Vårt nye gamlehus

Først; oj... det var en overveldende velkomst jeg fikk av dere! Så utrolig, utrolig koselig! Tusen takk , til alle og enhver. Vil selvfølgelig aller helst skrive noen ord til dere enkeltvis, men det må taes litt pø om pø. Vi holder nemlig på å pusse opp hus, og det er ikke akkurat noe som genererer fritid. Nå skal det sies at jeg ikke snekrer så masse (foreløpig), men akk, så masse tid man bruker på å planlegge alt sammen.

Vårt nye hjem har de siste 30 åra blitt kalt gamlehuset, og det skal vi fortsette med. Det er så koselig. Huset er bygget seint på 1800-tallet, og senest pusset opp på det (tapet- og huntonittplate-)glade 70-tallet. Det sier seg selv at vi ikke kommer til å kjede oss fremover! Her skal det borres etter vannbåren varme, to bad skal pusses opp, nytt kjøkken skal på plass, gulv skal rives opp og legges på nytt for ikke å snakke om liter på liter med maling som skal forvandle gråstein til gull. Tør ikke tenke på hvor mange timer vi har fremfor oss med malerkosten i hånda. Men det skal bli så bra! Åh, det skal bli bra!


Huset vårt. Merkelig å si, men det er faktisk det. Vi kommer fra 59 kvadratmeter på Tøyen, så et hus på nærmere 300 kvm er litt overveldende. Puh!
Bakgården på Tøyen var fin den altså, men det skal bli helt greit å våkne opp til denne utsikten. Dette blir vinduet på soverommet vårt.

Vi får tre (TRE!) stuer etter hverandre. Denne stua var dekket med huntonittplater og taket var senket. Spenningen var stor når platene skulle av. Jeg fikk gåsehud over hele kroppen da jeg kom inn i rommet og fikk se de nydelige veggene. Og bak platene skjulte det seg en gammel dør. Det er så spennende med gamle hus.

Utsikt rett ut mot morell- og epletrærne.

Tam-ta-ra-tam! Under takplatene var det takbjelker. Fryd!


Oppe er det som i et typisk gammelt hus. Masse små rom og et bittelite bad. Og sjekk tapetet til høyre!

Anna eller Mathea sitt rom, tro?

La stå!

Overalt finnes disse nydelige veggene.

Dette er favorittrommet av alle i huset. Det er i husets ark, og her skal det bli ei skikkelig kosestue med en sofa stappfull med puter og pledd. Herfra har vi utsikt til både fjord og fjell og stemningen i rommet er så god, man merker det med en gang man kommer inn (på tross av at det nå fungerer som lagringsplass). I hjørnet står det opprinnelig en sort etasjeovn, men den må restaureres før den kommer på plass igjen. Men på plass skal den.

Elsker dørene!

Dere skimter kanskje gjennom det dårlige fotolyset at dette er kjøkkenet. Her har vi åpnet opp sånn at vi får dør ut i hagen. Tenk å kunne gå rett ut i gresset fra kjøkkenet en tidlig sommermorgen. Ren lykke!


Vi har også et lite grovkjøkken, som de ofte hadde i gamle hus. Dette er så sjarmerende og skal få stå akkurat som det gjør.
Note to self: du trenger ikke kjøpe hermetikkåpner.

Har dere troen på at vi klarer det? Akkurat nå virker det  litt fjernt at vi skal bo her, men jeg har virkelig troen på at dette er mulighetenes hus. Så nå gjelder det bare å finne ut av hva slags kjøkken man skal ha, hvordan flisene på badet skal være, hvilke farger veggene skal få, hva slags gulv man skal velge, om man skal ha doble dører mellom stuene, hvilke vegger skal få stå også videre, også videre, også videre. Og det var bare de store valgene.

Man kan bli sliten av å pusse opp, selv om det er mest på det mentale planet foreløpig. Derfor unner vi oss en hyttetur i helga.

Ha en super helg alle sammen!

18 kommentarer

Frøken Paris

19.aug.2011 kl.12:22

Så artig, artig, artig å se! Veldig flotte gulv og vegger da, og takbjelker. Og helt enig: grovkjøkkenet må få være som det er. Blir skikkelig spennende å følge med på. God tur på hytta!

Henriette

19.aug.2011 kl.12:37

Åh, jeg er så fryktelig glad for at du er tilbake! :-D <3 For et fantastisk hus - for en drøm å få bo i det! Jeg gledergledergleder meg til å se hvor bra det blir :-D

Tullefrans

19.aug.2011 kl.13:13

Dette kommer til å bli så flott, Marthe! Jeg skulle dog ønske at det var litt nærmere, for da hadde jeg pinadø dratt med meg gubben og blitt med på dugnad!

Uansett hvor overveldende og stort det kan virke, og hvor slitne dere kommer til å bli, så tror jeg dette kan bli en helt fantastisk prosess! Og for ikke å snakke om hvor flott det ferdige resultatet kommer til å bli! Jeg kan nesten se for meg de lyse, store rommene, de nostalgiske og nye skattene, duften av hjemmelaget knekkebrød og boller, og en liten hvit vugge stående i ly av morelltreet.

Ah, jeg får saktens lyst til å gjøre ei landsens kvinne ut av meg selv! Det bør jeg kanskje likevel ikke si høyt nå, da arbeiderene som legger siste hånd på badet i skrivende stund muligens ville blitt fornærmet.

Masse lykke til, kjære deg! Jeg tripper etter å få se mer!

Mange klemmer fra Fransen

Natalie

19.aug.2011 kl.13:38

Åååå dette kommer til å BLI SÅ BRA!! Hurra, som jeg gleder meg til å komme på besøk! :) Kos dere på hyttetur! SMASK

Siv Annette

19.aug.2011 kl.13:48

For et nydelig hus dere har skaffet dere, som i et eventyr! Så utrolig spennende det må være å pusse opp et gammelt hus, skatter som dukker opp overalt! Og tenk at dere har fått en liten Anna i tiden du har vært borte <3

Jeg har troa på at dere klarer dette, helt sikkert en utmattende prosess, men når dere står der, hånd i hånd i kjøkkendøra med to(kanskje fler? ;) barn løpende utenfor i hagen, og kjenner at dere har bygga opp et hus på egenhånd, da er det verdt all tid og penger i hele verden. Kos dere masse på hytta! Åååh, jeg er så utrolig glad for at du har blitt en del av bloggeverdenen igjen! :)

Gamleheksa

19.aug.2011 kl.14:38

Mye jobb og mye tenking, men dette blir flott. For et hus og for en utsikt!!!!

God helg!

Kaspara

19.aug.2011 kl.15:09

Heisan Marthe

Sååååå koselig at du dukker opp i bloggland igjen og tusen tusen takk for lang mail!!!!

Veldig kjekt å se bildene fra Stryn-hjemmet ditt her på bloggen! Du verden så flott fasade på det huset; riktig herskapelig og så stort! Jeg er sikker på at det kommer til å bli så superkoselig innvendig også når dere er ferdig. Herlig med dør ut i hagen fra kjøkkenet!

Og så flott at du kjente deg hjemme på Stryn så raskt der dere kom med hele flyttelasset.

Tenkte jeg kunne nevne på bloggen min at du har dukket opp igjen, for mange av mine lesere var også innom deg, og selv registrerte jeg ikke at du hadde lagt ut innlegg, før jeg fikk mailen din.

Ha en strålende helg, Marthemor, så dukker det opp en mail fra hvalfangstbyen snart.

Klemmer fra Kaspara

lise

19.aug.2011 kl.19:29

Wow for et flott hus - og hvor enda-mere-wow det kommer til å bli etter oppussing! Gratulerer med jente nummer to, og velkommen tilbake til bloggverden. Veldig kjekt å se deg igjen!

Mona

19.aug.2011 kl.19:46

Velkommen tilbake i bloggverden! Ah, for et fantastisk hus dere har kjøpt dere!! Jeg kan se helt for meg hvordan dere kommer til å få det, og det kommer til å bli så fiiint :) Gleder meg maks til å følge med her videre fremover. Masse lykke til med oppussingen og det nye livet på nytt sted!

Linda

19.aug.2011 kl.20:50

Har du begynt å blogge igjen og sier ingenting til meg?!

Så utrolig fint hus, mulighetenes hus!

Gleder meg til å se utviklingen og det endelige resultatet, titter nok innom hver dag.

Klem

Janet

19.aug.2011 kl.21:55

Så kjekt å se deg tilbake i høyremargen min. Du er jo en av "de store" ;)

Dette huset ser meget lovende ut. Og kjenner jeg deg rett, etter tidligere blogginnlegg, så kommer dere til å få det til dette her, med glans!

Ps. Vi var faktisk i det huset dere var i i Denia fordi jeg hadde sett det på bloggen din. Jada, vi blir påvirka ;) Og gud, så fantastisk det var.

Ida

19.aug.2011 kl.23:53

Nyyyyydelig, Marthe!!! Så mange sjarmerende detaljer, og jaaa.. jeg vil også våkne opp sånn!

Er veldig på husjakt for tiden, men for vår del blir det sentralt i Bergen.. er ikke så mange slike fine boliger å hoste opp om man ikke promper ut penger.. hihi ;-D

Gleder meg til å følge med dere i forvandlingen!!!

SOOOOO good to have you back!

Klemmer

Marte

20.aug.2011 kl.02:49

Nemmen! Så koselig å se at du blogger igjen!

Gratulerer med hus! Så idyllisk.. kan tenke meg at det blir fantastisk når dere er ferdig med oppussinga :) (Eller "ferdig" blir man aldri med hus, det har jeg funnet ut ;) )

Blir gøy å følge med, håper du legger ut bilder flere etterhvert :)

Anette

20.aug.2011 kl.15:08

Hurra så glad jeg ble for å se at du er tilbake :)

Jeg GLEDER meg til å følge deg igjen!

Klem fra Anette

21.aug.2011 kl.12:14

Så fint, Marthe:) Er jo et fantastisk utgangspunkt, allerede! Masse masse lykke til.

3brosejenter

22.aug.2011 kl.19:48

WoW for et hus. Heldig du er, både med hus, utsikt, mann og ei lita jente til? Har en mistanke om at huset kommer til å bli helt fantastisk, du har et fint utgangspunkt og god smak(om jeg ikke husker helt feil)

Maren

22.aug.2011 kl.21:51

Jeg får helt frysninger jeg også, for et drømmehjem dette både er og blir <3

Stine

01.sep.2011 kl.13:51

Wow, for et hus!!! Her var det virkelig mange finfine detaljer å ta vare på :) Bjelkene i taket, heerlig! Huset vårt er fra 1860 og har det samme type taket, elsker det!! Blir kjempespennende å følge med på dette :)

Klem fra Stine

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits