 kl.20:04

Så spennende! Norge Rundt kan jo strengt tatt trenge litt oppfriskning, så nå heier jeg på deg:) For litt inspirasjon, kan du jo ta en titt på "Ut i vår hage"-episoden om Norge Rundt - den er helt fantastisk. Den kan du finne på nett-tv til NRK. Lykke til!

Glede

12.jan.2010 kl.20:09

Hei Marthe!! Nå ble jeg gira, så gøy for deg da. Artig! Jeg har stro tro på at du blir plukket ut - tror du er et ekte programlederemne. Skulle skrive kommentar på forrige innlegg i helga, men ble avbrutt av et elller annet, sikkert Lille Glede. I alle fall. Jeg elsker Marthe-innlegg, uansett hva de handler om. Skriv det du føler for - da blir det best. Småbarnslivet er helt annerledes enn livet man har levd før, og det er ikke like mye tid til å gjøre slike ting som blogging så ofte man vil, men ikke ha dårlig samvittighet for det! Livet som arbeidende småbarnsmor er også veldig hektisk - man skjønner ikke hva man gjorde før! Heldigvis blir man mer effektiv, er utrolig hva jeg kan rekke om jeg vil! I morgen er min og Lille Gledes dag. Håper på fint vær og masse energi! Skal prøve å få med meg Norge Rundt. Må skrive en huskelapp tror jeg.. Blir gøy å se deg i levende live. Ha en fin uke videre.

En-to-tre

12.jan.2010 kl.20:10

WOW! Marthe, du er tøffere enn toget! Jeg heier på deg! Og er imponert:)

Janne

12.jan.2010 kl.21:01

Næh, så GØY!!!!
Nå kommer jeg til å sitte klistret til tv'n fredag klokken halv åtte! Krysser fingrene for at du går videre, hadde jo vært superstas!
Pst; ta en kjapp tur innom hos meg og bli med på feiringen min...tror kanskje det kan passe deg?
Klem, Janne

nadja

12.jan.2010 kl.21:21

Wow, jenten!!!!! Jeg krysser fingrene og gleder meg å se deg fra TV-ruten i fremtiden. Så artig, så artig...merker jeg blir litt gira på dine vegner. Det lønner seg å forfølge drømmene sine, og du gjør virkelig det! Ingen mobbing, bare ren beundring, tøffe Marte.

Dilldall-Nina

12.jan.2010 kl.21:41

Jeg skal i hvert fall sitte klistret til skjermen på fredag, Marthe!!!!! Åh, nå kjenner jeg at jeg ble glad på dine vegne og mine vegne og alle som kjenner deg sine vegne. Du har sjarmen, verdens nest søteste dialekt (kun slått av Odd Nordstoga sin) og glimt i øynene. Nesten litt moderlig stolt her nå! (Allers sleng dere i veggen - den var intern).

(Går rett til tven for å sette på record - i tillfelle noe skulle inntreffe som gjør at jeg ikke ser det - man vet aldri).

karoline

12.jan.2010 kl.22:14

så spennende! lykke til:)

12.jan.2010 kl.22:21

Så utrolig kult!! Lykke til, NRK begår en megatabbe dersom de ikke velger deg! :D

Marthe

12.jan.2010 kl.23:10

Jeg blir så GLAD av alle dere flotte, flotte mennesker!!

lise

13.jan.2010 kl.09:16

Så moro, Marthe! Kan det være at du kommer på noen bergensbesøk også da? Ja, jeg regner jo med at de vil ha deg.

Gunn

13.jan.2010 kl.11:48

Så spennende!! Det er xx antall år siden jeg sist så på Norge Rundt, men nå må jeg benke meg ned på fredagen :) Kan ikke tenke meg annet enn at juryen faller pladask! Krysser fingrene for deg i alle fall :)

Er ofte inne på bloggen din og leser de fine innleggene dine, (er ikke så flink å kommentere da..) og ble så glad for å lese at du hadde funnet igjen lysten til å blogge. Blogg om hva akkurat hva du vil, du har evnen til å gjøre den mest hverdagslige hendelsen til en fryd å lese om!

Kaspara

13.jan.2010 kl.12:49

Hei og hopp, Marthe!

Jeg skjønner jeg kommer hjem til strålende nyheter! Så morsomt, Marthe! Jeg tror man begår en stor feil ved ikke å ansette deg med din utstråling, sjarme, varme, interesse for andre mennesker ordrikhet og kreativitet. Når det er sagt; jeg tror ikke de begår den brøleren. Har en god følelse på at du får jobben og at det vil bare fortsette og fortsette. Gleder meg til å slenge meg i Ektorpen og i første omfang se på " Norge rundt" framover og senere se deg som programleder for type Skavlan-program med småsnakk med diverese profilerte gjester.

Masse lykke til. Smågutta og jeg skal være hjemme fredag og vi skal sitte å heie på deg.

Mange klemmer fra Kaspara

vigdis*

13.jan.2010 kl.14:15

*jonathan og jeg skal også heie på deg på fredag!! heiaheiaheia* klem vigdis

Cecilie

13.jan.2010 kl.18:16

Woho altså! Detti blir bra :) Jeg har spredd ordet både her og der og teller ned dagene til fredag :) Første gang jeg har har sett så frem til Norge Rundt må jeg ærlig innrømme. Du hadde virkelig vært helt perfekt som programleder altså.. jeg drømmer forsatt om at du blir kjendis slik at jeg kan si at jeg kjenner deg.. hihi :D

Kathy

13.jan.2010 kl.20:04

Nå skulle jeg inn her for å skrive tusen takk for en skikkelig hyggelig kommentar på bloggen min. Ganske sent ute, men dagene gåår sååå fort.. Rart det der hvor man har møtt et menneske bare noen få ganger, men straks får følelsen av å kjenne de. Jeg har nå følt det sånn jeg også. Ikke hver dag man møter en sånn sprudlejente som deg! :) Men nå ser jeg at du har skikkelig spennende nyheter her! Hvor kult er det ikke å være programleder! HOHO! Go for it!! Jeg tror du kommer til å gjøre det helt knall! Har troa kjenner jeg!

Også ikke nok med det, men jeg ser jo at du har over femti kommentarer på det innlegget, og det er jo skikkelig kult det også!

Skal krysse fingrene for at du blir "norge-rundt marthe"!

Klem fra meg!

Guro

13.jan.2010 kl.23:59

maaaase lykke tel på fredag. huske eg på det så skal eg se det på fredag ja:)

Sølvi

14.jan.2010 kl.10:44

Go Marthe, go!!!

Jeg er full av beundring, og kommer til å sitte klistret til skjermen på fredag for å heie!

Klem, Sølvi

Frøken Fryd

15.jan.2010 kl.20:33

Wow, du kom til finalen og fikk ALLE stemmene fra jurien. Gratulere så uendelig mye. Håpe virkelig du vinn og får gjøre det programet. Vi, junior og jeg, heier på deg. Blir super glad når jeg ser at du har kommet med et nytt innlegg.

God helg til dere.

Dinstørstefan

15.jan.2010 kl.22:45

Lykke til i finalen...og uansett utfall; følg drømmen videre - en dag blir du sanndrømt

Marius

16.jan.2010 kl.22:18

Utrolig moro Marthe. Gratulerer!! Hils Mathea og si jeg er en stolt onkel!

Lykke til i finalen. De BØR velge deg! =)

Stryning ;)

18.jan.2010 kl.13:25

http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/598432

21:40 ca ;)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits