En Fryd av en butikk

Mitt favorittsted i Stryn, sånn utenom husets fire vegger, er uten tvil butikken Fryd. Historien om meg og Fryd startet påsken 2010, da jeg tittet innom en helt nystartet, kald og forholdsvis tom butikk. Butikken kunne være så kald og tom den bare ville, for midt i rommet stod Jannicke som har nok varme og latter til å fylle en hel butikk og mer til. Og med en kjemi som kunne vært laget på verdens ledende laboratorie kick startet vi denne dagen et morsomt, latterfylt og fint vennskap.

Vi skulle være fem uker i Stryn den sommeren, og jeg kjente lysten etter å gjøre litt mer enn å bare nyte feriestryn. Den som intet våger, intet vinner, så jeg spurte Jannicke allerede den første timen jeg kjente henne om jeg kanskje kunne hjelpe henne litt den sommeren.

Og sånn gikk det til at jeg befant meg bak disken på Fryd mange dager av uka den påfølgende sommeren. Og de dagene Jannicke ikke hadde behov for meg, så var jeg der og lusket i krokene allikevel. Beklager at det ble litt vel mange pauser på deg, da jeg lurte deg ut på trappa med kaffe og kanelbolle, Jannicke! Eller var det omvendt? Fint var det iallefall, å sitte ute på putekledde benker og snakke om designdrømmer og fremtida.

Hos Fryd får du alt fra klær, leker, interiør, tekstiler, italienske oljer, fylkesprodusert eplemost, kusmi-te, nydelige jordbær (i sesong), brød fra den berømte bakeren i Lom, til himmelsk is fra Skjåk og enda ltt til.

Nydelig Kusmi-te, med de fineste boksene. Neste jeg skal prøve er Spicy Chocolate. Høres merkelig god ut.

Sommeren med Jannicke og Fryd gikk unna i en rasende fart. Det er nok sant det de sier om at tida går fort i godt lag. Noe som beviste dette til gagns var da vi kjørte Jannickes lille, røde tyttebærbil Stryn-Oslo, og vi kikket forundret på hverandre da vi plutselig stod utenfor leiligheten min på Tøyen. Hvor hadde de siste åtte timene blitt av? Jo, de hadde forsvunnet i et fin miks av sveler, Jannickes er-det-mulig-historier, boller, humpete rasteplass-pauser og enda litt mer latter. Er det forsvarlig å le så masse når man kjører?

Favorittbakst fra Morten Shackenda i Lom. Kommer fersk og fin over fjellet til Fryd.

Fryd har klær fra Alpaca society, Cream clothing, Chill Norway, Odd Molly m.fl.

Og fine ting fra Green gate, Ib Laursen, Krasilnikof, Maileg, Blafre, Bruka, Mumi + +.

Det blir fort tomt i Green gate-hylla.Den fineste postkassa fra Bruka.Norsk skal det være!Fryd er bare åpent på helg og i ferier, og når du ser flaget vaie i vinden utenfor butikkdøra så vet du at det er folk i hus. Og det beste av alt, skulle kjøpelysten bli for stor utenom åpningstid, så finner du Fryd på nett: frydbutikken.no.

Nydelig dag til dere!

12 kommentarer

Ingrid E

18.okt.2011 kl.16:24

Wow, det så helt fantastisk ut! Jeg vil til Stryn :)

Stine

18.okt.2011 kl.19:13

Jeg husker faktisk innlegget ditt fra første besøk i denne butikken :) Morsomt med et gjensyn! Og så utrolig mange flotte ting de hadde der, også nå ;) Kjempespennende butikk!

Klemmer fra Stine

18.okt.2011 kl.19:40

Hei, det så jo så hyggelig ut! Tror også dette hadde blitt en av mine favoritter :-) Har sett Fryd som nettbutikk, men egentlig ikke tittet innom. Gjett om jeg skal se litt nærmere på den nå! Ha en flott kveld!

Maren

18.okt.2011 kl.19:52

For en flott butikk! Det kan jo ikke bli bedre enn blandingen av prikkete ting, te og kanelboller! Dette innlegget ble jeg skikkelig glad av å lese, som med alle innleggene dine i grunn. Og nå fikk jeg jammen meg skikkelig lyst på kanelboller, det er en altfor lang evighet siden sist jeg laget det. Da fikk jeg nettopp en fin plan til for helga, tror jeg! <3

MiaNostalgia

18.okt.2011 kl.19:52

Først av alt; Gratulerer så masse med ny liten baby! Et nytt lite under :-)

Så utrolig kos at du er tilbake på bloggen din. Jeg fjernet deg aldri fra blogglisten min fordi jeg håpet du skulle komme tilbake en dag! Og nå er du her :-) Håper du fortsetter å dele fra livet ditt på ditt nye hjemsted. Skjønner forresten godt følelsen du hadde da mannen din fikk jobb, og dere skulle flytte fra Oslo. Vi er i samme situasjon nå. Flytter fra Oslo tilbake til Sørlandet om to uker, og jeg har veldig blandede følelser til det... Gleder meg til å komme nærmere familie (og noen venner som fortsatt er der), men gruer meg til å forlate byen jeg etterhvert har blitt så glad i, og mennenskene jeg har knyttet meg til her. Men, men Oslo forsvinner jo ikke, og nå er det på tide å starte et nytt kapittel i livet på et nytt sted.

Klem

Din største fan... Ole

18.okt.2011 kl.20:41

"Og med en kjemi som kunne vært laget på verdens ledende laboratorie........"

En av dine bedre Marthe ;)

Dilldall-Nina

18.okt.2011 kl.21:37

<3

Frk.B

18.okt.2011 kl.23:04

Hei og hopp.

Her passet du godt inn :)

Ser ut som en skikkelig godtebutikk!!

Og jeg må bare si at de detaljene du viste i forrige innlegg, I`m in love!

Anna Lisa

19.okt.2011 kl.20:31

Eg likar denne butikken veldig godt. Så masse fint å få tak i der :) Veldig koselig innlegg, og artig at du har med bilde av hjertet eg sydde og ga til Jannicke ein sommar eg var innom der :)

Anna Lisa

Torill

19.okt.2011 kl.22:18

Koselig!

Britt

20.okt.2011 kl.22:00

Åh, Fryd! <3 Altfor lenge sia eg var innom. Eg har ikkje fått med meg at dei sel Kusmi te. Spicy Chocolate er kjempegod! Eg trur eg har ein tilgodelapp der som fristar å bli brukt på laurdag :)

Gro

21.okt.2011 kl.17:55

ååå Kusmi te og den du vurderer å kjøpe er veldig good!! Hvorfor går det ikke ann å kjøpe den i nettbutikken?? jeg har sett etter den te typen... Var noen der, men ikke den jeg vil ha! :) Fin butikk!

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits