Landskamppizza

Ordet landskamp vekker helt andre assosiasjoner hos meg enn svette mannfolk, passninger, corner og straffe. Jeg tenker ikke på at vi, fjellapene, skal forsøke å slå de røde og hvite i kveld. Rasmus har forsøkt å forklare meg off side-regelen uttallige ganger uten hell. Ja, jeg er en fotball-novise. Allikevel har landskamper i fotball alltid vært et høydepunkt. Landskamp er nemlig synonymt med pizza!

Da jeg var liten ba alltid mamma og pappa et vennepar eller to hjem til oss, laget hjemmelaget pizza og laget god stemning i stua. Selv om jeg ikke skjønte hva som skjedde på skjermen så likte jeg å sitte i sofaen med de voksne, helst på pappas fang og spise pizza, høre de høye jubelropene når ballen gikk i mål eller de lave stønnene når Norge misset en sjanse.

Her i huset har vi en favoritt på pizzafronten. Vet nesten ikke om den kan kalles en pizza, for den har ikke den tradisjonelle tomatsausen, og bunnen er grov. Men den er god, og pizza er godt, derfor kaller vi dette en pizza - vanskeligere gjør vi det ikke.

Pizzaen ble til en kveld jeg fikk en av mine må-ha-pizza øyeblikk. Og med en plaget kropp som ikke får beveget seg så mye, måtte jeg derfor ty til det kjøkkenskapene og kjøleskapet kunne friste med. Pesto og creme fraiche utgjør sausen, sjampinjong, spekeskinke, valnøtter (et must, det er så godt på pizza!), spansk paprika, cottage cheese og parmesan utgjør fyllet.

Jeg kan love dere romantikk rundt spisebordet når du serverer din kjære et pizzastykke med paprikahjerte på.

Jeg kan ikke love at pizzaen kan garantere gode fotballresultater i kveld, men den kan i allefall gjøre et eventuelt tap litt bedre å takle. Det er nemlig mye kos og glede i god mat!

Oppskriften sa du? Det skal sies at jeg aldri bruker oppskrift på denne pizzaen, men jeg skal prøve å skrive sånn omtrentlig hva jeg bruker av ingredienser. Bruk det du har om du ikke skulle ha akkurat det jeg har brukt her.

GROV PIZZA MED PESTO OG CREME FRAICHE (en langpanne)

Bunn:

3 dl lunket vann

50 g gjær

33 ss olje

3, 5 dl sammalt grovt mel

4 dl hvetemel

1 ts oregano

1 ts hvitløkspuvler, eller ett fedd finhakket hvitløk

0,5 ts salt

Rør ut gjæren i vannet, eller bland den med melet om du bruker tørrgjær. Bland alt det tørre, tilsett væsken. Rør godt sammen. Sett til heving på et lunt sted, heves til dobbelt størrelse. Ha mel på bakebordet og kjevle deigen til den passer i langpannen. Smør på sausen og ha på fyllet. Dryss med ost. Stekes ved 250 grader i ca 15 minutt.

Saus:

1,5 dl pesto (jeg bruker fra glass, men om du lager selv så heier jeg på deg)

1 dl creme fraiche

Fyll:

9 skiver spekeskinke

4 sjampinjong

1 spansk paprika

2 dl valnøtter

parmesan

cottage cheese

feldsalat eller ruccula legges på når pizzaen skal spises.

Da krysser vi fingrene for en hyggelig kveld, her skal stua fylles med fotballglade gutter. Lurer på om jeg skal rydde bort alle leker og løse gjenstander. Jeg har nemlig en venninne der faren kaster ting vilt rundt seg når det er fotball på skjermen, og jeg vet jo ikke om disse gutta har det på samme måten?

Ha en fin kveld, med eller uten flyvende bamser

Og dere, det er en fantastisk flott gi-bort inne hos superfinalist i Norges vakreste hjem, An-Magritt:

Hadde jeg blitt eieren av Kay Boyesens apekatt hadde jeg blitt glad som en... apekatt! Titt inn hos An-Magritt og hennes romantiske retrohjem.

 


 

Stikkord:

12 kommentarer

Siv Annette

06.sep.2011 kl.14:30

Skulle ønske det var både lukt og smak med i dette innlegget, for den pizzaen så fryktelig god ut! Tror nok den må testes en gang, da ikke i følge med fotballkamp siden hverken jeg eller Dag ser på det, kanskje heller en film ;) Og tusen takk for den fine kommentaren som rørte ved hjertet mitt, du er så uendelig god!

Ida Susanne

06.sep.2011 kl.17:12

Åååå!

NAM!

Sulten her jeg sitter..ble ikke noe mindre sulten nå *ler*

Takker så mye for FLOTTE ord inne hos meg. Snill du er :)

Husker selv godt hvor sinnsykt stolt jeg var da Mina skrev omtale om meg! Snille Mina! Gleder meg til hun setter igang med interiør blogging igjen nå som de har kjøpt hus igjen ;)

Klem Ida Susanne

Ole

06.sep.2011 kl.17:45

Kjenne eg gleda meg ENDA meir te kvelden no!! :D Skal vere forsiktig med middagen så eg har plass til mykje spesialpizza!! :) ......og eg for min del kasta ikkje rundt på ting! Men om eg får låne en bitering av ungane hadde det vore fint!! :)

Henriette

06.sep.2011 kl.18:07

Åh, den pizzaen såg knallgod ut! Trur eg må prøve meg på nåke liknande, men med lavkarbovennlig bunn ;)

Tullefrans

06.sep.2011 kl.18:31

Mmm, superMrathemat! Det fikk tennene til å løpe i vann, dette innlegget! Her i heimen venter landskamp og sushi. Sistnevnte er en overaskelse til min kjære som jobber på spreng for å bli ferdig med overtiden før kvart over åtte.

Ha en flott kveld og heia de med blått på!

Klemmer fra Maren og Else (som sitter på fanget og viser tydelig at jeg skal hilse med litt sikkel på tastaturet)

Maren

06.sep.2011 kl.19:28

Åh nam, denne så god ut! Jeg har enda ikke fått somla meg til å prøve pizza uten den vanlige tomatsausen, og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor, for dette frister enda mer :)

Katrine

06.sep.2011 kl.19:44

Fytterakkernskinn, den pizzaen så fantastisk ut! ÅÅÅh jaa, vi kaller den pizza. P to the I to the Z Z AAAA :) Yo feel the flow.. Daramsamsaaaaam, jeg er i det hjørnet, lunet og det som verre er ;)

Er det lov å bestille en slik pizza til klokken 20 tirsdagskveld neste uke? For da er jeg nemlig hos deg!!!! Jaaaaapaaaadiiiideeeeellldddoooooooooo :D

Du er fin, min og.. GOOOD!

Glede

06.sep.2011 kl.20:21

Takk for super oppskrift en helt vanlig tirsdag! Du vet jo hvor glad jeg er i mat. Denne kombinasjonen har jeg ikke prøvd, og ble spesielt nysgjerrig på hvordan valnøtter gjør seg på pizza. Skal prøves. En fortsatt fin uke til deg! :)

Stine

06.sep.2011 kl.21:22

Åå, nam nam! Dette så veldig godt ut!! Liker når bunnen ikke er så tykk, og gjerne grov :) Og vi har litt dilla på pizza med kantareller om dagen, så kanskje vi skulle prøvd det med din oppskrift?!

Ha en fin kveld!

Klem fra Stine

Gamleheksa

06.sep.2011 kl.21:43

Nam nam. Jeg sier ja takk til pizza, men fotball er det ikke så farlig med for min del;) Jeg sparer mine jubelrop eller lave stønn til skiskyttersesongen er i gang :D

Kari-Anne

06.sep.2011 kl.23:18

DU ER TILBAKE!!!!! Hurra!!!!

Og du har fått ett BARN til !! Og flyttet til Stryn!!!

Hehehe!! Her var det mye bra på en gang !! Hurra for at bloggeren i deg er tilbake !!

Bente

07.sep.2011 kl.16:34

Hei Marthe - så gøy å oppdage at du er tilbake i bloggland. Gleder meg nå til å følge dere i det flotte gamle huset i fagre Stryn!
Og du - den pizzaen skal prøves - og ja, pestoen er best hjemmelaget;)
God onsdag - klem fra Bente.

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits