Mine fem beste bruktfunn

Jeg har blitt utfordret av kommentarflinke Sølvi med den koselige bloggen Ein støvel og ein sko om å vise dere det jeg mener er mine fem beste bruktfunn. Fem beste? Kunne vi ikke doblet antallet? Når jeg sitter og ser meg rundt i leiligheten ser jeg bruktfunn overalt. Til og med i øyekroken kan jeg skimte noe brukt som står og flotter seg, og i kjøkkenskapene er det fylt til randen med tallerkener og brett og kopper og lysestaker og vaser. For ikke å snakke om i den gamle kista jeg bruker som stuebord. Den er en ordentlig skattekiste der den holder alle stoffskattene mine i varetekt. Stoffskattene som jeg er så glad i, de fleste bruktfunn. Men jeg skal prøve å velge ut fem funn jeg har ekstra mye glede av og som kanskje slår følge med en morsom historie?

Loppisfunn 1Min første loppemarkedopplevelse her i Oslo startet med en lang t-banetur etterfulgt av en håpløs jakt etter en gammel skole. Loppiset resulterte i mange ting som jeg bruker  og ser på daglig, blant annet et fruktfat og en stor gullramme med et blomsterbilde inni. Men det var jo ikke disse tingene jeg skulle snakke om. Ettersom jeg måtte benytte meg av nevnte kollektivtransport hjem igjen også spurte jeg helt tilfeldig mannen som solgte meg fruktfatet om han hadde noe jeg kunne transportere tingene mine i. Da kom han med denne flotte kassen. Som jeg fikk! På dette gamle bildet rommer den alle garnnøstene mine, men nå for tiden er den fylt til randen med stoffer og et av vatteppene mine. Jeg er så glad i denne gamle kassen, så den får bli mitt favorittfunn nummer 1.

Loppisfunn 2

dsc0867

Spisebordet vårt må være det jeg er aller mest fornøyd med i hele leiligheten. Jeg elsker det og skal aldri kvitte meg med det. Fargen, formen, alt stemmer med dette bordet. Men det kostet meg nesten en krangel å få det, og det kan dere lese om her.

dsc0875

Hm, når jeg tenker meg om finnes flere av mine beste loppisfunn i dette bildet. Det eneste som ikke er kjøpt brukt her er telysestakene og stolene. Og blomsten:) Noen av disse funnene kommer jeg tilbake til, men først:

Loppisfunn 3Ville dere kastet dette bordet i en ussel bakgårdscontainer? Det var nettopp det en av naboene mine prøvde seg på da vi hadde opprydding i bakgården i fjor vår. Heldigvis fikk jeg satt en stopper for det og han gav gladelig bort bordet til meg. Gratis! Ai, ai, ai, så glad jeg ble da. Så da mannen min kom hjem fra jobben den dagen stod dette bordet midt på stuegulvet. Ja, jeg innrømmer at det er litt overfylt i leiligheten vår, men man må jo hamstre litt før man flytter til et stort hus på landet, må man ikke?

Loppisfunn 4Alt på dette bildet er bruktfunn, men jeg må velge en av tingene og da blir det helt klart den gule vasen med prikker. Jeg erglad i den. Det er som å ha en liten bit av sola i leiligheten, og den gjør meg glad.

Loppisfunn 5Hvem liker vel ikke frodige og farverike vattepper? Jeg elsker dem og må innrømme at det er det første jeg ser etter når jeg er på loppis. Jeg ble ekstra glad da jeg fant dette grønne vatteppet henslengt i en haug på markedet på Grønland. Se så vakkert mønster! Og fargene! Mmm, det her er som sukkertøy for meg. 20 kroner måtte jeg punge ut, og det gir meg glede hver dag. Eller kanskje aller helst Mathea, som bruker det som leketeppe.Bambi passer på favorittvatteppet mitt.

Jeg ser at det er mange som har fått utfordringen allerede, så jeg sier bare til resten av dere: vis oss hva dere har!

Jeg er i gang med den skumle jobbsøkerprosessen. Mammapermisjonen nærmer seg slutten og jeg må snart begynne å se realiteten i øynene: jeg har ikke jobb. Krysser fingrene for at jeg kan frilanse litt i begynnelsen, men så frister en fast jobb som kan gi meg vissheten om at jeg har til salt i grøten hver måned. Drømmene er mange... Men i kveld viker jobbsøking til fordel for skitur i marka, sushi og Frustrerte fruer med en god venninne. Det kan bli en fin dag.

Og det håper jeg dere får også!

Vink, vink


22 kommentarer

Siv Annette

23.feb.2010 kl.12:20

Åh, så mye fint :)

Jeg må virkelig si det at når jeg ser hvor mye fint du har funnet brukt, har du inspirert meg til å snoke litt ekstra på fretex og andre brukthandlere for å finne slike skatter som du har så mange av:)

Ha en flott uke :)

M by M

23.feb.2010 kl.13:37

Så mye fint! Liker alt sammen jeg, men er nok mest misunnelig på det bordet du fikk av naboen!

Jeg er også på jobbjakt og det ER skummelt! Men det ordner seg alltid for snille, flinke jenter, eller hva?

Lykke til med jobbjakt og god tur i Marka!

Klem fra Marie

Ane

23.feb.2010 kl.14:09

Oi, disse var jo fantastiske. Kjenner jeg kanskje bør tilbringe litt mer tid på loppemarked og lignende framover!

Randi

23.feb.2010 kl.14:10

Herlig! Det er så fargerikt hjemme hos deg. Vi har nokså ulik stil (her går det jo for det meste i hvitt), men man blir rett og slett glad av å se hjemmet ditt :D

tøvsjur

23.feb.2010 kl.14:42

Så masse fint du har funne på loppemarked! Likte alt sammen kjempegodt. Dåkker som bor i Oslo e så heldig med det bruktmarkede på gerønnland asså. Må innom der hver gang æi e i byen:)

Ha en fin dag

Grommis

23.feb.2010 kl.14:50

Så mye fint!! Jeg har masse bruktting, men har ikke kjøpt noen av dem. Hjemmet til mormor er spm et stort loppis og der er mange skatter:) lykke til med jobbsøkingen, tipper at det kommer til å gå helt knall!! :) hva er drømmejobben da? Ha en strålende tirsdag, vi skal på fiskegratengmiddag hos mamma&pappa! Deilig:)

KAT

23.feb.2010 kl.15:00

Masse fine funn! Det grønne vatt teppet ditt har jeg hatt ett "øye" for lenge ....det er bare nydelig! Heldig er Mathea som får nyte det hver dag....;)) God tirsdag og lykke til med jobbsøkingen! Jeg ville ansatt deg tvert ihvertfall...;)

Klem k.

erry

23.feb.2010 kl.15:57

Du har så många härliga fynd och vilka fina bilder du visar! Det turkosa täcket älskar jag och bordet (och allt annat med) skulle gärna få flytta in hos mig :)

Henriette

23.feb.2010 kl.17:17

E så fin den gamle kassa! :)

Silje

23.feb.2010 kl.17:21

Fantastisk:D Alt er jo kjempe fint! Du er virkelig heldig som bor i Oslo med alle mulige loppemarkeder! Jeg gleder meg til sommeren, da vet jeg i hvert fall om 3 her på sørlandet og håper jeg får besøkt noen av de i hvert fall:D

Jeg har også funnet ett slikt spisebord som du har på loppemarked:D Så artig, de ser helt prikk like ut:) Mine stoler ble malt blå da og bordet er enda i mørkt tre. Jeg er skikkelig deppe over å ikke få brukt det i min nye leilighet til sommeren:( Men skal nok få snikt det med meg videre til en annen leilighet en gang:D haha

Nydelig det bordet du reddet fra å bli kastet!

Ha en kjempe fin kveld:D

evigeting

23.feb.2010 kl.18:31

whao! d er alt jeg kan si - helt fantastiske funn! Syntes denne var gøy så imorra når solen skinner skal jeg rappe med meg denne videre til meg. Du har en fantastisk blogg - en av mine favoritter :))

KlemE

Glede

23.feb.2010 kl.20:02

God kveld, Marthe! Akkurat nå sitter du kanskje og spiser sushi - håper du koser deg. Jeg liker alt jeg ser hjemme hos deg. Så utrolig gode farger. Min favoritt av bildene du viser tror jeg må bli det runde kjøkkenbordet! Vi har akkurat hatt besøk av foreldrene mine og svigers i vår knøttlille stue. Jeg og Lille Glede har nemlig bakt i dag; Kasparas vaniljesnipper og frokostbrød. Namminam! Skjønner godt at du forspiste deg hos Kaspara, jeg er veeldig mett selv her jeg sitter. Lille Glede har som vanlig vært i fokus, og "showet" for oss voksne. Herlig å se hvordan hun koser seg med besteforeldrene sine! I morgen går turen til Trondheim. Blir herlig med litt miljøforandring. Gleder meg til å være litt urban.. Hehe.. Ønsker deg en flott uke videre. Klem

Maren - midt på jorden

23.feb.2010 kl.20:22

Så masse fint! Det bordet som naboen din ville kaste er jo helt fantastisk:) Det er fint å omgi seg med ting som sprer så masse glede:)

pillepalle

23.feb.2010 kl.20:28

Kjære Marthe! Din beste funn ever var spisebordet, helt sikkert! Husker så godt disse klukklatter som skjøt ut av munden min da jeg leste om begivenheten på loppemarkedet og Revisorens reaksjoner. Det var så utrolig morsommt og kult!

For noen nydelige bilder av deg og Mathea-skatten. Hun er så søte! Utrolig hvor fort hun vokser. Her var det rolig i dag. Eldstemann ble syk og er hjemme i to dager. Håper at han er frisk igjen i morgen. Jeg har så lyst å ta meg en tur til Ikea, men bilen min er i bruk av min nærmeste vennine som har enda ikke kjøpt bil etter sin hjemkomst (få ikke lov å kjøre med Pillepallemannes firmabil, vet du ). Vil gjerne kjøpe noen kister og småting for å rydde opp hyllene mine. Kos deg videre i tigerstaden, søte Marthe! Klem fra Pillepalle

Cecilie

23.feb.2010 kl.21:10

Jeg stiller opp på filmkveld vettu :) Savner deg!

tessi

23.feb.2010 kl.22:57

Åååå! Så masse fint du har marthe:)Jeg er forelsket i spisebordet deres og vil helst ha et helt likt selv! Og grønnfargen på det andre bordet deres er også nyydelig<3 Heldiggrisen!

En støvel og en sko

23.feb.2010 kl.23:03

Hei Marthe!

Jeg digger ALT du har vist frem her, men måtte jeg velge bare en ting måtte det bli bordet fra containeren.

Ja, jeg husker også godt historien om DET loppisbordet. Lo meg skakk i hel ;-)

Ang jobbsøking, så har jo du et usedvanlig sjeldent skrivetalent. Og det var du som ga meg inspirasjon til å følge drømmen etter det første Norge Rundt innlegget ditt, så da sier jeg det samme tilbake: Følg drømmene dine, og magefølelsen.

Ha en fin uke, og lykke til!

Klem fra Sølvi

elinjosefine

24.feb.2010 kl.10:26

Så mye fint du har hittat :) Ni har veldig coolt och personlig stil!

Spännande med jobbsökande da. Hoppas du hittar jobbet du drømmer om!!

Kaspara

25.feb.2010 kl.09:15

God morgen, Marthemor!

Tusen takk for sist! Det var så koselig å få de to Tøyen-jentene til Sandefjord, og Mathea var bare helt til å spise opp!!! En utrolig skjønn jente! I dag har vi sendt avgårde Matheas vott. Det gikk i hyrten og styrten, slik at E tok den med når han skulle på jobb, for det er rød postkasse foran jobben hans.

Derfor er det en kjedelig pakke; Matheas vott og ikke et ord (huff!) som daler ned i postkassa i morgen, tenker jeg.

Jeg elsker også det flotte turkis/isblå bordet og har jo også prøvesittet det. Det er nydelig!

Vatteppet er også virkelig hjertebank-vatteppe. Tror det er mine to favoritter men liker alle de andre tingene også. Godt du fikk reddet det fine bordet fra en sann containerdød!

Jeg har også noen container-redningsakjoner gjort i naboens container. Nå tør de nesten ikke hive en ting før de har forhørt seg med loppe-Kaspara.

Her daler det myk snø ned og jeg tror gutta og jeg skal be med bestemor til nabobyen og shoppingseteret der. Så blir det kafe`besøk og noen få butikker. Bestemor med rullatoren får velge hvilke.

Håper forøvrig at du finner drømemjobben, Marthe!

Ha en glad dag i snøen! Klemmer fra Kaspara

Ida Susanne Collier

25.feb.2010 kl.18:32

ååå...Her var det mye godis for øyene mine*ME LOVE*

ELSKET teppet..Og bordet var nydelig..

Er så morro at "min" utfordring slo an her i bloggland*ler*

Det ante meg at folk kom til å like den, morro:)

NYDELIGE kupp iallefall.

HUGS

Rosetrend

25.feb.2010 kl.19:54

Det var jammen meg noen flotte funn!

Ljo

03.mar.2010 kl.15:59

Så kuule farger! Dette er jo skikkelig digg og nå som det er vår også da! Perfekt!

Liv ;O)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits