Når katten er borte...

... danser tøflene på føttene til Anna og Mathea.

Da jeg var liten var det ikke få ganger jeg pakket den lille, røde kofferten min, snurpet leppene sammen mens øyene lynte, trampet foten i gulvet og ganske så bestemt sa at jeg skulle flytte hjemmefra. For godt! Og stedet jeg som oftest flyttet til var til nabokona. Bolla, som vi kalte henne. Man kan kanskje diskutere hvor hyggelig det er å kalle noen Bolla, hvertfall når det ikke finnes en ting ved den dama som er bollete, men Bolla var det, og Bolla ble det.

Jeg og Bolla pleide å sitte på krakken hennes ved garasjeveggen og lakke tåneglene våre. Bolla hadde den peneste, røde neglelakken, og jeg visste at sommeren var rett rundt hjørnet når Bolla ropte på meg og ba meg sprike med tærne.

Det var Bolla som kom og passet på meg og broren min da pappa nesten hugget av seg tommelen, og jeg husker jeg syntes det var veldig rart at pappa hugget tomler i stedet for ved bak garasjen vår. Boka Bolla leste i den kvelden hadde oransje omslag, jeg var nok ikke mer enn tre-fire år, men akkurat den boka husker jeg.

Dette innlegget skulle ikke handle om Bolla, men dere vet; det baller fort på seg når jeg først sitter ved tastaturet. Bolla har nemlig en datter. Og selv om hun selvfølgelig nok er mye yngre enn Bolla, kaller hun seg Gamleheksa. Det er hun som har laget disse morsomme og superfine tøflene til jentene mine. Plutselig lå det en pakke i postkassa vår, og jeg ble hoppende glad for denne omtenksomme og varmende gaven! I tillegg til tøfler var det også noen kjempefine votter til jentene mine (men de var ikke med opp i dagslyset da jeg tok disse bildene, så de får du se en gang vi er på Toten, Gamleheksa)"Vil ha mus på foten", var det første Mathea sa da hun kom hjem fra barnehagen dagen etter at hun hadde fått gaven. En gave som falt i smak, med andre ord!Smakte godt, gjorde de også!

Alle med aktive barn vet hvor vanskelig det er å ta bilder der armer og bein helst skal holdes i ro, så her får dere se tøffelen uten et urolig barnebein oppi.

Det er ikke første gang Gamleheksa tar seg av kalde kropper. Jeg fikk også merke hennes omtanke da sentralfyren i tøyenleiligheta vår tok kvelden en kald vinterdag for halvannet år siden. Det kan du lese om her.

Jeg er jammen heldig som har så mange snille og omtenksomme folk rundt meg. Hurra for det!

Ha en fin onsdag!


14 kommentarer

Maren

20.okt.2011 kl.14:16

For noen fine tøfler, fine historier og nydelige jenter. Kan da lett forstå at man vil ha mus på foten! Hihi <3

Gamleheksa

20.okt.2011 kl.14:40

Så koselig å lese. Jeg skal nok varsle Bolla som er Bestemor på Karmøy i disse dager. Hun er jo ikke så rent lite stolt av Bursdagsgaven sin, som har blitt så stor:) Litt stolt jeg å da, men det bare visker jeg sånn litt forsiktig;)

Og forresten, det skulle bare mangle om man ikke skulle ha noe varmt på føtter og hender når man bor i en mørk kjeller, hehe. Gleder meg til dere flytter opp i "dagslyset" igjen :D

Tullefrans

20.okt.2011 kl.15:44

Ah, Marthe, jeg tenker masse på deg, og jeg blir alltid så glad når jeg finner en kommentar eller et innlegg fra deg! Du er mesternes mester i å spre glede og godfølelser på verdensveven, og jeg kan ikke annet enn å smile!

Slike tøfler kunne jeg vitterlig tenkt meg selv, selv om jeg har følelsen av at Else og Sigrid ikke ville latt dem være i fred. Sistnevnte har nemlig lært seg å åpne opp nest nederste skuff, lete frem de tjukkeste ullsokkene til mor og ta dem med seg ut i stua og under putene - så å si hver dag! De er nemlig best, må vite. Jeg gleder meg stort til en mulighet til å komme til Stryn og treffe dere vakre! Det er jo ikke lenge til jula er over oss (grøss), men når den er vel overstått er det ikke mye som kan hindre meg fra å fare over fjellet. Det hadde vært noe!

Ha ei flott helg, Teigen, og vift med varme tær!

Klemmer fra Fransa :D

annikken

20.okt.2011 kl.16:27

Å, så nydelig. Både innlegget og tøflene. Og i tillegg så likte jeg så godt bildene av storesøster som hjelper og kler på lillesøster. Kjenner meg igjen - søskenforhold er det beste!! De kommer til å ha sååååå mye glede av hverandre!

Torill

20.okt.2011 kl.17:24

Så flotte tøfler, skikkelig søte. La merke til golvet. Likte det veldig godt. Synest å ha lest at du ikkje bur så veldig fint akkurat no, men dette såg då ikkje så verst ut? Du må forresten ta bilete av rennovering av huset. Alltid kjekt å sjå undervegs-bileter

Stine

20.okt.2011 kl.20:40

Disse var nydelige! Så heldige dere var der :)

Og morsomt skrevet! Er så glad for at du blogger igjen, altså!

Klemmer fra Stine

Marte

20.okt.2011 kl.22:12

Åååå... så festlige tøfler! Sånne kunne jeg også tenkt meg ;) Finnes det andre utgaver også kanskje.. Gris? Sau? :D

Gamleheksa

21.okt.2011 kl.16:27

Gjett hvem jeg skal hilse fra? Som sitter på Karmøy og ni-koser seg med å lese blogg :) Om tåneglene er røde akkurat nå vet jeg ikke, men om sommeren bruker de å være det. Hvert år ;)

Øyeblikk

22.okt.2011 kl.20:24

Åå, så koselig kommentar hos meg :)

Fint å høre at du ble inspirert! Legg det gjerne i inspirasjonsmappa di, ja :)

God lørdagskveld til deg!

Her skal vi snart spise krabbe, nam nam :)

Klemmer fra Stine

Silje

23.okt.2011 kl.23:41

De vakreste små føtter :) Vi var også så heldige å motta flotte tovede votter og sokker fra Gamleheksa i fjor. Er så koselig!! P.S.Savner dere!!

hestiaverden

24.okt.2011 kl.06:43

Aldeles nydelig blogg og flotte tøfler. Jeg dumpet tilfeldigvis innom her, men kommer helt sikkert tilbake igjen :o)

Ha en riktig flott mandag.

-klem-

hestiaverden

24.okt.2011 kl.06:58

Oi.. Jeg måtte lese litt til..og litt til...og brukte en halvtime på bloggen din. Jeg har jo ikke tid til dette en mandagsmorgen, jeg har en sofa å trekke opp!!! ;o)

nadja

24.okt.2011 kl.23:52

Hurra for snille og omtenksomme folk! Og så søt kattepusen Anna var, der hun lå og tygde på musen. ( Una og jeg har sett på altfor altfor mange gamle Tom &Jerry filmer jeg lånte på biblioteket ;))

Maren

03.nov.2011 kl.08:56

Nå har jeg fulgt med på deg leeeenge, uten å legge igjen et eneste spor etter meg. Snakk om dårlig gjort!
Fant bloggen din gjennom Katrine, og er titt og stadig innom. Du fenger meg!
Gleder meg til å se mer av huset deres :)
stor klem fra Maren

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits