Tango for to

På fredag tok Rasmus meg med på restauranten Tango i Stavanger. Det er ikke så ofte vi flotter oss med middag på restaurant, men denne gangen skulle vi gjøre det skikkelig og feire alt vi har gjort sammen og oppnådd (Mathea!) i livet. Og det må jo gjøres med stil! Restauranten opererer med dagsmenyer og vi visste ikke hva som ventet oss da vi entret lokalet. På forhånd hadde tatt en "firestjerners middag"-vri og gjettet på hva vi skulle få.

Rasmus' forslag:

Forrett: "Noe med suppe"

Hovedrett: "Noe med fisk.... steinbit!"

Dessert: Sjokoladefondant.

Marthes forslag:

Forrett: Sjøkreps.

Hovedrett: "Noe med lam"... som jeg krysset fingrene for at det ikke skulle være. Lam er ikke min favoritt.

Dessert: Sjokolade.

"Vi har en plan for dere", sa den rocka kelneren da vi satte oss i det stilige og minimalistiske lokalet, og kvelden ble en opplevelse. Jeg er litt imot å dra med kameraet på alt mulig, men jeg fikk knipset noen bilder raskere enn Lucky Luke trekker pistolen, så jeg tror ikke jeg sjenerte noen.Appetizer: Grillet kamskjell på "en eller annen slags krem som gikk meg hus forbi", toppet med grønn curry-skum.Forret 1: Posjert piggvar med sprøstekt jordskokk, syltet rødløk og ørretrogn.Sausen husker jeg dessverre ikke hva var, men godt var det.Forrett 2: Sjøkreps, wonton med ribbe, ertepurè og blomkål. Og som forrige rett husker jeg ikke sausen.Hvilerett: Blodappelsinslush.Hovedrett: Kylling fylt med aprikos og pistasjnøtter, confit av kyllinglår, potetgnocchi, fritert aubergin og auberginpurè. Også var det den sausen da... Appelsinsaus?Dessert: kirsebærsorbet, sjokolademousse, karamellpudding, marshmallows med appelsin og krokan soft is.Du er fin å være på restaurant med du.

Tango var en fantastisk opplevelse og noe helt annet enn hverdagens fiskregrateng og kjøttkaker i brun saus. Alt til sin tid, og i helgen var det tid for litt luksus. Men vet dere hva, det var faktisk innmari godt med taco på mandagskvelden også:)

Ha en fin onsdag, min skal brukes på jobbsøking og kveldskos med henne.

Smil fra regntunge Oslo

16 kommentarer

Christen

28.apr.2010 kl.12:59

Oh hello, løp ikke tennene i vann fra før, så løper de maraton nå;-) For noen kombinasjoner av deilige råvarer, alt så jo helt fortreffelig ut! Jeg skjønner at Tango er en restaurant som må sjekkes ut når jeg en gang skal til Stavanger. Det sies at en spiser med øynene også, noe kokkene på denne restauranten tydeligvis har skjønt seg på:-)

thinktank

28.apr.2010 kl.13:22

Ikke sant kjære venn? Dette hadde vært litt av et måltid å kose seg med for en geg og ei gåseklo;) Men vi trenger jo egentlig ikke mer en en kartong med rødt og litt nattverd i Galgebergkrysset. Du må virkelig sjekke ut Tango hvis du skal til Stavanger en gang, jeg tror det er noe du ville like. Du som setter pris på en god matopplevelse. Ha en super dag Kiigus!

Erleperle

28.apr.2010 kl.14:19

Synd det ikke ble kjøttkaker! ;)

Silje

28.apr.2010 kl.14:29

Nå fikk jeg lyst til å dra til Stavanger, ene alene for å spise på Tango. Dette så helt fantastisk ut!

Henriette

28.apr.2010 kl.14:51

Oi! Fantastiske rettar iallefall :) Kanskje det må prøvast en gang.. :)

Gamleheksa

28.apr.2010 kl.15:19

Litt av en festmeny!!!!! Mitt kulinariske minne fra Stavanger er hestebiff, men det frister kanskje ikke??? ;) Lykke til med jobbssøknad.

mariannestantogfjas

28.apr.2010 kl.17:32

Haha, følte at dere hadde fått han fæle kommentatoren i firestjerners til å si "Eh, nei.. kanskje ikke" og le litt sånn hånlig for hver rett dere gjettet.

For dere var jo ikke i nærheten kan man vel si. Og hadde dere vært i nærheten hadde jeg nok trodd dere juksa. Hvem gjetter slike herligheter??

Både så og hørtes helt fantastisk ut dette her!

Ha en herlig aften min skjønne! Kos deg med fin venninne og fortsatt lykke til med jakta! Jeg blir nok ikke sjefen din med det første; fristen hadde gått ut ;)

Rosetrend

28.apr.2010 kl.19:40

Mmmmm....For en kulinarisk middag det har måtte vært! En god måte å feire på altså. Ser forøvrig ut som du ellers har hatt d fint i Stavanger :o)

annikken

28.apr.2010 kl.22:15

Wow! Det så helt fantastisk deilig ut. Fænsi-schmænsi.

Kos dere med familiedager og pappaperm. Det hørtes helt vanvittig koselig ut. Mulgihet til å skape gode minner for resten av livet:) Også må du ha massemasse lykke til med jobbsøking - det er en prosess, men jeg er helt sikker på at du får napp snarere enn snarest! Fingers crossed:)

KAT

29.apr.2010 kl.00:14

Dere er så innmari god på å nyte livet! Jeg digger det og dere!! Klem k.

Tullefrans

29.apr.2010 kl.08:20

Oioi, det skapte rummel i magen på ei som nettopp har stått opp. Og jeg pleier aldri å ha lyst på frokost!

På lørdag har vi offisielt ingen andre steder å bo enn Lørenskog, så du er hjertlig velkommen en dag! :)

Bente i Nr.21

29.apr.2010 kl.09:03

Hei Marthe!

Ååå, nå fikk jeg lyst til å ta en by-tur! Lenge siden jeg har vært på Harry Camping nå! Utrolig fasinerende butikk, som en bare blir glad av å gå inn i!

Hvordan går det med Lille Prinsesse? Hun begynner vel å bli stor nå!?

Ha en utmerket dag! Klem!

Victoria

29.apr.2010 kl.13:10

Det så deilig ut! Og mye, hehe :-) Hørtes ut som en fin restaurant som er hvert å besøke :-) Ha en fin dag!

elinjosefine

29.apr.2010 kl.18:04

Ser ut som veldig god mat! Det blir ju extra gott när man inte spiser ute så ofta. När vi bodde i Malmø blev det ganska många restaurangbesök, det var ju så billigt! Nu är det mer sällan...

Hoppasd du får en strålande kveld och stor lycka till med jobbsøkandet! Vad er de du har jobbat innan?

tøvsjur

29.apr.2010 kl.20:20

Å det så helt hærlig ut!

E så spennanes når maten ser ut som et kunstverk:)

Har aldri vært på Tango, men kjenne at æi fikk veldig lyst til å ta mæi en tur dit en gang:)

Ha en fin kveld

Isabelle

30.apr.2010 kl.15:18

Hei Marthe

Det ble noe rot med søknaden din, jeg klarte ikke å åpne vedleggene i den, og i prosessen med å lagre og endre format, var jeg for snar og slettet den. Nå klarer jeg ikke å finne den igjen, husket bare blogg-adr.din. Fint om du kan ta kontakt el. sende den på nytt. Se mailadr. Mvh Isabelle

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits