Sunnere pai og mannens interiørbidrag

Det innlegget her har jeg faktisk holdt på med i tre dager. Ikke for at det er noe spesielt med dette innlegget. Det er like hverdagslig og simpelt som de fleste av bloggene mine. Men bomullen som jeg har sammen med stoffene mine i sofabordkista mi har på merkelig vis flytta inn i hodet mitt og proppen til vasken på badet har tatt bolig i nesa mi. Jeg er forkjøla med andre ord. Og lilla bebis har det på samme måte. Så timene har blitt brukt til å lulle og lalle, laste opp litt bilder, sove litt sammen på sofaen, skrive noen ord... Så her kommer det innlegget jeg har brukt lengst (ikke mest) tid på så langt i bloggkarrieren min:

Jeg er så heldig å ha mange gode venner rundt meg. Sultne venner. Og de er så heldig å ha en kokkeleringsglad venninne;) En sulten kokkeleringsglad venninne. Og når man får middagsgjester på besøk mange dager på rad er det greit å finne noen lette alternativ å sette frem på bordet. Så her kommer oppskriften på en noenlunde sunn pai.

Ingredienser:

Bunn

1 dl hvetemel
1 dl sammalt grovt mel
1 dl cottage cheese
25 g smør
1 ss vann

Fyll

250 g sopp
150 g skinke
1 løk 
2 store egg
2 dl lettmelk
0,5 dl parmesan
1 dl hvitost
1/2 ts salt
1/2 pepper
1/4 ts muskatnøttKna sammen ingrediensene til paibunnen. Trykk den ut i en form (22 cm) og prikk den godt med en gaffel. Skru på ovnen, 200 grader. Sett paibunnen i kjøleskapet i 30 min eller i fryseren i 15 min. Stek den deretter i 12 min.Imens lager du en frisk og god salat og synger en sang.Skjær sopp, løken og skinken i små biter. Jeg brukte kyllingbogskinke. Legg det i paibunnen.Bland egg, melk, ost, salt, pepper og revet muskatnøtt og hell over.Strø over parmesan. Jeg sier det igjen; finnes det noe bedre?Tataa, fiks ferdig pai. Som du kan spise med bittelitt bedre samvittighet.Og på slutten av innlegget må jeg bare vise mannens bidrag til interiørdelen av heimen vår. Han har (heldigvis) ikke så mange meninger om hvordan det skal se ut i leiligheten, men her om kvelden hadde han virkelig gjort seg flid for å sette sitt preg på veggene våre.Sjekk hedersplassen OL-guiden har fått! I gullramme og gode greier.Den skal få lov til å henge til OL er ferdig. Men så er det ut;)Tarjei, broren til Rasmus, sine renn er tydelig markert. Heia Tarjei!!

Her sitter vi tacomette og sløve både mann og kone. Jeg har hatt en super dag med min kjære forlover, og sammen har vi raidet markedet på Grønland. Hun er, om mulig, enda mer glad i slike skattejakter enn meg. Funn blir vist senere.

Jeg håper å få kikket innom dere i løpet av helga, jeg har bare hatt hodet mitt litt andre steder i det siste. Ha en super lørdagskveld, og HURRA for alle dere flotte mødre som har morsdag i morgen!

Klem og smil fra Marthe (som har sin første morsdag i morgen)

17 kommentarer

Nina Fredrikstad

13.feb.2010 kl.21:32

Hei marthe! jeg må bare si at jeg syns det er så koslig å lese bloggen din, du skriver så vanvittig bra! "proppen til vasken på badet i nesa"-hehe, bra beskrivelse! men slettes ikke noe ålreit :( stakkar, ikke noe godt å være forkjølet :(

Masse god bedring til deg og mathea! Og ikke minst, ha en fantastisk fin morsdag i morgen! da er det vår tur til å bli vartet opp fra a til å ;)

paien så helt nydelig ut by the way!

stor klem fra meg! Karina gir en bamseklem til dere begge også :)

Kathy

13.feb.2010 kl.21:54

Flinke mamman som er så utrolig flink til alt!! Ha en flott morsdag i morgen, for det fortjener du!;)

AM

13.feb.2010 kl.22:28

Gratulerer med din første morsdag!! Håper forkjølelsen letter for dere begge to og at det blir høye plasseringer på familiemedlemmet der borte i Vancouver!

Marthe

13.feb.2010 kl.22:36

Ninakjære!

For en koselig kommentar fra deg! Og hipp hurra og hurramegrundt for den vakreste bruden som nå har blitt fru Fredrikstad! Har mange ganger tenkt på å spørre om jeg kan få tilgang til bloggen din. Så hvis du ser denne kommentaren kunne du kanskje sendt meg passordet på facebook? (Hvis det er greit for deg at jeg får tilgang da);)

Ja, tenk at vi har vår første morsdag i morgen begge to. Ikke sant det er helt fantastisk å være mamma? Jeg får ofte høre om Karina fra Hanne og Katrine, og hun høres så herlig ut. Har tatt sine første skritt også hørte jeg:) Gleder meg til å se henne igjen!

Ha en fin lørdag kjære deg!

Klemmetiklemklem

marlene

13.feb.2010 kl.23:01

Hei og akk for koselig kommentar på bloggen min!

Måtte le godt da jeg så ol-guiden!

Bordet på det ene bildet var bare helt fantastisk!

Så kule farger!

Happy morsdag!

KAT

13.feb.2010 kl.23:09

Haha mannfolk altså! Ha en nydelig morsdag i morgen Marthe!

Klem k.

Fjonge dager

13.feb.2010 kl.23:51

Den paien skal jeg prøve en gang, den så veldig godt ut, du er flink til å legge ut inspirerende oppskrifter. Hurra for første morsdag og fastelaven :)

rosa

14.feb.2010 kl.07:23

Menn og sport!! ; )) Men jeg skjønner jo at din mann er spesiellt interessert da, når broren er med. Og her har han jo full oversikt : )

Paien så deilig ut...hadde gjort seg med litt pai til frokost he he...når jeg sitter her på jobb og er så utrolig trøtt!! Men ser fram til morsdagsfeiring i ettermiddag da. Ha er fantastisk første morsdag : )) ...og valentinsdag : )

nadja

14.feb.2010 kl.08:41

Ha en fantastisk første morsdag Marthe. Det er veldig veldig stas. Husker min første i fjor. Er nå blitt en erfaren mamma som feirer sin andre morsdag.

P.S. Bra stil på mannen;)

IfraLahell

14.feb.2010 kl.09:41

Hihi..Godt at mannen kan komme med noen "kunstneriske" innslag han og ;) God morsdag til deg, håper du får en fantastisk dag. Thelma har tydeligvis skjønt at den dagen er til for oss mammaer og sov en time lenger enn vanlig..Deilig ;)

Klem klem

pillepalle

14.feb.2010 kl.11:05

Å, du er så utrolig søte, kjære Marthe!

Heldige du! For en begavet mann du er gift med, hihi! Jeg måtte stoooorle, det kan du tro! Men det er jo forståelig at Rasmus viser seg så interessert i OL. Min kjære mann fikk en liten Valentinesgave i dag. Det var en finfin pakke, vet du. Med massevis klippete hjerter på og sånn. Han tok pakken imot, sa "For meg? Takk!" og rev denne kunstferdige emballasjen i stykker. Uten nøling ;-) Menn!

Ha en finfin første morsdag i dag! Klemmer fra Pillepalle

Gamleheksa

14.feb.2010 kl.12:20

Gratulerer med din første morsdag!!!!!!!!

Jeg er helt enig med mannen når det gjelder interiør, det viktige må man ha framme der man ser det. Det er jo fort gjort å glemme at lillebror skal gå OL-renn, hehe. Je skal ikke glemme, jeg skal se, heie og strikke litt. I gårkveld var jeg optimist(eller det motsatte kanskje) for jeg prøvde å legge opp 261 m til sjal MENS det var skiskyting for damer. Den tellinga ble tull ......

Ha en strålende søndag. Kanskje vi ses til uka?

Torill

14.feb.2010 kl.13:15

Må nok innrømme at OL-programmet i gullramme er etter mitt hjarte. Satt i går kveld og sakna eit fullstendig program kor vi kunne ringe rundt det vi skulle sjå... Eg elskar vinter-OL! Og du lagar så masse god mat, det ser iallefall slik ut på bileta. Flink!

Marianne

14.feb.2010 kl.14:50

Happy happy morsdag, kjære du! Det er jammen meg fint å¨være mamma, og en liten feiring synes jeg absolutt vi fortjener.

Hils Rasmus og si at jeg støtter interiørbidraget hans fullt ut. Her har Her&Nå's OL-program fått hedersplass på stuebordet og må for all del ikke flyttes på. Vi må ha full oversikt må vite!

Vi sees til uka og det er jeg veldig glad for!

Silje Silje

14.feb.2010 kl.21:38

Haha, herlig interiørbidrag. Bordet under bildet var veldig stilig.

En støvel og en sko

15.feb.2010 kl.12:15

Nå fikk jeg meg en god latter!!! OL guide i gullramme!! Det vil jeg si var hakket bedre enn windsurfplakaten fra 80-tallet som min kjære hengte opp på kontoret vårt...

Ha en fin dag!!

Klem, Sølvi

Ingrid

18.feb.2010 kl.21:38

Hei Marthe!

Paien ser fantastisk ut, men åssen steker du den? Regner med du steker skallet i 12 min, finner ikke ut hvor lenge du har stekt den med fyllet i. Blir glad for svar, planlegger lørdagskos i morgen :)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits