Mariannes tant og fjas

Jeg er glad i å dra bort på besøk. Og jeg er glad i å snoke. Ikke sånn rote-rundt-i-skuffer-og-skap-snoking. Heller sånn hvordan-ser-det-ut-her-tro-snoking. Ingen baktanker altså, bare ren, skjær nysgjerrighet. I går var jeg på barselbesøk hos denne dama, og mens hun lagde mat til oss snoket jeg rundt i leiligheten hennes. Nysgjerrighetssnoket.Gult er kult. Og denne klokka er gul, ergo er den kul.Jeg har så innmari lyst på slike bambiøredobber. Se så søte de er!Marianne er på hekleren. Nå er det stort nok til å fungere som vognteppe, men Marianne har større ambisjoner.Denne rangledukken er fra Ruth66, og vekker sikkert minner hos flere av dere. Jeg synes den er så fin og nostalgisk. Og den har så god lyd når man rister på den.Kule servietter fra Kremmerhuset.Morsomt bilde på badedøren.Fine firkløver som Marianne har klippet ut og festet på et skap.Det samme har hun gjort med disse bokstavene.Her bor Kasper, kameraten til Mathea. Kasper er i overkant søt!Jeg har det mer enn bra når jeg blir bedt bort på deilig lunsj i fint selskap. Kyllingsalat med masse godt i.For ikke å snakke om denne fantastisk gode browniekaken. Det er den beste jeg noensinne har smakt! Myk inni, og med valnøtter. Oppskrift Marianne, oppskrift!

Mens Marianne og jeg var på kjøkkenet lekte Kasper og Mathea på gymmatten på stua. Jeg la fra meg Mathea midt på matten, med ansiktet vendt mot Kasper. Og her må det skytes inn at Mathea ikke har begynt å krabbe enda. Mobiliteten begrenser seg til rulling og noen saftige armhevinger i ny og ne. Men da jeg kom tilbake på stua fant jeg Mathea her:Under matten.Hun kan i det minste kunsten å få mammaen sin til å le.

Er det flere enn meg som titter litt ekstra rundt når de er hjemme hos folk?

Ha en fin dag, her skinner sola i vinduskarmen og katta maler som aldri før!

23 kommentarer

Linda

10.mar.2010 kl.14:51

Herlighet, så søte de er! Og mange fine detaljer hjemme hos Marianne!

Randi

10.mar.2010 kl.15:11

Hehe.. jeg er likedan. Elsker å se hvordan andre har det, og kanskje bli inspirert også :)))

Stine

10.mar.2010 kl.16:15

Marianne hadde mye fint! Likte spesielt godt den gule klokka, vet du hvor hun har kjøpt den?

Nå er det sikkert ikke lenge før lille Mathea krabber! Da blir det mye å holde styr på ;)

Takk for kommentar på min blogg, veldig koselig at du følger med;) Jeg følger med hos deg også!!

SavanneTreet

10.mar.2010 kl.16:48

Hehehe!!

Fantastisk godt gjort å komme seg under matta der da :)

Kjempekoselige detaljer hjemme hos Marianne, morro å se=)

Ha en strålende onsdag!!

M

Cecilie

10.mar.2010 kl.17:32

Hihi.. søte Mathea.. hun prøvde jo å gjemsel ser du vel! Om jeg titter litt ekstra rundt når jeg er hjemme hos folk? Om jeg gjør! Spesielt når jeg er hos deg :)

Marie - smilehull

10.mar.2010 kl.18:21

Du er ikke den eneste nei! :) Jeg elsker også å titte rundt hos folk, og jammen er det mye inspirasjon å hente! Marianne ser ut til å ha et slikt hus jeg ville elsket å snoke litt rundt i...

Og så herlig Mathea er! Er nok ikke lenge før hun krabber i full fart, og da kan jeg love deg du får litt å holde styr på;) Har en her hjemme på 10 mnd som klatrer og krabber over ALT!!

Thea

10.mar.2010 kl.18:50

Jeg titter masse. Kan anbefale og kikke på hus til salgs på finn.no for ekstra kikking ;)

Rina Johnsen

10.mar.2010 kl.19:19

Vi titter jo hos hverandre på blogger også :)

Det er deilig å inspireres av andre. Og bare nyte finbe bilder, farger, håndarbeid og mat.

Fine dager du har, godt å se du nyter permisjon og våren som er på tur.

mariannestantogfjas

10.mar.2010 kl.20:12

Å du fineste fine fining!

Tar meg selv i å sette litt ekstrapris på tingene du har blogget om her.. Det er så lett at man overser sine egne små skatter og heller titter misunnelig bort på nabo-bloggerens nyeste innkjøp.

Tusen takk for et nydelig innlegg. Jeg blir både glad og stolt.

Også så herlig kommentar jeg fikk av deg i dag! Jeg er så glad for at nettopp du havnet bak meg i Egon-køen på det første barseltreffet. Du sto der så glad og kry, med rutekjolen/skjorta som du hadde fått av Rasmus mens du fortalte at du ikke skulle spise så mye for du hadde spist digg sen-lunsj på Dattera til Hagen den dagen. Med avocado.

Men en Pepsi Max skulle du ha; DA visste jeg at egget var lagt kan du si.

Det er herlig å ha en å skravle med, le med, snakke om bleier med.. Det er godt å oppdage at nye bekjentskaper setter pris på halvteite meldinger om fotballfruer eller bleieinnhold.

Og sender halvteite meldinger tilbake. Vi like halvteite meldinger. Særlig om de er lange.

Og det er de jo som regel ;)

Du er så flott! Og nå kan alle som leser kommentarene dine se at jeg synes du er flott.

Hurra og god aften!

IfraLahell

10.mar.2010 kl.20:57

Og jeg slenger meg på Marianne og synes at du virker så flott jeg og :) Elsker innleggene dine! Mathea var så søt der hun lå under matta, det har skjedd flere ganger her og. De lærer fort disse barna våre. Venninnen din hadde mange fine ting, likte spesielt godt den gule klokka, og den lille rangle damen. Settes rett på ønskelista. Ha en super kveld. Klem

Tullefrans

10.mar.2010 kl.21:12

Jeg elsker å snoke! Det er også ganske givende å kjøre gatelangs når mørket har senket seg, for da kan man få et innblikk i folks stuer! Dette er kanskje ikke noe man sier høyt, da folk kan tro du har skumle hensikter. Og det har jeg jo nesten aldri.

Jeg gleder meg svært til å få besøk av deg før våren setter inn for fullt! Bussen stopper faktisk rett utenfor herligheten - og DET er nytt for meg.

:)

Katrine

10.mar.2010 kl.21:54

Hoho, fine Mathea som greier å krype (altså gynge, smyge, kråle, åle seg) under matta.. Helt på egen hånd! Jeg måtte le høyt her jeg satt.. Fineste jenta vår :) Kanskje hun kan å krabbe, men bare øver litt på egen hånd mens bare kamerater ser på? Han så passe laidback ut i gyngestillingen hvertfall..

Så masse fine dekorative tingser Marianne hadde rundt i sitt hjem.. Jeg ble virkelig inspirert av de bokstavene og firkløverne som hun hadde klippet ut.. Her snakket vi om ting jeg også kan greie med stoffer ;) Hurra hurra hurra i morgen ses vi, min beste venn!! Jeg gleder meg til å få en stor klem. Og gi :)

Henriette

10.mar.2010 kl.22:12

Søte Mathea gjer ting ho ikkje kan, hehe.. :) Snoking er kjekt, morsomt å få inspirasjon fra andre :)

Belinda Jakobsen

10.mar.2010 kl.22:22

Kjenner meg igjen, jeg ELSKER å snoke rundt hos andre, men ikke snoke snoke, men snoke. Du skjønner hva jeg mener :)

Rebecca

11.mar.2010 kl.10:16

Hehe, frøken, du er jo vår egne private Selby du!

http://www.theselby.com/

Silje

11.mar.2010 kl.14:58

hahaha:D Hvem er det som ikke er rundt og kikker?:D Visst jeg gjør det så er det som regel fordi jeg er fasinert eller syntes de har mange fine ting. Så ifra meg er vel vel et kompliment;) hehe

God helg(snart i hvert fall):D

Silje

KAT

12.mar.2010 kl.00:01

hahaahaha! Mathea er jo nysgjerrigsnoker hun også ! Herlig kavalkade , som alltids!

Christine

12.mar.2010 kl.00:08

for en fantastisk fin leilighet :)

jeg er likedan, elsker å snoke når jeg er andre steder!

12.mar.2010 kl.13:26

Hei! Jeg har lest bloggen din siden slutten av november 2008 (tror jeg det var?), men har aldri lagt igjen en kommentar før. Tenkte jeg skulle gjøre det nå! Jeg liker bloggen din veldig godt, blir like glad hver gang det har kommet et nytt innlegg.

Grunnen til at jeg skriver nå, er at jeg er så spent og glad. Jeg fikk nemlig vite for noen dager siden at jeg har en liten spire i magen min. Jeg og samboeren gleder oss veldig til å bli foreldre! Det jeg lurer på, er om du kunne tenke deg å skrive et innlegg om hvordan overgangen til å bli mor var? Kanskje du kan dele med oss hvordan fødselen din opplevdes (jeg gruer meg til min) ?

Jeg liker veldig godt å lese om Mathea, og ellers alle de små hverdagsgledene dine. Fortsett med bloggingen, du gjør en kjempejobb! :)

Ellen

12.mar.2010 kl.15:31

Hei! Å ja, jeg må nok innrømme at jeg er litt i overkant interessert i hvordan andre mennesker innreder, men det er som du sier av interesse og nysgjerrighet, innredning er så moro og noen får det til bedre enn andre.
Vi flytter inn i splitter nytt hus om en uke, så innredning er liksom fremst i hodet på meg for tiden ;)
Jeg nyter bloggen din, skikkelig inspirasjon til både innredning, gode bilder og matlaging. Og hun lille snuppa di er jo bare herlig sjarmerende! God helg! Ellen

Kaspara

12.mar.2010 kl.17:06

Heisan Marthe

Hi,hi jeg VET du er en snoker! Har sett deg "live" her hjemme hos meg og jeg bare smiler for jeg er akkurat slik selv.

Jeg titter rundt, ser på veggene, i bokhyllene, på cd`ene om de har det enda, titter inn i skap med glassvinduer, kort sagt ser, ser og ser! Det er bare fordi jeg er så håpløst nysgjerrig på hva folk liker og hvordan de innretter sine liv.

Interiøret forteller jo ofte mye om oss. Tror man kan fortelle mye om og danne seg et bilde av en person ved å få tusle rundt i leiligheten eller huset til vedkommende.

I dag har jeg vært både på Slappen og Cordelias hus, Marthe! Håper vi får tatt runden igjen en gang også. I dag har jeg vært disse stedene med moren min. Nå var det så ekstra på Cordelias hus.. Hadde kommet inn mange nye ting blant annet vintagetøy.

Jeg er dønn forelsket i en kjempsestor rød (hmm, jeg kjøper da ikke så mye rødt) veske, rene jordmorveska. Fin på dagsturer for eksempel om jeg skal ta toget til Oslo å besøke ei søt jente på Tøyen.

Her stråler sola og E er på jobb enda. Ja, vi har noen hardtarbeidene økonomer av noen menn.

Han har lovet å være hjemme til klokka atten. Da begynner liksom fredagskosen her i huset. I dag starter den med taco for så å forflytte seg inn i Ektorpen med litt smågodter på bordet der.

Så flott dette vegguret til Marianne er og så likte jeg så godt de fine bokstavene i nydelig mønster.

Bambi-øreringer ja. Husker du var iført bambikjede her i hvlafangerbyen, så det burde matche bra.

Ha en formidabel helg, Marthemor. Lover at jeg senest mandag sender eiste utgave av ditt abonnement! Klemmer fra Kaspara

Marthe

15.mar.2010 kl.09:55

Hei anonym!

For en utrolig flott kommentar å få! Tenk at du har en spire i magen! Er ikke det noe av det fineste man kan tenke seg? Nå må du bare nyte tiden fremover, ta vare på deg selv og kose deg med livet i magen og alt dere har å se frem til. Syntes det var gøy å få tips om hva jeg skal skrive om, og jeg skal helt klart lage et innlegg om hvordan det har vært å bli mamma. Kanskje det kommmer en fødselshistorie også.

Satte utrolig pris på kommentaren din. Tenk at du har fulgt meg så lenge!:) Ha en kjempefin dag, og husk å sov mest mulig før du blir mamma. Det er faktisk mitt beste tips, hehe:)

God klem fra Marthe

Maiiken

28.mar.2010 kl.16:10

Den klokken var utrolig kul! Alle bildene var fine, men likte klokken skikkelig godt! :)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits