NIB-jentene har vært her på road trip

Da jeg fremdeles bodde i Oslo var jeg så heldig å treffe på søte Julie fra NIB. Sånn helt tilfeldig.

"Deg var det noe kjent med", sa hun. "Blogg?"

Og dermed ble vi stående å snakke. Kjempehyggelig jente! Jeg fortalte at vi skulle flytte til Stryn , og at vi hadde et gammelt hus som vi skulle pusse opp.

"Da må du begynne å blogge igjen", sa hun, hvorpå jeg slengte ut en spøk om at da måtte NIB-jentene komme på road trip.

Jeg vet ikke om den replikken har ligget latent i underbevisstheten min og bare ventet på å gi meg mareritt. For i natt skjedde det. Nib-jentene kom til Stryn.

For dere som ikke vet hva NIBs road trip er, så kan jeg fortelle at det er en reportasjeserie som tar for seg norges vakreste hjem. Og de kom altså hit. Til sokkelleiligheten vi bor i midlertidig. Den ferdig møblerte sokkelleiligheten.

Noe av det de først la merke til var nok den gigantiske, flaskegrønne ørelappstolen med okergule detaljer. Stolen som jeg har forsøkt å kamuflere med tepper og puter, men som vokste seg større for hvert tafatte forsøk på å gjøre den til noe den ikke er, og som derfor får lov til å skinne i all sin grønne prakt. Eller kanskje det var det enda større marmorbordet, som veier sånn cirka tre tonn og som ti ville hester aldri ville klart å flytte. Bordet som går i rosa-grå-brune toner og som virkelig komplementerer det røde persiske teppet det står på.

Nei, det som helt sikkert fikk oppmerksomheten deres var nok det gigantiske gullspeilet som henger ved siden av to flotte, sorte lysestaker fra black designs kolleksjon en gang på det tidlige nittitall. Vi får bare håpe at de ikke la merke til at veggen på det ene rommet mangler på grunn av vannskader, og at de har en forkjærlighet for strietapet. For strietapet; det kan vi by på i fleng.

Heldigvis var dette bare en drøm, og hadde det ikke vært det så hadde de allikevel ikke fått med seg så mange fotobevis fra elendigheten, unnskyld, leiligheten. Det er nemlig så mørkt i denne leiligheten at hodelykt påkreves. Dette kan kanskje gi dere en liten forståelse for hvorfor det ikke blir så mye interiørblogging fra denne fronten. Det var jo en stor del av denne bloggen før, og kommer forhåpentligvis til å bli det igjen. Enn så lenge blir det hverdagsskriblerier fra det nye livet vårt i Stryn. Og selvfølgelig oppdateringer på hvordan det går med huset. Nå er all ny kledning og isolasjon på plass, så snart begynner det å skje ting innvendig. Dèt gleder jeg meg til!Mathea har fått æren av å illustrere dette innlegget i dag, i nydelig kjole fra min flinkeflinke venninne Mari, som lager de fineste ting og som vi er så heldige å arve mengder med klær fra. Gjenbruk er bra!

Og for dere som eventuelt måtte lure; nei, det er ikke mulig å få se bilder fra leiligheten. De går dessverre ikke gjennom sensuren.

Ha en nydelig helg alle sammen! Vi skal kose oss med besøk fra Østlandet.

8 kommentarer

Maren

02.sep.2011 kl.12:39

Hihi, nå måtte jeg smile. Og så fin Mathea var, en sånn en kjole kunne man jo ønske seg selv! Ha en fin helg med besøk! :)

Maren

02.sep.2011 kl.14:18

Og du, lag den bærpannekaka, den er fantastisk god! <3

Marianne

02.sep.2011 kl.15:38

Hoho, jeg kan virkelig se for meg denne leiligheten! Sånn typisk Marthe-leilighet!

Uansett hvor begredelig nå måtte være har jeg stor tro på at det likevel er noen hint av deg der inne et sted.. et lite lappeteppe, en ugle, noen fjonge rammer og et par Blafre-bokser. Det matcher ethvert marmorbord det!

Kos deg helmaks i helgen! Kan tenke meg at besøk blir enda en vitamininnsprøytning, selvom det forsåvidt ikke virker som du trenger det - livet i Stryn virker godt.

Love and høgs fra the one and only.

Frk.B

02.sep.2011 kl.20:23

Hihi så hærlig!

Gleder meg til interiørinnlegg hos deg igjen, men for nå, takk for hærlige hverdagshistorier fra Stryn!! Love it!

Tullefrans

03.sep.2011 kl.00:55

Haha, du er ikke snau! Tenk å oppleve slike skrekkfulle drømmer ;) Mathea er jo bare en knupp i sin jorbær-sommer-og-sol outfit! Det er ikke vanskelig å se hvor hun har sine flotte gener fra.

Jeg tenker på deg støtt og stadig, Marthe, og håper virkelig dere har det knall! Og det tror jeg jo også på tross av røde persere og black design. Når lykken gror selv i slike omgivelser - hvor vil det da ende når drømmehuset faller på plass sakte, men sikkert?

Klemmer, Fransen krokfinger

Katrine

03.sep.2011 kl.23:56

Haha, dustoremitid nå gleder jeg meg enda mer til å komme på besøk!:) fus for ørelappstolen, med et glass med rødvin i hånda!

Kjære Marthe mi, du har så fin datter. Gleder meg til å klemme mathea igjen:) og ikke minst kysse Anna på panna, og si "endelig ser jeg deg igjen"..

Og jeg gleder meg så mye at det kribler i magen til å klemme deg, min bestevenn, og den flotteste dama på jord.. Som har en stor stor egen plass i hjertet mitt <3

05.sep.2011 kl.13:56

Verden vakreste Mathea!! :):)

Carina

06.sep.2011 kl.11:27

Hvem trenger vel interiørbilder når man skriver så levende?Og når man har et så vakkert fotoobjekt! ;)

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits