Fryd for øyet

Stryn har Moods of Norway, Aloha Hemp, Mokaii, Ricco Vero, Olden vann, Skogstad, en koselig kafè på vertshuset... Men interiørbutikk? Njai, egentlig ikke.

En samtale jeg har hatt mer enn èn gang, både med andre og i mitt eget hode:

"Jeg ser for meg butikken min i Stryn, i et koselig, gammelt hus. Eller kanskje i låven på gården? Stryn trenger noe sånt, det må jo være marked for det? Kanskje jeg bør lage en markedsplan?"

Noe jeg har sagt til min kjære flere ganger:

"Jeg er sikker på at det kommer til å sprette opp en butikk rett foran nesa mi, kanskje jeg bør sette opp plakater rundt om i sentrum med klar beskjed om at jeg kommer til å starte butikk innen et par år? Bare sånn for å sikre meg at ingen andre gjør det."

Påskeferien kommer, vi kjører gjennom sentrum. Der, på venstre side, ligger en splitter ny interiørbutikk. Jaja, litt konkurranse må man vel tåle. Og den er litt for striglet for min smak. Ingen farger, veldig sart, mye fint, for all del, men allikevel ikke helt som min drømmebutikk. Men så hører jeg rykter om at det har startet en interiørbutikk til. Aha, så det er altså ikke bare jeg som har tenkt at noe mangler i Stryn. Nede ved elva, i det gamle, koselige huset ligger den. Jeg ser det allerede når jeg nærmer meg huset. Jepp, her er butikken "min". Jeg innrømmer at jeg syntes det var bittelitt kjedelig. Men det varte ikke lenge, for da jeg kom innenfor dørene møtte jeg verdens hyggeligste butikkeier. Jannicke, jeg heier på deg!Tallerkenhyller, kule fat, plansjer. Og stemning.

Det er så befriende fint med folk som tør satse, som er positive, imøtekommende og som lever ut drømmene sine. Sånn som Jannicke gjør i Stryn.Produkter fra Blafre, Ib Laursen, Wik & Walsøe. Jeg skulle kjøpt den lille, rosa muggen fra Ib Laursen. Angre...Jannicke hadde laget flotte stilleben av de fine varene på gamle benker, bord og hyller.Kul knaggrekke!Ja, takk!En sånn tallerkenhylle står plutselig på ønskelista.

Green gate-produktene fikk bein å gå på i Stryn. En dame kom helt fra Førde for å hamstre.

Fargerike og friske barneleker fra Jabadabado og kule radioer fra Roberts radio. Og hyllen med koppene skal jeg kjøpe neste gang jeg er i Stryn. Den greide jeg ikke glemme da jeg hadde gått derfra.

Mer til barna. Jannicke ville at det skulle være morsomt for barna å være med mamma på handletur. Jeg liker tanken.Bodyene "Ugly milk" fra Ugly kids er jo bare tøffere enn toget. Herlig nostalgiske og innpakningen er superkul. De kommer pakket inn i store melkekartonger!Moteredaktøren i Costume har uttalt at tresko blir en slager til sommeren. Da har i allefall Jannicke mange godsaker å by på. Foruten disse søte barnetreskoene har hun også sommetresko fra Calou. Romantiske og nostalgiske.

Da jeg gikk fra Fryd, som er navnet på butikken, hadde jeg et smil om munnen. Tenk å møte en i Stryn som liker det samme som meg og som har turt det jeg bare har drømt om. Jeg syntes ikke lenger det var kjedelig, bare veldig fint at jeg har et sted å hente inspirasjon, handle gaver og ting til mitt eget hjem.

Lykke til videre Jannicke, jeg håper folk i Stryn kjenner sin besøkelsestid og handler til de stuper i den stemningsfulle og koselige butikken din. Stikk innom bloggen hennes og ønsk henne lykke til! Det er tøft å starte noe eget og jenter som tør følge drømmene sine bør løftes frem.

I kveld venter sushi- og filmkveld med hun her og hun her, pluss Silje-forlover. Tre favoritter servert på sølvfat, det må jo bli bra det! Men først skal jeg "Ut og stjæle hester" med Per Petterson. I sofakroken. Ha en fin dag alle mann.

Store smil fra meg

11 kommentarer

Henriette

07.apr.2010 kl.10:47

Gleda meg til å stikke innom butikken når eg skal heim, utrulig masse fint. :)

Kaspara

07.apr.2010 kl.11:06

Kjære Marthe

Skoleplansjen, skoleplansjen, skoleplansjen er ALT jeg ser!!!

Wow, hva tok hun for den tro?Kjempefin. Tror vi har maken i kjelleren på skolen min.

Så gøy å oppdage en splitterny flott interiørbutikk på Stryn!

Denne morsomme knaggrekken med røde menn har søsteren min også i butikken sin.

I dag kommer sønnene mine til regelrett Å DÅNE over at OL-Tarjei har vært innom mammas blogg!!! Du vet deres fascinasjon av ekte kjendiser for tiden! De er store fan av Tarjei og satt og så han og de tre andre gutta ta OL-gull. Jeg er jo ganske forundret selv også da, at Tarjei har gjestet Kasparas Regnbue. Veldig gøy! Du får hilse så masse fra Kaspara som med sin ville motorikk har kjørt ned tre førsteklassinger og to mødre på skoleskidag.

Nå har jeg fått ryddet bort siste snutt av påske. Sitter på det hvite vakre gulvet på sy/datarommet og gleder meg til vi skal løfte opp den malte Ivarhylla som nå er ferdig. Kanskje i kveld..? Da skal det bli orden og fargesortering i stoffhyllene!

Kos deg masse med gode venninner i kveld, Marthe! Du er dyktig på å gjøre set superkoselig for andre! Klem fra Kaspara

En støvel og en sko

07.apr.2010 kl.11:29

Hei Marthe!

Nå var det virkelig kjekt å stikke innom deg igjen, etter lang påskeferie og bloggpause.

Men dette er andre gangen du får meg til å sette kaffen fast i halsen...har du tenk å gjøre stryning av deg??? Jeg leste om en afro-amerikaner som giftet seg med en stryning og flyttet fra New York (tror jeg) til Stryn i avisen for et par år siden. Han fallt pladask for Stryn, og det forstår jeg godt. Men for en overgang! For meg som kommer fra nordvestlandet var det å komme til Stryn ganske eksotisk. Butikker, kafeer, slalom på Strynefjellet og 'badeland' på Hotel Alexandra. Ja, jeg kommer i alle fall til å 'stay tuned'...;-)

Denne butikken ser jo helt fantastisk ut, og ja, de plansjene og koppehyllen vil jeg også ha. Flott med sånne butikker på sånne steder. Stikker helt sikker innom neste gang jeg er i Stryn.

Ha en fin dag, kjære deg. Klem fra Sølvi

Mona

07.apr.2010 kl.11:53

For en herlig butikk! Ser ut til at dere har hatt en super påske også :) Ha en fin dag

Bente

07.apr.2010 kl.12:27

Hei Marthe - tusen takk for hyggelig hilsen på min ferske blogg - jo denne glade verden klarte jeg ikke lenger å holde meg unna:)

Nå må jeg snart ut å reise - Kaspara har med sine Silkeborginnlegg gitt meg skikkelige Danmarksabstinenser, men nå må jeg også til Stryn! Der har jeg jo faktisk ikke vært - og med dine bilder fra dette og forrige innlegg, er jo det en skam!

For en fin butikk FRYD er - og så gøy at noen faktisk starter opp en slik butikk - håper inderlig at dette går så det suser!!

En venninne av meg har laget en egen koppe-settekasse for heller å vise fram fine kopper framfor å ha dem i skapet - VELDIG FINT - du må altså sikre deg den hvite hylla neste gang!

Og - så søte de bodyene var med de nostalgiske melkekartong-rosene!

Ha en fortsatt fin onsdag, Marthe:)

Klem fra Bente.

Linn

07.apr.2010 kl.17:34

Heihei!

Jeg skal faktisk til Stryn i midten av mai, må få meg en liten dose Fryd, skjønner jeg! Har ikke shoppet i Stryn siden jeg var sikkert 10 år, ser ut som om utvalget har forbedret seg! :o)

Ann Lively

07.apr.2010 kl.21:12

Kjempe fin blogg du har! :-)

mariannestantogfjas

07.apr.2010 kl.22:31

Ajajaj, for en butikk! Og ja; den kunne like godt vært drevet av deg.

Med et eget hjørne der du på ekstra glade dager serverte scones og muffins. Mens Mathea spilte dukketeater med de andre barna som var med mødrene sine på shoppingvisitt.

Og Rasmus.. hvilken rolle skulle han ha hatt mon tro..? Annet enn å ha oversikten over tallenes tale selvsagt.. ser for meg at han kunne vært sånn eventyr-onkel som hadde høytopplesning hver lørdag for bygdas innbyggere.

JADA, jeg skjønner at det kanskje blir Stryn en dag, men da kommer vi på visitt altså. Og blir ei uke! Det er en trussel og en lovnad på samme gang føler jeg.

Du er fin du.

Stine

08.apr.2010 kl.20:21

Oj, det var virkelig en fin butikk. Likte tallerkenhyllene veldig godt! Og hyllen med glassene i! Hadde tatt seg godt ut på mitt kommende kjøkken ;)

Så moro at du har en butikkdrøm! Det har jeg også! Er på messer flere ganger i året, og da klør det virkelig i fingrene...hadde vært fantastisk å jobbe med det man elsker.

Du kan jo starte opp du, selv om du har konkurranse. Kanskje stryningene får øynene opp for interiør med den ene butikken, og blir lykkelige over enda en;)

Klem fra Stine

tessi

10.apr.2010 kl.19:06

Så masse fint!! Enig med deg at den hyllen var nydelig! :) Ååå jeg elsker green gate og roberts radioene!! Ha en flott helg!!

Klem Tessi

Jannicke

15.apr.2010 kl.09:06

TUSEN,TUSEN takk du skjønne vesen! håper du vil komme å jobbe hos meg snart! FRYD trenger deg. Klem fra Jannicke i Stryn ;)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits