En sprø opplevelse

Fjortisen vet hvordan han skal gå frem for å få det som han vil. Dagen før får jeg melding? "Har du oppskriften på de fantastiske energikjeksene dine?" Legg merke til at han bruker ordet fantastisk, liksom for å smigre meg. Neste dag ringer han. "Har dere planer for kvelden?" Jeg må, som sant er, si at det har vi ikke. "Da foreslår jeg at Rasmus og jeg tar oss en joggetur, mens du baker kjeks."

Og takket være en fjortis som tør å foreslå koselige kveldsplaner, så kunne jeg hygge meg med hjemmebakte kjeks den påfølgende dagen. Ute i sola, med te, sovende baby og en bunke interiørblader. Det høres ut som en klisjè - men den er i såfall sann.


I går kveld ble resten av kakeboksen tømt mens jeg og Rasmus igjen satt med interiørblader opp til taket, på jakt etter det perfekte kjøkken og bad. Vanskelig skal det være, men heldigvis letter disse kjeksene prosessen. Med en tom kakeboks, fulle mager og post-it lapper festet på fristende sider, er vi nærmere målet enn noengang.Oppskriften på kjeksene er hentet fra kjekspakken til Cafè Bakeriet havre & masse godt:

175 g hvetemel

200 g havregryn

140 g smør/margarin, romtemperert,

100 g sukker

50 g (ca 2 ss) lys sirup

1/2 ts salt

ca 2 ts bakepulver

100 g rosiner, hakket

200 g mørk sjokolade

70 g hasselnøtter, hakket

1/2 dl vann

Bland mel, bakepulver, sukker, smør, salt og havregryn slik at det blir som brødsmuler. Tilsett sirup, rosiner og vann, og bland til en deig. Bland tilslutt inn sjokoladen og nøtter.

Rull deigen forsiktig i en lang rull eller flere små. Legg deigen i kjøleskapet i 30 min. Skjær deigen i skiver, ca 1 cm tykke, og legg skivene på en plate med bakepapir.

Forvarm ovnen til 200 grader. Senk så temperaturen til 175 grader, og stek kjeksene i 10-15 min - midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Nå er det endelig helg, og her i Stryn er det kulturnatt i kveld. Vi skal være med på eventyrløype med lommelykt, og avslutte kvelden med eventyr i en låve. Stor stas for Mathea! For oss litt eldre kick starter helga som vanlig med taco og gullrekka. I kveld blir det ekstra moro å følge med, svoger Tarjei skal nemlig være med på Skavlan. Kjenner jeg han rett takler han nok det også på en super måte, flinke fyren!

Da gjenstår det å ønske GOD HELG!

7 kommentarer

Gamleheksa

11.nov.2011 kl.12:46

Nå skjønner jeg hvorfor det er sånn fart i familien Bø: Marthe sine energi-kjeks :) Gleder meg til å se hvordan både kjøkken og bad og alt dt andre blir..... God helg. Her blir det overraskende nok taco og gullrekka, samt en ekstra tenåring i huset.

shinedesign

11.nov.2011 kl.13:29

Mmm...kjeksene så helt nydelige ut! Må kanskje prøve de ut altså :-) Vesla og jeg bakte horn på mandag, etter oppskriften din selvfølgelig. De er såååå populære her i huset og gjett hva som følger med i matpakkene i dagene etter!! Stor stas. Jeg gleder meg til å se spennende planer på hjemmet deres. Selv er vi midt i oppussing av badet. Vi biter tenna sammen og holder ut...litt til ;-) Riktig god helg til deg og dine! klem fra meg

Maren

11.nov.2011 kl.15:39

Åh nam! Disse må jeg få laget en gang, de så rett og slett fantastiske ut, hihi. <3 Riktig god helg til deg og dine!

PillePalle

11.nov.2011 kl.16:13

Kult å ha en sånn nydelig fortis i området. Synes du skrev om lillebroren til Rasmus, eller?

Stryn viser seg mer og mer som paradis :)

Ha en kjempefin helg, søte deg.

Klem, PillePalle

Tullefrans

11.nov.2011 kl.23:02

Her er tacoen akkurat fortært og Melissa Horn synger så vakkert på Skavlan. Fredag er herlig, og jeg deler den gjerne med deg i ånden! Ektorpen vi fikk anbefalt av dere på en vilårlig bensinstasjon svikter jo som kjent aldri!

Disse kjeksene så rett og slett deilige ut, og når kokken er selveste Krokfinger Deigmester er det jo selvsagt at resultatet blir bra - og jeg tar kjeks over joggetur any day!

Måtte helgen din bli super!

Nå skal jeg rappe på det musikkprogrammet på Håkons mobil. Herlig.

Dilldall-Nina

12.nov.2011 kl.00:03

Sitter og ser på Skavland på opptak her nå - og MÅ jo tenke på deg da. Og det er bare en ting jeg vil si. Når dere er ferdige med huset - jeg kommer over fjellet i volvoen min - men innflyttingspresang og blir et par netter. Hvis det er greit da ;). Hadde ikke det vært koselig ;).

God helg søteste jenta i Stryn ;).

<3 <3 <3

Katrine

13.nov.2011 kl.11:23

Hurra for fjortisen, deg og kjeks! :) Og for fine Stryn som er flinke til å stelle i stand stas for både store og små :) jeg kommer snart igjen jeg! Skal vi booke?

Jeg savner dere. Så det gjør vondt! Og mest av alt klemmene dine. Bestevennen min <3

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits