Man tager hvad man haver

Denne uka har jeg gjort masse fint. For det første har jeg blitt sprudlende glad hver gang jeg har sjekket bloggen og lest de FANTASTISKE kommentarene fra dere!! Skulle jeg ikke få èn eneste negativ kommetar? Er det ingen som vil klype meg litt i sida, jekke meg ned, fortelle meg at jeg ikke må tro jeg har noe på tv å gjøre? Kom igjen folkens, er ikke Norge jantelovens hjemland? Hurra , janteloven er begravet. La oss heller feire at vi kan glede oss på hverandres vegne. Dere skal vite at dere har gledet meg stort med de fine ordene deres. Litt rød i kinnene blir jeg fortsatt av å tenke på fredagen, men det får gå som det går. Det jeg er mest bekymret for er om folk faktisk kommer til å høre hva jeg sier. Lydkvaliteten på videoen er visst så som så. Huff, nå begynte jeg å grue meg igjen...

Ja ja, for å tenke på noe annet kommer et lite bilderas av ting jeg har gjort de siste dagene.

Jeg har hengt opp morsomme ting i rullgardinsnorene vårePå Mathea sitt rom henger denne fine karen, og ja, det er nok en fugl. Jeg har nok ikke kommet helt over fuglegalskapen min enda. Takk Mari, for denne fine loppisfuglen!I den andre snora henger denne søte soppen som Pillepalle har laget. Blir glad hver gang jeg ser på den.I den ene snora i stua henger dette glitrende reinsdyret. Fant det i esken med julepynt, men fant fort ut at det ikke skulle lide den skjebnen at det ble pakket ned igjen etter jul. La det dingle, la det rock'n roll!

Jeg har fått min nødvendige dose kvalitetstid med mine favoritter
Få ting er hyggeligere enn venninnelunsjer. Faktisk er det så hyggelig innimellom at noen glemmer å dra på skolen. Noen som ser hva favorittpålegget vårt er forresten?Vi har blitt vartet opp og ned og hit og dit av Cecilie, som serverte oss den deiligste cappucinoen i fine kopper. Mer av slike kvelder, takk!

Jeg har prøvd meg på et godt, gammelt nyttårsforsettHerlig ironi med salat i godteriskål, sant?Men fant fort ut at nyttårsforsetter ikke funker for denne dama. Og godt er det, hvis ikke hadde jeg gått glipp av denne kjeksen. Home made og greier.

Jeg har baktEr så glad i Nigellabrødboksen min som rommer alt man trenger av mel for å bake.Baksten ble bra med verdens minste kjevle! Og ja, jeg har verdens lengste fingre, sånn er det bare. Lurer på hvor mange ganger jeg har fått høre at jeg skulle spilt piano.Lange fingre betyr god bakst... hm, eller noe sånt. Godt ble det hvertfall, med kyndig hjelp av bakermester og svigermor Aslaug. Og nå er fryseren full av både fylte og vanlige horn (ikke for at det skal så mye til)

Mathea har vist at hun har arvet kokkegleden av moren sinFlinke Mathea hjelper til med fredagstacoen.

Jeg har pyntet meg med favorittsmykkene mineSmykker laget av gode venner og bloggbekjentskaper. De fremste med harepus på fikk jeg av Mathea til jul, de har en blå kanin på den ene siden og har verdens søteste, hvite harepus på den andre siden. Glade smykker snur en vanlig dag til en festdag!

Jepp, et ekte "man tager hvad man haver"-innlegg her altså.

Jeg og Mathea har alenedag i dag, og jeg føler meg så priviligert som får bruke dagene mine med henne. I dag blir det trening på mor mens Mathea leker med andre babyer, god mat (noe torsdagssnacks til meg, hirsegrøt til Mathea), kvalitetstid med favorittvenner og lesing av bok (Roy Jacobsen, Vidunderbarn). Som dere skjønner, her må jeg bare henge i hvis jeg skal kunne krysse av alt dette på to do-lista mi ved dagens slutt.

Ha en aktiv, morsom og smilende dag!

39 kommentarer

Randi

14.jan.2010 kl.12:16

Jaaaaaa, janteloven begravet ;))))

Fint at du minte meg på fredagens STOOOORE hendelse, hihi :D

Venninnelunsjer er gull verdt, kjempe koselig :)))

Gamleheksa

14.jan.2010 kl.13:08

Klart vi må heie på deg. MÅTTE forresten bare lage et innlegg om deg i dag jeg, etter en lynrunde med støvsugeren ;) Det er forskjell på folk forresten. Paul er i Ruhpoling og heier på skiskytterne!!!!

Jeg skal til Reinsvoll etterpå, så da skal mor få seg en ny blogg å følge med på. Hun har blitt en racer på å lese, men kommenterer bare muntlig :)

Cecilie

14.jan.2010 kl.14:04

For en fin uke :) Spesielt fint synes jeg det var når du var på besøk hos meg! Kaffemaskinen sier at du er hjertelig velkommen på en kopp når det måtte være. Den hjemmelagde kjeksen så utrolig god ut.. nå dukker det opp kjeks både her og der og jeg blir mer og mer fristet. Til helgen må jeg nok ta meg en lang treningsøkt slik at jeg kan bake en gjeng med gode kjeks! Har du en oppskrift på lager?

De skålene som det står sweets og chips osv på er så fine.. tenker titt og ofte at sånne skal jeg kjøpe meg, men det koker liksom bare bort. En sånn liten skål er noe jeg virkelig ønsker meg til bursdagen min...

I morgen er det fredag altså.. å som jeg gleder meg til norge rundt nå! Du kommer til å være kjempefin, for det er du jo uansett :)

Gode klemmer fra meg

AM

14.jan.2010 kl.14:40

Ei fin-fin uke som toppes med Norge Rundt i mårra, kænn jo itte få vørti bære enn dæ!? ;)

Jeg har veldig lyst til å kunne spille piano, men jeg har veldig korte fingre, så det funker ikke helt. Men det behøver jo ikke bety at jeg ikke spiller! Like mye som det betyr at du ikke MÅ spille piano selv om fingrene dine er lange. Jaja, et klokt resyme der altså, haha ;P

Gleder meg til å se deg på TV i morgen! :-D

Frk.B

14.jan.2010 kl.15:22

Hei:) Endelig tilbake på internett og tilbake i "verden". Litt av en tid nå med to små som krever oppmerksomheten og tankene dag og natt:) Takk for innlegg du legger ut, alltid så gøy å lese. Tar meg i å smile jeg!

Marianne

14.jan.2010 kl.16:12

Hu hei og takk for fine ord på den nyfødte bloggen min ;)

Du fant hirsegrøt ja? Dette føler jeg bør diskuteres på tirsdag. Her er det fortsatt bare en kvart banan (hvorav noe havner på haka, noe på smekken noe i håret) som gjelder, men det kjem nok etterhvert! Skjønner jo godt at boobsa til a mor er det beste ;)

Happy training og ha en nydelig venninnekveld!

Jeg kan berette at jeg serverte smuldrepai med blåbær og eple til en venninne i dag; et sikkert kort for å få gjestene til å komme tilbake forsto jeg :)

SavanneTreet

14.jan.2010 kl.16:48

Av og til er livet bare HERLIIIIG!! =)

Koselige bilder!! LIkte absolutt salat i godisbolla!!hehe!

Hornene dine så Fantastisk gode ut!!

Ha en stårlende torsdag!! Klem fra M

Gunhild

14.jan.2010 kl.19:12

Ukens hôydepunkt her i huset var nok inngaaelse av samboerskap paa tinghuset i Paris i gaar, men Norge Rundt i morgen blir en klar nummer to! Saa utrolig göy! Kjempe grattis!

Og de hornene saa herlige ut. Naa fikk jeg veldig lyst til aa bake horn denne helgen!

Klem

M by M

14.jan.2010 kl.19:39

Så gøy med nrk! Håper å se deg på sjermen!

Mmm...de hornene så utrolig gode ut! Det ligger i tankeboksen min å bake slike og putte i frysen, men der ligger en stor pose med Kaspara-boller, så får kanskje spise opp de først ;-) Blir belgiske vafler, kakao og film på oss i kveld.

Herlig med mammaperm ja! Syns spesiellt det var deilig med nmr 1 hvor dagene bare gikk sin gang. Noe mer hektisk med nmr 2, men veldig koselig det også! Har ungene hjemme fra barnehagen så ofte jeg kan nå da.

PS: det er sunnhet i å kose seg også! Ikke BARE tenke kalorier og du ser jo utrolig bra ut som akkurat har født!

Klem fra Marie

Tullefrans

14.jan.2010 kl.20:13

Du bør ikke snakke alt for mye nedsettende om fingrene dine, kjære deg, for her sitter det tross alt ei med kliss like stubber, og jeg tar meg lett nær av ting..!

Gleder meg til å se deg på skjermen, søta!

Caroline

14.jan.2010 kl.20:24

Så herlige innlegg du har postet i det siste, tusen takk for det! Jeg blir så glad av å lese bloggen din jeg :) -og masse lykke til med Norge Rundt på fredag, skal heie på deg selv om jeg ikke kjenner deg annet enn gjennom bloggen din. Det er jo ikke vanskelig å forstå at du er ei flott jente :)

Ønsker deg en fin kveld. Og du, går det an å få oppskriften på hornene? De så kjempegode ut..

Vennlig hilsen Caroline

Pillepalle

14.jan.2010 kl.21:01

Hvor fint er det? Et bildeglimt av søte Marthe sitt hverdagsliv:))

Og ikke minst hennes kjempesøte og morsomme fortellinger! Du, det er da klart at du har verdens beste sjanser å få denne jobben som medprogramleder i Norge Rundt! Du er så søte og flink og autentisk og det er hovedsaken, spør du meg. Synes, de trenger ingen "artificial modell", men en flink og klok medarbeider med en god humør. Med et ord - Marthe! Krysser fingrene! Synes, folk vil falle for deg som hele bloggeverden allerede gjør det :))

Norge rundt liker jeg veldig godt, vet du! Dessverre har jeg noen problemer med å motta NRK nett-TV på Mac'en min.

Utrolig hvor stor Mathea ble! Og tenk, hun er allerede så flink på kjøkkenet :))

Vekten i bakgrunn liker jeg veldig godt. Jeg kjøpte en sånn på en auksjon for en liten stund siden, men har ikke vist den på bloggen, synes jeg.

Er veldig nysgjerrig hva skal skje i morgen! Lykke til! Mange klemmer fra Pillepalle

Kaspara

15.jan.2010 kl.10:35

Kjære Marthe!

Jeg liker hummer og kanari-innlegg godt jeg! Ser ut som du har hatt en glad og sosial uke!

Ser Mathea er vokst, og herlig at hun alt er durkdreven på kjøkkenet. Det ligger nok i genene, vil jeg anta.

Tror nesten du påvirket meg litt der med de horn-bildene, og det spørs om jeg ikke skal grave fram storsesøsters nydelige hornoppskrift senere i dag. Så blir det hjemmelaget fredagspizza på smågutta og meg som er alene i kveld. Gleder meg stort til "Norge Rundt"!

Siden du nylig har tegnet abonnement, er det dukket opp en fredagmail på innboksen din!

Ha en storartet helg, Marthe!

Klem fra Kaspara

Guro

15.jan.2010 kl.13:51

har reklamert førr deg på min blogg. men ser ikkje ut tel at linken hit fungere men ska se om eg får det tel etterkvert..

men krysse fingran førr deg i kveld:)

masse lykke tel.

Mannen din

15.jan.2010 kl.14:59

Hei kjære! Vill berre informere om to ting:

1) Eg har gløymd mobilen min heime (trur eg?) så eg får ikkje tak i deg på telefon, men har sendt deg en mail viss du vil ta kontakt!

2) Eg gleder meg til ikveld:)

Marianne

15.jan.2010 kl.16:46

Hihi, bloggen kan brukes til så mangt ;)

Thea

15.jan.2010 kl.19:26

Hei Marthe! Først og fremst, takk for en fin og trivelig blogg! Så, gleder meg til å se på Norge rundt snart! Tipper du er strålende, (og ja, jeg er litt nerd jeg også, og liker i grunn å se på det programmet når det passer seg). God helg til dere!

heidrun

15.jan.2010 kl.20:05

Grattis! Gleder meg til å se deg på tv ! :)

AM

15.jan.2010 kl.20:05

Hurraaaaa, så gøy at du ble med til finalen!! Gratulerer!!

Guro

15.jan.2010 kl.20:05

gratulere med finaleplass:)

Marit

15.jan.2010 kl.20:05

Jeg fulgte med på Norge Rundt!

Hurra - for at du er videre;)))

Kos til søte Mathea!!!

Marit;)

Marianne

15.jan.2010 kl.20:05

Hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Knock-out-seier!

Tina

15.jan.2010 kl.20:06

Gratulerer med å være videre i Norge Rundt-konkurransen. Spennende detta :D

Kathy

15.jan.2010 kl.20:06

MARTHE GRATULERER MED FINALEPLASS! :D Hurra for deg!!

Morsomt at Mathea fikk sin tvdebut som veldig ung.. hihi :)

15.jan.2010 kl.20:07

Gratulerer så masse med finaleplass : D

Frk K.

15.jan.2010 kl.20:07

Gratulerer med seieren i dag!! Enstemmig fra juryen og greier. Hurra!! Lykke til i finalen! :)

Kjempesøt video av deg og søte Mathea.

Håper dere har en koselig fredagskveld. God helg! :)

Haust

15.jan.2010 kl.20:07

Gratulerer! :D

Marte

15.jan.2010 kl.20:08

Gratulerer! Så morsomt :D

Rikke

15.jan.2010 kl.20:09

Gratulerer med finaleplass!! Og det enstemmig :D

Vi switcha over på NRK og etter 2 min kom opptaket ditt, jeg utbryter til sambo:

?Hu kjenner jeg! Ehhh, nei, jeg kjenner a ikke, men jeg veit hvem a er! Eller, jeg leser i allefall bloggen hennes!!

:D

Glede

15.jan.2010 kl.20:12

Grattis Marthe! Ahh...! Så gøy. Du var akkurat så koselig som jeg har sett for meg - elsker dialekten din. Så spennende! Jeg klappet og jublet så Herr Glede hysjet på meg - Muster (pus) ble litt skremt, ser du. Heia Marthe!! Klem

Brigg

15.jan.2010 kl.20:12

Hurra hurra! Grattis! Nå er du snart i mål!:-)

Hildegunn

15.jan.2010 kl.20:12

HIPPUSS HURRAAAUS! Så kult å se deg på tv, og herlige Mathea! Masse lykke til videre :D Hilsen to her i Obos-land!

Alin

15.jan.2010 kl.20:30

Fantastisk gøy at du er med i finalen! Lykke til:)

Camilla

15.jan.2010 kl.21:51

ÅÅ marthe!! Gratulerer så mye :-) Her satt hele svigerfamilien og så på deg. hihi Så gøy at du gikk videre <3

annikken

15.jan.2010 kl.21:56

Hurra!! Gratulerer masse:)

Veldig gøy å se, Mathea var helt nydelig!

Den gode feen

15.jan.2010 kl.22:50

Du har så utruleg herleg blogg. Blir alltid så vanvittig glad over å vere her inne. Positiv stemning, nydelege bilder og fine ord.

Ynskjer deg og dine ei kjempefin helg :) Klem frå Linda

Frk. Fosli

15.jan.2010 kl.23:16

Hurra Marthe!
Her i heimen måtte vi ha tacoen klar en halv time før normalen, bare for å sitte klar og speide etter deg! Grattis med finaleplass, det blir nok flere kvelder med tidlig-taco skjønner jeg :)
Isak har masa masse om å få se sin hemmelige memorygave-venn i hele dag, men måtte skuffa legge seg før programmet! Og sjelden har vel gutten styra såååå mye i senga si i protest mot å sovne... han var nok fornærma, det er min forklaring på kveldens strabaser. Så det spørs om ikke vi må se litt på nett-TV i morgen når han står opp ;P
Gratulerer igjen!
Klem

Ingrid

15.jan.2010 kl.23:38

Gratulerer så mye med finaleplassen, Marthe. Så deg og Mathea på nett-tv nå akkurat; og jeg ble også sjarmert... hihi. God hælj!

Anonym

15.jan.2010 kl.23:38

Hei - gratulerer med finaleplass og veldig, veldig lykke til i selve finalen:)

Skal bli moro å følge med videre - og håper at det blir deg som får satt sitt preg hele Norge Rundt;)

God helg:)

Gode tanker fra Bente.

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits