En dag hos Kaspara

"Kom en tur til Sandefjord davel?" Ja, hvorfor ikke ta seg en sandefjordtur? Tilbudet ble gitt av Kaspara og jeg var ikke sein å be. Sist gang jeg var hos min koselige bloggvenninne litt lenger sør i landet var jeg høygravid og kulerund. Denne gangen hadde jeg en smilende baby på fanget i det toget rullet ut fra Oslo S. Vi var klare for en dag med Kaspara!

"Hei Marthe", ropte den alltid smilende og søte Kaspara da vi hoppet av toget, og stemningen for besøket var satt. Det er alltid så hyggelig å møte denne damen, og selv om det flyr lange mursteinsmailer mellom byene våre titt og ofte (jeg abbonerer på kasparamailer) har vi alltid noe å snakke om. Vi trasket nedover Jernbaneallèen i lett snødrev, og første stopp var hos medblogger Mina og hennes butikk som hun holder på å stenge. Det var koselig å se deg igjen, Mina!

De som kjenner Kaspara og hennes blogg vet at hun er en ivrig kunde hos bruktbutikken i Sandefjord. Og vi måtte selvfølgelig innom for å se om vi fant noe spennende. En gammel, søt mann som jobbet i butikken var barnevakt for Mathea mens vi lusket ned i kjelleren der stoffene er.Velkjent positur fra Kaspara. Hennes bakfra-bilder har etterhvert blitt et varemerke for denne damen.

Vi fant ikke noe særlig i stoffbunkene, men en kul, gul vase ble med meg hjem. Den skal dere få se senere. Vi var egentlig på vei ut da Kaspara dro meg med bort i klesavdelingen. "Kanskje vi finner noen fine, gamle vintagekjoler?". Og der, på et stativ med kjoler som kostet femtilappen, hans en gammel, nydelig kjole. Jeg har problemer med å finne kjoler som er lange nok for mine hundreogsyttiseks centimeter, men denne passet både i lengden og bredden. "Jeg HYLER om du ikke kjøper den", slo Kaspara bestemt fast. Og jeg gjorde selvfølgelig mitt for å hindre en hylende Kaspara og kjøpte kjolen. Det ble fotosession i prøverommet, men de bildene er det Kaspara som har, så jeg får heller hoppe i kjolen og vise dere den senere.

Vi var også innom Nr. 9, butikken til søsteren til Kaspara. Her er det godbiter på rekke og rad og jeg hadde hatt svært små problemer med å fylle en god handlekurv her inne.Nydelige stempler og bokstaver.Se, de har pingviner her Cecilie!Ja takk til utrolig tøffe Jielde-lamper. Jeg tar alle tre til min fremtidige industrielle fabrikkleilighet.Denne tallerkenhyllen med innhold la jeg min elsk på forrige gang vi var her. Og den har fortsatt en like stor plass på ønskelisten. Det er svigerfaren til Kaspara som har laget den. Han kunne tjent seg rik på disse hyllene!

Man blir sulten av å være i Sandefjord, og turen gikk til Cordelias hus, en av mine favorittkafèer.Snille Kaspara hadde tatt på seg spanderkjolen denne dagen, og nydelig blings med kylling, bacon og aiolo ble satt til livs.Ferskente smakte godt til.Skal jeg noen gang eie min egen kafè skal den være som Cordelias hus. Her er det mye vakkert, gammelt interiør, og det morsomme er at man kan kjøpe alt man ser. Bordet man spiser ved og stolen man sitter på kan man ta under armen og bære med seg hjem.Mye fint å se på.

Etter at magene hadde blitt gode og mette tok vi fatt på bakkene opp til Kasparas skjønne hus. Hagen deres er en oase sommerstid, men den var jammen like koselig vinterstid også. Titalls perlehjerter ønsket deg nemlig velkommen i dèt du gikk inn porten.Her er noen av dem. Så flotte opp mot den hvite snøen.

Inne var det lunt og koselig. Hjemmet til Kaspara og familien er virkelig noe av det fineste jeg har vært i. Det er så mye atmosfære innenfor veggene og overalt ser du skatter som Kaspara har funnet på loppemarkeder og i bruktbutikker. Jeg gikk rundt og snuste med Pepsi max-glasset i hånda (snakk om å bli bortskjemt. Kaspara husket mitt lidenskapelige forhold til den brusen), mens Mathea ble traktert på prinsessevis av Kaspara.Ingen sak å være baby i kasparahjemmet. Et stort, mykt vatteppe fungerte som lekeplass, og de gamle lekene til Kasparas gutter hadde fått kommet ned igjen fra loftet. Se, Mathea kommer nok til å bli en lesehest, akkurat som mammaen sin!Jeg måtte selvfølgelig prøvesitte Eamesstolen. Alle interiørbloggeres drømmestol!Jeg liker så godt kjøkkenet til Kaspara. Og her er det ingen tilfeldigheter når det kommer til fargevalgene. Nydelige blå- og rosa detaljer.Jeg snek meg rundt og fotograferte litt mens Kaspara gjorde i stand nydelig middag. Jeg liker alt i dette bildet. Geviret, speilet, kommoden, lampen, riset, puten, stolen.

Jeg tror nok Kaspara må være et av de mest gavmilde og gjestfrie menneskene jeg kjenner. Jeg og Mathea fikk pakker! Er det vanlig å få pakker når man kommer på besøk, Kaspara? Jeg tror du må ha misforstått litt der. Men misforståelse eller ei, det var noen utrolig flotte saker som gjemte seg inne i gavepapiret.Mathea fikk miniutgaven av Kasparaskjerfene. Jeg har et selv, og jeg bor i det skjerfet. Mathea sitt var satt sammen av de nydeligste retrostoffene, fine broderier og en heklelapp.

Jeg ble helt satt ut av gaven jeg fikk; et spesialdesignet Marthenett! Oppmerksomme Kaspara har fått med seg hvilke stoffer jeg har kommentert ekstra på hos henne, og nå hadde hun laget et utrolig fint nett til meg. Jeg ble så glad at jeg nesten ikke fikk frem et ord. Hurra!Se så flott og friskt og herlig farvesprudlende dette nettet er! Dette skal ikke gjemmes i et skap, men få henge fremme til øyets forlystelse når det ikke er i bruk. Bildet er stjålet uten tillatelse fra Kasparas blogg.Tilgi meg.

Mørket kom, og det var snart på tide å sette kursen tlbake til Oslo. Men Kaspara hadde enda litt godsaker på lur, og varme, helt ubeskrivelig gode vaniljesnipper ble satt frem på bordet. Oppskrift snarest, Kaspara, disse må jeg snart få nyte igjen.Ikke sant du kan se hvor gode de er? Jeg spiste meg mer enn mett.Og kaffe ble servert i de nydeligste kopper.

Takk for en utrolig koselig dag med deg og din flotte familie Kaspara! Både jeg og Mathea koste oss i hvalfangerbyen. Bloggmøter anbefales!

22 kommentarer

tessi

17.feb.2010 kl.12:49

Så kjempe kjekk blogg du har Marthe:) Den skal jeg følge godt med på!Erik fortalte at du og rasmus snart tar turen til Stavanger:)! Da må vi treffes og kose oss masse:)

Klemmer Therese:o)

Silje Lien

17.feb.2010 kl.12:53

Hei du! Håper du får en fin onsdag!♥

Randi

17.feb.2010 kl.13:44

Det så ut som en megakoselig dag :) Og jeg må si at Kaspara virket som en megakoselig venninne også :D

IfraLahell

17.feb.2010 kl.13:48

Åhhh. Så super koselig! Både så og hørtes ut som en flott dag. Lille snuppa di har jo blitt så stor, og var jo til å spise opp i sitt nye Kaspara skjerf! Kjente sulten satte inn her nå, av blings og snipper. Håper på oppskriften der etterhvert og! Den nye kjolen din så jeg inne hos Kaspara og den var nydelig, det er til Sandefjord man skal dra om man skal kjøpe kjole skjønner jeg ;)

Ha en herlig, herlig mandag....ehhhh... eller onsdag erre kanskje ;)

Klemmer

17.feb.2010 kl.14:08

Jeg har sovet i nesten hele dag fordi jeg er helt nedyltet av forkjølelse, men nå er jeg altså våken og da måtte jeg innom og titte litt i Blogglandia... Oppdaget at det var kommet et nytt innlegg fra deg. Og som vanlig er det fullt av livsglede og farger :-) Dagen du og Mathea tilbrakte med Kaspara høres og ser kjempekoselig ut. Hhelt utrolig at hun gir gjestene sine gaver, forresten :-)

Ha en fin osdag.

Klem fra MiaNostalgia

Mina

17.feb.2010 kl.14:09

Hei søte Marthe!:)

Så hyggelig å treffe deg igjen! Og det ser jammen meg ut som dere hadde en superkoselig dag!:) Dere er jo så gode, og sprudler over av positiv energi og glede!:) Og søte lille Mathea da, herliheten, så nydelig tulle ♥ Og du, så fin kjole du fikk deg på Slappen!! Så den inne hos Kaspara. Den satt jo som et skudd! Vakker:) Og man får jo vann i munnen av blingsen, som er kjempegod, og vaniljesnippene til Kaspara. De må det komme oppskrift på snarest!:)

Nå gleder jeg meg til å bli ferdig med butikken her, og få tid til å flytte inn i bryggerhuset, innrede, blogge, sy, hekle og kooose meg!:)

Varm klem fra Mina ♥

KAT

17.feb.2010 kl.15:41

Åh mamma mia så koselig dere to har det når dere treffes! Og for noen fine butikker du blir presentert for! Heldig heldig!

En støvel og en sko

17.feb.2010 kl.17:48

Hei hei!

Så kjekt dere hadde det! Sånne dager blir det gode minner av.

Og Kaspara's lange flotte hår - to die for!!

Rosetrend

17.feb.2010 kl.18:59

For en fantastisk fin tur du må ha hatt til Sandefjord. Gledelig gjensyn, masse spennende å se, hyggelig stemning, osv. Har drømt meg bort gjennom å lese om deres dag. Og når jeg da rullet meg ned på bloggen din så fortsatte jeg bare å drømme når du beskrev hvordan en flott dag skulle være *sukk*.

Jeg så forresten på Norge Rundt på nrk nett-, kun for å se innslaget der du var med. Hadde vært gøy om du hadde fått hatt en sending om blogging! Men, men. Du prøvde, og jeg syns du skulle vært den som fikk egen sending :o)

Cecilie

17.feb.2010 kl.20:43

Å! For en kul pingvin med verdens gøyeste øyne :) Ser ut som det var en ordentlig koselig tur! Hyggelig med så fine og snille bloggvenninner..

stjerneglass

17.feb.2010 kl.21:17

For en deilig dagstur!

Har forresten en award til deg hos meg! : )

Glede

17.feb.2010 kl.21:27

Hei Marthe!! I leting etter noe fagstoff på nettet, havnet jeg visst her i stedet? Hm.. Og her ble jeg jammen værende. Jeg drømmer meg helt bort i din verden med boller, stoffer, kyllingblings, Mathea og smil. Å, som jeg trives her inne. Nå kjenner jeg imidlertid at det begynner å bli lenge siden klokken var 05.00 - mon tro når Lille Glede skal finne ut at det er litt i tidligste laget å starte dagen? Vel, i helga venter hele to netter uten morgenfuglen vår. Gjett om jeg skal sove!? Ha en flott uke videre, flotte du.

Guro

17.feb.2010 kl.21:37

så koseli det hørtes ut:)

kardemomme

17.feb.2010 kl.22:12

Heisann Marthe :))Nå er det altfor lenge siden jeg var innom deg!

Jeg hører jo stadig om deg av Kaspara og ser at dere hadde en super dag sammen i går. Så moro å se hvor stor og god herlige Mthea har blitt! Tiden går sannelig fort så det gjelder å nyte denne koselige tiden mens de ennå er små. Plutselig er de tenåringer og ikke fullt så blide hele tiden lenger :)) Jeg har scrollet meg litt nedover bloggen din siden det er så lenge siden sist og leiligheten deres er virkelig nydelig innredet! helt herlige farger du bruker! Ønsker dere en fortsatt fin uke! Stor klem fra Kardemomme :))

Lise Kristne

18.feb.2010 kl.18:23

Mange fine bilder :)

pillepalle

18.feb.2010 kl.21:05

Kjære Marthe!

Synes, du må ha sunget "Vi har det så godt, vi har det så godt, vi ville ikke bytte med kongens eget slott" da du satt i togen mot Oslo S! Tenk, for en utrolig fin dag du og Mathea har hatt! Gleder meg masse for dere :) Store klemmer fra Pillepalle

Åpent hus

18.feb.2010 kl.21:42

Hei Marte - så kjekt å se din fine dag hos Kaspara i Sandefjord. Det så superkoselig ut. fikk lyst på en tur selv! Første gang jeg ser bilder av det - du er jo supersøt! :) og lille skjønne Matea. helt herlig! Den tallerkenhylla kunne jeg godt tenke meg også - og bollene. vi får håpe kaspara gir oss oppskriften. :) Jeg kommer på besøk i bloggen din igjen snart! :) klem, Åpent hus

En støvel og en sko

18.feb.2010 kl.22:45

Hei igjen Marthe!

Det ligger en liten utfordring til deg på bloggen min. Dine 5 beste brukt/loppis kupp. Regner med du sitter klistret til skjermen akkurat nå, HEIA HEIA!!

Klem, Sølvi

Susanne

18.feb.2010 kl.23:10

Hoho! Nå satt jeg akkurat og fortalte Jens om deg, for jaggu er ikke din svoger på skjermen i dette øyeblikk! VI heier!!!! Og så gøy det var å se at du hadde vært i hjembyen min! Det ser ut som du har blitt tatt ordentlig godt vare på, Lykke, Slappen og Cordelia er også faste poster på mitt program når jeg er hjemme!

Ha en herlig kveld foran apparatet!

Dilldall-Nina

18.feb.2010 kl.23:34

Så FLOTT innlegg -og for en KJOLE ;)! Men nå er det OL og skiskyting og svogeren din på tv. Heia Tarjej! Det ser jo kjempebra ut!

Haust

19.feb.2010 kl.11:10

Høyrest ut til å ha vore ein fantastisk fin dag! Herlege foto! :)

Ha ei god helg!

Tullefrans

19.feb.2010 kl.15:22

Det så koselig ut! Jeg kunne tenke meg å ta en tur til Sandefjord nå - det ser ut til å være verdt det! :)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits