Hekleteppe og oppskrift på horn

God kveld folkens! Her nærmer dagen seg slutten selv om klokka bare såvidt har bikket halv ti. Mannen er inne i en periode som er ensbetydende med å ikke ha noe liv utenom jobben (og jeg skjønner at det er vanskelig når han drar på jobb klokka 7 og kommer hjem nærmere ti... minn meg på at jeg aldri skal bli revisor), som igjen vil si at jeg er "alenemamma" og derfor stuptrøtt når tv2-nyhetene begynner.

Men jeg har fått et par ønsker fra dere lesere, og de skal selvfølgelig innvilges før jeg finner senga. Flere har etterspurt oppskriften på hornene jeg bakte for et par helger siden. Dette er svigermors oppskrift, og den ble ropt fra sofaen i stua inn til meg på kjøkkenet da hun var her på helgebesøk. Kan skjønne at tv må prioriteres foran bakst når sønnen traver rundt på ski og skyter på blink. Så med litt sånn svett angst som lå å lurte i bakgrunnen brettet jeg opp bakstekoneermene mine og satte i gang med sikringskosten.

Her er oppskriften, på nynorsk, for det er sånn svigermor ropte den til meg:

175 g margaring smeltast
7,5 dl mjelk oppi smøret til det er passeleg lunka
Start med å ha knapt 1 kg mel i bakebollen, og tilsett 1 ts salt og 2 ss sukker.
Gjæra rørast ut i væska (margarinen+mjelka) eller tørrgjær blandast i melet. Rør saman og tilsett mel til passeleg fast deig, men lausare enn brøddeig.Lat heve ein halvtime. Del deigen i to, kjevle kvart emne til store rundingar. Skjær dei diagonalt i 8 emne, 16 hvis du ikkje skal ha fyll i. Hvis du skal ha fyll legg du på skinke i bitar, reven ost og litt gastromat (krydder). Lat heve ein time. Pensle med egg.

Steikast midt i omnen, på 225 grader i 11-12 minutt.

Disse smaker himmelsk, tro meg!Så har Kari spurt om å få se flere bilder av hekleteppet som Mathea lå på i går da jeg prøvde å ta bilde av de fine sokkene hun fikk av Gamleheksa. Hun lurte også på hva slags garn jeg har brukt. Da må jeg nok skuffe deg, Kari, hvis du trodde jeg var en superhekler som flotter meg med fint garn. Garnet er kjøpt på Spar Kjøp; altså er det av enkleste sort. Men fargene er da hvertfall glade og friske!Hekleteppet er egentlig en gigantisk bestemorlapp. Jeg har bare heklet staver rundt og rundt og rundt og trillrundt...Teppet har fått ligge på loppisvatteppet mitt...... og hengt i skuffen på rommet til Mathea.

Nå bruker jeg teppet som sengeteppe på sengen til Mathea. Så vi snakker altså om et lite allround-teppe.

I morgen kommer Norge Rundt på besøk. Iiiiik! De skal lage en introduksjonssnutt som skal brukes i finalen. Håpet var å være litt mer forberedt nå enn sist, da jeg bare slengte avgårde en video, men en stor, lodden forkjølelsessky har tatt bolig i topplokket, noe som har forringet konsetrasjonen min kraftig i dag. Når man i tillegg har en leilighet som oser travle småbarnsforeldre-som-ikke-har-tid-til-å-brette-melkekartongene-eller-fjerne-brødsmulene-eller-legge-klær-inn-i-skapet-eller-jage-hybelkaninene-på-dør, så sier det seg selv at dere sikkert får se en temmelig svimete Marthe i en temmelig shabby leilighet, hvis dere da ser på Norge Rundt 5. februar (snikreklame). Men pytt sann, jeg skal heller konsetrere meg om å lage blåbærmuffins og smile, så får jeg se om jeg kan karre til meg et par smiskepoeng;)

Akk, så godt det skal bli å finne senga nå. Jeg er dårlig på å kommentere hos dere for tida, men jeg er innom som den "anonyme snikleseren" og koser meg veldig med alle skriveriene deres. Have mercy, jeg kommer sterkere tilbake når skydotten har fløyet og stressnivået har fått skuldrene mine ned der de hører hjemme- nemlig nedenfor ørene.

GOD NATT, GODTFOLK!

15 kommentarer

Randi

21.jan.2010 kl.22:01

De hornene skal jeg absolutt prøve en dag :D

Rebecca

21.jan.2010 kl.23:03

Ai, jeg vil bare påpeke at JEG HÅPER IKKE DET ER JEG SOM HAR SKYLDEN I SNUFSINGA DI! I så fall er du veldig heldig, for det er ikke mange jeg har greid å smitte ;) Så derfor legger jeg fra meg den tanken. Nei nei nei. Det er IKKE min skyld. Så det så.

Lykke til i morgen frøken, dette næiler´u - jeg har trua!

Madeleine/ hønepøne

21.jan.2010 kl.23:21

Hei igjen!

Godt å høre at det ikke bare er jeg som er fullstendig stilforvirret, selv om jeg syns leiligheten din ser veldig gjennomført ut... :)

Hornene ser knllgode ut! Jeg er stor gjærbakstfan, og baker både titt og ofte. Herlig med oppskrift på nynorsk ;) Som den romsdalingen jeg opprinnelig er, så hadde jeg nynorsk hele grunnskolen. Nå vurderer jeg faktisk å gå tilbake til gamle vaner..

Hekleteppet ditt er nydelig! Så smart med en gedigen bestemorsrute! Og så slipper du all monteringen etterpå... :) Tror jeg må prøve meg på et slikt.. Jeg er nemlig en racer på bestemorsruter (i all beskjedenhet...) :)

Koselig å høre at du også er en skapbondekone ;) hehe!

Så spennende med Norge Rundt besøk! Skjønner at det er med skrekkblandet fryd du åpner dørene, men jeg tror dette vil gå som smurt! Heier på deg!!! (og skal definitivt se på tv 5. feb)

Stor klem!

Henriette

21.jan.2010 kl.23:31

Du er så fin!

Rosa

22.jan.2010 kl.08:34

Sitter her med latten og knekkebrødene mine og ser på god morgen norge. Ungene er sendt på skolen, og den baby tiden du er inne i virker som et helt liv siden ; ) Men det er da ikke SÅ lenge siden, så man glemmer jammen fort : ) : )

Tror jeg skal sette deig til horn...de så deilige ut. Også har jeg litt bedre samvittighet for å dra på kveldvakt på en fredag. Nystekte horn når man kommer hjem fra skolen er vel luksus...

Ha en flott dag : )

Erle

22.jan.2010 kl.08:52

Som du sikkert skjønner, har bloggen din tatt over mitt arbeidsliv i dag også....

Kjempe flott teppe, Marthe! Du er dyktig. Puta mi fikk til slutt en stor blomst ;)

Lykke til i dag, regner med at blåbærmuffinsen kaprer mange smiskepoeng.

Og jeg gleder meg til torsdag :)

Marta

22.jan.2010 kl.09:13

Hei! For en fantastisk fin blogg du har!:) Legger deg til i bloggrollen min, og kommer garantert tilbake! Ofte:)

MiaNostalgia

22.jan.2010 kl.09:15

Fantastisk flott hekleteppe, og hornene så veldig gode ut. Norge Rundt besøk blir spennende. De kommer til å bli sjarmert både av deg, Mathea og den herlige fargerike leiliheten deres.

Lykke lykke til og god bedring. Håper helgen din blir fin.

klem fra MiaNostalgia

AM

22.jan.2010 kl.09:52

Og du sier du ikke kan håndarbeide? Det teppet er jo superfint og så mye mer enn jeg noen gang kommer til å kunne produsere... kanskje, om jeg hadde prøvd og øvd og øvd lenge, men uansett. Jeg er imponert!

Lykke til med Norge Rundt-besøk, det går nok så fint så. Bare vær deg selv så årner alt seg!

Stor klem :)

Marianne

22.jan.2010 kl.10:12

Hvorfor skrev du ikke noe om roteskuffen?

"Når man i tillegg har en leilighet som oser travle småbarnsforeldre-som-ikke-har-tid-til-å-brette-melkekartongene-eller-fjerne-brødsmulene-eller-legge-klær-inn-i-skapet-eller-jage-hybelkaninene-på-dør" - OG-EN-ROTESKUFF-SOM-ER-HELT-VILL!!!

(skulle det stått, mener nå jeg)

Hohoho! Du er meg en fin en! Kasper har pynta seg og er klar for tv-opptak! Vi sees om litt!

Gamleheksa

22.jan.2010 kl.10:37

Isj da, god bedring får jeg si og håpe at du ikke smitter flere i heimen.

Jeg ser ikke bort fra at det blir hornbaking her snart. Den dama fra vest kan nok sine saker. Ut fra det jeg kan skjønne har hun produsert noen kjekke sønner også ;)

Lykke til med Norge Rundt-besøket!!!!!!!!!!!!! Hjelpe meg, jeg hadde dødd av skrekk. Skal sette på opptakeren på rec 5.febr, vær sikker. Smiskefaktoren din heter vel fortsatt Mathea, så jeg krysser fingra for hun er i storform ;)

Ida

22.jan.2010 kl.11:17

Lekkert teppe med herlege fargar!

Haust

22.jan.2010 kl.12:02

Nydeleg og inspirerande innlegg som vanleg! Lykke til med Norge Rundt-besøk, og god helg til deg og dine! :)

annikken

25.jan.2010 kl.09:10

Herlig med oppskrift på nynorsk:)

Jeg tror jammen at E skal få dette når han kommer hjem fra innebandytrening ikveld jeg. Veldig fint lappeteppe, jeg har en venninne som kan hekle sånn og jeg tror hun skal få lære meg det!

Kari

25.jan.2010 kl.22:18

Hei igjen,
hjertelig takk for teppinfo! Skal sannelig sjekke sparkjøp-garnet : )
Flott blogg!

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits