Som plommen i egget eller treet

I helgene drar vi alltid opp til gården der det gamle huset vårt holder på å pusses opp. Jeg vil, uten blyghet, si at det er Stryns beste tomt. Sentrumsnært, men allikevel tilbaketrukkent. Vi har naboer i ryggen, men de er gjemt bak et lite skogholt, og fremfor oss ser vi bare jorder og fjell. Det er helt spesielt å komme opp dit. Jeg sier det hver gang; "jeg kan ikke tro at jeg skal få bo her".

I dag skulle jeg egentlig gå inn og legge Mathea for en liten formiddagslur med en gang vi kom opp. Jeg tok av meg skoene i gangen, men måtte en liten tur ut på tunet for å se Mathea kjøre leketraktor. Skoene ble igjen i gangen. Det er en uvane jeg har; å gå ut uten sko, så lenge jeg vet at jeg ikke skal gå mange meterne. Og det var så fint ute! Sola varmet, høstfargene kunne såvidt skimtes, lufta var ekstra lett å puste inn (dere vet, sånn som bare frisk høstluft kan være) og jeg fikk så lyst til å ta bilder av stedet vi skal bo.

At høstbakken er både kald og våt, og at bihulebetennelsen fremdeles sitter i, glemmes når høsten tar tak i meg og villeder meg ut på jordet.

Au, au, au

Jeg har alltid ønsket meg tuntre. Her på gården har vi flere. Fjorden skimtes såvidt i det fjerne og jeg tripper rundt og tar bilder av de mange murene på gården.

De er så naturlige og flotte. Jeg er glad noen har tatt jobben med å lage disse vakre murene som omkranser huset vårt. Tror jeg må finne ut hvem det var. Hvor mange timer måtte ikke dette arbeidet ha tatt?

Huset har fått ny kledning, nye vinduer og masse varmende isolasjon. Bra jobba, svigerfar!

En hyggelig hilsen som gjestene kan ta med seg hjem.

Det kribler i hele kroppen av tanken på at vi skal bo her. Den lille familien vår, i det store huset. Jeg får nesten ikke sove om kvelden fordi jeg drømmer (i våken tilstand) om alt som skal skje her.

Fremdeles sko-laus, koser jeg meg med å se Mathea og onkel Gaute som leker på tunet. Tenker på at dette skal bli barndomshjemmet til jentene mine, og er så glad for akkurat dèt.

Rasmus har vært oppe i hagen og har favnen full av plommer fra eget plommetre.

Han har det som plommen i skjegget. (Den uvanlige skjeggpryden skyldes den årlige oktoberfesten som har blitt avholdt i Stryn i helga. Vi snakker bratwurst, ompa-musikk, ølseidler og lederhosen, men det er et annet bloggkapittel).

Plommepause!

Vi spiste så masse plommer at det ble plommeformørkelse.

Fremdeles i åkeren, og fremdeles uten sko. Jakten på gode motiv fortsetter, og her er favorittmotivet om dagen; Mathea. Sjarmerende, lillefinger-tvinnende som få, rampete og skjønnere enn noen gang.


Etter en telefon til en god venninne i Oslo ble det enda finere å kose seg ute med det nyeste Rom 1-2-3. Det striregnet nemlig i hovedstaden, men her skinner sola!

Søndagen avsluttes med hjemmelaget blomkålsuppe og gulstrimmel.

Hvis definisjonen på å ha det bra er å ha det som plommen i egget (enten den kommer fra høna eller fra treet i hagen), har jeg vært en eneste stor plomme i dag!

God uke ønskes til alle og enhver

 

 

 

 

14 kommentarer

Henriette

18.sep.2011 kl.21:17

Så herlig :) Og eg misunne deg virkelig det huset, og ikkje minst det nydelige området rundt. Gikk forbi huset kvar dag når eg gikk på ungdomsskulen og såg på det som drømmehuset. Det er jo heilt nydelig, og fortsatt standarden for korleis eg vil at drømmehuset mitt skal sjå ut - ein vakker dag ;) No telle eg ned til Strynetur og håpa på at sola skinne når eg er heime òg! Ingen ting er som en fin høstdag mellom fjord og fjell :)

Marthe

18.sep.2011 kl.21:23

Og neste år skal jeg be deg på besøk i huset, så får vi se om du liker det innvendig også;) Nå er det 70-talls-herlig, med tømmervegg-innslag, ikke særlig sjarmerende;) Men bra skal det bli! Håper vi kan treffes når du er her! God søndagskveld til deg, Henriette!

Kjersti

18.sep.2011 kl.21:40

Fantastisk avslutning på arbeidshælja å se ståa fra stryn! Vakker natur, pizza, fotball, hest, plommer og glade folk. Jeg savner dekk! Det er jo utrolig nydelig oppi hjemtrakten deres. ;9 På snarlig gjenhør kjære Marthe ;)

Maren

18.sep.2011 kl.21:49

Jeg blir så glad på dine og deres vegne når jeg ser bilder og leser om livet i Stryn! Virkelig idyll, og jeg synes dere er så fine alle sammen at jeg unner dere det så veldig. Også får det ei jente til å drømme om framtida selv.

Håper du har en fin søndagskveld!<3

Martine

18.sep.2011 kl.21:51

Lenge leve gul strimmel! :D haha

Laisy

18.sep.2011 kl.23:09

Så fine bilder Marthe :D Og så fint og langt hår du har fått!!! I like it :) Og eg e kjempe misunnelig på den kule ROSA traktoren til Mathea! hihi ;)

Tullefrans

18.sep.2011 kl.23:20

IDYLL! Herlighet, skulle nesten ikke tro at vi bodde i det samme landet, sånn som det har sett ut her i dag. Grått og trist med piskende regnvær og lastebilsjåfører som spiller så høy musikk at man skulle tro de var rånere i forkledning. Nei, takke meg til disse bildene og viten om at du virkelig lever midt oppe i det hele! Hvert eneste bein i kroppen min er så sikker på at dette virkelig kommer til å bli helt perfekt - både for dere og for jentene!

Og, ja, Håkon ble overrasket som få! Jeg tror nesten ikke han hadde satt penger på at jeg skulle gjennomføre noe slikt om han så hadde hatt innsideinformasjon. Det er moro å kunne imponere litt en gang i blant!

Jeg er forøvrig også enig med I-L; du er smashing på håret!

Klemmer fra Fransen :D

Dr. Feelgood

18.sep.2011 kl.23:37

Kikk gjerne innom bloggen min! Jeg har nettopp startet en blogg, hvor jeg skal skrive om sex og sånn!! Kommer mange spennende temaer fremover. Legg gjerne igjen en kommentar hvor du kan bla. skrive noen ønsker til temaer jeg kan skrive om :-)

Siv Annette

18.sep.2011 kl.23:56

Ååh, for et sted, for en idyll! Jeg blir så misunnelig når jeg ser disse bildene at jeg virkelig vurderer å emigrere fra Trondheim, så utrolig fint dere kommer til å få det. For en fantastisk oppvekst dine to små kommer til å få, så mye tid dere kommer til å få sammen, så mye godt dere kommer til å oppleve i det huset. Ah, jeg er så glad for at du har begynt å blogge igjen, det er virkelig en sann glede å se slike flotte bilder en sen søndagskveld! Håper uka deres blir strålende! :)

Gamleheksa

19.sep.2011 kl.09:41

Herlig! Har du fått turist-sjefjobben i Stryn??? Jeg blir iallefall fristet til å dra på tur ;)

Klem

Katrine

19.sep.2011 kl.14:12

Plomme plomme plomme, traaaalalaaaa! For en fin plommeformørkelse! Hvor ofte skjer den?

Dere får det så fint atte hjelp:) du vet jo hva jeg mener, etter alle energiske hyl, vin og klapp på den personlige omvisningen.. Makk makk makk :)

Kjære bestevenn, jeg savner dere allerede!! Alle fire fine:)

Og du?! Herreminhattogfjær så vakker du er!! Du slår stadig pusten fra meg, bare så du vet det

19.sep.2011 kl.20:06

Ojojoj, såå herlig det ser ut der! Nydelig og idyllisk :)

nadja

20.sep.2011 kl.22:55

Fint innlegg Marthe. Og så fin du var på håret!

Evy

25.sep.2011 kl.19:05

Minne mej om verdens finaste bryllup :) <3

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits