Min sjette sans

Jeg fikk en melding av mamma før helgen:

"Hvis du skal på loppemarked i helgen ønsker jeg meg en tallerkenhylle til det nye kjøkkenet".

Foreldrene mine er av typen som alltid kjørte meg på ridekurs, til venninner og til dansetrening da jeg var liten, hentet meg på fest, kom til Bergen ens ærend for å se meg spille revy og kjørte en bil opp til Bodø sånn at jeg skulle ha noe å kjøre i på vei til skolen (fysj, nå hørtes jeg bortskjemt ut. Da kan jeg legge til at jeg innimellom måtte spise BLODKLUBB... Og et barn som må spise blodklubb er alt annet enn bortskjemt). Men uansett, blodklubb eller ei, jeg har vært ekstremt heldig med foreldrene mine, så da skulle det vel bare mangle at jeg ordnet en tallerkenhylle til mammas nye kjøkken. Problemet var bare at jeg ikke skulle på loppis forrige helg. Tro det eller ei...

Så hva gjør man da? Jo, man leter frem sin sjette sans. Min går på tallerkenhyller. Det er helt sant, jeg kan jo egentlig bare referere til dette innlegget hvis dere ikke tror meg.

Så på lørdag går jeg og mannen og Mathea oppover Bogstadveien, spiser is, slikker sol og tenker på alt annet enn loppis og tallerkenhyller og hjertestansstoffer og gamle fat. Men så! Jeg kjenner det er noe i lufta. Den sjette sansen har begynt å vibrere. Først lett, jeg merker det nesten ikke engang. Litt sterkere nå. Joda, det er en tallerkenhylle i nærheten, uten tvil.

"Skal vi gå inn denne veien her", spør jeg mannen.

"Hvorfor det?", repliserer mannen. Nei, det vet jeg ikke selv engang, jeg har aldri gått den veien før.

Et godt stykke inn i veien ser vi en container. En gammel mann er på vei oppi, og jeg sier til Rasmus at jeg synes synd på mannen som må krabbe oppi en container for å greie seg her i livet. Vi er på vei forbi containeren. Plutselig uler og alarmerer den sjette sansen min så det virkelig gir gjenklang i blokkene rundt oss. Med et halvt øye på containeren ser jeg noe jeg har sett før. Og jada, der, inneklemt mellom noen gamle skinnputer fra en like gammel sofa ligger en tallerkenhylle som gjerne vil få et nytt liv på på mammas nye kjøkken på Toten.

Takk, sjette sans, du har skjenket meg mang en tallerkenhylle.Med en vask, et  malingstrøk eller to og mammas fine tallerkner får denne tallerkenhyllen et nytt liv.På markedet i Birkelunden på søndag fant jeg denne termosen. Jeg er sugerøravhengig og trengte en oppevaringsplass til de rosa, lilla og oransje rørene.Og denne lille luringen lå og ventet på meg på markedet på Grønland for et par helger siden. Visste den at jeg har lett etter den lenge?Bambi fra 50-tallet pryder spisebordet mitt sammen med andre loppefunn. Snart håper jeg å kunne putte kirsebærtre-kvister i vasene. Eller ranukler?

Det har jeg nemlig fått før på denne forestående datoen:)Fin dag ønskes alle fine bloggvenner!

18 kommentarer

Snikleser:)

15.apr.2010 kl.14:15

Heldige mammaen din! Sånn tallerkenhylle ønsker jeg meg også. Selv om realisten i meg som regel tviler på den sjette sans vil en tallerkenhylle-sans tas imot med åpne armer! :)

Henriette

15.apr.2010 kl.17:22

En sjette sans e fint å ha i sånne tilfelle, ellers ville du jo gått glipp av den fine tallerkenhylla som mamman din e så heldig å få.. Lure på om eg må få meg ei tallerkenhylle eg òg, alle bloggera med respekt for seg sjøl har jo det ;) Ranunkla e mine favoritta, heilt nydelige blomster! Og viss du tilfeldigvis skulle ha lyst på fine rosa eller kvite kirsebærgreiner (av plast...) kan Kremmerhuset hjelpe med det ;)

Rosa

15.apr.2010 kl.17:27

Wow, det må jeg si : ))

Jeg er på jakt etter en tallerkenhylla selv...eller på jakt og på jakt fru blom. Først må man jo gå et sted det er sannsynlig at man finner en...eller NOEN må det. De uten den sjette sansen ; ))

Og JA!! Det er fantastisk med vår!! Og det aller beste er at vi har HELE sommeren å se fram i mot :D Fortsett å nyte til fulle :D

Marte

15.apr.2010 kl.17:48

Den blå ramma i innlegget du refererer til er så nydelig! Med kortene og alt! Har du laget denne selv, eller kjøpt den?

Henriette

15.apr.2010 kl.18:12

Åe, jeg har ingen :(

Cecilie

15.apr.2010 kl.20:00

Gurimegrundt så søt den lille luringen var ;) Og hvis den sjette sansen lokker deg mot nye tallerkenhyller så er det bare å si ifra hvis du finner noen som har lyst til å flytte inn hos meg! Ja nå er det snart ranukler-dagen igjen.. hurra :)

Frøken Fryd

15.apr.2010 kl.20:46

For en fantastisk 6 sans du har. Lure på om jeg også har det, for jeg dumper stadig bortig loppefunn jeg ønsker meg. Er nesten så jeg ikke ønsker meg mer, alt bare dumper ned hos meg. Men en ting har jeg ikke dumpet borti og det er en tallerkenhylle. Å det ønsker jeg meg såååååå. Ikke for å ha tallerkener i, men alle de fine gamle tyske bøkerne til Alva-Johanne. Men nå skjønner jeg jo hva jeg må gjøre. Sette deg på saken til jeg kommer til Oslo i mai;o))))

Fiiiiine foreldre du har. Å du har selvfølgelig rett, sånne må en ta vare på.

Gamleheksa

15.apr.2010 kl.21:03

Trodde du at vi har glemt bursdagen din?? Å nei da. Var i bursdag hos Bolla i dag, riktignok en dag for tidlig, men...

Egen sans for tallerkenhyller, ja det er ikke dårlig ;) Du trenger ikke finne noen for meg, mi henger på veggen og er snekret på Prestesæter for lenge siden,

God bursdagshelg!!

tøvsjur

16.apr.2010 kl.08:05

heldige mamman din som har dæi til å finne fine tallerkenhyller til sæi. Sæn ønske æi mæi også, men finn aldri.Likte så godt den bambien du hadde funne, kjempesøt. Skulle bodd i Oslo så æi kunne vært på grønnland kvær lørdag! Må innom der kvær gang æi e i byen.

Ha en fin helg

Marthe

16.apr.2010 kl.09:29

Snikleser: Jeg liker sniklesere;) Realisten i meg har blitt omvendt, jeg MÅ ha en sjette sans for tallerkenhyller. Jeg finner de jo på de merkeligste steder.

Marte: Den blå ramma fant jeg i Thailand da vi var på bryllupsreise der. Måtte rydde plass i en allerede fullstappet koffert, men angrer ikke. Er så glad i den:) Men det er sikkert fullt mulig å lage en selv.

Tøvsjur: Markedet på Grønland er genialt og ikke så dyrt såm markedet i Birkelunden. Jeg liker det! God helg til deg også!

pillepalle

16.apr.2010 kl.11:27

Å, søte venn! Det var jo sååå morsomt å lese! Håper du har fått sett dette ekstra "revisorblikket" da du har dirigert mannen din i den ønskete retning :)) Dette er jo faktisk "salt i suppen" (tysk ordtak, vet ikke hva dere pleier å si på norsk) for meg.

Ha en knallbra helg - med eller uten loppis! Klemmer fra Pillepalle

Camilla

16.apr.2010 kl.11:39

Hei søtingene :-) Så heldig mamman din er som har deg da! ;-) Har vært innom deg og kikket, men er ikke så flink å kommentere for tiden. Kos at du tok deg tid til å titte innom i påsken da, hun drøyde med å komme ut småen..men når hun først kom så kom hun som en rakett. Maks 10 min tok fødselen..og jeg som hadde gledet meg til både et varmt deilig bad og akupunktur. Den gang ei.. hehe Og tenk, nå er det 3 uker siden allerede. Så utrolig fort tiden går :-o Og jeg nyter hvert sekund, at det går an å være så forelsket. Ikke bare i et lite vidunder men i to små barn. <3

Nå har ting gått seg litt til, og den mest hektiske fasen er over. Vi begynner å venne oss til det nye livet alle 4. Deilig :)

Håper dere har en finfin tid, deilige våren(selv om det riktig nok har haglet her idag)utifra de siste innleggene dine ser det jo virkelig ut til at dere gjør akkurat det. Bra!! <3

Ha en fin helg da dere, jeg skalskalskal på loppis imorgen. hehe

Klem fra Camilla og Nora

Lendefamily

16.apr.2010 kl.12:15

Å, så koselig da:) Tipper tallerkenhyllen kan bli meget bra med et strøk maling:)

Ønsker deg en superduper fredag:)!!

Kaspara

16.apr.2010 kl.16:50

Heisan heldige containerdykker med 6.sans!

Wow! Der var du heldig,Marthe! Så gøy!!!!

Nå får det som var søppel for noen stå å skinne og sprade i stua di...eller i et annet rom.

I dag har jeg vært på skolen og hatt 7.trinn i hele dag. På vei til skolen raste jeg innom Posten med en ørliten sak som jeg håper dumper ned i din postkasse i morgen.Det er bare noe småtteri, men forhåpentligvis kan du like det.

Jeg husket faktisk bursdagen din selv uten den lille melkekartong-påminnelsen!

Solen stråler og det er helg og flere loppemarkeder i byen her i morgen. Det er ikke hverdagskost.

Kjenner sommerfuglene begynner å sverme i magen, det blir nemlig årets første loppemarkeder.

Ha en super feiring og kos deg masse, Marthemor!

Klemmer fra Kaspara

Marianne

16.apr.2010 kl.21:14

Martheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, I miss U!

Du har bursdag snart, din heldiggris. Håper du får sol og pakker i fleng!

Klem igjen fra rødvinstrynet (ja, du kan se på meg at jeg har drekki).

Henriette

18.apr.2010 kl.19:28

Gratulere så masse med dagen :) <3

18.apr.2010 kl.20:37

Gratulerer med dagen :D

Mari

19.apr.2010 kl.09:36

HURRA FOR DEG! igår ;) Også litt idag også siden jeg gratulerer idag! Ser på bloggen til Cecilie at du hadde en snasen feiring på lørdagen og fikk mye fint. Akkurat som det skal være på bursdager :) Håper du hadde det kjekt igår også, på den ordentlige dagen din. Ha en fantastisk vårdag du herlige vårbarn :)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits