Gamle stoffer og gammel bok

Da jeg var på Toten forrige uke trålet jeg bruktbutikkene for gamle retrostoffer. Så optimist var jeg at pappa måtte ta bussen på jobb sånn at jeg kunne ta bilen. Jeg trengte jo et stort bagasjerom, må skjønne. Et par av bruktbutikkene på Toten er svære, men jeg ble heller skuffet over innholdet. Jeg fikk til og med komme bak på lageret for å rote rundt i pappeskene de hadde der inne, men de store funnene uteble. Jeg skal for all del ikke klage, for noe fikk da bli med meg hjem.Mykt, fint sengetøy med fine blomster.Mamma måtte le da jeg kom drassende hjem med denne her. Det er nemlig en gammel badekåpe! Kanskje litt ekkelt å ta med seg folks gamle badekåper hjem, men den så veldig lite brukt ut og fargene var fine. Og etter en god, gammeldags kokevask er den god som ny!Badekåpen hadde disse knappene, og de skal kanskje få bli øredobber. Perfekte i størrelsen.Søtt sengetøy.Jeg måtte jo selvfølgelig opp i skapene til mamma og snoke litt rundt igjen. Mamma er ikke den som tar vare på rubbel og bit (sånn som meg), men jammen hadde hun ikke dette fine putevaret innerst i skapet. Takk, den tar jeg med til Oslo!
Nok et putevar.Fant også to slike duker. Mamma har den ene på kjøkkenbordet sitt, mens den andre ligger i stoffkista mi her på Tøyen.

Noen gode kjøp ble det jo, men jeg fant ingen virkelige hjerteklappstoff, kanskje med unntak av det øverste. Men da jeg senere satt å trøstespiste mammas nybakte boller (nå hørtes det virkelig ut som verdens undergang å ikke finne noe gammelt, loslitt sengetøy) sa tante som var på besøk at hun muligens kunne ha noe Marthe-sengetøy på lur.Og dette kom hun på døren med neste dag! Yes, dette var det jeg lette etter. Tusen takk tante, midt i blinken!

Så hva skal man bruke alle disse fine stoffene til? Det har svigermor hjulpet meg med. Hun kom nemlig med denne fine boken til meg.Boka er ekte 70-tallsmateriale og herlig nostalgisk.Se på disse koselige, gamle bildene.


Boka har et stort kapittel om syteknikk (det trenger jeg) og mange mønsterark.

Men nå blir det ikke sying, for jeg har nemlig dette monsteret som venter på meg på kjøkkenet:Ingenting å si på hevinga hvertfall!

I kveld kommer en venninne på middag, i morgen kommer en venninne på middag, på torsdag kommer en venninne på middag. Så her er det bare å brette opp ermene og sette i gang med kjøkkentjenesten. Kjede seg? Hva er det;)

Håper alle har en feiende flott dag!

Klem fra Tøyentulla

28 kommentarer

Silje Lien

09.feb.2010 kl.14:10

Hei du! Stikker bare innom for å ønske deg en fin tirsdag:)

Crispeli Folket !

09.feb.2010 kl.14:20

Kjempe fin blogg du har <3 ;-)

Du skriver også kjempe bra !

Karen Marie

09.feb.2010 kl.15:36

takk for oppskrift, blir nok spyd her en av de nærmeste dagene :) digget stoffet på badekåpen! Gleder meg til å se bukselaging, de der ligner jo egentlig litt på de bula-buksene..

En støvel og en sko

09.feb.2010 kl.15:43

Så artig! Jeg har også nettopp kommet hjem fra mamma med noen skatter. Har rotet rundt i sengetøybeholdningen og funnet fine stoffer, pluss at jeg fikk et fint gammelt bord og en gammel vintage lampe med oransje skjerm.

Det gule dynetrekket var knallfint! Mamma sin kusine som var på besøk trodde det hadde klikket for meg når jeg spurte om hun hadde gammelt retrosengetøy. Hun var sikker på at jeg mente damask fra 60-tallet!

Vi satt alle og så på Norge Rundt på fredag, forresten. Vimsete som jeg er hadde jeg fått inntrykk av at vi kunne stemme på vår favoritt. Så i forkant sendte jeg sms til vennene mine og befalte dem å stemme på Marthe i Norge Rundt. Det var i alle fall godt at jeg ikke sendte den til mamma's kusine... Da hadde hun virkelig trodd at det var noe galt med meg. Veldig kjekt å se dere på TV. Artig innslag. Jeg er sikker på at du kommer til å dukke opp på skjermen igjen, ja det håper jeg.

Ha en fortsatt fin uke!

Klem fra Sølvi

*vigdis

09.feb.2010 kl.16:20

*aj,aj,aj-for noen knapper! det kommer til å bli noen heidundranes øredobber! takk for tips om trines mektige matblogg-jeg har blitt hekta på å lage gode fiskeretter! må prøve den du lagde med rød pesto også. fin kveld til deg*klem vigdis

marlene

09.feb.2010 kl.16:37

Hei!

Så koselig blogg du har!

Her var det masse fint!

Ha en finfin dag!

Marthe

09.feb.2010 kl.16:41

Hei Sølvi!

Først; jeg finner ikke igjen bloggen din!! Hjelp meg? Jeg kommer ikke inn på adressen din, og har kjempedårlig samvittighet for at jeg aldri svarer deg. Men der har du altså forklaringen.

Haha, så morsomt med kusinen til mammaen din! Jeg har også fått noen rare blikk når jeg flyr til himmels over ting som andre ikke fatter at jeg kan like. Men jeg forstår jo kanskje at hun stusset litt hvis hun trodde du mente damasksengetøy;)

Artig at dere fulgte med på fredag! Vi satt her og lo av Mathea og gulpingen hennes. Og jeg ble flau fordi jeg så så rund ut på tv, haha;) Er det ikke fem kilo ekstra folk sier man får?;)

Ha en fin uke Søvi, og gi meg gjerne adressen på bloggen din igjen, for det kan hende jeg roter med den adressen jeg tror det er.

Silje

09.feb.2010 kl.17:57

Heihei:D

Herlige bilder og masse herlig stoff. Kunne virkelig trengt det kap. med syteknikk;) Da jeg skulle sy kjole til ei venninnes bryllup hadde jeg ALDRI klart meg uten mammas hjelp;) haha

Silje

Dilldall-Nina

09.feb.2010 kl.18:04

Kanskje mitt neste kurs blir søm av klær ;)? Først lappesøm - så sette-grenser-fraser - og så klær? Haha - jeg tvinger deg til å være elev i mangel på en klasse. Så kult med den gamle boka! At du ikke viste meg den i går da ;). Jeg har gått søm grunnkurs vet du og vokst opp med mormor sydame, selv om jeg er litt rusten i kantene. Det kan hende jeg skal ha et lite sykurs for Rikke/Fargesirkelen - sånn etterhvert. Takk for i går igjen ;).

Kaspara

09.feb.2010 kl.19:05

Kjære Marthe!

Måtte fnise av at du hadde tenkt til å fylle et bagasjerom med retrostoffer! Du er jo mer optimistisk enn meg også du.

Tantestoffet var definitivt hjertebank-stoff og så likte jeg godt det øverste som du også hadde som favoritt fra bruktbutikken. Brukt badekåpe, he, he,... ja, vi finner på det utroligste. Hva sa Rasmus til den tro? Veldig pent stoff var det. Under hva du gjør med den siden du alt har tatt av knappene..

Så herlig med bakst på gang og venninnemiddager i fleng!

Til uka skal du få bli oppvartet og være selskapsdame! Jeg sender deg en mail.

Ha en flott kveld!Klem fra Kaspara

Gamleheksa

09.feb.2010 kl.19:11

Tror kanskje du skal ta en tur inn i skapene til naboen på Toten. Minnes noe 70-talls-sengetøy der gitt. Jeg skal snoke litt jeg.......

LahrA

09.feb.2010 kl.19:30

Flotte stoffer - og badekåpe ;)

Den boken er kjempeflott - har en slik etter mamma, og en til for litt større barn. Har sett at de er ganske så pop her i blogglandia. Da jeg kom hjem med boken spurte min samboer om jeg virkelig hadde tenkt å sy noe etter denne boken som ett barn I DAG skulle gå med?? Han er ikke like glad i retrostoffer som meg kan du si ;) Hihi..

Sengetøy til Karl fikk jeg også, så det ser ut som vi har vært på samme slags raid i våre barndomshjem :)

Klem fra LahrA

MiaNostalgia

09.feb.2010 kl.19:50

Enig med deg i at tante-stoffet var veldig fint med deilig solgul farge :-) Helt herlig med 70-talls bildene i boka. Kan minne om bilder fra deg jeg var liten... Hi hi.

Kos deg med bruktfunnene og ha en fin kveld.

Klem fra MiaNostalgia

Kathy

09.feb.2010 kl.20:09

ÅÅ, du er søt

Glede

09.feb.2010 kl.20:10

God kveld, Marthe!! Jeg og min kjære fulgte deg i finalen på fredag - synes du gjorde en flott innsats. Vi heiet på deg! Veldig gøy å se deg i levende live. Det gule stoffet du fikk av tanten din var jo bare helt herlig! Artig at du viser den boken. Har tittet innom Capris og vurdert å kjøpe den. Ser den er veldig populær - de har trykt opp nye eksemplarer på grunn av etterspørselen. Gleder meg til å se produktene dine. Her er det klart for "Bygdeliv" på NRK og fersk ananas. Synes det programmet er så koselig - særlig siden vi selv har blitt bygdefolk. Haha.. På søndag var jeg på salsaaerobic i en låve med trimrom. Tenk så mye kult folk kommer på på bygda!! I morgen skal vi i møte med Mesterhus. Spennende. Ha en flott uke videre. Klem

Katrine

09.feb.2010 kl.20:32

Du er søren meg stoffavhengig du? hoho.. Så mange fine stoffer atte :) gleder meg til å se resultatene! jeg kjenner at jeg går rundt å er litt småsur.. Og det tror jeg er på grunn av at vi har gått over grensa, kjære marthe.. Hva skjedde med ikke-over-en-uke regelen? JEG SAVNER DEG! Så det gjør vondt.. Flett meg inn et øyeblikk denne uka, kjære tøyentulle??!!

Tullefrans

10.feb.2010 kl.09:19

Den boka var jo superfjong! Kanskje du kan søke opp noe lignende med klær til til Frans - 22-25 år?

10.feb.2010 kl.10:59

Hei hei!

Måtte legge igjen en hilsen nå, etter å ha vært innom og tittet noen ganger :)

Flott innsats på fredag, synd du ikke vant. Hadde nok blitt et bra program!

Herlige stoffer du har funnet deg, og så gøy med en tante, og svigermor forsåvidt, som har akkuratt det du ønsket deg! hihi! Herlig, positiv blogg du har!

Nyt dagen, og koselige venninnebesøk!

Klem

NinaB

Gamleheksa

10.feb.2010 kl.11:03

Ja, tenk, nå har jeg begynt å legge ut groviser på nett. Vi over 40 har ikke peiling på hva vi driver med, det har jeg lest XD

Vi ses kanskje til uka. Vi er som regel der hver torsdag for MM rir på Bøverbru. Da skal du se det blir en mulighet. Dette hadde vært koselig. Det er noen mnd siden vi hilste på Mathea, så jeg ser jo at hun har vokst mye. Morsomt å hilse på TV-kjendiser også da ;)

10.feb.2010 kl.14:18

Fine stoff synes jeg! Synes morgenkåpen var et av de fineste jeg. Uansett om fangsten ikke alltid er like god, så er jo prisene endel hyggeligere. Jeg er inspirert - det var jo disse sofaputetrekkene da... Og jeg fant endel fine stoff i en gjenbruksbutikk da jeg var på feltarbeid forrige uke. Veldig gøy!

Ha en fin dag med den lille gulperen din;)

pillepalle

10.feb.2010 kl.19:52

Kjære Marthe! Bare en liten hils fra meg til deg! Det er jo synd at du ikke vant i denne Norge rundt-saken, men synes, du har likevel vunnet mye mer :))

Håper du får en fin kveld. Storklemmer fra Pillepalle (må innrømme at denne kaken du spurte om....hm, den har bare vært en ferdigkake.....sitronsmak)

SavanneTreet

10.feb.2010 kl.20:16

Hei! Så fantastiske stoffer!!! Dette har du øye for altså!! Og den boka hadde jeg likt å titte litt ekstra i :) Synes forresten det var kjempeartig å se deg på Norge Rundt på fredag!! veldig fin dialekt altså! Her hekles det hexagon i kveld! Ha en strålende aften, helsing fra M

tøvsjur

10.feb.2010 kl.20:38

Å bare elske bloggen din! Må innom med en gang æi ser at du har kommen med eyt nytt innlegg:)

Masse nydelige stoffer du har fådd tak i... Boka du har fådd tak i e helt fantastisk. Har sydd en god del klær derfra;)

Ha en fortsatt fin dag!

Henriette

10.feb.2010 kl.21:07

Fine stoff og flink husmor ;)

Silje Silje

10.feb.2010 kl.21:47

Syns det var mange fine stoffer jeg. Og jeg digger deigen, ser ut som noe som kunne vært mitt prosjekt *ler* Lykke til med syinga, blir sikkert knallbra! Gamle sybøker er spennenede, bruker å kikke i slike på biblioteket av og til.

Bloggen din er kjempefin forresten! :)

Mari

12.feb.2010 kl.00:43

Åh, det var så artig å se deg på TV'n! Jeg heia så innmari på deg, og var SÅ klar for at du skulle vinne! Men Norge Rundt ville jo selvfølgelig til Svalbard... Håper vi får se smilet ditt på TV'n igjen snart :) Heia Marthe!

KAT

13.feb.2010 kl.02:07

Ahh nydelig gult sengetøy! Man blir retrohekta ja , det er sikkert og visst;)

Ha en fin vennineuke!

Stor klem k.

Henriette

13.feb.2010 kl.18:48

Viss du ikkje har vært innom Kremmerhuset i det siste, må du ta deg en tur :) Vi har fått inn så utrulig masse fine fugle-servietta som minne meg om deg ;) hihi..

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits