Lys i Mørket
 

I dag har startskuddet for årets beste tid gått. Vi har tent det første av fire lys og kjenner forventningen i kroppen. Adventstiden er Rasmus og min sin spesialitet; det går ikke en dag uten litt ekstra kos. Gleder meg til The Holiday, pepperkaker som fast inventar på bordet, gløgg, fingre med mandarinlukt, barne-tv, Nissene på låven, Bugge Wesseltoft, Love actually, Peter Jöback, amaryllis i blomst, duftende svibler og kalenderluker (les her hvir du vil få deg en god latter når det gjelder bildekvalitet og kalenderglede. Trykk her for å lese om noe av det fineste noen har gjort for meg.) Og julemarsipan... sukk, julemarsipan.

Nå sitter vi i den vesle stua vår med et titalls tente lys. Ikke mulig å ta gode bilder, men jeg ville allikevel ønske dere en fantastisk adventstid med noen stemningsbilder herfra i kveld.

Hva gjør dere for å gjøre advent ekstra koselig? (Er nysgjerrig på leserne mine og tar gjerne i mot adventstips)

GOD UKE

9 kommentarer

Maren

27.nov.2011 kl.23:35

Advent og jul er det beste i verden! Jeg gjør jeg kan for å gjøre det julete rundt meg; julemusikk, tente lys overalt, røde filthjerter i vinduene, kongerøkelse i farmors engel, jule-te, og julefilmer. Hver dag skal få litt ekstra jul og glede over seg! <3

Silje

28.nov.2011 kl.07:24

Så flott Marthe!! Og takk for at du sprer ekstra julestemning hit:-) ble så glad når jeg leste innlegget ditt, hipp hurra for adventstid!!

Glede

28.nov.2011 kl.07:28

God mandagsmorgen! Love actually! Ja! Den er så fin! Bryllupstalen min til Herr Glede var inspirert av den filmen.. Har jeg fortalt det før kanskje? Jeg skrev talen på A3-ark, reiste meg opp på stolen min og viste frem ark for ark i total stillhet mens tårene rant. Det ble ganske så fint! Jeg var redd jeg ikke ville klare å få ut en lyd om jeg skulle si noe, så fant ut at dette var en grei måte å holde tale på. Adventstida ja! Ganske så annerledes fra i fjor, for min del. Da var vi midt i husbyggingen og jeg i 100 % jobb - desember er travel i skolehverdagen. Nå derimot, er går jeg her med magen og pusler med diverse prosjekter. Ikke så mye hver dag, men jeg koser meg! Har omtrent samme oppskrift som deg på adventstida.. I år koser jeg meg ekstra med å pakke inn julegaver og med å skrive julekort. Har for en gangs skyld vært tidlig ute, og kan sitte i ro og mak med julemusikk i bakgrunnen. Ellers er matlaging og baking viktig. Har nå blitt tradisjon å bake pepperkaker med Lille Gledes søskenbarn, bake Kardemommes fennikelknekkebrød og min svenske venninnes lussekatter med safran. Det er advent det! Lussekatter og pepperkaker smaker for øvrig nydelig med hvitost. Har jeg en kopp te til, et pledd og en armkrok, så smiler jeg fra øre til øre. Klem til deg

Glede

28.nov.2011 kl.07:29

Glemte å si levende lys! :) Veldig viktig ja!

Jannicke

29.nov.2011 kl.22:11

Så koselig å følge bloggen din igjen, Marthe.

Jeg gleder meg til å komme i adventsmodus når jeg kommer tilbake til Norge litt uti desember. Så en nisse henge i en palme idag, sønnen min lo høyt når han så den.. Tror det var noe av det mest surrealistiske han hadde sett i sitt 6 år gamle liv. "Dessuten kan de jo ikke feire jul her når de ikke har skismurning!!" så sant så sant, litt snø hører til en fin adventstid ;)

klem fra meg

Gamleheksa

01.des.2011 kl.09:52

Hallo i vest!

Som du sikkert skjønner så var ikke Stryneskinka i hus i går. Jeg har helt klart forskjømt meg der. Men det er så irriterende at den bare selges på Rema 1000. Jeg er nemlig sur på Reitan-karene som mener at norske bønder er late og ineffektive. Har derfor min "private boikott" og har lurt fælt på hvordan jeg skal løse den floka ;) Som du skjønner, gamle hekser driver med mye rart. Men går det ikke bedre siden denne helga, så biter jeg nok i det sure eplet og drar på skinke-handel :D

Mathea sine votter kan fort bli musevotter de også. Mangler jo bare ører og litt brodering. Det kan jo fikses med litt team-work hvis den unge damen er interesert.

Katrine

01.des.2011 kl.13:11

PANG! Der gikk startskuddet, og Marthe legger seg allerede i teten.. Med Katrine pustende i nakken! Jula skal frem, og husene skal pyntes! (fin sopp forresten!) :) Det blir tett løp i hele desember, og sannelig ser det ikke ut som det blir uavgjort helt til sjølveste julaften. Men den som går av som vinner er Katrine, som er hoppende glad for at hun skal få se sin bestevenn i romjula!! (Da skal jeg klemme deg i ca en time, før skravl, småkaker og julete intas)

Jeg elsker deg, du vet det?

Tullefrans

02.des.2011 kl.00:18

Ah, julemarsipan, ja! Jeg som ikke engang liker marsipan spiser dette så tyter ut av ørene mine i desember - det er tross alt jul bare en måned i året! ;)

Her er også alle lysene tent, og duftlyset med kanelessens får spre sin velduft i hver krok. Krokene trenger det forøvrig inderlig siden de er fyllt til randen med julerot! Jeg skulle så gjerne hatt deg på skravlebesøk her! Da hadde jeg pinadø ryddet hver en krok og servert eplekake med julemarsipan til dessert. Kanskje en Hadelanskjeks eller fem som aperitiff... Oi, nå ble jeg sulten.

Riktig god advetstid til deg, Marthesen! Jeg savner deg!

Klemmer fra Frøken Fransen

annikken

04.des.2011 kl.13:10

Å, for noen nydelige staker og god stemning. Bra du klarer å lage små tablåer som du koser deg med tross ikke helt optimale boforhold!! Når skal dere flytte inn i nytt hus?

Advent og jul; ja her er det blant annet viktig med musikk, klassikerne som jeg hører på hvert år, også nye juleplater da. Av gamle så er jeg også stor fan av Bugge Wesseltoft. Ellers er Mariah Carey, Carola, de gamle til Oslo Gospel Choir, Sissel/Odd Nordstoga blant de som ofte spilles.

Av nye for året så har allerede Michael Buble, Maria Haukaas Mittet m/Oslo Gospel Choir, Kronprinsparets fond sin nye seilet opp som favoritter. For å nevne noen;)

Ellers så ser jeg at dere har snø og jeg er misunnelig!! E og jeg planlegger en liten joggetur nå så snart søndagsvasken (og min datapause...) er ferdig, jeg skulle så gjerne heller tatt en skitur!! Men - det kommer vel;)

God søndag videre til deg og dine!!

Skriv en ny kommentar

thinktank

thinktank

27, Stryn

Etter en langvarig bloggestopp hopper jeg i det og begynner å blogge igjen. Siden sist har jeg blitt 27 år og fått ei herlig, lita jente. Så nå er Mathea storesøster til Anna. Vi har tatt steget og flyttet fra det urbane livet i Oslo til en ny tilværelse i Stryn. Her pusser vi opp et gammelt hus fra 1890, og jeg er allerede stup forelsket i både huset og mitt nye hjemsted. Kontakt meg om du lurer på noe: marthe.holien.bo@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits