Tilbake til videregående

Sist jeg befant meg på en videregående skole var  jeg mest opptatt av hvilken bukse jeg skulle ha på meg, om vi kunne få høre på musikk mens vi tegnet (jeg gikk tegning, form og farge; såkalte klipp og lim), om hvordan jeg kunne unnslippe gymtimen og hvor mange boller jeg hadde råd til å kjøpe i matfri.

For en stund siden ble jeg spurt om jeg ville komme tilbake til videregående å fortelle litt om hvordan jeg tenker når jeg skriver artikler og hvordan jeg legger opp en tekst. Dette resulterte i at Rasmus måtte krype inn mellom alle pappeskene våre på låven, finne den, blant tjuetalls tunge esker,  det stod ?publiserte artikler? på, og ta med denne ned i Mørket (et kallenavn kjellerleiligheten vår kler). Det resulterte, for min del, i en lang kveld der jeg leste gamle avisartikler og magasinreportasjer, rødmet,  smilte og tenkte ?har jeg virkelig skrevet noe sånt?.

 

 

 

Jeg fikk oppleve så mye den perioden jeg jobbet som frilansjournalist. En sommer cruiset jeg rundt i en sort cabriolet, hev flaskeposter til forventningsfulle barn, arrangerte konkurranser og skrev om det på avisas sommersider.

I perioden da jeg skrev for Cosmopolitan og Allers møtte jeg alt fra gamle damer som jeg ble sittende på kafè med lenge etter at intervjuet var ferdig, jenter som var bunnløst ærlige om tunge livserfaringer, gårdsbudeier som bakte nydelige steinovnsbrød til søte mennesker som jeg fremdeles får hjemmelagede julekort av. Ikke minst; jeg fikk snakke med tøffe damer som Wenche Foss, Vendela Kirsebom og Elsa Lystad. Kjente jeg savnet denne jobben der jeg satt med haugen av artikler.Som dere ser koste jeg meg!

Kanskje, muligens, hundre prosent sikkert; jeg skal nok tilbake til skrivingen en gang. Lidenskapen min.

Takk til den flotte klassa som tok så godt i mot meg.

Nydelig tirsdag til dere!

 

11 kommentarer

Maria

15.nov.2011 kl.22:33

TAKK FOR BESØKET! Du er super :-)

Maren

15.nov.2011 kl.23:17

Åh, herlig! Det høres ut som en fabelaktig tid, og absolutt noe jeg kunne ha tenkt meg selv. Så får vi se hvor vinden fører meg :) Du er bra!

Siv Annette

15.nov.2011 kl.23:49

Jeg ante ikke at du hadde en sånn bakgrunn, men når jeg tenker meg om burde jeg skjønt det. Måten du skriver på er utrolig fengende og god, så at det lå mer bak enn bare blogglyst, det burde jeg ha tenkt meg til ;) Det er viktig å beholde lidenskapen sin, og jeg kan se for meg at du er en fabelaktig journalist! :) (både skribent, og journalist som drar rundt og gleder barn og besøker folk)

Gamleheksa

16.nov.2011 kl.09:58

Ja, Marthe, jeg håper virkelig du får til noe i den retning. Det er jo en gave å være så dyktig på skriving. Tror Marte Marie kunne tenkt seg å ha lånt deg og dine evner litt, for hun svetter over et essay om dagen ;)

Krysser fingra for at noe av det vi snakket om da vi var i vår barndoms grønne dal forleden, kan bli virkelighet :) Tvi-tvi!!

Din største fan... Ole

16.nov.2011 kl.10:44

Der passa du jammen godt inn :) Du e jo fortsatt berre en ungdom! :) .....og eg tenke nok du dvela godt om ka brok du sku ha på deg den her gangen óg :)

Forresten godt at lesestoffet e komt ned i Mørket! Eg kjem for å lese meg opp og sjå på bilder :)

Øyeblikk

16.nov.2011 kl.21:59

Du skriver jo så bra, det ser vi jo her inne, og jeg husker mange av dine fine og litt annerledes innlegg fra "forrige bloggeperiode" :)

Marianne

17.nov.2011 kl.16:51

Gøy gøy! Så bra at det gikk bra, kjære du!

Flinkisjenta!

Og du veit; det blir mer skriving! Og du skal få skrivestue! Og du skal skape og forfatte så mye fjongt; I know it!

Glad på du!

Anonym

18.nov.2011 kl.12:24

Du er så utrolig dyktig når det kommer til skriving:) Imponert! :) det virker som om du er en utrolig livsglad og positiv person:)

Kaspara

18.nov.2011 kl.13:19

Heisan Marthe

Jeg visste jo at du skulle i manesjen på videregående og artig å se deg i aksjon! Tipper elevene var strålende fornøyd med det forfriskene innslaget i skolehverdagen!

Så du er gressenke i helgen og jentene styrer fortet. Her skal vi i familiebursdag på søndag, kanskje harrytur over til søta bror i morgen og i dag slapper vi av i Ektorpen. Så synd, så synd med Fredrik ute av Idol. Jeg ropte så høyt "Nei!!!" da reaultatet kom, at far i huset så helt forferdet på meg.

Gråvær her, snart kommer gutta hjem, antageligvis med en kompis på slep og jeg tenkte å koke risengrynsgrøt til dem.

Ha en fin helg selv om Rasmus er på loffen.. (leste du den boka som lita?)

Klemmer fra Kaspara

Tonje

19.nov.2011 kl.12:11

Så glad jeg ble år jeg tilfeldigvis tittet innom og så du hadde startet og blogge igjen;) og så vitti at du også har fått ei jente til det har vi også ogjammen har de ikke samme navn også de to jentene våre;) vår lille vakre anna ble født 31 mars i år etter et slitsomt svangerskap med 8 måneder i sofaen med invalidiserende bekkenløsning og det leste jeg at du har / har hatt også... Og så deilig og flytte på bygda, vi trives godt selv om jeg savner storbylivet innimellom også.. Men man får så mye bedre tid her;)) leder meg til og følge dere. Klemmer fra tonje fra bakgården på tøyen

myldretid

02.des.2011 kl.19:57

Så spennende! Jeg visste ikke at du hadde jobbet som journalist! Si ifra hvis du vil ha med deg en fotograf da:)

GOD HELG!

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits