Musikkens makt

Jeg sitter midt i en heseblesende spinningtime. Lårene, leggene, armene, ja til og med fotsålene mine er støle etter en god skitur tidligere i uka. Jeg leser kjedelig reklameskrift på sykkelen for å få tiden til å gå. Om igjen og om igjen leser jeg skriften. Fokuserer, spinner, uffer meg og teller sekunder til siste sang. Siste sang spilles. Først merker jeg det ikke, men plutselig blir jeg fylt av verdens deiligste følelse. Jeg befinner meg plutselig halvannet år tilbake i tid. Sola skinner på mektige fjell, fjorden ligger som et speil og blir et ekko av alt det vakre rundt seg. Jeg har bilvinduet åpent, håret forsvinner halvveis ut av det. Jeg ler og ser bort på min kommende ektemann. Månemannen av Vamp fyller hele bilen, omgivelsene, hodet mitt og hele tilværelsen. Så lykkelig jeg er for at den flotte gutten ved siden av meg blir min, sånn helt på ordentlig, om to dager. Jeg skrur opp lyden enda et hakk. Jeg roper at jeg elsker han, men han hører det ikke, for han synger Månemannen med all sin lungekraft.

To dager senere. En gammel, beige Volkswagen boble sender eksoshilsen til brudefølget, før det skrangler avgårde med blikkboksene sine. Månemannen er med oss igjen. Sola skinner sterkere enn den noensinne har gjort. Kinnene er salte av altfor mye lykke. Denne gangen er det det hvite sløret mitt som finner veien halvveis ut av det åpne vinduet. Og Månemannen bukker djupt og stilig.

Noen timer senere. Villa Visnes danser. Hele den flotte villaen, med sine vakre saler og staselige salonger vrikker på hoftene og skyter hendene i været. Eieren av villaen står i døråpningen og lurer på om gulvene vil holde. Ingen har da noensinne danset så intenst på disse gamle tregulvene. Men vi gjør det. Fordi vi er lykkelige og feirer kjærleiken!Ååå, så glad jeg er for at spinningdamen spilte Månemannen akkurat i dag. Og takk for at musikk har en så sterk makt at den kan sette oss tilbake i tid.

God helg til alle og enhver!

25 kommentarer

Marianne

26.feb.2010 kl.17:01

Nå begynte jeg å grine.

Ha en herlig helg, kjære venn. Ja, for jeg kan vel kalle deg og Ida venner nå tror jeg.. Ikke bare barselbekjentskaper ;)

Klemmer fra meg oppi bakken.

lerdue

26.feb.2010 kl.17:22

Du skriver kjempebra! Nydelige bilder!!

Frk.B

26.feb.2010 kl.17:35

Du er så flink til å skrive Marthe!

Jeg har ikke mye tid til å være rundt i blogverden for tida, men deg må jeg alltid stikke innom!

Ord, bilder og stemninger i hærlig harmoni!

God helg, kjære du!

pillepalle

26.feb.2010 kl.17:39

Kjære Marthe! Så rørende og koselig :)) Håper du får en ekstra-fin helg. Klemmer fra Pillepalle

Gamleheksa

26.feb.2010 kl.18:13

Månemann er definitivt en favoritt! (Ja, flere fra Vamp går til hjertet på meg;), men jeg trodde dere unge hadde andre favoritter XD Je ble helt nostalgisk og våt i øyekroken da jeg leste om og så bilde av den beige bobla. Prikk lik min første bil (før du ble født!!!!)

Om to timer er skiskytterstafetten i gang, hjelpe meg ;)

Cecilie

26.feb.2010 kl.18:16

Hjelp! Så nydelig Marthe :) Her sitter jeg med frysninger over hele kroppen.. kjente det faktisk helt opp i hodebunnen.. Akkurat som jeg kjente følelsene sammen med deg mens du skrev..

Ønsker deg en kjempefin helg kjære du, jeg savner deg og har lyst til å være sammen med deg snart :)

Hils den fine mannen din som danset så fint med deg.. dere er fine!

Katrine

26.feb.2010 kl.18:27

For en prinsesse du er.. Vakrere enn vakrest! Og du blir vakrere for hver dag, tenk det :) Med klump i halsen og et smil om munnen leser jeg om din store dag (tre dager!), med en bitteliten følelse av vedmodighet.. Jeg skulle ha gjort mye for å kunne ha opplevd det sammen med deg, og se min aller beste venn være lykkeligere enn noensinne.. men jeg takker for at jeg kan ta igjen dette hver dag resten av livet.. Det vil jeg nemlig. Ha deg hos meg for alltid!

Sa jeg du er vakker? Du er vakker!

LahrA

26.feb.2010 kl.18:41

Du skriver så vakkert! Blir helt rørt..

Anette

26.feb.2010 kl.19:00

Gurimalla som du kan trylle med ord :)

Hos meg tryllet du frem et par tårer!

God helg

26.feb.2010 kl.19:53

Så nyyyyydelig du skriver om din store kjærlighet (ved siden av Mathea, da). Ble helt rørt og tårene kom frem i øyekroken her. Vakker, vakkert, vakkert.

Ha en deilig helg Marthe.

Klem fra MiaNostalgia

Glede

26.feb.2010 kl.19:56

God kveld, Marthe!! Nydelig. For en vakker brud du var...! Jeg har selv opplevd Månemannen live på Fossenkonserten her hjemme. En scene bygd midt i et fossefall. Magisk! Ønsker deg en flott helg! Vi skulle tilbringe helga i Trondheim, men måtte returnere i morges, da Lille Glede har fått ørebetennelse. Ting går ikke alltid som man har tenkt.. Prøver å gjøre det beste ut av det. Klem

*vigdis

26.feb.2010 kl.20:01

*så nydelig skrevet, marthe! kjærleiken er så fin! og månemannen er fin! jeg får samme feelingen når jeg hører "lift me" med sivert høyem og ane brun* fin fredag til deg! *klem v

Kathy

26.feb.2010 kl.20:24

Marthe! Nå fikk jeg jammen frysninger! Føltes ut som jeg var der.. tihi!

Ha en fin helg :)

Frøken Fryd

26.feb.2010 kl.20:24

ÅÅÅÅÅÅ, så fine bilder og en fantastisk historie.

P.S. Lykke til med svigerbror i sporet i dag;o))) Sitt og strikke og følger med.

AM

26.feb.2010 kl.20:34

Åh, jeg fikk skikkelig god gåsehud av å lese dette! Det så ut som et drømmebryllup! Og den sangen er fin. Det er noe med sanger man har gode minner til. Musikk gjør så mye for humøret! Det kan forandre en kjip dag til å bli helt annerledes - og en har spinningtime til å bli litt lettere.

Nå tenker jeg dere sitter spent foran skjermen og følger med svogern din. Morsomt å se intervjuene med han, og bildene fra da de var små! Mannen din har vel vært på TV i dag han også da? :)

Jeg skal faktisk bake kake i dag, så da må jeg ha et halvt øye på det og et halvt på TVen. Skal vel gå greit å multitaske litt!

Ha en kjempegod helg og takk for at du skriver så fint :)

Klem AM

L

26.feb.2010 kl.21:21

Så vakker brud du var! Jeg skal gifte meg om halvannet år - gleder meg enda mer etter å lest og sett denne fantastiske beskrivelsen:)

Må også kommentere hvor flink Tarjei var nettopp! Strålende innsats!

Klem fra L.

Marte

26.feb.2010 kl.21:51

Så nydelig skrevet! Og så flott kjolen din var! (Er :)

Og mens jeg først er her: Gratulere med OL-gull i familien! :D

Susanne

26.feb.2010 kl.21:53

Hurraaaaa for SVOGÆRN!!!! Hurraaaaaa!

Og enda mer for lykkelig kjærlighet! Herlighet, disse bildene fikk frem tårer i øynene mine!

God klem!

AM

26.feb.2010 kl.21:54

Jaa, gratulerer med gull! Så moro, og så overlegent :-D

Gamleheksa

26.feb.2010 kl.22:36

Gratulerer!!!!!!!! Super-etappe og gull, bedre kan det ikke bli :)

Dilldall-Nina

26.feb.2010 kl.23:40

Aller først - her ser vi jo at Tarjej får klem av kongen og greier. Herremin - det var spennende og så KULT - og til og med jeg er stolt på deres vegne. Han er da så ung og søt, denne svogeren din, Marthe. Hvordan var pulsen i heimen under herrestafetten? Vurderte dere også betablokker som kongen? ;).

Blir aldri lei av å se på bildene fra det fantastiske bryllupet ditt. Det er nesten så man ikke kan tro at det er sant. De vestlandske omgivelsene, kråkeslottet, verdens kuleste bil, masse feststemte mennesker, et gulv som gynger, fint vær og et vakkert og lykkelig brudepar ;). Mon dieu, sier jeg bare ;)!

Stor klem!

ingrid´s rom

27.feb.2010 kl.00:12

Så fint skrevet. Nå måtte jeg faktisk sette på månemannen mens jeg så på bildene og ble veldig rørt selv om jeg ikke kjenner dere:) Det er fint!

Torill

27.feb.2010 kl.13:58

Gifta du deg i Stryn altså? Der er det så fint ;-) Og mange fine bilder du deler med oss.

tessi

27.feb.2010 kl.18:39

Dere er nydelige!! Skal hilse fra erik og gratulere med gull til Tarjei:)

god helg!

Knib

Ingvild

01.mar.2010 kl.12:50

Du er så nydelig du, Marthe! Satt og fortalte venninnegjengen på jussen om deg og Rasmus i går <3 Fortalte at det var/er et uttrykk i Bergen som heter "Marthe og Rasmus", sånn som i:

"Vi har det fint vi, men vi er ikke akkurat Marthe og Rasmus"

"Han er bedre enn han forige, men det er ikke akkurat Rasmus liksom"

"Er så syyykt forelsket, men det er jo ikke akkurat som Marthe og Rasmus da"

Takk for gode minner! Gleder meg til flere. Husk å ta vare PÅ DEG SELV, søta!! :)

Mange smil med "bixit søt havrekjeks med sjokolade på toppen" i munnen - fra Ingvild

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits