Scones med masse snadder i

Jeg har ikke åpnet pc'n min denne uka, og grunnen til det kan dere lese om her. Men mellom venninne-sykvelder, trening, lange turer i sola, feiring av fem fantastiske kjæresteår, første-tur-ut-på-middag-som-foreldre-kveld, mamma- og mormorbesøk og bittelitt avslapping bykser jeg innom bloggen for å gi dere et frokosttips til helgen. Eller torsdagslunsjen, som det ble her i dag. Scones med masse godt i stod på menyen da mamma og mormor tok turen innom i dag, og her kommer oppskriften:



4 dl hvetemel, siktet

4 dl hvetemel, sammalt grovt

1 dl vann

150 g yoghurt naturell

3 ts bakepulver

1/2 ts salt

100 g hasselnøtter, hakket grovt

100 g mandler, hakket grovt

50 g rosiner

Elt sammen det tørre, ha i nøtter og rosiner. Tilsett yoghurt og vann og kna sammen. Ha i mer mel om nødvendig. Fordel deigen i 8-9 emner som klemmes litt flate. Stekes i ti minutter på 250 grader, midt i ovnen.



Scones er uhyre enkelt, og disse ble utrolig gode! I tillegg er dette en av de sunneste oppskriftene jeg har kommet over. Yoghurten gjør de litt syrlige i smaken og nøttene gir deg masse å tygge på.



Scones til lunsj og scones til middag. Dette var middagen min i dag. Jeg kunne spist brød til middag hver dag!

Jeg er dårlig til å legge igjen kommentarer hos dere om dagen, men jeg  kikker innom og gleder meg over fine innlegg. Jepp, jepp,dette var en kjapp visitt fra min side. Ha en flott kveld folkens! Og dere... prøv sconesene, de er skikkelig gode altså!

12 kommentarer

LahrA

04.mar.2010 kl.21:20

Mmm disse må jeg prøve en dag. Til helga kanskje ;)

Ha en fin kveld!

Linn

04.mar.2010 kl.21:38

Jeg kunne også fint spist brød til hvert eneste måltid (og gjør det også til tider....). Det er så kjedelig å lage mat til bare en person! Disse så utrolig gode ut og skal garantert testes ut! Takk for oppskrift :o)

God helg!

Stine

04.mar.2010 kl.21:50

Disse hørtes gode ut! Scones er så godt!

Gamleheksa

04.mar.2010 kl.22:01

Namnam!

Hvordan gikk det egentlig med den "Marthe-skal-ikke-ha-noen-planer-uka"? ;)

Randi

04.mar.2010 kl.22:11

Takk for oppskrifte! Denne skal jeg prøve. Jeg elsker også brød :)))

Marianne

04.mar.2010 kl.22:30

Yummi! Lager du en bøling og tar med på tirsdag du da?

I og med at jeg stiller med pepsi max mener jeg... ;)

Neida; jeg stiller med spiselige saker også så klart. Men jeg skal prøve scones'ene en dag og. Ser fabelaktig gode ut.

Ha en fortsatt herlig uke søta!

Cecilie

04.mar.2010 kl.22:40

Naam som alltid! Tror du det funker uten nøttene også? :)

Tullefrans

05.mar.2010 kl.07:45

Det så godt ut som vanlig! Hornene til svigermor har forresten vært en kjempesuksess på denne fronten, så takk for deeet :)

Kaspara

05.mar.2010 kl.16:11

Kjære Marthe

Scones er genialt! Det går jo så raskt med dette bakepulveret kontra gjæren.

Takk for oppskriften!

Så herlig dag du har hatt i dag, er sikker på du har storkoset deg på løkka med butikker, venninneprat og god lunsj. Slike dager er gull verdt!

Så gøy å se forrige innlegg med den nye fremadstormende skiløperen! Gutta her hjemme heiet ekstra på han, for han var jo familie til Marthe.. De kommer ofte inn på hvor mange kjendiser du har sett og snakket med og er storveis imponert! At du har sett Chand live overgår nesten alle de andre tror jeg.

Nå er Gutta Boys og jeg kommet hjem fra bestemor hvor det har vært vaffelspising og nystekt krydderkake. Tror mine unge sønner synes det var en ypperlig start på helgen.

Jeg jobbet mandag, tirsdag og onsdag denne uka og i går og i dag har jeg hatt fri. Målet var å sluttføre mange syprosjekter i dag, men det viste seg å være en skikkelig blåmandag på syfronten. Alt gikk liksom skeis i dag! Slike dager forekommer ogsp..

Ha en herlig helg både du , Rasmus og søteste Mathea. Hun er bare helt uimotståelig!'

Klemmer fra Kaspara

Henriette

05.mar.2010 kl.16:33

Trur eg må prøve dissa, men må finne nåke å bytte nøtter og mandlar ut med. Dumme allergi. Kanskje Solsikkefrø? Takk for oppskrift :)

KAT

05.mar.2010 kl.17:37

NAM! De så fantastisk gode ut!! Ha en strålende helg MArthe!

Glede

05.mar.2010 kl.20:16

God kveld!! Takk for oppskrift, du vet jeg liker det - de skal prøves neste gang jeg lager scones. Liker at det er litt å tygge på! Høres ut som du har hatt en innholdsrik og finfin uke. Vi skal flytte inn på nyrenovert/ny skole i morgen - gleder meg. Apropos innholdsrik uke - neste uke blir innholdsrik for min del. Tror jeg har program nesten hver kveld; trening, besøk, korøving (ja du leste riktig!), foredrag og fest! Juhu! Klem til deg

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits