Kjære Herr Askelokk

Kjære, kjære Herr Askelokk, kunne du være så snill og lette litt på sløret i helgen slik at jeg og den fine mannen min kunne fått oss en helg i Stavanger? Vi har nemlig gledet oss til denne turen siden jul. Vi har ordnet barnevakt (med klump i halsen), bestilt hotellrom, bord på restaurant og vi har til og med blitt bedt på tamilsk aften med denne herlige gjengen:Jeg vil møte dere, jeg vil sove i hotellseng, jeg vil shoppe, jeg vil sitte på kafè, jeg vil spise hotellfrokost, jeg vil spise på restaurant, jeg vil pynte meg, jeg vil ha kjærestetid, jeg vil, jeg vil, jeg vil! Trass, trass, trass... hjelper det?

Såå... Hvis da herr Askelokk er i godlune og lar oss dra, hva bør vi gjøre i Stavanger? Byen er uoppdaget fra både min og Rasmus' side, så her tas alle tips imot med takk.

God helg kjære dere (ja, for den begynner NÅ)

24 kommentarer

Christen

22.apr.2010 kl.10:20

En spasertur i gamlebyen i Stavanger er et must, samt et besøk på hermetikkfabrikken kanskje? Nå er det jo tydelig at det er en kommende kulturminneforvalter som kommer med tips, mens spør du meg høres det i grunn ganske koselig ut:-) God tur!

Christen

22.apr.2010 kl.10:23

Nå var det jo hermetikkmuseumet jeg mente da;-)

Tullefrans

22.apr.2010 kl.10:57

Min far sitter "askefast" i Stavanger, så det er nok flere som ønsker at fremkommelighet igjen skal være et stikkord for flytrafikken.

Ellers har jeg aldri vært i Stavanger selv, så jeg har dessverre ingen tips! Jeg håper likevel du henter masse inspirasjon slik at du kan invitere til en Stavangersk aften på Tøyen snart? Dersom det går i boks skal jeg jommen meg diske opp med Drammenskveld her på Lørenskog om ikke lenge ;)

annikken

22.apr.2010 kl.11:05

Å, jeg krysser fingrene for dere!! For en håpløs situasjon - kjenner så mange som har blitt rammet på kjipe måter... Og Stavanger er en veldig koselig by!! Og jeg signerer på begge tipsene ovenfor - jeg har vært begge steder. Har fettere i byen og da vi var yngre var det badelandet som var det soleklare høydepunktet - akkurat det har vel endret seg litt.

Også må du fortelle mer om tamilsk aften!! Jeg har to gode venninner som er tamiler og har etterhvert lært mye om kultur, og smakt mye god mat. Har også skjønt at det ikke bare er å slenge på seg en sari. Det er en vitenskap. (Da jeg hadde det på meg i bryllup i januar, måtte jeg snike meg inn i selskapslokalet og huke tak i moren til hun ene da den falt helt fra hverandre etter at jeg hadde vært på do, haha!) Si ifra hvis du skal lære noen gloser;)

Krysser fingrene for en god tur!!

Gamleheksa

22.apr.2010 kl.11:13

Stavanger er en flott by, så jeg sier tvi-tvi!

Artig forresten at du også mener at askeskyen må være en mann ;) Ei dame steller ikke til sånt kaos XD

Marianne

22.apr.2010 kl.11:13

Æsj, drittsky! Jeg foreslår at den forsvinner fra vestlandet pronto!

Og hvis ikke så står det en Ford Focus på Teisen og venter på dere. Lån i vei!

Dere må jo komme dere på tur!!! For søtten!

Ellers har jeg ikke så mange Stavangertips gitt.. var det på russetreff i 1999, så jeg kan jo i og for seg anbefale en kinesisk restaurant rett utenfor Kongeparken.

Der sto min venninne Christine på do, etter å ha hivd i seg en kasse pils på veien fra Oslo, og sa til vilt fremmede damer "Hvorfor er du så mye penere enn meg?".

Det kan jo friste med en rekonstruksjon kanskje?

Hvis ikke vil jeg bare si; Kos dere, kyss masse, shopp litt og ha det alldeles herrrrrlig!

Silje

22.apr.2010 kl.11:15

Heihei:D Skal du til Stavanger! Så artig! Dere må kose dere så masse hvis dere kommer dere av sted! Tvitvi! Stavanger er bare kjempe vakkert.

Sjekk ut butikken Harry Camping;) Leeenge siden jeg har vært der nå, men sist virket det i hvert fall som sin smak. Ligger i nærheten av de artige og fargerike husene i Stavanger by:) Det er veldig kosli inni alle smågatene!

Vet også om at det er loppemarked på Sola, kanskje litt tungvint visst man må ta buss, vet ikke helt hvor det er(får selvfølgelig ikke med meg det:()

Ha en kjempe fin helg!

Silje:D

Cathrine

22.apr.2010 kl.11:47

Håper dere får reist til Stavanger! Det er en flott by ;-)

Det er en svært fargerik gate midt i sentrum - veldig koselig å tusle der og se på de flotte fargerike husene. I den fargerike gaten ligger Sjokoladepikene - anbefaler dere å ta en kaffe og kanskje det frister med en av de herlige sjokoladene...

Og som nevnt ovenfor, Harry Camping er en super butikk, en kan finne små og store skatter der!

Krysser fingrene for at dere får reise og at helga i Stavanger blir fin fin! ;-)

Phjortis

22.apr.2010 kl.12:11

Krysser fingrene for deg!

Stine

22.apr.2010 kl.12:24

Ååå, håper dere får dratt..man trenger virkelig litt kjærestetid og tid til venner..og shopping ikke minst. Skjønner den klumpen i halsen når dere skal ha barnevakt. Jeg var borte fra min lillegutt i over et døgn for første gang i helgen..og det gikk veldig bra, heldigvis. Men det var pappa'n som hadde mammadalten, og da er jeg helt avslappet. Det er deilig å bare være seg selv litt, ikke bare mamma, selv om det også er heeeerlig.

Håper dere kommer dere avgårde!

Klem fra Stine

Linetoppen

22.apr.2010 kl.12:25

Det er mange koselige butikker i Stavanger. Den fargerike gaten som nevnes ovenfor er veldig koselig. Sjokoladepikene er FANTASTISK. Rett over ligger bøker og børst, kul kafe/pub. Når du er der er det ikke langt til Harry camping. Fra Harry camping ser du Fretex, en bra fretex som selger mye stilige retro klær og stoffer. Øverst i den fargerike gaten ligger det en kul butikk som selger retroklær, husker desverre ikke navnet på den. Sølvberget blomster er også verdt et besøk. På ostehuset har de god lunsj, det har de ogå på Bølgen og Moi på oljemuseet, der får du flott utsikt utover sjøen. På Magasin blå liker jeg meg, et kjøpesenter med noen fine barneklærbutikker. Lykke til, håper dere får reise......

Beste hilsen Linetoppen

Henriette

22.apr.2010 kl.16:51

Skrive under alt på dei andre har foreslått og håpa dåkke får tatt turen til den nydelige byen som eg no er begynt å kalle "min" :) Sola lufthavn har iallefall opna, så vi får håpe det held seg no. Vêret er heilt nydelig i Stavanger i dag, og eg håpar det forblir sånn sidan eg har frihelg og skal nyte livet. :)) Ikkje gløym at det er obligatorisk å rusle rundt i dei koselige gatene når sola skinne, ta en utepils ved vågen, drikk kakao hos Sjokoladepiken, og kikk en tur innom Sjarm og Sjel i Søregata. Og så Kremmerhuset mitt da ;)

tessi

22.apr.2010 kl.18:01

vi gleder oss til å få sååå fint besøk til stavanger!!

Fargebarn

22.apr.2010 kl.18:29

Slenger meg på de to forrige. Gå i den fargerike gaten. ta turen innom Harry Camping. Jeg må også alltid innom Ting og Søstrene Grene når jeg er der, men de butikkene har de kanskje der du bor også? ;) T.i.n.y er også en flott barnebutikk med mye hummel-klær, katvig og mye annet fint. den er på senteret Magasin Blaa

rosa

22.apr.2010 kl.19:20

Å jeg håper dere får reist : ) En sånn tur er så koselig. Jeg krysser fingrene : )

Nina

22.apr.2010 kl.21:12

Ostehuset i Stavanger har en knallgod Club-sandwich :)

Håper dere får tatt turen over fjellene :)

Katrine

22.apr.2010 kl.21:18

Du, frøken mamma!! haha.. nå trodde jeg at min ordentlige mamma hadde kommentert hos meg, men var det ikke min vakre Marthe med et alias?! ;) Du er skjønn!

B

22.apr.2010 kl.23:28

Stavanger er en fin by :) Den fargerike gaten heter Øvre Holmegate, der er Sjokoladepiken (www.sjokoladepiken.no), anbefaler sjokolade/kakao med chili - fantastisk spennende!, Bøker og Børst (www.bokerogborst.com), pub i samme gate, butikken Syvende himmel (www.syvende-himmel.no), og i andre enden av gaten, ned mot gaten Østervåg, ligger Harry Camping (mormor og mio - http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Stavanger-Norway/Mormor-Mio/178108303110?v=wall&ref=ts), den butikken var forresten i bladet Mamma for et par mnd siden. Lunsj kan anbefales på Deja Vu på Magasin Blaa (de har en nyydelig tapastallerken), Sting ved Valbergtårnet er også super(www.cafe-sting.no), og selvsagt Ostehuset (www.ostehuset.no).

Håper dere får reist!Lykke til og kos dere masse!! :)

B

Siv Annette

23.apr.2010 kl.01:55

Jeg krysser fingre og tær for at dere kommer dere på tur :)

Jeg har heller ikke vært i Stavanger, så lite anbefalinger fra min side dessverre:(

Dere må uansett ha ei kjempe fin helg :)

Mamma

23.apr.2010 kl.09:42

Tusen takk for fantastiske tips folkens!! Dere er de beste i verden når det gjelder kommentering:)

Marthe

23.apr.2010 kl.09:43

Haha, ser at jeg holder på å kommentere som "mamma" her. Ops;)

Kaspara

23.apr.2010 kl.18:06

Heisan Marthe

Jeg håper virkelig herr Askelokk tar til vett og er litt samarbeidsvillig, slik at du og Rasmus får denne etterlengtede turen! Unner dere den virkelig!

Tenk at lille Island har stelt til så mye furore i verden!

I dag har jeg vært på Cordelias hus der vi har vært sammen to ganger og lunsjet. Fin start på helgen!

Tvinner tomler, fingre og tær for at dere suser avgårde i luften til Stavanger!

klemmer fra Kaspara

Glede

23.apr.2010 kl.21:41

Hei du! Håper du akkurat nå sitter i Stavanger og smiler med din kjære ved din side - og at du får akkurat den helga du ønsker deg!! Klemklem

Kamille

25.apr.2010 kl.11:10

Hallo Marthe!

Håper så veldig at det blei Stavanger tur på deg og Rasmus i helga. I går var eg på årets første loppemarked,koselig og kjekt!

Denne helga har me hatt dugnad i hagen.Fin stein har blitt bytta ut med grus og bark - lovely!!

Ha ein super søndag kor hen du er i verda :)

Klem

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits