Oppskrift på en bra start på helga
Da trosser du slapsesnø, brøytekanter og oppoverbakker og møter kjær svigerinne og kjært tantebarn til lunsj på Åpent bakeri.Da kjøper du med deg deilig foccaciabrød på vei hjem. Herlig brød som lager syndige oljeflekker på papirposen og som lukter så godt at du bare må skjære av en liten bit og smake på det, selv om det egentlig er til middagsgjestene dine, og selv om du egentlig er mett.Da går du innom den blide tyrkeren, kjøper oliven i løsvekt, avodako, spinat, plommetomater, fetaost, kylling, agurk, cashewnøtter, pasta, pesto og sukkererter. Ingrediensene blir en salat,  mens du prøver å ikke tenke på det som kommer på fjernsynsskjermen senere på kvelden...Da setter du en stor bolle midt på bordet, ber inn to gode venner som har med seg en tung pose full av godsaker og hundrevis av bilder fra en misunnelsesverdig ferie i Karibien, setter på skravlemodus, spretter noen gyldne dråper, blir knust i TP, setter til livs store mengder dessert og ønsker helga velkommenDa nusser du på den fine babyen din og takker henne for at du kom videre til finalen. Som besten hennes i Stryn sa: "Det var nok barnebarnet mitt som gjorde utslaget!" Og jeg kunne ikke vært mer enig.

GOD LØRDAG!

(Og takk for alle fine, fine kommentarer, jeg tar turen innom dere iløpet av helga, nå er det frokost her i heimen)

28 kommentarer

Marthe K

16.jan.2010 kl.09:32

Gratulerer så mye med finaleplass, Marthe!:) Ha en super helg!

Silje

16.jan.2010 kl.09:42

ÅÅÅÅ:D så fantastisk:D Det var jo kjempe gøy!

Gratulerer!

Silje

Gamleheksa

16.jan.2010 kl.09:45

Enda en gang, gratulerer til dere begge. Jeg lo godt av besten i Stryn, for det var vel en kommentar bæssfar på Toten kunne kommet med også ;) Med to slike bestefedre er det ikke rart den unge dama har ei tv-karriere foran seg :D

Tror jeg må bake meg noe godt nå etter å ha sett de fristende bildene dine. Blir jeg tykk, så får du få skylda, hehe. Var det forresten du som begynte å kalle mor for Bolla? Vi bruker bare det navnet enda vi, det passer jo så "godt". Snorra sa jo Tutta, så vi har liksom deg "mistenkt" ;)

Fortsatt god helg!!!!

Kamille

16.jan.2010 kl.09:57

Herlighet - så tøft!! GRATULERER MED FINALEPLASS!!! Du er bare heilt rå.

Nydeleg innlegg, du er så flink!! Kjekt å ha deg tilbake her :)

Ha ei super duper helg kjære Marthe!

Klem frå Kamille

Marthe

16.jan.2010 kl.10:19

Marthe K: Tuuusen takk Marthe! Flaut og morsomt;) Ha en super helg med liten spire i magen:) Klemmer til deg!

MiaNostalgia

16.jan.2010 kl.10:45

Gratulerer med finaleplass! Kjempegøy!!! :-) Høres ut som en herlig start på helgen din. Her har vi besøk av et vennepar. Har akkurat spist frokost (de er på badet og jeg lurer meg til to minutter i Bloggland), før kafè og litt shopping står for tur.

Ha en fortsatt fin fin helg. ¨

Klem fra MiaNostalgia

nadja

16.jan.2010 kl.10:53

Marthe!!!! Jeg så ikke innslaget(kanskje går det an å finne det på nettTV?), men jeg tvilte aldri på deg! Gratulerer! Du får nok en strålende helg! Hurra!

Gunhild

16.jan.2010 kl.11:07

Gratulerer til begge to! Kjempegöy. Og jeg saa paa!

De serviettene var staselige; jeg vil ogsaa ha...

Ha en flott helg!

pillepalle

16.jan.2010 kl.11:34

Ha! Nå har det skjedd :))) Jeg visste det! Gratulerer deg, kjære Marthe! Nyt helgen og kos deg masse :)) Klemmer fra Pillepalle

Rina Johnsen

16.jan.2010 kl.11:37

Grattis!

Jeg hadde tv´n på i stua mens jeg romsterte på kjøkkenet, og løp inn med jevne mellomrom for se om ditt innslag var på. Og tror du ikke, at akkurat da jeg kom løpende. så sa hun "gratulerer til Marte". Jeg fikk desverre ikke med meg innslaget, hadde vært gøy å se deg på tv. Men så bra du er videre, hurra hurra hurra! Du skal se at dette blir knall.

Ha en super helg.

Siv Annette

16.jan.2010 kl.12:00

Jeg fikk dessverre ikke sett Norge Rundt i går kveld, men skal lete det opp på internett nå :D

Gratulerer så masse iallefall, jeg er ikke i tvil om at det var fortjent:)

Jeg gleder meg stort til å følge med fremover:)

Ha ei flott helg!:)

Madeleine/ hønepøne

16.jan.2010 kl.12:18

Gratulerer så my med finaleplass!!

jeg fikk med meg innslaget, og det var morsomt å se deg live ;)

Madeleine

Gamleheksa

16.jan.2010 kl.12:58

Kommentar fra Bolla: "Marthe sin blogg er så fin. Fy søren så flink hu er. Så allsidig. Å så skriv hu heldigvis itte på totning!"

Jaja, der fikk jeg den;) Nå baker jeg grove rundstykker (det var store mangler i mel-utvalget etter jul :) og gleder meg til Fellesstarten.

Hege

16.jan.2010 kl.14:38

Jeg og Evy satt klistret til skjermen igår, kunne da ikke gå glipp av det :) GRATULERER, kjære deg! Gleder meg til å se neste også :)

AM

16.jan.2010 kl.15:11

Hurra en gang til :) Mathea er så søt!

Forøvrig så skal jeg ikke la skylda for at jeg dumpa lønningspilsen gå utover Norge Rundt, egentlig var det bare godt å slippe hele greia. Har visst vørti litt lat, eller? I blant er fredagskveldene bare hellige, og jeg vil rett hjem til sofaen og TVen og sitte der til jeg legger meg.

Blir spennende å se hva du må gjøre for å vinne finalen! Eller bruker de samme innlegget?

Ha en deilig lørdag! Klem AM :)

Janne

16.jan.2010 kl.19:09

Grattis med finaleplassen! Kjempegøy:)

Kristine

16.jan.2010 kl.20:11

Så utrolig søt datter du har=) Jeg liker bloggen din veldig godt! Lykke til i finalen!!!!!

Ingrid

16.jan.2010 kl.21:46

Gratulerer med finaleplass, så morsomt! Har fulgt med deg en stund, og måtte spent se på Norge Rundt i går. De fikk nok noen nye seere i går, takket være deg! Jeg savner Åpent Bakeri brød STORT (flyttet fra Oslo for halvannet år siden) og er skikkelig misunnelig:) Klemmer fra Ingrid/Fjeldborg

Sølvi

16.jan.2010 kl.21:50

Gratulerer Marthe! Veldig morsomt å se deg og Mathea på TV. Du er kjempeflink!!

Klem fra Sølvi

Ida

16.jan.2010 kl.22:12

Hei vennen!

Gratulerer så mye med finaleplass -så utrolig utrolig spennende! Jeg har ikke fått sett deg live enda, men i kveld på nattevakt tenkte jeg at jeg skulle ta meg en liten runde for å se om jeg finner opptaket :-)

Kjempefint bilde av deg og lillejenta di! Jeg må bare minne deg på å nyyyyte nyyyyte tiden alt du kan - jeg er plutselig tilbake på jobb, syntes det der er finurlig.. syntes selv jeg akkurat stavet meg bortover sykehuskorridorene med stor mage jeg.. hmmm. hvor blr tiden av?

Du har så fine innlegg, og skriver så varmt! Sitter akkurat klar til nattens første runde, og takk for at du gav meg noen ekstra smil om munnen.. det vil nok også pasientene sette pris på.. hihi :-)

Store lørdagsklemmer fra Ida

Ps. kjeeeempespent på finalen.. you go girl! :) Jeg heier såklart på deg!!!

Zandrah

16.jan.2010 kl.23:10

Grattis till finalplatsen! :-)

Och tack så mycket för din fina kommentar inne hos mig häromdagen. Den värmde ska du veta!

Stor kram till dig från mig

Katrine

17.jan.2010 kl.03:32

For en deilig start på dagen, vennen. Jeg kjenner nesten lukta av åpent bakeri igjennom blogginnlegget! Ææææh jeg savner deg! kan vi starte en av dagene neste uke på samme vis? Hurra og igjen gratulerer med finaleplass! jeg var stolt som både høne og hane i sofaen i går, og jammen kom det ikke en tåreskvett også. Jeg tror det er en god blanding av ditt sjarmerende jeg og fine mathea som gjorde utslaget jeg! akk, jeg kjenner jeg er stolt langt inn i hjerterota av min vakreste, fineste bestevenn! :)

Ida

17.jan.2010 kl.06:47

Hei igjen.. meg her.. igjen ja!

Ville bare si at jeg har vært inne på nettsiden til nrk og kikket på videoen din.. kjempegøy å høre deg snakke live.. :) Dere var utrolig søte og flinke begge to. Og jeg hadde definitivt også Stemt B.. kloke juryrepresentanter :-) Nå krysser jeg fingrene for at du får en gjesteopptreden med ditt drømmeinnhold.. montro hva du lander på der.. hihi :) Ha en fiiiiin søndag!

Stor klem fra Ida

IfraLahell

17.jan.2010 kl.15:02

SÅÅÅÅÅ fantastisk. Her går det en liten uke uten at jeg er innom deg så har du snart blitt programleder på selveste statskanalen. Så herlig.. Jeg sier snart blitt for jeg har en skikkelig god følelese. Ikke rimelig god som Harald i Senkveld sier, men SKIKKELIG god! Heier masse på deg :)

Oppskriften på bra helgestart var kjempefin og den har jeg nesten fulgt i dag. Startet dagen med deilig kaffe og Croissant på Åpent bakeri..Namnam ;) Salaten din så kjempe god ut og den skal jeg helt sikkert lage en gang! Gleder meg til å se deg på skjermen i februar!

ha en super fin søndag!

Klemmer

Erle

17.jan.2010 kl.16:18

Og da er bloggen funnet :) Kjempe moro å lese. Takk for koselig besøk i går, velkommen igjen.

Alvorada

17.jan.2010 kl.17:24

Hipp hurra for deg du fineste Marthe!!! Jeg fikk med meg videosnutten din på fredag, veldig koselig å se deg på skjermen :)

Tonje

19.jan.2010 kl.00:03

Hei Marhe

elsker bloggen din Marte!

Vi flyttet sånn ganske pluttselig fra sommerfrydløkken vi, har kjøpt oss hus i Bergen og stortrives så langt..

Sjekk gjerne min blogg hvis du får lyst--) Brakkeliv.blogspot.com

Mange klemmer Tonje

Kaspara

19.jan.2010 kl.10:54

God formiddag, Marthe!

Gratulerer i bøtter og spann med videre til finalen i Norge rundt-jobben!!

Her satt vi og så på deg tidlig lørdagsmorgen faktisk. Smågutta følger så med på " So you think you can dance" som kolliderte med Norge rundt, så vi gjorde et opptak som vi har sett tre ganger, hi,hi!

Som søte Mathea har vokst! Stor jente der på skjermen, og du var helt lik deg selv, bare litt mer alvorlig. Var jo en bit av hele presentasjonen din bare.

Takk for lang kommentar. Skjønner hvilket stoff du liker så godt. Den gang jeg fant det fant jeg hele to dynetrekk med det, og lurte på om jeg skulle ta begge. Det var i Danmark. Heldigvis gjorde jeg det, og jeg skal si jeg har brukt av det stoffet! Nå er det faktisk ikke så mye igjen av det.

I dag tenkte jeg at jeg skulle svinge innom " Slappen" der vi to var sammen. Har ikke vært innom før jul, så nå er det på tide.

Så koselig innlegg og å sitte ved det isblå fine bordet ,det er superkoselig, for det her jeg jo gjort.

Så herlig at du får tid til å være litt ung å fly og flakse litt innimellom amming og bleieskift! Så ut som du hadde dagen fullpakket i dag.

Jeg har som mål å få montert minst et av lappeteppene i dag.

Etter gutta er kommet hjem går det slag i slag med leksehjelp, middag og fotballtrening allerede kl. 17 for eldstemann.

Kos deg på kino i kveld! Mange klemmer fra Kaspara

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits