Tåking about tåke

Jeg hadde hørt om "høstskodda", og var beredt på høstdager med noen tåkedotter mellom fjellsidene. Men at denne skodda skulle bli reine bomullsteppe over dalen og stenge ute alt av sol og dagslys, se det var noe Rasmus hadde utelatt å nevne i de heftige flyttediskusjonene våre. Han vet tydeligvis å veie ordene i sin favør.

"La det bli lys!", har jo blitt sagt av flere enn meg tidligere (uten sammenligning forøvrig), men denne lørdagen måtte jeg rett og slett ha litt lys i tilværelsen, og bestemte meg for å ta med familien på sollys-jakt. Og det var nesten ikke til å tro. Bare få høydemetere fra sentrum åpenbarte himmelen seg, høstklar, knallblå og energigivende.

 Høstfargene var ikke lengre gustne, som nede i bygda. Her var det oransje i løvet gyllent, og de lave fjellene stod i skarp kontrast til de høye som hadde fått på hvit vinterkåpe. Der og da kunne høsttåke få være høsttåke, jeg var bare lykkelig for at vi har dette natureldoradoet en liten kjøretur utenfor døra vår.Ny lærdom: vann kan også være hardt.


Mat smaker aller best ute. Det var stor stas for Mathea å se at deigen hun var med å laget ved kjøkkenbenken hjemme, ble stekt på bål og i tillegg smakte godt.

Sjokoladebarten som nesten går rundt ansiktet til Mathea vitner om det første møte med en varm kopp sjokolade. Det var mange nye opplevelser denne dagen, og det er så fint å stå på sidelinja og se på barna dine som stadig klarer nye ting og som fryder seg over alt de er med på. Som å stå nesten naken og skifte bleie høyt til fjells i november. Det ble det snakket om resten av dagen. Hverdagsgleder!

Energien er litt lav om dagen og jeg tror jeg skylder på Herr Tåke. Tror derfor jeg går å tar meg en tåkelur.

God tirsdag alle mann!

 

10 kommentarer

annikken

22.nov.2011 kl.17:45

Hehe, han har nok jobbet godt med hvordan han skulle formulere seg der ja;) Hvis det er noen trøst så har det vært altfor mange tåkedager i Oslo i høst også. Flere enn vanlig, synes jeg. Kanskje fordi snøen lar vente på seg?? Glad for at dere har hadde en så fin tur. Mmmm pinnebrød, det er så godt på tur det!!

Glad for at du oppdaterer oss på livet ditt på vestlandet, Marthe!! Håper trøttheten gir seg.

Gamleheksa

22.nov.2011 kl.18:12

Ingen dumming den mannen din, nei. Men så er han jo gift med deg å da, så det visste vi ;) Kan fortelle at tåka ligger som en grøt her også, så du går ikke glipp av noe om du er der i vest.

Herlige Mathea-bilder. Tenk så mye det er å lære...

Marianne

22.nov.2011 kl.18:21

Endelig, tenkte mitt egosentriske jeg.. Endelig skal a blogge om noe som IKKE er bra med Stryn!

Men neida; her har vi lykke og fromme kun noen meter opp i høyden og jeg innser for søttenhundrede gang at du har flytta fra Tøyen og det slettes ikke var en (sen) aprilspøk.

Men du vet det Marthemin, jeg UNNER deg at Stryn er så bra! Jeg unner deg huset som venter, den herlige familien og alle solfylte dager.

Så er det forhåpentligvis både Strynebesøk på meg, kanskje noen juledager på Toten og overnatting i det blå huset i vente for oss alle sammen - DET er ting jeg kan like!

Me love you!

Maren

22.nov.2011 kl.18:53

Så fantastisk! Det er viktig å lete etter sola i disse dager, og håpe man finner den. Må samle alt av energi og varme man kan få.

Torill

22.nov.2011 kl.20:24

Er det noko eg ikkje saknar så er det tåke over fjella. Sunnmøre og Nordfjord har veldig mykje av det, men når tåka først er borte er det ingen stadar som er så fint som der. Og idag såg eg E39 skal muligens gå gjennom Stryn og :-)

kvinnse

23.nov.2011 kl.10:11

Så koselig!!! Her er det også utrolig mye tåke nå.. men men.. vi får tenne et lys og sette oss forann peisen og nyte livet for det om ;o)

Din største fan... Ole

23.nov.2011 kl.16:29

Eg tykkjer du er særs flink å knipsa bileter Marthemor :) trur ikkje du treng nokon modul2 :D

Evy

23.nov.2011 kl.19:05

Velkommen til nordvestlandet, der tåka (eller på godt sunnmørsk: skødda) heng lavt og tett. I Sykkylven e det ofte umulig å sjå over på andre sida av fjorden.

Britt

25.nov.2011 kl.21:08

Velkommen til vestlandet! Herleg med slike utflukter i kvardagen. Her gjeld det å komme seg ut og opp i sola! :D Pinnebrød skal eg definitivt lage neste gong eg er på tur.

Natalie HM

30.nov.2011 kl.17:57

Fineste jentene <3

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits