Påskeminner

Denne påsken har Stryn vist seg fra sin beste side. Med værmeldinger som viste regn på østlandet og oppholdsvær på vestlandet hadde vi nok en gang valgt riktig sted å feriere. Prøver Stryn å overtale oss til å flytte?Jeg lar meg lett friste av nykjørte skiløyper, sol og fjell.Og gamle setervoller dekket med snø, der bakteppet er hvite fjell og blå himmel.Eller det fantastiske lyset som kommer med ettermiddagssola.Mathea ble kjent med pusen. Mathea er tøffere enn mammaen sin, jeg synes pusen er skummel.Og den tøffe Tøyentulla fikk låne pappas gamle vinterklær.Pappaen har nemlig fått nye.Sa jeg at vi var heldige med været? (Hvertfall sånn innimellom. Men det er så kjedelig å snakke om regn og vind, så her fokuseres det på sola)Noe av det vi gledet oss mest til i påsken var å putte Mathea i en pulk, gå på ski og nyte frisk luft.Og drikke kald saft når vi ble varme av alle oppoverbakkene.Og grille pølser når sulten kom snikende. Eller bare for kosens skyld.Vi har feiret OL-vinneren.Og varmet bakst på hytteovnen.Jeg har spist smash fra en mugge.Og kjørt rosa traktor. Ja takk til flere rosa traktorer.Jeg har gått rett inn i "min" butikk i Stryn. Endelig noen som har skjønt det! Denne butikken var så fin at den skal få et eget innlegg.Jeg har snikfotografert huset "vårt". Jeg har så mange tanker om dette huset.Jeg har trua. Så sant ikke drømmejobben kommer og tar meg.

Så har jeg selvfølgelig spist et lass med sveler (jeg forundres fortsatt over mengden man greier å fortære av disse nystekte herlighetene), sovet lenge (takk svigers), hatt en fantastisk tapaskveld med like fantastiske strynevenner (søren, glemte kameraet), vært hos frisøren (og klippet lugg på meg selv etter at jeg kom hjem derfra. Om selvgjort er velgjort kan diskuteres...) og blitt trist av å dra fra Stryn. Byen er litt gråere, leiligheten litt mindre og lysten til å etablerer seg litt større etter en slik påske. Betyr det at jeg er klar for å gjøre stryning av meg?

Stay tuned...

16 kommentarer

Katrine

06.apr.2010 kl.11:16

Jeg vet ikke om jeg likte tonen og retningen i dette innlegget... Møkk! Da flytter jeg til Lofoten.. så kan vi bare ha et fint liv.. hver for oss!!!! :P

Diana

06.apr.2010 kl.11:51

Helt enig med Kathrine! Du kan jo ikke flytte når jeg er så vidt begynner å rette nesen østover... Fy sjæ! Lugg sa du?! Gleder meg til å se det. Jeg leker foresten med tanken selv men er svært usikker påom jeg kler det.

Å, som jeg gleder meg til å tilbringe et par fine dager med dere om så ikke altfor lenge. Teller ned; 10, 9, 8... :D

mariannestantogfjas

06.apr.2010 kl.12:00

Altså... det SER jo flott ut.. for en uke eller to. Men man flytter jo ikke fra Østlandet...!

Det er her det skjer liksom.

Bare feik-disser Stryn nå altså, jeg skjønner at det frister. Men jeg synes ikke du skal flytte.

Da har jeg sagt mitt om det... ;)

Blir forøvrig forundret over at du måtte klippe lugg! Har du ikke sett på bloggersen min at lugg visstnok er noe man FÅR etter fødsel? Er dette ikke noe som skjer med alle? Er det meg det er noe galt med? Jeg undrer.

Nei, en får vel dra ut og spise en spansk lunsj vel. Er stort sett det det går i om dagen.. Mat og vin. Hvertfall mat. Jo, vin også.

Take care, my lovely!

AM

06.apr.2010 kl.12:24

Vel overstått påske!

Kan skjønne at det frister med så vakker natur, god familie og spennende hus! Ser ut som dere har hatt en herlig påske! Er forresten spent på om du får drømmejobben du skrev om for en stund siden :)

Selv har jeg vært i Oslo og hatt skikkelig innepåske. Ikke har jeg gjort noe særlig fornuftig heller, annet enn å lage mat og spise den etterpå. Men trøster meg med at da trengte jeg sikkert den avslappingen.

Mathea er forresten så utrolig skjønn, skikkelig go'ing!

Gamleheksa

06.apr.2010 kl.12:35

Hmmmm, det ser jo flott ut i fagre Stryn, men det er veeeeeldig langt fra Reinsvoll da.... ;)

Bra forresten at Mathea-pappaen har fått nye vinterklær, ellers hadde han nok blitt litt beklemt på skitur ;) Så morsomt å bruke arvete klær.

Ikke bare Tøyen, men også Toten er grått i dag, æsj. Men det lyser opp å se Mathea på bloggen da :D

Henriette

06.apr.2010 kl.12:45

Eg skjønna veldig veldig godt at du og dåkke vurdera å flytte til Stryn, fikk nesten litt vondt i hjertet mitt av heimlengsel når eg las det innlegget her. Savna å vere heime no, godt det berre er 5 veker til eg skal nyte å vere heime igjen. Har hørt rykter om den fine butikken som har inntatt bygda eg òg, Fryd har tilogmed si eiga Facebook-side, som du kanskje har sett? Nei, no fikk eg skikkelig heimlengsel Marthe! :) Kanskje vi møtast i Stryn om nåken år? ;)

Tove

06.apr.2010 kl.13:22

En virkelig fin påskeferie dere har hatt:) Et veldig vakkert sted..., men... etter selv å ha flyttet fra Oslo etter flere år ( kan vel kalle det ungdomstiden.. 19- 25.. det tar laaang tid å omstille seg etter en har flyttet også. Men nå skal det mye til for at jeg skulle flyttet tilbake til Oslo. Jeg vet jeg er verdens dårligste "kommentator", men jeg er alltid innom deg og leser koslige, fine, morsomme og søte nye innlegg fra deg! Og huset du har tatt bilder av.. er det et hus dere kan overta, eller bare drømmehuset?:)

klem

Bente

06.apr.2010 kl.13:33

Hei - så hyggelig å lese om påskeferien din - den ser ut til å ha inneholdt alle de ingrediensene en skikkelig fin påskeferie skal ha:)Godt at noen har vært heldige med været i påsken. Her østafjells var det ikke mye å skryte av, men vi fikk hvertfall testet godt kladdeføre og høyhælte ski - pussig opplevelse i grunnen å falle ned fra skiene;)

Ha en fin uke:)

Gode tanker fra Bente.

06.apr.2010 kl.14:21

åi! Det huset hadde jeg lett overtatt. Leker litt med tanken på å flytte fra østfold selv jeg. Kommer jo fra en bitteliten plass og kjenner at fjell og skog savnes mer og mer jo eldre jeg blir. Hmm.. eller så er det familieforøkelsen som har forandret meg..

Så ut som en fantastisk fin påske :D

Linda

06.apr.2010 kl.16:02

Vakkert hus, et sånt hus kunne jeg også gjerne slått meg til ro i... Og så herlig med arveklær fra pappaen! Nydelig lita tulle forresten!

Uroguro

06.apr.2010 kl.16:43

herlige bilder og fra en tydeligvis herlig påske :)

Cecilie

06.apr.2010 kl.17:19

Ser ut som du har hatt en utrolig fin påske Marthe! Med sol, sveler, smash og ski! :D Men jeg synes ikke du skal flytte din vei, det hadde vært så trist.. jeg heier på drømmejobben :P

Som jeg gleder meg til i morgen! Synes egentlig det bare kan bli onsdag nå jeg.. med en gang :)

Ingvild S

06.apr.2010 kl.19:38

Hehe, jeg var også innom Stryn i påsken :)

Stine

06.apr.2010 kl.20:33

Det så ut som en herlig påske :) Mathea er vakker, altså!

Skjønner godt at du vil flytte dit, var jo veldig fint der, og det er veldig kjekt å bo på landet ;) Finnes ikke noe bedre sted å vokse opp for de små enn på landet tror jeg.

Klem fra Stine

KAT

06.apr.2010 kl.21:10

Ahhhh det så fantastisk ut!! Jeg skal ikke mene så mye om flyttingen din men en ting kan jeg si ; for oss ble det rene lykken å flytte fra by til land! Og FOR ett nydelig hus ! Og Stryn er jo heeeelt fantastisk , har vært der selv flere ganger! Men som sagt , jeg skal ikke si NOOOE om flyttingen....;)))

Tullefrans

07.apr.2010 kl.15:01

Fantastisk traktor, fantastisk marsipankake, fantastiske Mathea og fantastiske Stryn! Selv om jeg helst vil ha deg i nærheten, så må jeg nok innrømme at du ville kledd det huset. Også pulk da, du! Bedre blir det vel ikke?

Jeg hørte faktisk fjellvettsangen i hodet da jeg leste dette innlegget, og det sier ikke rent lite.

Og hvem vet, kanskje drømmejobben oppsøker deg der du minst venter det? Det hadde jeg gjort ;)

Klemmer, Fransa

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits