KUvalitetstid

I Oslo brukte jeg halvannen time  hver gang jeg leverte eller hentet Mathea i barnehagen. Jeg måtte løpe fra jobb fem minutter før tiden, bare for å løpe til trikken som førte meg opp til t-banen. Den fraktet meg åtte stopp østover, der jeg måtte gå fem minutt før jeg kunne klemme jenta mi. Vi var som regel hjemme halv seks, og da rakk vi såvidt å lese litt, synge litt, spise kveldsmat og bade. Vips, i seng, uten altfor mye kvalitetstid å skryte av. Vondt for et mammahjerte.

Mannen var sjelden hjemme før klokka sju, og det var de tidlige kveldene. Middag spiste vi sammen like før vi måtte hoppe til sengs. Ikke særlig kult.

Nå ligger barnehagen 200 meter fra leiligheten vår, jobben til Rasmus ligger hundre meter lenger bort. Jeg klyper meg i armen hver dag, for vi sitter faktisk å spiser middag sammen hver dag klokka fem. Hele familien. Vi har endelig tid til hverandre, og det var akkurat det vi ønsket oss da vi flyttet. Ukene går faktisk senere, dagene har et par timer ekstra.Og i dag har vi vært i fjøset etter barnehagen! I fjøset! Det er så langt fra hverdagen vår i Oslo som vi kan komme. Vi tok på oss det nærmeste vi kom fjøsklær i skapet vårt og gjorde entrè. Det var nok litt skummelt i begynnelsen, for kuene var litt større enn de vi hadde sett i billedboka.Anna, behørig bekledd i ku-jakke og med øret på snei.Da vi kom til Stryn var Mathea redd fluer og redd for å gå barbeint på gresset. Hadde vi flyttet på landet for seint? Neida, her har vi odelsjenta godt i gang med melkinga. Kua skal bare få en kos først.

Selv om vi flytter på gård, og Rasmus er odelsgutt, så skal han ikke bli bonde. Nå jobber han et sted som sørger for at jeg har noe annet enn fjøsklær å ta på meg når kvelden kommer. Nå skal jeg ta på meg min nye cardigan, koke meg en kopp te og fortsette på Knausgård (som jeg endelig er i gang med. Pensum for alle som liker litteratur). Det gjelder og kunne kunsten å kose seg med litt kultur!

God kveld til dere!

  

19 kommentarer

Rasmus

29.aug.2011 kl.23:24

MUUUds of Norway! :)

Linn-Agnete

29.aug.2011 kl.23:29

I liiiike you!!!!

Linn-Agnete

29.aug.2011 kl.23:30

Eg har nesten en blogg eg åg!

Rasmus

29.aug.2011 kl.23:39

I morgen skal jeg lese meg opp på Linn-bloggen, og ÅH, som jeg gleder meg!! Nå skal jeg finne senga:)

Dilldall-Nina

30.aug.2011 kl.06:41

Hvordan kan jeg ha klart å unngå å få med meg at du har begynt å blogge igjen. Takk heaven for facebook sier jeg bare. Dessuten har jeg jo holdt med 40årslag og nå vært en uke på Kypros. Vært litt tut og kjør. Gleder meg til roligere dager nå. Elsker, elsker, elsker at du er tilbake ;).

KLEM!!!

Ida

30.aug.2011 kl.09:20

Hei snuppa :)

ÅÅÅÅHHHH:.. i d y l l !!!

For ett herlig liv, og jeg vet hva du mener. Selvom vi bor i en storby, så bor vi liksom ikke midt i "gryta". Siden vi bor ca 15 minutts kjøretur fra sentrum (like ved ikea i bergen vet du ;-D) så merkes ikke det stressende bylivet på samme måte. Så jeg forstår godt hva du mener. Å være sammen, og det å være familie uten å hele tiden ha for lite tid - DET er kvalitet det!!! :)

SÅÅÅÅ herlig innlegg om Anna under, det hadde jeg visst ikke fått med meg ;) Hun er såå søt! Kjedelig å høre at du var så dårlig under svangerskapet, er du bra igjen fra bekkenløsning nå ? Noen fortsetter jo å ha trøblete bekken etterpå!

Håper dere stor koser dere i Stryn, det virker virkelig sånn :)

Utrolig deilig å lese innleggene dine igjen, jeg har savnet dem SÅ!

Store klemmer

Maria

30.aug.2011 kl.09:56

Kor kjekt å sjå bloggen din! :-) Du er jammen flink til å skrive og eg gler meg til du kan vere med og dele av kunnskapen din med norskklassa mi! Ha ein flott dag vidare! :-)

Maren

30.aug.2011 kl.09:56

Så fantastisk! Fine bilder, og det skulle ta bare mangle at man skulle være litt ku selv når man skal hilse på kuene. Det er jo slik man glir inn i mengden, hihi. <3

Ingrid

30.aug.2011 kl.11:01

Heeeeeerlig!Yndlingsbloggeren min er tilbake igjen! Fortsett å skrive drivende gode innlegg om smått og stort - som gleder alle oss som leser bloggen din. Livet deres der borte ser virkelig så fristende ut her jeg sitter midt i byen med lyden av biler som tuter og trikken som humper forbi rett utenfor vinduene...Ønsker dere masse lykke til der borte - en nydelig liten jente har dere fått siden sist også!Så stas:)

Marte

30.aug.2011 kl.16:12

Så koselig innlegg :)

Vigdis Otterholm

30.aug.2011 kl.19:32

Hei Marthe

Jeg sender deg og den fine familien din mange gode ønsker om et godt liv i Stryn !!!!!

Sååå gode jenter Mathea og Anna <3

myldretid

30.aug.2011 kl.21:58

Det er så hyggelig at du er tilbake i bloggeland, Marthe!

Og så morsomt å flytte til landet, det ser herlig ut!

Dilldall-Nina

30.aug.2011 kl.22:13

DET var vel den søteste kommentaren jeg noen gang har fått Marthe ;). Kanskje jeg ringer deg en dag snart, søta ;). Så vi kan catche opp. OG jeg kommer når dere flytter inn i det nye huset. Vær du sikker. Jeg setter meg i Volvoen og kommer til Stryn ;).

Frk.B

30.aug.2011 kl.22:30

Åh, så koselig innlegg!

Kvalitetstid, gull verdt!

Denne høsten vil tid til og fra jobb frustrere meg, jeg kjenner det.

Tenker...

Kaspara

30.aug.2011 kl.22:51

Heisan Marthe

Så herlig hilsen tatt helt på kornet om mitt og mammas forhold! Alt er gått bra og ting er stabilt. Hun ligger på overvåkningen og er det fremdeles stabilt i morgen flytter de henne ut til vanlig avdeling og vi kan reise på sykhusbesøk i morgen ettermiddag med blomster, ukeblader og frukt.

Herlig innlegg og tøff odelsjente der, Mathea!

Tenk så fantastisk for ungene å vokse opp slik og herlig at dere endelig kan spise middag igjen sammen.

Koser meg med innleggene dine, slik jeg vet så mange andre gjør også.

Ha en god natt med gøyale drømmer, Marthemor!

Klemmer fra Kaspara

Glede

31.aug.2011 kl.20:49

Å, som jeg koser meg med å lese innleggene dine igjen. Måtte skru av lyden på tv`n og ha full fokus her nå. Kjenner meg så utrolig godt igjen med det du sier om rushet i bylivet - det føles rett å flytte til et roligere liv på "landet". Mer langsom tid sammen. Så fine jentene dine er, altså! Du får alltid humøret mitt til å stige noen hakk. :)

M

31.aug.2011 kl.22:03

Jippi, nå har jeg nettopp oppdaget at du har begynt bloggingen igjen, så koselig!! =) KLem M

Mari

01.sep.2011 kl.13:14

For et fantastisk koselig innlegg!

Jeg er syk og hjemme fra jobb, og jeg trengte virkelig å lese dette innlegget! Et lite lyspunkt mellom trygdeTV, neseblåsing, te-drikking og hosting!

Stryn ser idyllisk ut og dere er heldige! :)

Ha en fin dag.

Katrine

01.sep.2011 kl.22:28

Møøøø, så fine dere er!! gleder meg som ei KUl kuuu til å treffe dere om snart en uke!! :) herreminhatt, jeg kan klemme deg om litt!!! JIIIPPPPIIIIIII :D

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits