Ting å gjøre når det regner

Som tidligere studerende i Bergen er jeg ikke redd for regndråper på nesetippen, noen ganger kan det rett og slett være befriende når regnet kommer trommende på ruta. Jeg er enormt glad i å sitte under pleddet i sofaen, og regnet hjelper litt på samvittigheten. Når regnet og høsten kommer er det lov å tenne titalls lys, fylle hele sofaen med puter og pledd og bare kose seg. Og sofakosen blir enda bedre om du har vært ute en tur først. Dette er søndagen vår:

Stryn er vakkert selv når det er gråvær. "Høstskodda" siver inn fjorden og lager alvedans. Jeg tenker hver eneste dag på hvor heldig jeg er som får omgi meg med denne naturen.
Etter den obligatoriske helgefrokosten (der Mathea har blitt den største eggespiseren av oss alle) tok vi på oss regnklær og dro for å se på de søteste shetlandsponniene. Spennende for Mathea og moro for mammaen som er gammel hestejente.Værsågod, hesten!Naboen vår i Stryn har hest, hund og høner, og vi var så heldige å få kose litt med Mira og hanefar.

Littegrann skummelt og veldig, veldig spennende.

Vi hadde besøk av et vennepar fra Oslo forrige helg og de hadde med et nesten to meter høyt morelltre i bilen. Utrolig kul gave og midt i blinken for oss som ser lengtende bort på naboens bugnende morelltre. Nå blir det moreller på oss også - *peke nese til naboen*

Kirsebær, står det, men det er visst moreller. Store, mørkerøde bær, mmm."Rasmus gjør ting han ikke kan" - en ny føljetong fra livet i Stryn. Denne kontorrotta har virkelig fått prøve seg som handy man i det siste. Han river kjøkken, maler plank og planter tre. Og jeg liker det!

Mathea satte treet i jorda, og var ikke rent lite stolt. Sitt helt eget morelltre, stas!

En regntung dag i Stryn går mot slutten. En god dag.

Regn og høst er jammen fint.


 

13 kommentarer

Maren

11.sep.2011 kl.22:30

Så utrolig koselig, alt sammen! Jeg elsker høsten og alt den bærer med seg, jeg liker at det å sitte under pleddet i sofaen med en diger tekopp liksom er obligatorisk. Sånn skal det være <3

Så fint dere har det, en flott hverdag i så fine omgivelser. :D

Tullefrans

11.sep.2011 kl.23:11

Jeg jubler for handy hunks med spade i hånd! Intet er bedre enn det :) Og for en omsorgsfull og morsom gave som traff midt i blinken! Det er jo rett og slett et tips å ta med seg til fremtidige venninnetreff. Skal det være en busk, et tre eller et lite bed, kanskje? Mulighetene er mange ;)

De søte ponniene er vel også noe av det mest sjarmerende jeg har sett..! Man kan jo ta dem med i bilen om man vil..! Og gjett om jeg vil! :D

Ha en fortsatt knakande flott sofasøndagskveld og la morellene vokse seg store og søte!

Klemmer, Fransefrøkna

Henriette

11.sep.2011 kl.23:22

Kjenner litt savn i magen når eg ser så fine bilder fra fagre Stryn ;) Merkelig at en kan savne det skoddehavet der ;) Vi tar ei langhelg heime om et par veker, kanskje du har tid til en kopp kaffi? :) Nyt Stryn og hausten så lenge :)

cafelatter

12.sep.2011 kl.07:25

Så nydelig bilde...det av alvedansen i skoddehavet :-)) Og så koselig at du har begynt å blogge om ditt nye liv. Gleder meg til å følge dere videre :-)

Kaspara

12.sep.2011 kl.09:40

Heisan og god formiddag Marthe!

For et liv dere lever nå!!! Så nydelig omgivelser og så tett på dyr og natur! Så flott for jentene!

og kanskje for ei gammel hestejente også. (husker du at jeg også er nettopp det..)

Å komme med et frukttre var en herlig ide, jeg hadde blitt superglad. Det er så koselig å plukke inn frukt fra hagen. Akkurat nå bugner det med epler på Filippatreet og det kokes eplemos og lages eplekaker.

Nå kommer det en flik av sol her, herlig!

Ha en knakende flott ny uke Marthe!

Klemmer fra Kaspara

ingrid

12.sep.2011 kl.12:25

Hei Marthe,

nå har jeg skrollet meg opp og ned og rundt omkring og lest og sett på bilder. Livet på landet er slettes meg ikke så dumt. Vi flyttet fra Oslo for tre år siden, og selv om det er mange ting å savne med storbyen, er den jo fremdeles der, og venter på besøk. Det er faktisk veldig fint.

Gleder meg til å se mer fra huset deres, for en eiendom! Wow!

Fiiin mandag til deg, jeg stikker nok snart innom igjen;)

Klem fra Ingrid

Stine

12.sep.2011 kl.20:11

Ååå, for en fin fin søndag! Nydelig natur og gode opplevelser for barna, sånn det skal være :) Tipper livet er bittelitt annerledes enn det var i Oslo?! Savner du det?

Jeg trives veldig godt på landet :)

Klemmer fra Stine

Tante

12.sep.2011 kl.20:35

Hei alle sammen! Ser dere har hatt en kjempekoselig søndag:) må det bli mange sånne:)

FargeBarn

14.sep.2011 kl.22:36

Så koselig!

Og så kjekt å se at du har begynt å blogge igjen!

Vågalt gjort å flytte til Stryn. Og så kjekt.

Skal bli en fryd å følge deg videre og se hvordan det går på ny plass!

Gleder meg

Anette

15.sep.2011 kl.10:00

Hei!

Det så ut som en skikkelig koselig søndag! I sommer har vi vel fått vår dose regn i hele landet så da gjelder det å gjøre det beste ut av det :) Og barna bryr seg jo som regel ikke om det regner litt. Småen min fryder seg over regndråper på nesa i sykkelsetet på vei til barnehagen :)

Det ser ut som dere kommer til å få det veldig fint i Stryn og jeg må nok engang si at jeg er så glad for at du blogger igjen :)

Klem fra Anette

Silje marie

16.sep.2011 kl.12:30

fin blogg :-)!!

STEM PÅ MIN NYDELIGE TANTUNGE I LEVERPOSTEI KONKURRANSEN! :-D

LINK: http://www.seher.no/874959/artikkel/#/bidrag/d/3148288/

Elisabeth

16.sep.2011 kl.21:00

Jeg blir så glad over å lese om livet deres på Stryn. Det er nesten sånn at en som er frustrert over boligmarkedet her i byen vurderer å komme luntende etter... :)

hanne

10.okt.2011 kl.12:56

vet ikke hvordan jeg kom over bloggen din, men her var det stas!

også blir jeg alltid øm i hjertet når jeg ser noe fra stryn..tør jeg spørre om det er oppstryn du bor i? mamman min er fra glomnes, og vi tilbringer tid der hver påske og sommer - og synes jeg kjenner igjen utsikta mot breifonna i båtbildet..? :)

heldige du som bor midt i alt det vakre!

alt godt,

hanne

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits