Legeturen som endte i Wiinblad og tallerkenhylle

Jeg går. Mye. Skal jeg et sted, går jeg. Jeg går tvers gjennom byen, jeg går omveier, jeg spaserer, løper, strener, spurter og baner meg vei gjennom folkemengder, skog, kratt og stier. Jeg liker best om jeg får gå i oppoverbakke. Knærne mine hyler om kapp og skriker og hviner, knirker og spraker om de ser en nedoverbakke. Jeg går og lytter. I skogen hører jeg fugler, en elg? I byen hører jeg trikken (lyden av trikken er den verste og skumleste lyden jeg vet). Enda oftere hører jeg på Radioresepsjonen. Smiler. Ler. Som liten gikk jeg til butikken og sang Ole, Dole, Doff, kinkeliane koff, koffeliane birkebane, Ole, Dole, Doff. Jeg løp oppover fjellstiene og fikk navnet Fjellgeita av pappa. Som student måtte jeg opp på Fløien eller Stoltzekleiven før jeg fikk ro i kroppen til å studere. Er det fint vær må jeg ut å gå. Som 17-åring danset jeg på meg kronisk beinhinnebetennelse og følte at en del av meg ble borte. Som 24-åring fikk jeg høre av en fotlege at jeg har et så dårlig utgangspunkt at det er et under at jeg har kunnet trent så masse. Og jeg har hatt vondt. Men fortsatt. Æsj, det går over. Jeg har bøyd og tøyd beinet mitt som en metallstang, hardere og hardere, fortere og fortere. Og hva skjer med en metallstang som stadig bøyes og tøyes? Jo den brekker. Så også med foten min. Knekk. Der brakk den.

Legebesøk og treningsfri i seks uker. Æsj...

Etter å ha haltet og vraltet meg opp til legen med barnevogn og dårlig gli var jeg i et ganske miserabelt humør da jeg var på vei hjem. Jeg så nesten ikke den tykkfalne mannen i vest og briller som stod lent inntil en vegg og betraktet skrotet sitt. Eller gullet.

"Er det loppemarked her?"

"Nja, jeg har nå stått her i fire år, så kall det heller bruktmarked. Jeg står her et par ganger i uka. Bare ta deg en tur inn porten der. Der står det noen kassebiler med flere ting."

Aaah, jeg var plutselig på eventyr. Om jeg kjente foten? Ikke et sekund.

Jeg krabbet inn i bilen, romsterte rundt, løftet på en lampe som så interessant ut, fant noen fine kakebokser, så etter stoff, lengtet etter en gammel stol, tenkte ut hvilke unnskyldninger jeg skulle servere mannen min hvis jeg kom hjem med nok et loppemarkedkupp, DER! Et fantastisk vakkert Wiinbladbilde. Det var forelskelse ved første øyekast. Jeg har nok blitt mer enn inspirert av denne damen, som virkelig er en ambassadør for Wiinblad. Fargene og alt passet helt perfekt til leiligheten vår og denne vakre prinsessen måtte rett og slett få bli med meg på bussen hjem.
Jeg synes hun er vakker. Og det samme synes jeg om jenta jeg har fått tulipanene fra.

På vei vekk fra denne litt rare loppismannen som liksom dukket opp ingenstedsfra spottet jeg noe som alltid er jaktmateriale hos meg. En tallerkenhylle! Perfekt i sin form og farge, klar til å smettes opp på veggen. Den fikk også et sete på bussen.

Det er foreløpig litt glissent i hyllen, men her skal det pøses på med skatter etterhvert. Alt ble mitt for en snau hundrings.

Jeg hadde forøvrig tidenes rareste dag i går, legebesøket og loppiset er egentlig en mikrodel av alt det merkelige som gårsdagen førte med seg. Men det var plass til gode ting også, som Katrinelunsj, svigermorbesøk, middagsinvitasjon med helt utrolig god salmalaks med blåmuggost og potetstappe og påskesjokolade. Jeg tror jeg aldri kommer til å glemme gårsdagen, fylt til randen av inntrykk og opplevelser. I dag tror jeg det må slappes av. Med Klarabesøk og sushi. Yes!

Håper alle har fine dager, nå er påsken rett rundt hjørnet!

Hei og hopp!

14 kommentarer

Silje

23.mar.2010 kl.11:57

Huff, stakkar deg da:( Du må ha god bedring og lykke til med å forholde deg rolig:P Uansett, et utrolig morsomt og herlig innlegg:D Jeg vil også ha tallerkenhylle!!!!:P haha

Ha en kjempe fin påske!

Silje

Hege

23.mar.2010 kl.13:13

Uffda, Marthe! Det hørtes ikke særlig godt ut :/ Får håpe du blir fort frisk i foten, og du får nyte dagene med dulling av kjente og kjære :)

Stor klem <3

KAT

23.mar.2010 kl.15:46

Likte veldig godt hvordan foten plutselig ble andreprioritet , det avslører nok litt lidenskapen ( og galskapen ...;) ) etter lopper. Og det er jo absolutt verdt det ! Fantastisk funn du gjorde med bildet , og tallerkenhyller har man alltids bruk for!

God bedring med foten , som nå sikkert får sin velfortjente pleie;)

Klem k.

Stine

23.mar.2010 kl.15:59

Uff da, så kjedelig da...men fint du fikk noe godt ut av det også:) Flott bilde og tallerkenhylle!

Blir ikke lett å hoppe rundt på ett bein med Mathea nå da...

God bedring!

Og forresten, hvor "snart 26 år" er du?

Klemmer

Dilldall-Nina

23.mar.2010 kl.16:02

Har du brukket foten som i brukket - eller er det et tretthetsbrudd? Masse trøsteklem. Du kan si - jeg aaaaaaaaner hvordan det er. Da Vilde var turbodronning og 2 år - Tobias var 8 måneder og jeg fortsatt ammende - og begynt på jobb igjen - DA snubla jeg i det huset vi bodde i sitt eneste trappetrinn - og det så virkelig KNAKK. En uke før sommerferien skulle starte. Lite praktisk å være alene hjemme med to små unger, en mann på Friskis & Svettiskurs i Oslo - og gjøre det overtråkket. Heldigvis levde mammaen min da, så jeg fikk krabbet meg fram til tlf og ringt etter henne. Hele sommeren i gips og krykker. Joho ;). Når jeg tenker etter - er det et under at jeg har klart meg med det ene bruddet - *bank i borde*. Jeg er det man i pedbøkene omtaler som en "fomler og tomler" ;).

Hvor skal dere feire påske i år? I den Strynske fjellheimen? Masse vanlig klem i tillegg til trøsteklemmen.

mariannestantogfjas

23.mar.2010 kl.17:10

Marthe! Nå må du gi deg! Brekke foten a gitt!?! Hva er det for noe tull å finne på midt i mars?

Jaja, heller nå enn i mai kanskje ;) Spania er riktignok digg, men ikke når man ikke kan bade!

Åj, kort kommentar. Potet- og purresuppa er straks ferdig og NÅ våknet Kasper.

Sender deg en melding i stedet jeg!

Godbedringklem!

Erleperle

23.mar.2010 kl.17:10

Å nei, og nei. Brakk den??

Og jeg som tenkte å invitere deg med på løpetur (da slapp både du og jeg det ;) ).

Betyr det at du små sitte stille på en stol å sy da??

Borderi- onden har tatt meg.

Gamleheksa

23.mar.2010 kl.17:54

Hmmm, kanskje du må bindes til en stol i 6 uker skal det gå ann å holde deg i ro ;) God bedring og vær forsiktig, så kanskje det kan bli litt bedre etterhvert...

Cecilie

23.mar.2010 kl.19:12

Nemmen.. er foten din knekt?! Fytteføy!!! Her er det bare å ta det med ro altså og la foten gro så godt og fort den bare kan.. stakkars deg :( Ja nå har virkelig ukene bare flydd avgårde og vi har ikke møttes på det som føles som evigheter.. jeg synes det er på tide av sette av en dag rett etter påske? vi skal jo ha twilightmaraton! Når er det dere reiser på påsketur?

Masse god bedring med foten!

Glad i deg :)

Evy

24.mar.2010 kl.15:11

Ej også vil ete sushi med dokke! På tide med Bergenstur snart?:)

God bedring!

Klem Evy

Glede

24.mar.2010 kl.19:54

Hei på deg en onsdagskveld, Marthe! Håper dere har hatt blå himmel og sol i Oslo i dag også! Så dumt med den foten da, kjedelig med slike ting. Men virker som du ikke lar deg stoppe av den grunn. Flotte skatter du fikk med deg hjem. Hver gang jeg ser en tallerkenhylle tenker jeg på mine to, som fortsatt ligger umalt i lageret til mine foreldre... I sommer er det på tide å ta frem malerkosten. Har flere møbler som behøver noen strøk. Forhåpentligvis har vi et hus å sette dem i i løpet av neste år. Uansett om dagene dine har opp- eller nedturer, er du et av høydepunktene på mine bloggrunder. Du tryller med ord. Klem fra sliten, men fornøyd småbarnsmor som skal krype opp i sofaen med ananas og se Farmen.

Frøken Fryd

24.mar.2010 kl.20:00

Leste innlegge ditt i går, men bilde av Wiinblad bilde satte seg i hjerterota. For et fantastisk kupp. Du finn så masse fint.

Håpe foten ikke plage dæ alt for mye. *Kropp er en ting, vilje en helt annen ting. Det vet jeg alt om. God bedring.

Kaspara

24.mar.2010 kl.22:16

Kjære Marthe

Æsj , for noe herk med kranglete fot!!! Men for et eventyr du plutselig befant deg midt i !! et øyeblikk trodde jeg nesten jeg hadde forvillet meg inn på Kardemommes blogg. Så godt den vakre damen passet inn i stua hos dere,. så moro!!! Og endelig fikk du tak i tallerkenhylle. Gleder meg masse på dine vegne!

MEN.... jeg vil se mer på lappeteppet som ligger henslengt i sofaen; jeg vil, jeg vil!!!

Kjenner igjen noen stoffer der med opphav i hvalfangerbyen og det ser SÅ fint ut!

Håper du er litt bedre eller MASSE bedre i foten, Marthe! Ha en god natt og en lys morgendag med sol! Klemmer fra kaspara

tessi

29.mar.2010 kl.20:42

Gratulerer med nydelig tallerken hylle Marthe:)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits