Hårdagsli' tisdagsmædda

Pappa jobber, mamma er syk, det er altfor mange blå grader ute, bilen vil ikke starte, Mathea sover, vi trenger middag. Vi trenger fersk fisk, i følge syke mamma. Syke mennesker må få det de vil. Om det så betyr at den friske og våkne i huset (les: meg) må ta beina fatt og gå (ja, gå, traske, rusle, småløpe, trave, tralle, rulle) til nærmeste fiskedisk som ligger 7 kilometer unna. Så hva gjør man? Man tar ipoden på øret, sekken på ryggen, motet i brystet og vettet i pannen og legger ut på jakt. Her skal det fiskes!Dette kom jeg hjem med i sekken. Torskefilet, rød pesto, fersk pasta, chorizo, cherrytomater, sukkererter, vårløk, ruccula og parmesan.Legg torskefileten i en ildfast form. Bre rød pesto over stykkene og fordel halve cherrytomater i formen. Sett den inn i 225 grader varm ovn i cirka femten minutt.Imens kutter du sukkererter og vårløk og vasker rucculaen.Stek chorizopølsen på middels varme til de begynner å bli sprø. Legg pølsene på et kjøkkenpapir for å trekke ut fettet.Når det er igjen fem minutter til fisken er klar koker du pasta. Bland inn ruccula, sukkererter, vårløk og chorizo.Sett frem parmesanen (nam, nam, nam, nam!)Og nyt!

Dette er en miks av to retter som hver for seg er veldig gode, men som til sammen blir dynamitt. Inspirasjon er hentet fra Trines mektige matblogg (her finnes et hav av matinspirasjon, sjekk den ut) og Cecilies spicy pasta. Takk til dere flinke matdamer!

Nå skal mamma bake boller, pappa synge for Mathea og jeg holde meg for ørene (haha, sorry pappa)

Smil fra totenmarthe, den vandrende

Ps: Beklager lite kommentering hos dere, internett hos mamma og pappa er usansynlig tregt. Jeg har brukt en time på dette innlegget. Titter innom dere alle senere.

Ps. ps: Mamma tvang meg til å skrive overskriften på innbarka totning.

26 kommentarer

annicken

02.feb.2010 kl.19:49

oi, det må jeg si! skikkelig sporty, og lekkert resultat.

hilsner fra liten og stor :D

Frk. Fosli

02.feb.2010 kl.20:14

Duuuuu altså! Du får jo det tomme Uncle Ben's-glasset etter dagens middag til å krympe seg av skam, ja, meg også, litt! FOR en middag! Jeg som egentlig KUN spiser fisk når pappa har fiska den for maks en time siden, fikk faktisk lyst på den vanvittig lekre og kreative middagen din! Flinka :)

christin

02.feb.2010 kl.20:44

fantastisk, dette så utrolig godt ut! godt med middagstips, i hvertfall når de ser så bra ut som dette :)

Kathyioslo

02.feb.2010 kl.20:51

Mmmm... nettopp spist deilig middag med Cecilie, men likevel ble jeg frista av din mat. Den skal jeg prøve å lage en gang..! Så er jeg evigglad for at du linka til trines matblogg, for den falt i smak .. :)

Alvorada

02.feb.2010 kl.20:59

Wow! Jeg er absolutt ingen torskevenn, men dette så da virkelig bare dritgodt ut :) Fatter ikke hvordan du får det til Marthe!

Frøken Fryd

02.feb.2010 kl.21:05

Det derrans skal jeg prøve. Så nydelig ut. Koselig med ekte totings overskrift. Bra jobba av mordi.

Katrine

02.feb.2010 kl.21:09

Ooooh, det så jammemeg godt ut! :) hoi ut en dag du skal prøve det igjen i hovedstaden.. Da kan det hende jeg banker på! ;)

Cecilie

02.feb.2010 kl.22:40

ÅÅÅ! Dette så godt ut det.. lover at det skal testes snarest.. perfekt med en ny fiskeoppskrift! Skal du være heme på Toten lenge? Hadde tenkt å stikke innom med langpannen din :) Håper mammakari bli frisk og rask av fisken.. hils så mye :)

MiaNostalgia

02.feb.2010 kl.22:46

Nam nam er alt jeg kan si.

Kos deg videre på Toten!

Klem fra MiaNostalgia

En støvel og en sko

03.feb.2010 kl.08:14

Hei Marthe!

Jeg er faktisk på jakt etter gode og lettvinte fiskeoppskrifter, så innlegget ditt var perfekt!! Tusen takk for oppskriften.

God bedring til den syke.

Klem, Sølvi

Henriette

03.feb.2010 kl.09:25

Så godt det såg ut! Ser så lekkert ut på dei fine bildene :)

Tove

03.feb.2010 kl.12:07

Det så og hørtes veldig godt ut! Kjekt med nye måter å lage fisk på:)

klem

Tullefrans

03.feb.2010 kl.14:16

Wow, du er jo kattekvinnen (i mangel av et bedre eksempel på en kvinnelig supermann)!

Tror du denne vil fungere bra med rød fisk også?

Marianne

03.feb.2010 kl.16:35

Hmmmmmmmmmm, syntes jeg kjente igjen fiskedelen av denne oppskriften ja :)

Kommer et middagsinnlegg hos meg snart og; det er godt vi kan inspirere hverandre! Det skal da tross alt lages en del middager i løpet av et år!

Tilbehøret du valgte så forøvrig supernydelig ut, så det skal testes!

Kos deg videre på Toten søte, vi sees nok snarest!

Marianne

03.feb.2010 kl.16:42

By the way; ruccola er visst ugress. I følge Pål Trulsen som er med i Firestjerners middag denne uka.

Greit å vite synes jeg ;)

annicken

03.feb.2010 kl.19:51

takk takk :D

å men da har jeg et kjempe fint tips til deg, den er på engelsk, og du må kanskje pause den et par ganger første gang, men så enkel den egentlig er. og blomstene blir kjempe søte.

når du har tid http://www.youtube.com/watch?v=W0W2W1_YAg0&annotation_id=annotation_715818&feature=iv

Jeg klarte det selv på første forsøk, sånn halveis i alle fall :D

hilsner til deg, din søte, og din kjære fra liten og stor

AM

03.feb.2010 kl.19:54

Nå fikk du torskemiddagen min til å framstå som ganske så kjedelig (torsk, potit, gulrot og brokkoli), men det er jo i grunnen bare min egen skyld. Detta må jeg prøve en gang!

Hege Beate Hagen

03.feb.2010 kl.23:44

Nam. nam... dette så supergodt ut, tror jeg må prøve dette en gang.

Se bloggen min, har en utfrodring til deg :-)

Hege

04.feb.2010 kl.13:11

Min kjære Marthe, det er en fryd å lese kommentarer når man har venner så herlige og fine som deg! Og du smelter selv et kresent mathjerte med all den gode maten du viser bilder av, så jeg inviterer gjerne meg selv hjem på middag til deg en dag, hihi.

Nå er det heller ikke lenge til du kommer på tv igjen heller - imorgen er det vel? Jeg skal sannelig benke meg foran tv-skjermen slik som sist, og krysse alt som er av fingre :D

Ha en flott dag videre, søte deg!! Store klemmer

Dilldall-Nina

04.feb.2010 kl.22:30

Marthemor ;). Så flink du var til å skrive litt kort kommentar i kveld. Vet du - nå tar jeg og ringer deg en dag. Da kan vi få utløp for litt kommentarplass via munnen. Kanskje allerede i morgen? Dette ble en ganske kort kommentar. Thormod holder på å høre Vilde til fysikkprøve ved siden av meg så jeg ikke klarer å kommentartenke her. Stor KLEM - virkelig!

*vigdis

05.feb.2010 kl.10:10

*heia marthe! takk for tipset! tydelig mange som følger denne matbloggen-og det skjønner jeg godt! skal saumfare den for gode oppskrifter, og begi meg ut i den herlige matverden;) tror jaggu meg jeg skal prøve meg på din torskeoppskrift også-den så knakende god ut* har jo helt glemt å kommentere at jeg selvfølgelig så deg på norge rundt-er det mulig å være så søt??!! grattis med seieren-du vinner glatt hele greia! fin fredag til deg og dine to*klem vigdis

Henriette

05.feb.2010 kl.15:38

Er det i dag vi må sjå Norge Rundt? :)

Ellen

05.feb.2010 kl.20:23

Hei!! Ojojoj, så godt det så ut, det må bare prøves ut en gang veldig snart. Idag sveipet jeg innom norge rundt, og der var jo jammen du! Har jo fått med meg at du skulle i ilden, men visste ikke at det var idag. Flink var du! Heia Marthe! Blir spennende å se hva som skjer og om du faktisk vinner og får jobben, det hadde vel vært gøy. God fredag og god helg, kos deg med dine! klem fra Ellen

Mona

05.feb.2010 kl.21:18

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Morsomt å se innslaget i dag. Veldig synd at du ikke vant altså, hadde vært så gøy å se programmet ditt!! Ha en fin helg :)

Agnete-Sagalind

06.feb.2010 kl.12:06

Synd at du ikke fikk lage program til norge rundt. Men jeg har lagt deg til i bloggen min. Moro å lese og se og følge. :)

Gamleheksa

06.feb.2010 kl.22:23

Nam nam, søren at jeg ikke så dette før, så hadde jeg kastet meg i bilen, hehe.

Kom fra Gran Kanaria for en time siden. Satt i en bar og så Norge Rundt i går :) og måtte krangle med noen damer som var overivrige på å se det Store Korslaget. Men ikke tale om, ikke før jeg hadde sett ferdig mitt XD Synd det ikke gikk bedre, men bedre lykke neste gang. Moro å se var det i allefall. Jeg har tatt opp og skal se i ro og mak siden, uten masete kjærringer rundt meg.

Du har kanskje dratt innover igjen nå, hvis ikke må du hilse. Har du tid og lyst så vet jeg at naboene gjerne tar mot Marthe og Mathea-besøk.(Tror det nye internettet deres er litt raskere også, hehe. Der har du barnepike mens du blogger, vettu :)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits