Ting som gir meg energi

Jeg begynte å bli litt smågal her om dagen. I en ledig stund begynte jeg å regne på hvor mange timer jeg sover om natten. For å si det sånn; jeg trengte bare èn hånd. Senere begynte jeg å tenke på hvor lenge dette hadde pågått. "Skal vi se... Det er snart seks måneder siden Mathea ble født, og før der var det noen søvnløse netter" (det er vanskelig å sove med en gigantisk medisinball på magen, det skal dere vite). Heldigvis har jeg ting i hverdagen min som gir meg energi.Lunsjbordet har stått dekket to av tre dager denne uka, og det gir energi å kunne få ta litt vare på gode venner. Først fikk jeg besøk av en venninne jeg ikke har sett siden jeg bodde i Bergen. Det var utrolig fint å se deg igjen, Lotte! Det er så godt med venner man prater like lett med enten det har gått to dager eller to år siden man så hverandre sist. Du er en sånn venn, Lotte.Gode barselvenninner er også fine å ha, og disse gir energi på trøtte dager (dessuten forstår de bedre enn noen andre hvorfor man svimer litt rundt). Og hvem andre kan man engasjerende diskutere leggerutiner, gulping, amme-bh'er og babybæsj med? Takk for dere Marianne og Ida!Gode barselvenninne Mariannes sønn, Kasper, hadde med gave til Mathea. Og jeg fikk også gave! Utrolig hva femten sekunder på skjermen fører til;)Jammen får man energi av så fine gaver! To fargeglade fugler fløy ut av gavepapiret (som jeg håper dere så var dekorert med den store slageren fra barneskolen: figur med hjertehode. I like it, Marianne!)

Jeg var så usigelig trøtt midt på dagen i går. Sånn skikkelig sliten-småbarnsmamma-trøtt. Hva gjør man da? Jo, man sender melding til en god venn og spør om hun vil bli med på kino (som sluttet 2345... Kanskje ikke det smarteste? Men akk, så koselig)Hvor kule er vi ikke her? En STOR popcorn og sjokolade (og en gigantisk kaffe på meg) ble kjøpt, 3d-brillene funnet frem og energien kom strømmende. Fordi jeg har den beste vennen, fordi filmen var ufattelig bra og fordi jeg har en mann som stiller opp når jeg trenger litt alenetid.

Like før jeg løp ut døra til kinoen kom mannen hjem med dagens postkassebeholdning. Mellom regningene lå en pakke med mitt navn. Hva kunne dette være? Og fra hvem?Pakken var fra Gamleheksa, en dame som var naboen min da jeg var liten jente. Det var blant annet hun og mammaen hennes som passet broren min den natten jeg kom til verden. Jeg husker ikke så masse fra da Gamleheksa bodde i nabohuset, men det gjør hun. Les hennes fine innlegg om det her. Mammaen hennes er fortsatt naboen til mamma og pappa, og jeg har så mange minner om mammaen til Gamleheksa. Det beste minnet er at hun alltid malte tåneglene mine røde da sommeren kom og jeg kunne løpe barbeint opp den lille bakken til huset hennes.Se, så flotte pulsvarmere jeg fikk! I ekte alpakkaull, utrolig varme og gode. Og sterkt vanedannende, som Gamleheksa skrev i brevet. Jeg tror deg!Mathea fikk søte hjemmestrikkede sokker; sitt andre par strikket av Gamleheksa. De forrige hun fikk er fortsatt litt store (men veldig fine  og rosa!). Som dere ser ligger ikke Mathea så mye stille om dagen.

Ikke så lett å ta bilder.

Men sokkene er fine, åkke som!

Gode venner gir energi, og når man får gode tilbud om kvalitetstid i kommentarfeltet på bloggen, kan man rett og slett ikke takke nei: "Jeg fikk boken du leser på dvd av Hildegunn til jul, så om du har lyst til å se den filmatiserte versjonen etterpå har jeg ingenting imot å dele en sofa med en stor og en liten prinsesse og se den en gang til." Du vet akkurat hva jeg trenger en onsdagskveld, Rebecca. Gleder meg til du kommer etterpå!På vei hjem fra trening i dag kom jeg over disse fristende cherrytomatene. Så i kveld blir det tomatbrød til besøket.

Nå er det på tide å hoppe i dusjen, sette en brøddeig, rydde litt i heimen og glede seg til besøk. Håper alle får en energifylt og fin kveld!

Tjolahopp!

17 kommentarer

Gamleheksa

20.jan.2010 kl.18:52

Hei du!

Så bra at disse sokkene var mere passe da:) Øyemålet begynner kanskje å virke igjen.

Men tenk å blogge min knotete håndskrift da :P akkurat som den ikke ga meg nok komplekser fra før. De eneste timene jeg boikottet på barneskolen var de med skjønnskriving. Det var nok ganske dumt XD

Kos dere med venner og med Mathea i kveld. Klem fra Totens ytterkant.

M by M

20.jan.2010 kl.20:03

Hei Marthe!

Å, jeg kjenner meg så igjen i det du skriver om lite søvn! Småbarnsmødre burde nesten bli fratatt førerkortet for en periode ;-) Men det går virkelig over! Det er ikke noe alle sier, det GJØR det!

Skjønner godt at du får ny energi i hverdagen din! Det ser ut som du koser deg masse :-)

Klem fra Marie

Marianne

20.jan.2010 kl.21:38

Neimen jøsses, så flotte fugler a gitt! Tihiiii :)

Jeg er så glad for at vi kan gi hverandre litt påfyll av energi i ny og ne. Det er viktig! Og når sjokolade/hjemmebakst/rød saft kommer som en ekstrabonus kan man jo virkelig ikke klage!

Takk for en herlig date i går! Ser ut som du hadde en strålende avslutning på dagen!

Ingrid

20.jan.2010 kl.22:10

Så godt å høre at så mange rundt deg tar vare på deg. Man trenger slike energiinnsprøytninger innimellom...!

Ta vare på deg sjøl, varm klem.

Cecilie

20.jan.2010 kl.22:19

Du er flott du Marthe, for du finner alltid masse positivt og være glad for selv om du er en liten trøttesen ;) Når jeg ikke får nok søvn blir jeg et monster som kan sprenge når som helst! Mulig at dette endrer seg litt når man får barn da (håper det). Jeg savner deg!!

Kari

20.jan.2010 kl.22:40

Hei,
snublet innom bloggen din her om dagen og liker den! Mye inspirasjon og fine bilder :) Ser så vidt deler av noe som ser ut som et kjempefint heklateppe i bildene fra dette innlegget. Har du flere bilder av teppet, og hva slags garn er det laget av? Setter pris på svar :)

Rebecca

20.jan.2010 kl.23:56

Hahaha, men med skravlekjerringer som oss selv blir det lite film-titting min kjære, neste gang får vi velge en film ingen av oss hverken har lest boken til eller sett før sånn at vi faktisk følger med! Sånn sett kunne jeg ikke brydd meg mindre så lenge jeg får krype opp i den myke sofaen din. Og KANSKJE skal du også få strekke ut tottisene dine litt neste gang, det er så lett å ta sin plass hjemme hos deg serru :)

Sov godt finis, kanskje vi får skravla litt neste uke også, jeg har i alle fall ingen jobbedager som tar verdifull ettermiddagstid da :) *smask*

Randi

21.jan.2010 kl.08:30

Herlig at selv de trøtteste dager blir superkjekke og livlige med god mat, venner og familie ♥ Aldri feil å få en lille overraskelse i posten heller. Det minner meg om at min beste venninne har vært ekstremt snill i det siste og fortjener en midt-i-uka-overraskelse. :D

Tullefrans

21.jan.2010 kl.14:09

Jeg gleder meg veldig til å flytte noen hakk nærmere deg, jeg. Jeg håper det skjer snart! Da skal (ja, skal) du og Mathea komme en tur på lunchbesøk. Og du skal ikke løfte en finger!

Det blir trivelig, det! :)

Katrine

21.jan.2010 kl.14:31

DU gir meg energi!! :D så slik er det med den saken.. Men det vet du vel ganske godt, når jeg går bananas hver gang jeg ser snurten av deg.. hoho..

Er i slapp form selv i dag, så har for det meste ligget rett ut i dag.. La meg kl 20.30 i går (!!!) og sovnet med en gang. Det tyder på at noe ikke stemmer.. Føy! vi må bli friske, snarest!

Nå kommer snart kjæresten min hjem, og da får jeg verdens beste pleie

Jeg er så glad i deg. at det bobler

Lotte

21.jan.2010 kl.15:06

Ditto Marthe! Var herlig å se deg, samt å få bli bittelittegrann kjent med Mathea. La oss love hverandre at det ikke går en ny, halv evighet til neste gang vi sees..

Luv

AM

21.jan.2010 kl.15:15

Åh, jeg gleder meg til å se finalebidraget ditt! Kan forstå du synes det er litt skummelt, jeg trur jeg hadde dødd på meg av nervøsitet! Men detta klarer du finfint og jeg orker selvfølgelig å krysse alt som er for deg! :)

Bloggen din gir meg energi, Marthe!

Karianne

21.jan.2010 kl.17:01

Hei Marthe,

Så fin blogg du har!

Måtte bare legge igjen en kommentar,vet jo på en måte hvem du er iom at Ida er en av mine beste venninner og Marianne kjenner jeg godt fra studietiden. Så har jo hørt om deg:) Og nå oppdaget jeg at du har blogg også, en veldig fin en!

Ha en fin kveld:)

Hilsen Karianne

Pillepalle

21.jan.2010 kl.18:50

Det venter en award til deg inne hos meg! Klem fra Pillepalle

21.jan.2010 kl.19:25

Hei på dæi"

Første gang æi skriv i bloggen din, men har vært en sniker her inne hos dæi i lengre tid, Elske bloggen din asså. blir i så godt humør av å lese den. :) Det tomatbrødet du lage ser bare kan ongodt ut, det skal æi prøve mæi på på søndag:) Da blir det ebsøk av venninner med sine små her hos mæi:)

Silje

21.jan.2010 kl.21:39

Innlegg fra Marthe=Silje smiler:D

Kjempe mange fine ord og bilder som vanlig:) Så gøy å følge med på bloggen din!

Silje

Mari

05.feb.2010 kl.12:27

Jeg hadde gode skravlevenninner på besøk onsdag kveld og da serverte jeg tapas, inkludert ditt herlige tomatbrød! Tusen takk for kjempegod oppskrift :)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits