Brød med knekk

I dag skal jeg gjøre min plikt, og det skal jeg gjøre med dikt, jeg er litt sånn i svime, men skal prøve å rime, i helga kan du gjøre noe slikt:Smell i hop ei røre, den skal du snart få høre. Presenter den som her, litt sånn stolt og svær. Du kan ta det med som niste og putte det i en sekk, det vi skal lage er brød med knekk.Slike brød med knekk, de knekker med et brekk, og skjærer du de slik, blir alle sammen lik. Det som er sikkert og visst, og som kommer sånn helt til sist, det er at knekkis blir best, hvis du gjør bakingen til en fest. Ta med en venn som tuller og fjaser, som leser opp oppskrift, er sulten og maser.

Okei, dikt ferdig. Og jeg lover, selv om diktet var dårlig er knekkebrødene gode. Oppskrift, sa du? Den kommer her, og den har jeg fått av min kjære Ingri, som har fått den av mammaen sin.

3 dl sammalt grov rug
3 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl kli
1 ts salt
7 dl lunkent vann


Bland alt - la svelle en time. Trykkes ut på 2 stekebrett.
Strø over fingersalt/pensle med honning.
Steik på 150 grader i 60-80 min (varmluft). Ta ut brettene etter 10 min og del opp i ruter.
Tørke ved 100 grader i 30 min med åpen ovnsdør.

Ehem.. det var det jeg greide å prestere i kveld. Merkes det at jeg sover lite om natta? Og at vi for tiden bor syv stykker i en leilighet på 59 kvadrat? I morgen blir vi tre til, så da skal jeg slå ned en vegg inn til naboen. Nabo, jeg håper du leser bloggen min, for dette er den eneste advarselen du får. Men for all del, når besøket er min kjære svigerfamilie fra Stryn og når anledningen er intens heiing på skiskyttersvogeren i Holmenkollen, så hadde vi klart oss med enda færre kvadratmeter å boltre oss på.

Nå har mannen gått i kjelleren (bokstavelig talt) for å smøre ski til morgendagens Birkebeinerrenn, der han kommer til å gå i kjelleren (i overført betydning). Heia Rasmus!

Håper alle har får en fantastisk helg! Vet dere, nå kommer våren. Jeg føler det på kroppen.

Store smil fra Marthe, som dropper gullrekka og stikker til køys


13 kommentarer

Tullefrans

19.mar.2010 kl.22:13

Kjerringemne? Det er deg det, og det er ikke til å komme utenom at jeg synes du kler den rollen! Håper du får en flottiflott helg, kjære Teigen, og du får heie på Rasmus så det ljomer!

Klemmer fra Frans

Nina

19.mar.2010 kl.22:17

Den følelsen om at våren kommer, slenger jeg meg på først som sist :)

Cecilie

20.mar.2010 kl.00:25

Heia Rasmus! Jeg savner deg!

KAT

20.mar.2010 kl.10:19

Hahaha du er herlig Marthe! Sov mere mindre sier nå jeg ;))

Ha en flott og poetisk lørdag !!

Henriette

20.mar.2010 kl.10:39

Hahaha, ja det stemmer det! Stryn er ikkje så stort, som du kanskje har oppdaga ;) Kjempekjekk familie du har havna i vertfall :) Du får hilse Martine og familien, og så må dåkke ha masse lykke til både med og uten ski i dag. Og tusen takk for god-bedring-klemmane, dei hjalp - uten tvil! Klem tilbake!

Stine

20.mar.2010 kl.12:37

Mmm..så veldig godt ut med brød med knekk ;)

Du får kose deg i Holmenkollen i dag, blir nok mye liv!

Var nesten sikker på at jeg skulle komme til å treffe på deg på et loppis i dag jeg, siden det er "kick-off -helg" for loppisene, men det er vel kanskje ikke akkurat det man drar med hele svigerfamilien på.

Takk for koselig melding inne hos meg også.

Klem fra Stine

mariannestantogfjas

21.mar.2010 kl.07:12

Finingen!

Du, de knekkisene så rett og slett særdeles gode ut! Jeg må prøve.

Har fått et par oppskrifter før, men aldri hivd meg på bølgen.. Er det sånn å forstå at du tar både salt og honning på til slutt, eller kun en av delene? Ble så forvirret av skråstrekbruken ;)

Kikket etter både deg og lommelerka di i går by the way... så en som surret rundt i rød skijakke og så lettere fortumlet ut, men jeg regner da for guds skyld med at det ikke var deg.

Med fortumlet mener jeg nemlig full, og slikt driver jo ikke du med på en lørdags formiddag!

Back to the ammings; Kasper lar ikke mor kommentere så lenge av gangen må vite.

Har forresten lagt ut browniesoppskriftern nå, så da er det bare å handle inn og kokkelere for din fine mann!

Og for deg selv så klart :)

Du er herlig, og sånn er det med den saken!

Katrine

21.mar.2010 kl.09:45

Hoho, du gjør meg glad!! tralalallalaaaaa :D for en dikter vi ser her, er ikke rart jeg er så glad i deg som jeg er! Du er bare helt fantastisk, Marthe! vet du det? Makan.. Makan..

MAKAN!

Kaspara

21.mar.2010 kl.18:33

Kjære Marthe rime og bakemester!

Endelig kommer et livstegn herfra. Jeg VET jeg lovet at kaspara-abonnementet skulle komme senest mandag som var, og så skjedde det at v i maler på datarommet og har ikke kunnet gå på gulvet der hver dag. Nå er vi imidlertig ferdig med alle strøk, så nå kommer jeg sterkere tilbake.

Vi er akkurat kommet hjem fra hyttetur på Fagerfjell hvor Kaspara har gjort det utrygt i løypene med sin manglende motorikk og koordinasjon.

Vel, tror ikke jeg har skadet noen denne gang!

Nå er mine tre gutter dratt på fotballkamp Sandefjord- Molde. Må si at det fristet ikke helt, når vi kom hjem etter turen fra fjellet. Nå suller jeg rundt og koser meg hjemme.

TUsen takk for poetisk oppskrift! De så da knakende gode ut!

Heia Rasmus på Birken! og så flink du er som stuller og steller for en storfamilie i leiligheten!

Ha en fin slutt på helgen, Marthemor!

Klemmer fra Kaspara

Marlene

22.mar.2010 kl.18:40

Festlig innlegg!

Hjemmelagde knekkebrød er virkelig toppen!

Jeg fant oppskriften på en blogg i vinter og må ha de til frokost!

Også så sunt da gitt!

Ha en glad vårmandag!

softspot

22.mar.2010 kl.20:24

knekkisene dine ble nok myke fordi det var mye røre! fordel røra på to plater i tynne lag neste gang :) så kan du forsøke å steke de i 1t og 10 min ca på varmluft, men åpne ovnsdøra hvert 10-15 min slik at dampen slipper ut. flytt gjerne brettene litt opp og ned i ovnen, og bytt om brettene en gang eller to. :)

Glede

22.mar.2010 kl.20:58

Hei! De knekkebrødene baker vi også her i huset! Kjempegode og mettende. Sier som noen over her; jeg bruker å "knekke" brødene fra hverandre, stable dem "som taksteiner" og steke noen ekstra minutter med åpen dør - da blir de ordentlig sprø! Håper du har det bra, leste noe inne hos Katrine om en Marthe med vond fot - er det deg tro? Jeg venter på påske - det skal bli såå godt! Ha en fin uke videre. Klem

Mariel Alexandra

23.mar.2010 kl.08:38

Flink du er til å dikte søta. Digger bloggen din!!! :) Har ikke smakt slikt brød. hmm..

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits